Givetvis har Äldrandet sin charm men nÀr det vÀl kommer till kritan Àr det mÄnga av oss som gÀrna gör vad de kan för att slÀta ut den dÀr bekymmersrynkan mellan ögonen och krÄksparvarna som börjar dyka upp i ögonvrÄrna. Som tur Àr finns det idag faktiskt riktigt bra anti-age-krÀmer som verkligen gör sitt jobb. Problemet kan ju vara att det finns en uppsjö med olika varianter av krÀmer pÄ marknaden och det kan vara svÄrt att veta ens var man ska börja leta efter den bÀsta anti-age-krÀmen. Vi har dÀrför gjort ett utförligt test som förhoppningsvis ska vara till stor hjÀlp nÀr du ska vÀlja en anti-age-krÀm.

Utvalda favoriter

I premiumklassen blev den lyxiga krĂ€men EstĂ©e Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich testets vinnare eftersom det Ă€r en krĂ€m som verkligen fungerar och ger resultat. Peter Thomas Roth Un-Wrinkle var en lika solklar vinnare i mellanklassen. I budgetklassen kammade L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream hem priset, det Ă€r en utmĂ€rkt produkt om du inte vill lĂ€gga sĂ„ mycket pengar pĂ„ din ansiktskrĂ€m. Vi valde Ă€ven ut en specialare, nĂ€mligen Peter Thomas Roth Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer som Ă€r en riktig vitaminbom för din hud. LĂ€s vidare för att ta del av utförliga recensioner av testets samtliga vinnare.

EstĂ©e Lauder: ✅ BĂ€sta premium

Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

EstĂ©e Lauder kallar sjĂ€lva den hĂ€r krĂ€men för “The secret to infinite beauty”. Och efter att vi har testat den Ă€r vi beredda att hĂ„lla med om att den verkligen lever upp till det namnet! Det rĂ„dde inga tveksamheter om att den skulle knipa Ă„t sig vinnarplatsen i premiumklassen.

Det hÀr Àr ingen billig anti-age-krÀm men jÀmfört med ett ansiktslyft Àr den ju vÀrd varenda krona.  Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich Àr en lyxig krÀm för dig som vill ha det allra bÀsta. Den hÀr krÀmen kan fÄ liv i den allra tröttaste och mest livlösa huden! Hemligheten bakom denna otroliga krÀm ligger i en speciell formula som heter The Floralixir Dew och som binder fukt i huden och stÀrker den tack vara blomster frÄn Himlaya och Brasilien. 

Efter att ha anvÀnt krÀmen i en mÄnad var resultatet fantastiskt. Och redan efter tvÄ veckor kunde vi se en stor skillnad. En helt klart fastare och mer spÀnstig hud! Linjerna hade slÀtats ut och huden under hakan hade stramats upp. 

Det hÀr Àr helt klart en krÀm som fungerar! Prislappen Àr hög men för dig som övervÀger ett ansiktslyft kan ju detta ses som ett billigt alternativ. 

Cirkapris: 2900 kr

Peter Thomas Roth: ✅ BĂ€sta mellan

Un-Wrinkle

Peter Thomas Roth Un-Wrinkle

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Ytterligare en krÀm som vi föll pladask för var Peter Thomas Roth Un-Wrinkle, en nattkrÀm som har förmÄgan att slÀta ut rynkor och linjer i hela ansiktet.

KrĂ€men innehĂ„ller Ă„tta sammansatta peptider och neuropeptider som arbetar tillsammans för att slĂ€ta ut alla dina Ă„lderstecken. KrĂ€men skyddar dessutom mot yttre pĂ„frestningar och hjĂ€lper huden att bevara sin fukt. Även porstorleken minskar.

