Välj en sida

Bästa Hårfönen 2020

Det går inte att blunda för, alla blir vi äldre och åldern tar också ut sin rätt på vår hud. Huden utsätts ständigt för väder och vind, luftföroreningar, stress och för lite sömn. Allt detta sätter sina spår i huden i form av linjer och rynkor. Detta börjar framförallt att märkas när vi passerad 30 då linjer och rynkor kan börja bli synliga, och minskar dessvärre inte vartefter åren går. Men det finns ju hjälp att få. Genom att i god tid börja använda en antirynkkräm ger du huden de bästa förutsättningarna för att behålla en slät hud och förebygga ålderstecken.

Det finns hundratals antirynkkrämer på marknaden så därför bestämde vi oss för att göra ett test för att du ska få lite hjälp på traven att välja en ansiktskräm som passar just dig. Vi har testat ett antal olika antirynkkrämer i olika prisklasser och hittat några riktiga favoriter!

Utvalda Testvinnare

Testets vinnare blev GHD Air Hair Dryer tack vare en riktigt bra motor och ett resultat som tydligt minimerar frissigt hår. Strax därefter kom HH Simonsen Boss, och vinnaren i budgetklassen blev Nordica Björn Axén Tools Power Pro. Dessutom valde vi ut en bubblare som är en riktigt smidig och kompakt hårfön att ha med sig på resan, nämligen Remington On the Go Dryer 2000.

GHD Air Hair Dryer

Cirkapris: 1100 kr 

HH Simonsen Boss Hairdryer

Cirkapris: 1500 kr

OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro

Cirkapris: 525 kr

Sliter hårfönen på håret?

Alla typer av värmeverktyg siter dessvärre på håret. Däremot är hårfönen ett skonsammare alternativ än till exempel en locktång eller plattång eftersom den bara blåser ut luft.  Bra att tänka på är att inte använda alltför hög värme när du torkar och fönar håret. Och tänk på att flytta runt fönen så du inte blåser för länge på samma ställe. Ett bra tips för att skydda ditt hår är att använda ett värmeskydd.

Hur länge håller en hårfön?

Hur länge en hårfön håller är en svår fråga att svara på eftersom livslängden varierar mellan olika modeller och har också att göra med hur mycket och hur ofta du använder din hårfön. Många hårfönar håller upp till 10 år utan problem. Många har också en garanti på 5 år.

Vilken hårfön ska man välja?

Detta beror helt och hållet på dina behov och vad du vill få ut av din hårfön. Vill du att den ska vara liten och smidig, ha en kraftfull motor eller är kanske utseendet viktigast? Utgå ifrån vad som är viktigast för dig, läs recensioner och undersök noga innan du köper en hårfön är vårt tips till dig.

Premium:

GHD Air Hair Dryer

GHD Air Hair Dryer är en riktigt effektiv hårfön med sin kraftiga AC-motor. En motor som både ger fönen en längre livslängd men som också gör att håret blir torrt extremt fort. Hårfönen har en jonisk teknologi vilket gör att du slipper statiskt hår och friss. Istället får du ett glansigt och fräscht hår utan frissiga hårstrån. Vill du ha en ännu glansigare finish finns en kalluftsfunktion som hjälper dig med det.

Ett stort plus är att det medföljer två olika munstycken som gör att du kan variera din styling och förenkla proceduren. Priset är visserligen ganska högt men det här är en hårfön med hög kvalitet som inte gjorde någon av oss besviken. Även de privatpersoner som svarat på enkäten och som haft hårfönen i flera år kunde bekräfta att de fortfarande var väldigt nöjda med fönen och därmed väl värt sitt pris tack vare den långa livslängden.

Cirkapris: 1400 kr

Mellan:

HH Simonsen Boss Hairdryer

Boss Hairdryer från HH Simonsen är också en hårfön som funkar riktigt bra när det kommer till att minimera frissigt hår! Tack vare joniseringsfunktionen blir resultatet ett glansigt och fint hår!

Men den här hårfönen får du också stora möjligheter till att variera din frisyr tack vare munstycket och hela sex olika inställningar för hastighet och temperatur. Vill du ha ett riktigt glansigt hår så kan du även ta hjälp av kalluftsfunktionen som du enkelt växlar till med ett knapptryck.

En effektiv AC-motor på 2000 W gör att du snabbt och enkelt torkar ditt hår.

Vi upplevde att hårfönen var väldigt lätt att använda och verkligen levde upp till våra förväntningar. En fön med lång livslängd och många möjligheter till variationer.

Cirkapris: 1500 kr

Budget:

OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro

Det här är en hårfön som trots att den tillhör budgetklassen faktiskt används av flertalet professionella hårstylister.  En kraftfull motor på 2200 W och ett smalt munstycke möjliggör en snabb och effektiv styling. Även denna hårfön hjälper till att minimera statiskt hår tack vare joniseringsteknik.

Det finns tre olika inställningar för temperatur och hastighet. För att få till den extra glansen i ditt hår finns även en kalluftsfunktion.

Andra fördelar med den här fönen är dess långa sladd på 2,8 meter samt det avtagbara filtret som enkelt kan rengöras.

Den här hårfönen var en given vinnare i budgetklassen då den fick höga betyg från oss alla. Det här är ett utmärkt val för dig som vill köpa en hårfön i den lite lägre prisklassen.

