Att fÄ till en snygg sminkning kan i vissa fall ta sin lilla tid dÄ det Àr mycket produkter som ska anvÀndas för att allt ska bli perfekt. Efter att ha lagt mycket tid pÄ makeupen Àr det sÄ klart skönt om sminket kan hÄlla sig pÄ plats under större delen av dagen. Det Àr inte sÄ kul om sminket börjar rinna eller om det bleknar bort efter bara nÄgon timme. För att lyckas behÄlla en snygg sminkning Àr tricket att anvÀnda en setting spray.

En bra setting spray ska framförallt fixera sminket sÄ att det hÄller sig pÄ plats under en hel dag. Samtidigt mÄste sprutmunstycket klara av att ge en lagom mist sÄ att inte sminket blir för blöt och det istÀllet börjar rinna av den anledningen. Sedan Àr det alltid ett plus om sprayen ocksÄ ger Äterfuktning för att frÀscha upp ansiktet om huden snabbt blir torr.

Setting Sprayer vi rekommenderar 

Vi har testat nÄgra av de populÀraste produkterna pÄ marknaden och har valt ut nÄgra testvinnare i olika prisklasser. I testerna har vi tittat pÄ hur effektiv produkten Àr med att fÄ sminket att sitta en hel dag, om produkten Äterfuktar och om den ger glans eller en matt finish. Med vÄra omdömen hoppas vi att du ska kunna hitta den spray som passar dig bÀst. Efter att vi har presenterat vinnarna ger vi dig tips och rÄd för hur du vÀljer rÀtt produkt och hur du kan anvÀnda produkten utan att sminket blir för blött.

Alla Setting Sprayer

Clarins Fix’ Makeup Long-Lasting Make Up Hold

#1 Clarins Fix’ Makeup Long-Lasting Make Up Hold

Sammanfattning: I testet har vi utnĂ€mnt en produkt till bĂ€sta premium som bĂ„de gör att sminket hĂ„ller en hel dag men som ocksĂ„ ger ordentlig Ă„terfuktning. Det Ă€r produkten Fix’ Make-Up frĂ„n Clarins som Ă€r vĂ„r testvinnare i prisklassen. Sprayen har en mild doft av ros och innehĂ„ller ekologisk aloe vera, allantoin och grapefrukt.

NÀr vi testade denna produkt blev vi klart positivt överraskade hur pass bra sprayen Äterfuktar trots ett lager av smink. Sprayen innehÄller en stor mÀngd C-vitamin som ska ge Äterfuktning och vi fick ett riktigt fint lyster som en finish pÄ sminkningen. Spraymunstycket ger en lÀtt dusch sÄ att makeupen inte rinner och makeupen hÄller sig pÄ plats en hel dag. En klart prisvÀrt setting spray som bÄde fixerar och frÀschar upp. Dessutom kommer sprayen i en mycket snygg rosa flaska.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

NYX Professional Makeup Setting Spray Matte Finish

#3 NYX Professional Makeup Setting Spray Matte Finish

Sammanfattning: För dig som Àr ute efter en matt finish kan vi istÀllet rekommendera vÄr testvinnare som bÀsta budget. Det Àr produkten Makeup Setting Spray Matte Finish frÄn Nyx som ger en snygg matt finish och sminket hÄller hela dagen. Ett extra plus för denna produkt Àr att den inte Àr testad pÄ djur.

Under vÄra tester blev vi mycket imponerade av denna setting spray bÄde att den hÄller makeupen pÄ plats och att det inte behöver bÀttras pÄ med mer spray under dagen. Du fÄr en matt finish utan att det ser pudrigt ut. En helt klar prisvÀrd produkt trots sitt lÄga pris. För vÄra testpersoner som har mycket oljig hud rÀcker inte riktigt den matta effekten fullt ut utan vi rekommenderar att komplettera först med en bra primer för oljig hud.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Prep + Prime Fix + Mattifying Mist, MAC Cosmetics

#4 Prep + Prime Fix + Mattifying Mist, MAC Cosmetics

Sammanfattning: Under vÄra tester har vi hittat en multifunktionell produkt som vi vill lyfta fram som testets special. Det Àr produkten Prep + Prime Fix + Mattifying Mist frÄn MAC Cosmetics som bÄde Àr en fuktgivande ansiktsspray, en primer och en setting spray som ger en matt finish. Dessutom Àr produkten dermatologiskt och oftalmologiskt testad.