Redan efter tio dagar kunde vi se resultat. Huden kÀndes vÀldigt Äterfuktad och silkesmjuk. Rynkorna hade minskad avsevÀrt och huden var mycket mer elastisk. Huden kÀndes bÄde fastare och jÀmnare med en fantastisk lyster. Det hÀr Àr alltsÄ en anti-age-krÀm som hÄller vad den lovar!

Det som dock Àr viktigt att veta Àr att krÀmen innehÄller alfahydroxisyra som gör huden mer kÀnslig för sol. Undvik dÀrför att anvÀnda den hÀr krÀmen dagtid dÄ din hud utsÀtts för sol. Men under natten Àr den perfekt att anvÀnda.

I samma serie finns Àven en speciell ögonkrÀm som kan vara bra att komplettera med för de kÀnsliga hudpartierna runt ögonen.

Cirkapris 1300 kr

L’oreal Paris: ✅ BĂ€sta budget

Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

L’oreal Ă€r ju ett pĂ„litligt hudvĂ„rdsmĂ€rke som erbjuder bra produkter till överkomliga priser. HĂ€r Ă€r en anti-age-krĂ€m som Ă€ven gör gott för dig som Ă€r lite yngre.

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream innehĂ„ller hyaluronsyra och ProXylarene som tillsammans hjĂ€lper din hud att bibehĂ„lla sin fukt, gör huden fastare och reducerar linjer och Ă„lderstecken. KrĂ€men har en speciell ”plumberfunktion” som gör att rynkor och linjer fylls ut.

Med den hÀr krÀmen fÄr du Àven ett solskydd med SPF 20 vilket skyddar din hud mot solens skadliga strÄlar som annars tyvÀrr gör att din hud Äldras i förtid. Tack vare solskyddet förebygger du Àven pigmentflÀckar som solen annars kan orsaka.

L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream Ă€r en bra krĂ€m för dig som vill ha en anti-age-krĂ€m i den lĂ€gre prisklassen. Billigare Ă€n sĂ„ hĂ€r Ă€r det svĂ„rt att komma undan och hĂ€r fĂ„r du Ă€ndĂ„ en krĂ€m med riktigt bra kvalitet. Mycket för pengarna alltsĂ„.

Cirkapris: 250 kr

Peter Thomas Roth: ✅ Special

Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer

Peter Thomas Roth Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer

  • Special av Testagram.se 

Testets specialare Àr en riktigt C-vitaminbomb frÄn Peter Thomas Roth. C-vitamin Àr kÀnd just för sina rynkförebyggande egenskaper och det har man tagit fasta pÄ i den hÀr anti-age-krÀmen. Men inte nog med det sÄ Àr den Àven berikad med Camu camu, en superfrukt som tills ganska nyligen var helt okÀnd inom den europeiska skönhetsindustrin. Camu camu vÀxer i Brasilien nÀra Peru. Det Àr en superfrukt som vanligtvis har anvÀnts som smaksÀttare i exempelvis juice och glass men den Àr faktiskt Àven en vÀldigt effektiv antioxidant.

Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer var riktigt hÀrlig att anvÀnda och absorberades snabbt av huden utan att man behövde gÄ runt och kÀnna sig kladdig. Redan efter nÄgra dagar började vi dessutom se resultat med klart synligt minskade rynkor. Doften Àr ocksÄ helt ljuvlig!

Cirkapris: 800 kr

Hur kom vi fram till vilka anti-age-krÀmer vi skulle testa?

Det finns anti-age-krÀmer i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala för en ansiktskrÀm. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra ansiktskrÀm oavsett plÄnbok.

Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. Vi började dÀrför med att undersöka dessa kanaler och vÀlja ut de anti-age-krÀmer som verkade mest populÀra just nu.

Med hjÀlp av dessa kriterier kunde vi slutligen vÀlja ut tio olika anti-age-krÀmer som vi sedan testade noggrant.

AnsiktskrÀmerna hittade vi hos flera populÀra butiker som sÀljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Hur testade vi anti-age-krÀmerna?

VÄr testpanel bestod av tio kvinnor i olika Äldrar och med olika typer av hud och hudproblem. Kvinnorna testade varje produkt under en lÀngre tid.

Vi tog Àven hjÀlp av en hudterapeut som fick ingÄ i testpanelen, hon hjÀlpte oss att fÄ djupare förstÄelse för krÀmernas innehÄll och vilken funktion de har för vÄr hud. Detta Àr alltsÄ ett djupgÄende test dÀr varje produkt har testats grundligt.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver en anti-age-krÀm?

NĂ€r du ska börja anvĂ€nda en antirynkkrĂ€m beror mycket pĂ„ din huds förutsĂ€ttningar, arvsanlag, hur du har tagit hand om den och i vilket skick den befinner sig. Det finns alltsĂ„ mĂ„nga faktorer som spelar in men ett riktmĂ€rke som kan vara bra att gĂ„ efter att börja anvĂ€nda nĂ„gon form av antirynkkrĂ€m nĂ€r du har passerat 30 Ă„rs Ă„lder. Även om du inte har börjat se nĂ„gra Ă„lderstecken sĂ„ kan det vid den tiden vara bra att börja förebygga dem.

Vad Àr en anti-age-krÀm?

En anti-age-krÀm ska hjÀlpa din hud att behÄlla sin ungdomlighet och reducera linjer och rynkor. Det finns olika typer av anti-age-krÀmer med olika innehÄll och som har olika verksamma Àmnen. De gemensamma för dem Àr att de alla innehÄller Àmnen i nÄgon form som ska hjÀlpa din hud att minska sina rynkor, göra den mer elastiskt och behÄlla sin lyster.

MÄnga krÀmer innehÄller ocksÄ Àmnen som ska skydda mot det som faktiskt orsakar Älderstecken sÄsom solens skadliga strÄlar, luftföroreningar och strÄlning frÄn skÀrmar och mobiltelefoner. En bra antirynkkrÀm arbetar alltsÄ Àven förebyggande.

Hur anvÀnder man en anti-age-krÀm?

AnvÀnd en anti-age-krÀm bÄde morgon och kvÀll. Börja med att rengöra huden noggrant och applicera dÀrefter anti-age-krÀmen i ansiktet och pÄ halsen och massera in den noggrant i din hud. 

LÀs igenom bruksanvisningen för just din krÀm eftersom det kan skilja sig Ät mellan krÀmer hur man ska anvÀnda dem.

Vilken anti-age-krÀm ska man vÀlja?

MÄnga anti-age-krÀmer Àr anpassade efter Älder, exempelvis 40+ eller 50+ och ofta Àr de ocksÄ anpassade efter olika hudtyper. SÄ du fÄr helt enkelt utgÄ frÄn vad just din hud har för behov och gÀrna lÀsa recensioner liknande denna för att fÄ reda pÄ hur andra som testat produkterna har upplevt resultatet.

Sedan tillkommer ju sÄklart om du har nÄgra egna önskemÄl sÄsom en ekologisk eller vegansk produkt. Det finns en uppsjö av olika varianter sÄ du kommer sÀkerligen att kunna hitta en anti-age-krÀm som passar just dig och din hud.

Vad kostar en anti-age-krÀm?

Vad en anti-age-krÀm kostar kan skilja sig vÀldigt mycket Ät mellan olika produkter, allt frÄn nÄgon enstaka hundralapp upp till flera tusen kronor. SÄ du fÄr börja med att fundera över hur mycket du vill lÀgga pÄ din anti-age-krÀm och dÀrefter hitta en produkt inom den prisklassen. 

Viktigt att tÀnka pÄ Àr att förpackningarnas storlek kan skilja sig mycket Ät och Àven hur dryg en produkt Àr. Ibland kan det dÀrför löna sig i lÀngden att köpa en nÄgot dyrare produkt om den kanske rÀcker lÀngre.

Betyg pÄ guiden: