Ett bra solskydd är alltid viktigt i solen för att skydda sig mot skadliga solstrålar och undvika att huden blir solskadad. Efter en lång dag i solen behöver din hud lite extra kärlek. Då behöver du återfukta din hud med en bra after sun produkt. Genom att återfukta huden kan du lättare behålla en fin solbränna längre. Förutom att återfukta hjälper krämen också till att lugna och svalka en solskadad hud. 

After Sun vi rekommenderar 

En after sun är ett bra komplement efter du har varit i solen och framförallt om du har glömt solskyddet. En röd och irriterad hud som kliar och flagnar är inget kul. Med en bra produkt efter solvistelsen minskar du dessa risker. Det innebär inte att du kan vistas hur länge i solen som helst. En skadad hud är en skadad hud men med en after sun kan du hjälpa till att lindra.

Vilken produkt är då bäst och är det egentligen någon skillnad på en sådan här produkt och en helt vanlig kroppslotion? Vi vägleder dig med vår guide utifrån de tester vi har gjort på några av marknadens produkter. För testerna har vi fokuserat på olika produkter där aloe vera är med som ingrediens. Det är en välkänd naturprodukt med bra läkande effekter på huden. Läs igenom listan med olika produkter och hitta den bästa after sun produkten 2020.

Alla After Sun

Maria Åkerberg After Sun Lotion

#1 Maria Åkerberg After Sun Lotion

Sammanfattning: I våra tester har vi valt ut en testvinnare i premiumklassen som är en ekologisk produkt av det svenska märket Maria Åkerberg. Produkten, After Sun Lotion, är härligt skön och lindrande på ömmande hud. Vi tycker att den svalkar skönt och ger en ordentlig återfuktning som hjälper solbrännan att hålla länge.

Lotionen lugnar en solbränd hud och har vårdande egenskaper. Konsistensen är lätt krämig och den går enkelt att arbeta in i huden som snabbt absorberar produkten så att den inte känns kladdig. Att produkten är ekologisk är ett extra plus och bland ingredienserna hittar du aloe vera, citrongräs, sheasmör och jojobaolja. Doften är underbar med en frisk medelhavsdoft.

  • Bästa premium av Testagram.se

Evy Technology After Sun Mousse

#2 Evy Technology After Sun Mousse

Sammanfattning: Till vår testvinnare i mellanklassen valde vi produkten Technology After Sun Mousse från märket Evy. En härlig mousse som är helt underbar att massera in i huden och ger en riktigt bra återfuktning. Vi tycker att även denna produkt hjälper solbrännan att hålla länge. Ett extra plus med denna mousse är att den går bra att använda under smink.

Produkten känns bra på huden och svalkande om du har råkat bränna dig. Bland de vårdande ingredienserna finns aloe vera, melon och Bilobaextrakt och som gör att moussen kan läka en skadad hud på djupet. Produkten är fri från konserveringsmedel, alkohol och parfym samt att den är bra för känslig hy då den är dermatologiskt testad.

  • Bästa mellan av Testagram.se

Nivea Sun After Sun Moisture Spray

#3 Nivea Sun After Sun Moisture Spray

Sammanfattning: Nivea är ett märke som har hängt med på marknaden i många år. Deras produkt Moisturizing After Spray blev vår utnämnda testvinnare som bästa budget. Det här är en pålitlig produkt när du har bränt dig i solen. Med sitt innehåll av aloe vera, Provitamin B5 och Vitamin E både återfuktar och lindrar den en solbränd hud.

Det vi gillar extra med denna produkt är att det är en spray. Den är enkel att använda och känns inte kladdig. För dig som inte gillar spray finns den även som lotion. Sprayen är en riktigt bra produkt till budgetpris.

  • Bästa budget av Testagram.se

Goldwell Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment

#4 Goldwell Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment

Sammanfattning: I testet har vi även valt ut en produkt som blir vår special eftersom den skiljer sig från de andra produkterna vi har testat. Det här är en produkt för håret som ger dig en effektiv behandling för att motverka slitet och solskadat hår. En perfekt produkt att ha med dig på solsemester där solen är mycket starkare än hemma.

När vi testade den här produkten hade vi höga förväntningar eftersom det är en produkt av märket Goldwell, ett märke känt för sin höga kvalitet. Vi blev definitivt inte besvikna då denna hårbehandling är en riktig fuktbomb för ditt hår. Bland innehållet finns Micro PROtech Complex och Panthenol som tillsammans ska återuppbygga håret omedelbart inom 60 sekunder som namnet avslöjar.

  • Bästa special av Testagram.se

Köpguide

Det finns många after sun produkter att välja mellan och det kan vara svårt att välja vilken du ska köpa. Vi har därför i dessa tester fokuserat på produkter som innehåller aloe vera eftersom det är en naturprodukt med bra läkande egenskaper som kan hjälpa dig om du får en solskadad hud. Du får då också en produkt som naturligt återfuktar din hud vilket är viktigt efter en dag i solen.

Men bara för att en produkt innehåller aloe vera betyder det inte att den är bra. Vi har här i dessa tester också tagit hänsyn till om produkten känns kladdig och om den går snabbt in i huden.

After sun med brun utan sol

För dig som vill fuska lite med solbrännan finns det också after sun med brun utan sol. Då kan det vara bra med en kombinerad produkt för att inte behöva köpa så många olika. I detta test har vi dock inte tagit med denna variant.

Så använder du produkten

Vad är en after sun och varför ska man använda den?

En after sun är en gel, kräm eller lotion som du med fördel använder efter en längre stund i solen. Produkten lugnar din hud med en avsvalkande effekt och återfuktar huden vilket hjälper dig att hålla en solbränna längre samtidigt som du hjälper huden att återhämta sig från solens strålar.

Hur använder man produkten?

Produkten appliceras i ansiktet och över kroppen efter att du har vistats i solen. Vissa produkter går att använda både till ansikte och kropp men det finns också separata produkter för detta.

Produkten hjälper inte det gör ont i huden

Då kan det hända att du fått en ordentlig solskada. Ett tips är att förvara produkten i kylskåpet men det är ändå viktigt att produkten inte är alltför kall när den appliceras så att du undviker frysskador i huden. När ingen produkt hjälper går det också att lindra med en fuktig handduk mot huden.

Frågor och svar

Varför köpa en aloe vera produkt som after sun?

Genom att köpa just en aloe vera produkt har du både något som fungerar i egenskap av en after sun samtidigt som du har en produkt som fungerar väldigt bra för insektsbett och annan klåda. Du investerar på så sätt i en mångsidig produkt.

Varför inte använda en vanlig bodylotion?

Det kan i vissa fall fungera bra med en bodylotion beroende på vilken du använder. Många bodylotions har en fet konsistens som stänger in den hettan som finns i huden från solsvedan och det gör bara det hela värre. Istället behöver huden återfuktning och gärna en svalkande effekt. En after sun produkt innehåller särskilda ingredienser som hjälper till att svalka och lugna huden samtidigt som huden återfuktas.

Gel, mousse eller lotion?

Det är en stor skillnad på att använda en produkt med gel eller en lotion då dessa kan upplevas väldigt olika individuellt. De olika produkterna går också in i huden olika snabbt. En gel kan lätt kännas ganska åtstramande vilket kanske inte alla tycker om samtidigt kan en gel kännas mer avsvalkande än en lotion. Vissa geler kan också kännas kladdiga i konsistensen. Vi har därför i våra tester tagit med produkter i olika utföranden så att du hittar den bästa produkten för dig.