Den hÀr setting sprayen Àr en fantastisk produkt för dig som vill ha flera produkter i en. Det Àr ett mycket bra fuktgivande ansiktsspray och en primer som ger huden en mÀngd vitaminer och mineraler. Bland innehÄllet finns kamomill, gurka och grönt te som ska hÄlla huden frÀsch en hel dag. Vi ser dock den frÀmst som en fuktgivande hudvÄrdsprodukt dÄ den inte riktigt hÄller sminket pÄ plats under en hel dag.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en setting spray?

En setting spray Àr det sista steget i din sminkning för att sminket ska hÄlla sig pÄ plats. Sprayen kan ocksÄ ge en uppfriskande kÀnsla i ansiktet om det Àr en Äterfuktande produkt. Huden blir lÀtt torr under dagen och dÄ kan en setting spray frÀscha upp samtidigt som den Äter fixerar sminket. Olika produkter kan ocksÄ ha en glansig eller matt finish som ger det lilla extra till sminkningen.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

De flesta setting sprayer fixerar makeupen bra och vissa hĂ„ller i ett par timmar och andra för en hel dag. Är du bara ute efter en fixerande effekt duger de flesta produkter bra men det Ă€r Ă€ndĂ„ bra att vĂ€lja efter din hudtyp. Har du torr hud bör du vĂ€lja en spray som ocksĂ„ ger bra Ă„terfuktning. Om du har en oljig hy kan det vara bra att vĂ€lja en produkt som ger matt effekt.

Även Ă„rstiden kan spela roll i ditt val. PĂ„ sommaren nĂ€r det Ă€r varmt och vi lĂ€tt blir svettiga kan det vara bra att vĂ€lja en mattare variant som ocksĂ„ fungerar bra mot fukt och svett. PĂ„ vintern Ă€r luften ofta torrare och du kan dĂ„ behöva en produkt med mer Ă„terfuktning.

Vissa produkter kan ocksÄ fungera som en primer eller ge en snygg glow som en extra effekt pÄ din makeup.

SÄ anvÀnder du produkten

Produkten Àr mycket enkel att anvÀnda. NÀr du Àr klar med sminkningen sprayar du lÀtt över ansiktet sÄ att du fÄr en lÀtt mist som fördelar sig jÀmnt. NÀr det torkar Àr det klar. Vissa produkter har lite knepiga spraymunstycken som ibland kan ge lite för hÄrda strÄlar eller spraya för smalt. DÄ Àr tricket att spraya sÄ lÄngt frÄn ansiktet som möjligt vilket ger en jÀmnare dusch över ansiktet.

Setting spray som utgÄtt:

Cover FX Illuminating Setting Spray

Cover FX Illuminating Setting Spray

 

Cover FX Illuminating Setting Spray

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Sammanfattning: För dig som vill ha lite mer glow i sminkningen som en highlighter kan vi rekommendera produkten Illuminating Setting Spray frÄn Cover FX. Produkten ger en fin lyster och fixerar makeupen bra och blir dÀrför vÄr testvinnare som bÀsta mellan.

Vi tycker att den hÀr setting sprayen ger en riktigt snygg finish pÄ sminkningen och sminket sitter riktigt bra under hela dagen. Det Àr en lÀtt spray med en fin och jÀmn mist som torkar snabbt. Produkten gÄr ocksÄ att anvÀnda pÄ kroppen för att dra fördel av den snygga highlight-effekten och kan bli pricken över i för utekvÀllen. Lystern blir mer intensiv ju mer du sprayar. Det Àr med andra ord ingen produkt för dig som vill ha en matt finish.