Att ta ett varmt bad med en vÀldoftande och mjukgörande badolja kan vara avslappnande och rogivande efter en stressfull dag. Att bara fÄ pyssla om sig sjÀlv med ett hemmaspa i budgetvariant och koppla av tankarna frÄn alla mÄsten i vardagen kan ha stor hÀlsofrÀmjande effekt. Ett varmt bad fÄr muskler och leder att slappna av men det har Àven en positiv pÄverkan pÄ det psykiska vÀlmÄendet. Det Àr ett perfekt sÀtt att unna sig lite vardagslyx till ett bra pris.

Badoljor vi rekommenderar 

En bra badolja ska inte bara dofta gott, den ska bÄde mjukgöra och Äterfukta. Vi har testat olika badoljor i olika prisklasser och utsett bÀst i test. Med vÄr hjÀlp kan du lÀttare hitta en badolja som blir din nya favorit för dina avkopplande bad. I vÄra tester har vi bedömt doft, hur pass bra oljorna Äterfuktar huden och om huden kÀnns mjuk efter ett bad. Bland vÄra utvalda vinnare har vi Àven tagit med produkter som ocksÄ fungerar som duscholja och kroppsolja för att ge huden extra fukt. Avslutningsvis ger vi dig tips pÄ hur du vÀljer rÀtt produkt och hur du bÀst fÄr ut mest effekt av din badolja.

Alla Bad Oljor

Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

#1 Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

Sammanfattning: Till testets specialare har vi valt ut Maria Åkerberg Shower & Bath Oil. En dusch- och badolja som bĂ„de verkar avslappnande och Ă„terfuktande samt att den Ă€r underbar om du har en förkylning dĂ„ aromerna av eukalyptus öppnar upp dina andningsvĂ€gar.

Trots att det Ă€r en svensk produkt och att varumĂ€rket Maria Åkerberg stĂ„r för bra ekologiska produkter som inte Ă€r testade pĂ„ djur sĂ„ Ă€r det en produkt till budgetpris. Den hĂ€r produkten Ă€r dessutom utan alkohol, konserveringsmedel och kemiska emulgeringsmedel. Ett extra plus Ă€r att det ocksĂ„ Ă€r en duscholja vilket Ă€r bra för dig som inte har tillgĂ„ng till ett badkar.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Kerstin Florian Organic Lavender Bath & Body Oil

#2 Kerstin Florian Organic Lavender Bath & Body Oil

Sammanfattning: VÄr testvinnare som bÀsta mellan utsÄg vi en produkt frÄn Kerstin Florian, Essential Body Care Lavender Bath & Body, som Àr bÄde lugngivande och rogivande med sin eteriska olja frÄn lavendel. Perfekt som badolja strax innan lÀggdags om du Àr mycket stressad, har svÄrt att komma till ro och somna eller om du har huvudvÀrk.

NÀr vi sjÀlva testade denna produkt kÀnde vi oss verkligen avslappnande efter badet. En hÀrlig olja som gör huden mjuk och vÀldoftande. I oljan finns Àven antioxidanten vitamin E som ska vara vÄrdande vid exempelvis vÀrkande leder. Det kan ha varit en bidragande faktor till att vi kÀnde oss sÄ pass avslappnade i kroppen efter vÄra tester.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Weleda Citrus Refreshing Bath Milk

#3 Weleda Citrus Refreshing Bath Milk

Sammanfattning: För dig som vill ha ett bra budgetalternativ kan vi rekommendera Weleda Citrus Refreshing Bath Milk. Det Ă€r en hĂ€rlig badmjölk med doft av citrus frĂ„n Ă€kta eteriska oljor. En klart frĂ€sch och uppiggande doft men vi kĂ€nde Ă€ndĂ„ att badmjölken gav oss avslappning nĂ€r vi testade produkten. 

UtifrÄn den uppfriskande doften passar denna badmjölk inte sÄ bra strax innan sovdags utan fungerar bÀttre för ett bad pÄ morgonen eller under dagen nÀr du behöver piggna till. Produkten innehÄller ocksÄ mandelolja som gör din hy mjuk och smidig men behöver du nÄgot som Äterfuktar vÀldigt bra rekommenderar vi istÀllet vÄr utvalda premium eller vÄr vinnare i mellanklassen.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Molton Brown Jasmine & Sun Rose Exquisite Bathing Oil

#4 Molton Brown Jasmine & Sun Rose Exquisite Bathing Oil

Sammanfattning: För dig som vill ha en riktig lyxig badolja rekommenderar vi dig att titta lite extra pÄ Jasmine & Sun Rose Exquisite Bathing Oil frÄn Molton Brown. Det Àr en badolja med en underbar doft av jasmin och rosor. Det hÀr Àr en mÄste-ha-produkt för dig som verkligen Àr en entusiast av hemmaspa.

Det hÀr blev en produkt vi gÀrna testade mer Àn en gÄng, framförallt dÄ vi verkligen fastnade för den underbara doften men ocksÄ för att produkten gav huden riktigt bra Äterfuktning. Ett bad med denna badolja var mycket avslappnande och rogivande. TÀnk pÄ nÀr du köper den hÀr produkten att det Àr en glasflaska och som dessutom Àr stor och tung vilket innebÀr att du fÄr vara extra varsam. StÀll gÀrna undan flaskan innan du kliver i badet medan du Àr torr och musklerna Àr alerta innan det avslappnande badet.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en badolja?

Förutom att varmt vatten vid ett bad bĂ„de fĂ„r muskler och leder att slappna av kan en badolja tillföra fler vĂ€lgörande effekter. Badolja kan till exempel innehĂ„lla lugnande aromer som reducerar spĂ€nningar i din kropp och ingredienser som hjĂ€lper din hud att bli Ă„terfuktad, len och mjuk. Även om vatten i sig kan torka ut huden kan ett varmt bad med badolja vara effektiv vid torr hud och vid problem med eksem.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

En badolja kan ha en avslappnande och rogivande effekt men kan ocksĂ„ ha fler funktioner beroende pĂ„ vilket mĂ€rke och vilken produkt du vĂ€ljer. Är du pĂ„ jakt efter en badolja bara för den avslappnande effekten kan du vĂ€lja utifrĂ„n vilka aromer som finns i oljan. Lavendel Ă€r till exempel en vanlig arom att anvĂ€nda för sina lugnande och rofyllda egenskaper.

För dig som vill bli avslappnad i kroppen men Ă€ndĂ„ ta ett bad för att piggna till kan vi istĂ€llet rekommendera en badolja med arom frĂ„n exempelvis citrus. En frĂ€sch och klar uppiggande doft för att vakna till. 

För dig som har torr hud, eksem eller annan irriterad hud kan titta lite extra efter speciella egenskaper för detta. Det kan vara en badolja som ger intensiv Äterfuktning eller för dig med kÀnslig hud en parfymfri olja som Àr sÀrskilt framtagen för allergiker.

SÄ anvÀnder du produkten

För att inte torka ut huden för mycket, irritera eventuella eksem eller annan irritation i huden Ă€r det bra om vattnet inte Ă€r för varmt. Även om badoljan luktar gott och det Ă€r frestande att hĂ€lla i mycket i badet sĂ„ Ă€r det viktigt att lĂ€sa pĂ„ produkten hur mycket olja som rekommenderas och om det stĂ„r nĂ„gon maxtid. Oftast behövs bara nĂ„gra fĂ„ droppar olja i badet.

Flera produkter med badoljor kan ocksÄ anvÀndas som duscholja. Det kan vara bra för dig som saknar badkar eller som vill variera med en lite snabbare dusch. En duscholja kan fungera som ett alternativ till vanlig duschtvÄl och dÄ tvÀttar du av oljan efter applicering. Om produkten Àven Àr framtagen för att kunna anvÀndas som en kroppsolja kan du applicera oljan efter den vanliga tvÀttningen och lÄta oljan sitta kvar som ett alternativ till kroppslotion för bÀsta Äterfuktning.

Betyg pÄ guiden: