Ett bra solskydd Ă€r alltid viktigt i solen för att skydda sig mot skadliga solstrĂ„lar och undvika att huden blir solskadad. Efter en lĂ„ng dag i solen behöver din hud lite extra kĂ€rlek. DĂ„ behöver du Ă„terfukta din hud med en bra after sun produkt. Genom att Ă„terfukta huden kan du lĂ€ttare behĂ„lla en fin solbrĂ€nna lĂ€ngre. Förutom att Ă„terfukta hjĂ€lper krĂ€men ocksĂ„ till att lugna och svalka en solskadad hud. 

After Sun vi rekommenderar 

En after sun Àr ett bra komplement efter du har varit i solen och framförallt om du har glömt solskyddet. En röd och irriterad hud som kliar och flagnar Àr inget kul. Med en bra produkt efter solvistelsen minskar du dessa risker. Det innebÀr inte att du kan vistas hur lÀnge i solen som helst. En skadad hud Àr en skadad hud men med en after sun kan du hjÀlpa till att lindra.

Vilken produkt Àr dÄ bÀst och Àr det egentligen nÄgon skillnad pÄ en sÄdan hÀr produkt och en helt vanlig kroppslotion? Vi vÀgleder dig med vÄr guide utifrÄn de tester vi har gjort pÄ nÄgra av marknadens produkter. För testerna har vi fokuserat pÄ olika produkter dÀr aloe vera Àr med som ingrediens. Det Àr en vÀlkÀnd naturprodukt med bra lÀkande effekter pÄ huden. LÀs igenom listan med olika produkter och hitta den bÀsta after sun produkten 2020.

Alla After Sun

Maria Åkerberg After Sun Lotion

#1 Maria Åkerberg After Sun Lotion

Sammanfattning: I vĂ„ra tester har vi valt ut en testvinnare i premiumklassen som Ă€r en ekologisk produkt av det svenska mĂ€rket Maria Åkerberg. Produkten, After Sun Lotion, Ă€r hĂ€rligt skön och lindrande pĂ„ ömmande hud. Vi tycker att den svalkar skönt och ger en ordentlig Ă„terfuktning som hjĂ€lper solbrĂ€nnan att hĂ„lla lĂ€nge.

Lotionen lugnar en solbrÀnd hud och har vÄrdande egenskaper. Konsistensen Àr lÀtt krÀmig och den gÄr enkelt att arbeta in i huden som snabbt absorberar produkten sÄ att den inte kÀnns kladdig. Att produkten Àr ekologisk Àr ett extra plus och bland ingredienserna hittar du aloe vera, citrongrÀs, sheasmör och jojobaolja. Doften Àr underbar med en frisk medelhavsdoft.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Evy Technology After Sun Mousse

#2 Evy Technology After Sun Mousse

Sammanfattning: Till vÄr testvinnare i mellanklassen valde vi produkten Technology After Sun Mousse frÄn mÀrket Evy. En hÀrlig mousse som Àr helt underbar att massera in i huden och ger en riktigt bra Äterfuktning. Vi tycker att Àven denna produkt hjÀlper solbrÀnnan att hÄlla lÀnge. Ett extra plus med denna mousse Àr att den gÄr bra att anvÀnda under smink.

Produkten kÀnns bra pÄ huden och svalkande om du har rÄkat brÀnna dig. Bland de vÄrdande ingredienserna finns aloe vera, melon och Bilobaextrakt och som gör att moussen kan lÀka en skadad hud pÄ djupet. Produkten Àr fri frÄn konserveringsmedel, alkohol och parfym samt att den Àr bra för kÀnslig hy dÄ den Àr dermatologiskt testad.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Nivea Sun After Sun Moisture Spray

#3 Nivea Sun After Sun Moisture Spray

Sammanfattning: Nivea Àr ett mÀrke som har hÀngt med pÄ marknaden i mÄnga Är. Deras produkt Moisturizing After Spray blev vÄr utnÀmnda testvinnare som bÀsta budget. Det hÀr Àr en pÄlitlig produkt nÀr du har brÀnt dig i solen. Med sitt innehÄll av aloe vera, Provitamin B5 och Vitamin E bÄde Äterfuktar och lindrar den en solbrÀnd hud.

Det vi gillar extra med denna produkt Àr att det Àr en spray. Den Àr enkel att anvÀnda och kÀnns inte kladdig. För dig som inte gillar spray finns den Àven som lotion. Sprayen Àr en riktigt bra produkt till budgetpris.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Goldwell Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment

#4 Goldwell Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment

Sammanfattning: I testet har vi Àven valt ut en produkt som blir vÄr special eftersom den skiljer sig frÄn de andra produkterna vi har testat. Det hÀr Àr en produkt för hÄret som ger dig en effektiv behandling för att motverka slitet och solskadat hÄr. En perfekt produkt att ha med dig pÄ solsemester dÀr solen Àr mycket starkare Àn hemma.

NÀr vi testade den hÀr produkten hade vi höga förvÀntningar eftersom det Àr en produkt av mÀrket Goldwell, ett mÀrke kÀnt för sin höga kvalitet. Vi blev definitivt inte besvikna dÄ denna hÄrbehandling Àr en riktig fuktbomb för ditt hÄr. Bland innehÄllet finns Micro PROtech Complex och Panthenol som tillsammans ska Äteruppbygga hÄret omedelbart inom 60 sekunder som namnet avslöjar.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Köpguide

Det finns mÄnga after sun produkter att vÀlja mellan och det kan vara svÄrt att vÀlja vilken du ska köpa. Vi har dÀrför i dessa tester fokuserat pÄ produkter som innehÄller aloe vera eftersom det Àr en naturprodukt med bra lÀkande egenskaper som kan hjÀlpa dig om du fÄr en solskadad hud. Du fÄr dÄ ocksÄ en produkt som naturligt Äterfuktar din hud vilket Àr viktigt efter en dag i solen.

Men bara för att en produkt innehÄller aloe vera betyder det inte att den Àr bra. Vi har hÀr i dessa tester ocksÄ tagit hÀnsyn till om produkten kÀnns kladdig och om den gÄr snabbt in i huden.

After sun med brun utan sol

För dig som vill fuska lite med solbrÀnnan finns det ocksÄ after sun med brun utan sol. DÄ kan det vara bra med en kombinerad produkt för att inte behöva köpa sÄ mÄnga olika. I detta test har vi dock inte tagit med denna variant.

SÄ anvÀnder du produkten

Vad Àr en after sun och varför ska man anvÀnda den?

En after sun Àr en gel, krÀm eller lotion som du med fördel anvÀnder efter en lÀngre stund i solen. Produkten lugnar din hud med en avsvalkande effekt och Äterfuktar huden vilket hjÀlper dig att hÄlla en solbrÀnna lÀngre samtidigt som du hjÀlper huden att ÄterhÀmta sig frÄn solens strÄlar.

Hur anvÀnder man produkten?

Produkten appliceras i ansiktet och över kroppen efter att du har vistats i solen. Vissa produkter gÄr att anvÀnda bÄde till ansikte och kropp men det finns ocksÄ separata produkter för detta.

Produkten hjÀlper inte det gör ont i huden

DÄ kan det hÀnda att du fÄtt en ordentlig solskada. Ett tips Àr att förvara produkten i kylskÄpet men det Àr ÀndÄ viktigt att produkten inte Àr alltför kall nÀr den appliceras sÄ att du undviker frysskador i huden. NÀr ingen produkt hjÀlper gÄr det ocksÄ att lindra med en fuktig handduk mot huden.

FrÄgor och svar

Varför köpa en aloe vera produkt som after sun?

Genom att köpa just en aloe vera produkt har du bÄde nÄgot som fungerar i egenskap av en after sun samtidigt som du har en produkt som fungerar vÀldigt bra för insektsbett och annan klÄda. Du investerar pÄ sÄ sÀtt i en mÄngsidig produkt.

Varför inte anvÀnda en vanlig bodylotion?

Det kan i vissa fall fungera bra med en bodylotion beroende pÄ vilken du anvÀnder. MÄnga bodylotions har en fet konsistens som stÀnger in den hettan som finns i huden frÄn solsvedan och det gör bara det hela vÀrre. IstÀllet behöver huden Äterfuktning och gÀrna en svalkande effekt. En after sun produkt innehÄller sÀrskilda ingredienser som hjÀlper till att svalka och lugna huden samtidigt som huden Äterfuktas.

Gel, mousse eller lotion?

Det Àr en stor skillnad pÄ att anvÀnda en produkt med gel eller en lotion dÄ dessa kan upplevas vÀldigt olika individuellt. De olika produkterna gÄr ocksÄ in i huden olika snabbt. En gel kan lÀtt kÀnnas ganska Ätstramande vilket kanske inte alla tycker om samtidigt kan en gel kÀnnas mer avsvalkande Àn en lotion. Vissa geler kan ocksÄ kÀnnas kladdiga i konsistensen. Vi har dÀrför i vÄra tester tagit med produkter i olika utföranden sÄ att du hittar den bÀsta produkten för dig.

Betyg pÄ guiden: