Månadens Testagram

Januari 2016

450TeffDurra
Risenta DURRA eller TEFF

Två glutenfria nyheter i mjölhyllan från Risenta
Med en marknadsandel på över 50% för specialmjöl lanserar Risenta nu de två glutenfria mjölsorterna: durra och teff. Båda mjölerna ger ett smakrikt, saftigt och naturligt glutenfritt bröd.Det fullkomligt jäser över i de glutenfria degbunkarna runt om i Sverige just nu. Rubriker, tidningar, bloggar och nyhetsinslag vittnar alla om samma sak, nu är vi nyfikna på bakning utan det traditionella vetemjölet. Både allergier, hälsorön och influenser från andra bakkulturer driver den här utvecklingen och Risenta är inte sena att svara på efterfrågan.

Durra är ett naturligt glutenfritt sädesslag som idag är ett av världens mest använda med ursprung i Afrika. Durra mals till ett smakrikt fullkornsmjöl, som är både mineral- och fiberrikt. Durramjölets användningsområden och bakegenskaper påminner om att baka med havremjöl, men givetvis skiljer sig smaken åt.

Teff är också ett naturligt glutenfritt sädesslag med sina rötter i Etiopien. Mjölet är mycket näringsrikt och har ett lågt glykemiskt index (GI). Teff går bra att byta ut i recept med vetemjöl till bakning och matlagning, ersätt 1 dl vetemjöl mot 0,75 dl teff.

Testagram’s grundare Mari-Linn om produkten:
Risenta DURRA eller TEFF mjölDet händer mycket på mjölhyllorna i butikerna nu, påskyndat av nya hälsorön, allergier och globala trender. Båda mjölsorterna ger ett smakrikt, saftigt och naturligt glutenfritt bröd. Teff går bra att helt eller delvis att byta ut i recept med vetemjöl till bakning och matlagning. Ersätt 1 dl vetemjöl mot 0,75 dl teff. Durramjölets användningsområden och bakegenskaper påminner om att baka med havremjöl, men givetvis skiljer sig smaken åt. Det blir nog glutenfria frukostfrallor för min del. Inte för att jag är glutenintolerant, men det känns bra på något sätt. Och det är nyttigare för alla. Oavsett allergi eller inte! #risenta

Rek.pris: 34,90 kr

Hemsida
Facebook
Instagram

< Tillbaka