Cirkapris: 525 kr

Special:

Remington On the Go Dryer 2000

Remington On the Go Dryer 2000 är en riktigt praktisk resehårtork och därför utsåg vi den till testets specialare. Är du ofta ute och reser och vill ha en hårfön som tar liten plats i din packning så är detta något för dig! Genom att vika upp handtaget och plocka bort munstycket har du en väldigt kompakt liten hårfön som tar minimalt med plats i väskan.

Men trots sitt kompakta format är det en väldigt bra hårfön. Den har en stark motor på 2000 W och två inställningar för hastighet och temperatur. Vill du lätt kunna hänga upp din hårfön så har den en smart liten ögla på sladden. Den här hårfönen passar även för dig som är trångbodd eller helt enkelt vill ha en hårfön i budgetklassen.

Cirkapris: 270 kr

Vad ska du tänka på när du köper en antirynkkräm?

Testet har visat att det finns bra antirynkkrämer i alla prisklasser. Vill man verkligen ha bra resultat så är det däremot en dyrare kräm man bör satsa på. Men med tanke på att det kostar en del så bör du se över de olika alternativen först och läsa olika recensioner för att bilda dig en uppfattning om vilken kräm som skulle kunna passa just dig.

Utmanare

 

OBH Nordica Björn Axén Artist Breeze

Det här är en riktigt prisvärd hårfön i budgetklassen. Trots sitt låga pris har den ett antal olika funktioner och möjligheter till inställningar för både värme och hastighet. Dessutom finns en kalluftsfunktion och ett bra munstycke. Den 2,8 meter långa sladden är ytterligare ett plus. Det här är alltså ett riktigt kap!

Cirkapris: 380 är

Babyliss Fön AC Pro Motor 2200

Babyliss Fön AC Pro Motor 2200 är en hårfön med många olika inställningar i kombination med en kraftig motor. Den har också en extra hög lufthastighet på hela 170 km/h.

Här har du en hårfön som torkar ditt hår snabbt och samtidigt möjliggör många olika typer av stylingar tack vare hela åtta olika inställningar för hastighet och temperatur samt tre olika munstycken.

Kalluftsfunktion och Ionic-funktion gör att du kan få ett riktigt glansigt och fint hår utan friss.

En extra lång sladd och avtagbar baksida förenklar både hantering och rengöring.

Cirkapris: 1400 kr

Philips Hårtork H 8232/00

Philips Hårtork H 8232/00 är också ett prisvärt budgetalternativ. Den har en smart ThermoProtect-funktion som skyddar håret från slitage genom att den använder en lägre temperatur. Trots detta torkar håret snabbt tack vare sin kraftiga motor på 2200 W.

Det finns också olika inställningar för hastighet och temperatur. Den har en Ionic Care-funktionen vilket gör att du slipper frissigt och statiskt hår. En bra hårfön till ett bra pris!

Cirkapris: 400 kr

Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools

Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools är en hårfön med keramiska element som skyddar ditt hår från slitage när du stylar eller torkar det. Förutom detta har den även en antistatisk teknik som gör ditt hår glansigt och mjukt istället för statiskt och frissigt som det ju lätt annars kan bli.

Det finns tre olika inställningar för hastighet och temperatur som du smidigt ändrar med hjälp av en LED-display. Det finns även en knapp för kalluft. Utöver detta finns det också möjlighet att köpa till en diffuser.

Trots att detta är en riktigt bra hårfön är priset lite väl högt tycker vi.

Cirkapris: 1700 kr

Varför ska du lita på oss?

Innan vi påbörjade testet gjorde vi en grundlig undersökning av läget på marknaden. Vi tog reda på vilka hårfönar som verkar vara de mest populära idag och valde ut åtta olika varianter. Därefter samlade vi ihop en testpanel på åtta kvinnor i olika åldrar och med olika typer av hår och frisyrer.

För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra provatpersoner som köpt produkterna för att även få in deras åsikter.

Vem behöver köpa en hårfön?

En hårfön kan användas av alla, män som kvinnor. Oavsett om du snabbt och enkelt vill torka ditt hår efter duschen eller om du vill göra en fantastisk frisyr så är en bra hårfön ett oumbärligt redskap.

Med hjälp av en hårfön har du obegränsade möjligheter att skapa frisyrer i olika former och variationer.

Hur kom vi fram till vilka hårfönar vi skulle testa?

Vi har besökt olika butiker för att få tips och råd om vad man bör tänka på vid val av hårfön. Vi har också studerat skönhetsmagasin och bloggar för att ta reda på vilka hårfönar på marknaden som är populärast just nu.

Vi har dessutom pratat med hårstylister som gett oss många tips kring hur man på bästa sätt stylar sitt hår med hjälp av en hårfön.

Vi beställde sedan hem hårfönarna från olika nätbutiker såsom nordicfeel.se, ahlens.se, lyko.se och kicks.se.

Hur testade vi hårfönarna?

Alla kvinnor i testpanelen har fått testa samtliga åtta hårfönar under en veckas tid vardera. Vi har testat att både torka och styla håret i olika frisyrer.

Vi har även fått in enkätsvar från 50 privatpersoner som har köpt produkterna och därmed fått utförliga omdömen även från dem.