Givetvis har åldrandet sin charm men när det väl kommer till kritan är det många av oss som gärna gör vad de kan för att släta ut den där bekymmersrynkan mellan ögonen och kråksparvarna som börjar dyka upp i ögonvrårna. Som tur är finns det idag faktiskt riktigt bra anti-age-krämer som verkligen gör sitt jobb. Problemet kan ju vara att det finns en uppsjö med olika varianter av krämer på marknaden och det kan vara svårt att veta ens var man ska börja leta efter den bästa anti-age-krämen. Vi har därför gjort ett utförligt test som förhoppningsvis ska vara till stor hjälp när du ska välja en anti-age-kräm.

Utvalda favoriter

I premiumklassen blev den lyxiga krämen Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich testets vinnare eftersom det är en kräm som verkligen fungerar och ger resultat. Peter Thomas Roth Un-Wrinkle var en lika solklar vinnare i mellanklassen. I budgetklassen kammade L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream hem priset, det är en utmärkt produkt om du inte vill lägga så mycket pengar på din ansiktskräm. Vi valde även ut en specialare, nämligen Peter Thomas Roth Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer som är en riktig vitaminbom för din hud. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av testets samtliga vinnare.

Estée Lauder: ✅ Bästa premium

Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

  • Bästa premium av Testagram.se 

Estée Lauder kallar själva den här krämen för “The secret to infinite beauty”. Och efter att vi har testat den är vi beredda att hålla med om att den verkligen lever upp till det namnet! Det rådde inga tveksamheter om att den skulle knipa åt sig vinnarplatsen i premiumklassen.

Det här är ingen billig anti-age-kräm men jämfört med ett ansiktslyft är den ju värd varenda krona.  Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich är en lyxig kräm för dig som vill ha det allra bästa. Den här krämen kan få liv i den allra tröttaste och mest livlösa huden! Hemligheten bakom denna otroliga kräm ligger i en speciell formula som heter The Floralixir Dew och som binder fukt i huden och stärker den tack vara blomster från Himlaya och Brasilien. 

Efter att ha använt krämen i en månad var resultatet fantastiskt. Och redan efter två veckor kunde vi se en stor skillnad. En helt klart fastare och mer spänstig hud! Linjerna hade slätats ut och huden under hakan hade stramats upp. 

Det här är helt klart en kräm som fungerar! Prislappen är hög men för dig som överväger ett ansiktslyft kan ju detta ses som ett billigt alternativ. 

Cirkapris: 2900 kr

Peter Thomas Roth: ✅ Bästa mellan

Roth Firmx Collagen Serum 30 ml

Peter Thomas Roth Firmx Collagen Serum 30 ml

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Ytterligare en kräm som vi föll pladask för var Peter Thomas, en nattkräm som har förmågan att släta ut rynkor och linjer i hela ansiktet.

Krämen innehåller åtta sammansatta peptider och neuropeptider som arbetar tillsammans för att släta ut alla dina ålderstecken. Krämen skyddar dessutom mot yttre påfrestningar och hjälper huden att bevara sin fukt. Även porstorleken minskar.

Redan efter tio dagar kunde vi se resultat. Huden kändes väldigt återfuktad och silkesmjuk. Rynkorna hade minskad avsevärt och huden var mycket mer elastisk. Huden kändes både fastare och jämnare med en fantastisk lyster. Det här är alltså en anti-age-kräm som håller vad den lovar!

Det som dock är viktigt att veta är att krämen innehåller alfahydroxisyra som gör huden mer känslig för sol. Undvik därför att använda den här krämen dagtid då din hud utsätts för sol. Men under natten är den perfekt att använda.

I samma serie finns även en speciell ögonkräm som kan vara bra att komplettera med för de känsliga hudpartierna runt ögonen.

Cirkapris 1000 kr

L’oreal Paris: ✅ Bästa budget

Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

  • Bästa budget av Testagram.se 

L’oreal är ju ett pålitligt hudvårdsmärke som erbjuder bra produkter till överkomliga priser. Här är en anti-age-kräm som även gör gott för dig som är lite yngre.

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream innehåller hyaluronsyra och ProXylarene som tillsammans hjälper din hud att bibehålla sin fukt, gör huden fastare och reducerar linjer och ålderstecken. Krämen har en speciell ”plumberfunktion” som gör att rynkor och linjer fylls ut.

Med den här krämen får du även ett solskydd med SPF 20 vilket skyddar din hud mot solens skadliga strålar som annars tyvärr gör att din hud åldras i förtid. Tack vare solskyddet förebygger du även pigmentfläckar som solen annars kan orsaka.

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream är en bra kräm för dig som vill ha en anti-age-kräm i den lägre prisklassen. Billigare än så här är det svårt att komma undan och här får du ändå en kräm med riktigt bra kvalitet. Mycket för pengarna alltså.

Cirkapris: 250 kr

Peter Thomas Roth: ✅ Special

Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer

Peter Thomas Roth Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer

  • Special av Testagram.se 

Testets specialare är en riktigt C-vitaminbomb från Peter Thomas Roth. C-vitamin är känd just för sina rynkförebyggande egenskaper och det har man tagit fasta på i den här anti-age-krämen. Men inte nog med det så är den även berikad med Camu camu, en superfrukt som tills ganska nyligen var helt okänd inom den europeiska skönhetsindustrin. Camu camu växer i Brasilien nära Peru. Det är en superfrukt som vanligtvis har använts som smaksättare i exempelvis juice och glass men den är faktiskt även en väldigt effektiv antioxidant.

Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer var riktigt härlig att använda och absorberades snabbt av huden utan att man behövde gå runt och känna sig kladdig. Redan efter några dagar började vi dessutom se resultat med klart synligt minskade rynkor. Doften är också helt ljuvlig!

Cirkapris: 800 kr

Hur kom vi fram till vilka anti-age-krämer vi skulle testa?

Det finns anti-age-krämer i många olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket från person till person vad man är villig att betala för en ansiktskräm. Vi valde därför ut produkter från olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra ansiktskräm oavsett plånbok.

Vi ville även testa de produkter som är extra populära och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och på YouTube. Vi började därför med att undersöka dessa kanaler och välja ut de anti-age-krämer som verkade mest populära just nu.

Med hjälp av dessa kriterier kunde vi slutligen välja ut tio olika anti-age-krämer som vi sedan testade noggrant.

Ansiktskrämerna hittade vi hos flera populära butiker som säljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Frågor och svar

Hur testade vi anti-age-krämerna?

Vår testpanel bestod av tio kvinnor i olika åldrar och med olika typer av hud och hudproblem. Kvinnorna testade varje produkt under en längre tid. Vi tog även hjälp av en hudterapeut som fick ingå i testpanelen, hon hjälpte oss att få djupare förståelse för krämernas innehåll och vilken funktion de har för vår hud. Detta är alltså ett djupgående test där varje produkt har testats grundligt. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att även väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver en anti-age-kräm?

När du ska börja använda en antirynkkräm beror mycket på din huds förutsättningar, arvsanlag, hur du har tagit hand om den och i vilket skick den befinner sig. Det finns alltså många faktorer som spelar in men ett riktmärke som kan vara bra att gå efter att börja använda någon form av antirynkkräm när du har passerat 30 års ålder. Även om du inte har börjat se några ålderstecken så kan det vid den tiden vara bra att börja förebygga dem.

Vad är en anti-age-kräm?

En anti-age-kräm ska hjälpa din hud att behålla sin ungdomlighet och reducera linjer och rynkor. Det finns olika typer av anti-age-krämer med olika innehåll och som har olika verksamma ämnen. De gemensamma för dem är att de alla innehåller ämnen i någon form som ska hjälpa din hud att minska sina rynkor, göra den mer elastiskt och behålla sin lyster. Många krämer innehåller också ämnen som ska skydda mot det som faktiskt orsakar ålderstecken såsom solens skadliga strålar, luftföroreningar och strålning från skärmar och mobiltelefoner. En bra antirynkkräm arbetar alltså även förebyggande.

Hur använder man en anti-age-kräm?

Använd en anti-age-kräm både morgon och kväll. Börja med att rengöra huden noggrant och applicera därefter anti-age-krämen i ansiktet och på halsen och massera in den noggrant i din hud. Läs igenom bruksanvisningen för just din kräm eftersom det kan skilja sig åt mellan krämer hur man ska använda dem.

Vilken anti-age-kräm ska man välja?

Många anti-age-krämer är anpassade efter ålder, exempelvis 40+ eller 50+ och ofta är de också anpassade efter olika hudtyper. Så du får helt enkelt utgå från vad just din hud har för behov och gärna läsa recensioner liknande denna för att få reda på hur andra som testat produkterna har upplevt resultatet. Sedan tillkommer ju såklart om du har några egna önskemål såsom en ekologisk eller vegansk produkt. Det finns en uppsjö av olika varianter så du kommer säkerligen att kunna hitta en anti-age-kräm som passar just dig och din hud.

Vad kostar en anti-age-kräm?

Vad en anti-age-kräm kostar kan skilja sig väldigt mycket åt mellan olika produkter, allt från någon enstaka hundralapp upp till flera tusen kronor. Så du får börja med att fundera över hur mycket du vill lägga på din anti-age-kräm och därefter hitta en produkt inom den prisklassen. Viktigt att tänka på är att förpackningarnas storlek kan skilja sig mycket åt och även hur dryg en produkt är. Ibland kan det därför löna sig i längden att köpa en något dyrare produkt om den kanske räcker längre.

Betyg på guiden:

3.9/5 - (31 votes)