Du kÀnner sÀkert igen dig i de dagar nÀr hÄret ser risigt ut och du har brÄttom nÄgonstans. Du hinner inte tvÀtta, torka och styla hÄret och du behöver nÄgot som fixar det snabbt. DÄ har du förhoppningsvis ett torrschampo som din rÀddning i badrumsskÄpet. Torrschampo Àr en underbar produkt nÀr hÄret kan behöva en uppfrÀschning. Förutom att vara en hjÀlp nÀr du har brÄttom kan det vara bra som komplement nÀr du inte vill tvÀtta hÄret sÄ ofta. DÄ Àr det bra att variera med ett torrschampo för att undvika att slita pÄ hÄret för mycket.

Ett torrschampo kan fÄ ditt hÄr att se nytvÀttat ut genom att ta bort överskottsolja. Vissa produkter kan ocksÄ ersÀtta eller komplettera stylingprodukter för att ge ökad volym och struktur.

För att du lÀttare ska hitta ett bra torrschampo i en prisklass som passar dig har vi testat nÄgra olika populÀra torrschampon. I vÄra tester har vi tittat pÄ om dessa produkter gör ett tillrÀckligt bra jobb och om de Àr prisvÀrda. Framförallt bör produkten frÀscha upp hÄret sÄ att det kÀnns nytvÀttat och absorberar fett sÄ att du slipper tvÀtta hÄret med vanligt schampo efterÄt. Vi har Àven tittat pÄ om produkten ger volym, om hÄret kÀnns strÀvt och hur vÀl den fungerar för mörkhÄriga utan att lÀgga sig som en vit hinna pÄ hÄrstrÄna.

Torrschampo vi rekommenderar 

Spana in listan med de bÀsta produkterna inom respektive prisklass för att hitta den produkt som passar dig bÀst. Efter listan har vi samlat tips pÄ vad du ska tÀnka pÄ nÀr du ska köpa ett torrschampo och vi ger dig Àven knep för hur du lyckas med appliceringen av produkten.

Alla Torrschampo

Unite 7seconds Refresher

#1 Unite 7seconds Refresher

Sammanfattning: UNITE 7Seconds Refresher Àr ett torrschampo för dig som verkligen vill fÄ en kÀnsla av nytvÀttat hÄr och inte vill ha en strÀv kÀnsla i hÄret som de flesta torrschampo ger. Med den hÀr produkten fÄr du en omedelbar uppfrÀschning av ditt hÄr och det kÀnns verkligen överraskande rent.

Produkten lever upp till sitt namn och att det bara ska ta 7 sekunder beror pÄ att du inte behöver arbeta in denna produkt pÄ samma sÀtt som andra torrschampo. Förutom att ge dig ett frÀscht hÄr sparar du Àven tid med denna produkt.

7Seconds Refresher har en mild doft med fokus att ta bort det oljiga i hÄret vilket ger dig ett mjukt hÄr med en lÀtt volym vid rötterna. Eftersom pulvret inte syns efter anvÀndning passar denna produkt bÄde ljushÄriga och mörkhÄriga personer.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Maria Nila Invisidry Shampoo

#2 Maria Nila Invisidry Shampoo

Sammanfattning: Ett annat enkelt torrschampo att anvÀnda som vi utnÀmner till vÄr bÀsta mellan Àr Maria Nila Invisidry Shampoo. Ett effektivt schampo som ger ditt hÄr en frÀsch kÀnsla och produkten Àr dessutom miljövÀnlig.

Precis som vÄr premiumprodukt fokuserar denna produkt pÄ en uppfrÀschning och Àr inte en allt-i-ett-produkt. SÄ för att styla hÄret behöver du komplettera med stylingprodukter. Schampot Àr lÀtt att arbeta med och lyckas bra med att frÀscha upp hÄret för att bli av med flottigt hÄr.

Invisidry Shampoo har vid applicering en frisk doft med viss sötma men doften försvinner vÀldigt snabbt. Pulvret lÀgger sig inte som en vit hinna och syns dÀrför inte vilket gör det till en produkt som fungerar för alla hÄrfÀrger.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Amika Perk Up Dry Shampoo

#3 Amika Perk Up Dry Shampoo

Sammanfattning: För dig som Ă€r ute efter ett bra budgetalternativ rekommenderar vi Amika – Perk Up Dry Shampoo. Ett torrschampo som Ă€r enkelt att anvĂ€nda och frĂ€schar upp ditt hĂ„r utan att produkten syns i hĂ„ret. DĂ€rför fungerar produkten lika bra pĂ„ bĂ„de ljust och mörkt hĂ„r.

Produkten som Ă€r helt fritt frĂ„n aluminium Ă€r baserad pĂ„ risstĂ€rkelse och havtorn. Havtorn speglar sig i doften som Ă€r diskret och kĂ€nns frĂ€sch. 

Perk Up Dry Shampoo Àr enkel och tidseffektiv att applicera dÄ det rÀcker med att arbeta igenom hÄret lite snabbt. Du blir av med fettigt och livlöst hÄr dÄ risstÀrkelsen gör sitt jobb riktigt bra med att absorbera oljor i ditt hÄr. Torrschampot ger en viss volym men fokus ligger pÄ en uppfrÀschning av hÄret.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Budgie The Volume Dry Shampoo

#4 Budgie The Volume Dry Shampoo

Sammanfattning: Vi har som vĂ„r specialare valt ut Budgie – The Volume Dry Shampoo eftersom det Ă€r en sĂ„ pass bra produkt för sitt lĂ„ga pris. Nackdelen Ă€r att det krĂ€vs lite mer arbete med produkten i hĂ„ret Ă€n vĂ„ra övriga testvinnare i de olika prisklasserna.

Schampot Àr enkelt att dosera men som sagt krÀvs det lite arbete i hÄret för att fÄ det att kÀnnas rent men resultatet blir riktigt bra. Eftersom det hÀr Àr ett torrschampo som ocksÄ ska ge volym fÄr du en aning strÀvhet i hÄret precis som mÄnga andra torrschampon.

Förutom att detta torrschampo livar upp ditt hÄr livar den ocksÄ upp badrumshyllan med sin mycket fÀrgglada flaska.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda torrschampo?

Ett torrschampo Àr bra att anvÀnda som komplement till din vanliga hÄrtvÀtt. Att tvÀtta hÄret för ofta sliter pÄ hÄret och dÄ Àr ett torrschampo bra att anvÀnda som variation för en uppfrÀschning av hÄret. Det Àr inte bara hÄret som slits vid för mycket tvÀtt. Risken ökar ocksÄ för att du fÄr en torr hÄrbotten vilket kan leda till bÄde klÄda och spröda hÄrstrÄn. En torr hÄrbotten kan ocksÄ leda till en överproduktion av talg som kan orsaka mjÀll eller fet hÄrbotten vilket blir en ond cirkel.

Produkten fungerar ocksÄ nÀr du har tidsbrist och inte hinner tvÀtta och torka ditt hÄr men ÀndÄ vill fÄ hÄret att se nytvÀttat ut. Ett mycket effektivt sÀtt att frÀscha upp hÄret mellan tvÀttarna.

Hur fungerar produkten?

Produkten har sÀrskilda Àmnen i innehÄllet som hjÀlper till att ta bort överskottsolja frÄn hÄret. Det gör att hÄret ser nytvÀttat ut Àven om det inte Àr renare som vid en riktig hÄrtvÀtt.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

NÀr du ska köpa torrschampo fÄr du tÀnka utifrÄn om du bara vill fÄ hÄret att kÀnnas som nytvÀttat eller om du Àven vill ha textur och stadga. De allra flesta produkterna pÄ marknaden Àr framtagna för att göra det enklare att styla hÄret genom att ge hÄret textur och stadga. Nackdelen Àr att hÄret kan kÀnnas lite strÀvt och ger inte alls en kÀnsla av alldeles nytvÀttat och glansigt hÄr.

Att en produkt saknar effekten av att ge hÄret textur och stadga Àr kanske en nackdel för mÄnga som vill ha allt-i-ett produkter men för den som vill variera kÀnslan i hÄret Àr detta perfekt. De flesta har ÀndÄ stylingprodukter som de tar i hÄret efterÄt sÄ fundera över om du verkligen behöver flera effekter eller inte.

Hur anvÀnder man produkten?

Det finns tvÄ olika sÀtt att applicera produkten beroende pÄ om det Àr en spray eller pulver. Ett pulver kan du strö direkt i hÄrbotten eller i hÀnderna för att sedan massera in vid hÄrrötterna och vid behov Àven i lÀngderna. Med spray börjar du först med att skaka flaskan ordentligt. Dela sedan upp hÄret i sektioner och spraya mot hÄrbotten med cirka 20 centimeters avstÄnd genom att hÄlla flaskan i rörelse fram och tillbaka sÄ att sprayet fördelar sig jÀmnare.

LÄt dÀrefter produkten verka en kort stund sÄ att den fÄr en chans att absorbera all olja.

Var noga med att ta rÀtt mÀngd av produkten sÄ att du inte överdoserar. Om du tar för mycket i hÄret kan resultatet bli att hÄret ser dammigt och livlöst ut. Börja hellre med en liten mÀngd och ta sedan mer efterhand om du ser att det behövs. Borsta dÀrefter igenom hÄret med en borste för att fördela schampot för ett jÀmnare resultat. Genom att borsta hÄret fÄr du ocksÄ bort eventuellt överflöd av produkten som annars kan göra att hÄret ser dammigt ut.

Varför blir hÄret vitt?

Den vanligaste anledningen till att hÄret blir vitt med ett torrschampo Àr att du har anvÀnt för mycket. Prova att borsta igenom hÄret för att fÄ bort eventuellt överflöd. Har du mörkt hÄr kan det vara en fördel att vÀlja en produkt som Àr speciellt avsedd för brunetter och mörkhÄriga sÄ att du slipper problemet med att du doserar för mycket.

Det kan ocksÄ vara sÄ att du har valt en produkt som Àr sÀrskilt för ljushÄriga. Det kan dÄ vara en produkt som ska bÀttra pÄ ljust hÄr sÀrskilt för de som har blonderat hÄret och vill dölja utvÀxten som Àr nÄgot mörkare.

Det ser inte nytvÀttat ut vad gör jag för fel?

TÀnk pÄ att lÄta produkten fÄ verka en stund sÄ att den fÄr en chans att absorbera all olja. Applicera produkten och gör nÄgot annat medan det verkar innan du börjar massera in det i hÄrrötterna.