Ett avkopplande och varmt bad tackar du sÀkert inte nej till efter en stressig dag eller om du kÀnner dig lite stel i muskler och leder. För att fÄ bÀttre effekt av att mjuka upp musklerna, dina leder och för att fÄ en bÀttre Äterfuktad hud kan du anvÀnda dig av ett badsalt.

InnehÄllet i ett badsalt bestÄr oftast av Epsom salt eller havssalt som Àr rik pÄ mineraler. Tillsammans med essentiella oljor kan dessa ingredienser hjÀlpa din kropp med Äterfuktning och att ge muskler och leder en avslappnade effekt. Badsaltet har ocksÄ antiinflammatoriska egenskaper, det exfolierar döda hudceller och absorberar Àven överskott av olja. Att saltbada har mÀnniskor gjort i tusentals Är och ett populÀrt resmÄl för detta Àr Döda havet. Dit kommer mÀnniskor för att bada i saltvattnet som ett sÀtt att stÀrka och Äterfukta kroppen.

Badsalter vi rekommenderar 

Ett bra badsalt ska bÄde dofta gott, mjukgöra, Äterfukta, ge bra stresslindrande effekt och avslappning. Vi har testat olika sorters badsalter för att hitta de bÀsta produkterna i olika prisnivÄer. I testerna har vi tittat pÄ hur mjuk och Äterfuktad vÄr hud blir, hur doften upplevs och bedömt hur pass vÀl avslappnade vi blir efter ett bad med de olika produkterna. Avslutningsvis ger vi dig Àven tips och rÄd kring hur du vÀljer rÀtt produkt nÀr du ska köpa badsalt.

Alla Badsalter

Terrible Twins Badsalt Nr 1 Lavendel

#1 Terrible Twins Badsalt Nr 1 Lavendel

Sammanfattning: VÄr utvalda testvinnare som bÀsta premium Àr ett underbart doftande badsalt, Badsalt nr 1 Lavendel frÄn Terrible Twins Spa By. Bara doften frÄn lavendel gör dig avslappnad och lugn men det Àr inte bara dÀrför den blev vÄr vinnare i denna prisklass. Produkten innehÄller ocksÄ eteriska oljor och ett rosa himalayasalt som Àr rikt pÄ mineraler och mjukgör din hud. Lavendel har Àven antiseptiska egenskaper och förebygger hudinfektioner vilket passar bra om du har kÀnslig hy med exempelvis eksem eller andra hudirritationer.

NÀr produkten Àr slut kan du med fördel ÄteranvÀnda den snygga och stilrena flaskan och ha framme som en fin inredningsdetalj. Terrible Twins Àr ett svenskt mÀrke som tillverkar naturliga och ekologiska produkter som tvÄlar, badoljor, badsalt och doftljus.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Kerstin Florian Mineral Wellness Soak

#2 Kerstin Florian Mineral Wellness Soak

Sammanfattning: Ett badsalt som ska vara bra för kĂ€nslig hud som vid eksem men som Ă€ven ska vara bra för matsmĂ€ltningen Ă€r badsaltet Mineral Wellness Soak frĂ„n Kerstin Florian Essential Body Care. Denna produkt ska ocksĂ„ verka muskelavslappnande och vara bra för ömma muskler och vid ledvĂ€rk. Mineralkristallerna som Ă€r handskördade har filtrerats genom en 2 miljoner Ă„r gammal och tjock snĂ€ckskalsbĂ€dd vilket ger produkten en hög halt av kalcium. 

Vi upplevde i vÄra tester med detta badsalt att vÄr hud fick riktigt bra Äterfuktning och blev mjuk. Vi kÀnde oss verkligen avslappnade efter badet och det enda vi saknade med denna produkt Àr nÄgon form av doft för att förhöja upplevelsen av avkoppling.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Björk & Berries From the Garden Bath Salt

#3 Björk & Berries From the Garden Bath Salt

Sammanfattning: VÄr testvinnare som bÀsta budget blev Bath Salt From the Garden frÄn Björk & Berries. Det hÀr Àr en svensk produkt tillverkad av handplockade blommor och örter frÄn varumÀrkets odling i norra Sverige. Badsaltet ska speciellt vara lÀmpad för personer med sömnproblem och ska kunna ge bÀttre sömnkvalitet.

Det hÀr badsaltet har en underbar blandning av lavendel, kamomill, björk och citronmeliss som ger en hÀrlig doft i badet. I vÄra tester med denna produkt kÀnde vi oss skönt avslappnade i kroppen och kÀnde att vi kunde varva ner bÀttre efter ett bad. En produkt som passar vÀldigt bra att anvÀnda pÄ kvÀllen innan sovdags.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Aroma Uppfriskande Badsalt

#4 Aroma Uppfriskande Badsalt

Sammanfattning: FrĂ„n ÅhlĂ©ns egen badserie Aroma kommer det hĂ€r badsaltet med det enkla namnet, Uppfriskande Badsalt. Ett bra budgetalternativ till dig som inte vill betala extra för en snyggt designad flaska utan helt enkelt bara vill ha ett bra badsalt.

Trots det lÄga priset gör det hÀr badsaltet vad det ska. Vi tycker att huden blir hÀrligt mjuk och len efter ett bad och den uppfriskande doften av citrus och gröna Àpplen piggar upp vilken grÄ och mulen dag som helst.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda badsalt?

Att anvÀnda ett badsalt kan lÄta som att det Àr vÀldigt uttorkande för huden men faktum Àr att det ger Äterfuktning för kroppen. I alla fall om du inte ligger i badet vÀldigt lÀnge. Ett bad i sig Àr mycket avkopplande och bÄde muskler och leder blir avslappnade av det varma vattnet. HÀr hjÀlper badsaltet med sina mineraler till Ànnu mer Àn bara vanligt varmt vatten.

Fler effekter du kan fÄ med ett badsalt Àr att det har antiinflammatoriska egenskaper, det exfolierar döda hudceller och absorberar Àven överskott av olja.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Badsalt finns ofta i flera hÀrliga dofter som ger dig antingen en uppiggande effekt eller en mer avslappnande effekt. En del produkter Àr framtagna för att du lÀttare ska komma ner i varv om du exempelvis har sömnproblem och andra kan fungera extra bra vid förkylning nÀr du vill anvÀnda en doft som öppnar upp andningsvÀgarna. Vid en förkylning kan aromer med eukalyptus vara bra. För en uppiggande effekt rekommenderar vi en doft av citrus och för bÀsta avslappning lavendel.

Om du har eksem eller andra hudirritationer kan det vara bra att vÀlja ett badsalt med antiseptiska egenskaper som bÄde lindrar hudirritation och förebygger hudinfektioner.

Beroende pÄ vad du vill uppnÄ för effekt kan det vara bra att ha lite olika badsalter hemma att anvÀnda vid olika tillfÀllen.

SÄ anvÀnder du produkten

Innan du tillsÀtter ett badsalt i badvattnet Àr det bra att först hitta rÀtt temperatur. Vattnet ska helst inte vara för varmt eftersom det torkar ut huden för mycket och kan irritera eventuella eksem eller annan hudirritation. Hur mycket badsalt du ska anvÀnda varierar frÄn produkt till produkt sÄ lÀs noga instruktionerna. NÀr det varma vattnet har löst upp saltkristallerna Àr det dags att lÀgga sig i badet.

Hur lĂ€nge du ska bada för bĂ€sta effekt varierar ocksĂ„ frĂ„n mĂ€rke till mĂ€rke sĂ„ hĂ€r behöver du ocksĂ„ lĂ€sa instruktionerna. Även om det Ă€r hĂ€rligt att ta ett riktigt lĂ„ngt bad sĂ„ tĂ€nk pĂ„ att det blir uttorkande för huden med vĂ€ldigt lĂ„nga bad. Efter badet tar du en dusch för att tvĂ€tta av dig eventuella saltrester som annars stannar kvar pĂ„ huden och slutligen Ă€r det bra att smörja in sig i en Ă„terfuktande kroppslotion.

​Fungerar det med vanligt salt?

Nej du fÄr inte samma effekt av vanligt salt. Badsalterna bestÄr oftast av Epsom salt eller havssalt som bÄda Àr rika pÄ mineraler. Dessa saltkristaller Àr helt naturliga utan att ha bearbetats med kemikalier. Badsalt har framstÀllts pÄ ett sÀtt som ger din hud minst skadliga Àmnen och maximal effekt med Äterfuktning och avslappning.

Betyg pÄ guiden: