En hÄrfön Àr ett praktiskt redskap nÀr du vill slippa gÄ ut med blött hÄr eller snabbt fixa till en frÀsch frilla innan du sticker ivÀg till skolan eller jobbet.

De hÄrfönar som finns pÄ marknaden idag har dessutom fler funktioner Àn att bara torka hÄret. Förutom att en hÄrfön Àr till stor hjÀlp nÀr du vill styla ditt hÄr i olika frisyrer sÄ kan den ocksÄ hjÀlpa dig att minimera statiskt hÄr och friss.

Det finns ett stort urval av olika hÄrfönar pÄ marknaden sÄ frÄgan Àr ju bara vilken man ska vÀlja? För att underlÀtta för dig har vi dÀrför gjort ett grundligt test av Ätta olika populÀra hÄrfönar som vi hoppas ska kunna hjÀlpa dig nÀr du vill hitta en hÄrfön som passar just dig. Vi har testat fönar i olika prisklasser för att hitta alternativ för alla plÄnböcker.

Testets vinnare blev GHD Air Hair Dryer tack vare en riktigt bra motor och ett resultat som tydligt minimerar frissigt hÄr. Strax dÀrefter kom HH Simonsen Boss, och vinnaren i budgetklassen blev Nordica Björn Axén Tools Power Pro. Dessutom valde vi ut en bubblare som Àr en riktigt smidig och kompakt hÄrfön att ha med sig pÄ resan, nÀmligen Remington On the Go Dryer 2000.

  • Premium: GHD Air Hair Dryer
  • Mellan: HH Simonsen Boss Hairdryer
  • Budget: OBH Nordica Björn AxĂ©n Tools Power Pro
  • Special: Remington On the Go Dryer 2000

Premium: GHD Air Hair Dryer

GHD Air Hair Dryer Àr en hÄrfön med en kraftig motor som gör att du snabbt och enkelt kan torka och styla ditt hÄr. Tack vare joniseringsfunktionen minimeras friss och ersÀtts av ett hÀrligt glansigt hÄr.

För att förenkla stylingen och ge möjlighet till mÄnga olika stylingalternativ medföljer tvÄ olika munstycken. Dessutom finns en kalluftsfunktion. Detta Àr en riktigt bra hÄrfön!

Mellan: HH Simonsen Boss Hairdryer

HÀr har vi en hÄrfön i mellanklassen som ocksÄ hjÀlper dig att minimera friss. Med Boss Hairdryer frÄn HH Simonsen torkar du hÄret snabbt tack vare en effektiv motor pÄ 2000 W. Resultatet Àr ett glansigt hÄr utan frissiga hÄrstrÄn.

Kalluftsfunktion och sex olika instÀllningar för hastighet och temperatur ger dig stora möjligheter att anpassa hÄrfönens funktion till just dina behov. Den Àr ocksÄ enkelt och smidig att anvÀnda. En solklar vinnare i mellanklassen!

Budget: OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro

För dig som vill ha en hÄrfön frÄn budgetklassen kan OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro vara nÄgot för dig. Den hjÀlper dig att rÄda bot pÄ statiskt hÄr tack vare att den har en joniseringsfunktion som gör att hÄret inte flyger omkring.

HÄrfönen har ett effektivt och smalt munstycke som ger ett koncentrerat luftflöde. Det finns ocksÄ tre olika instÀllningar för hastighet och temperatur som underlÀttar stylingen. Det hÀr Àr en prisvÀrd fön i budgetklassen.

Special: Remington On the Go Dryer 2000

Är du ofta ute pĂ„ resande fot och vill ha med dig en smidig och bra hĂ„rfön? Remington On the Go Dryer 2000 blev testet specialare eftersom den Ă€r en riktigt smidig och bra resehĂ„rfön.

Genom att vika upp handtaget pÄ fönen och ta bort munstycket har du en liten kompakt hÄrfön som Àven funkar i den lilla vÀskan.

Trots sitt smidiga format har den en kraftig motor pÄ 2000 W samt tvÄ olika instÀllningar för hastighet och temperatur. PÄ sladden finns Àven en smart ögla som gör att du enkelt kan hÀnga upp den.

GHD: ✅ BĂ€sta premium

Air Hair Dryer

GHD Air Hair Dryer

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

GHD Air Hair Dryer Àr en riktigt effektiv hÄrfön med sin kraftiga AC-motor. En motor som bÄde ger fönen en lÀngre livslÀngd men som ocksÄ gör att hÄret blir torrt extremt fort. HÄrfönen har en jonisk teknologi vilket gör att du slipper statiskt hÄr och friss. IstÀllet fÄr du ett glansigt och frÀscht hÄr utan frissiga hÄrstrÄn. Vill du ha en Ànnu glansigare finish finns en kalluftsfunktion som hjÀlper dig med det.

Ett stort plus Ă€r att det medföljer tvĂ„ olika munstycken som gör att du kan variera din styling och förenkla proceduren. Priset Ă€r visserligen ganska högt men det hĂ€r Ă€r en hĂ„rfön med hög kvalitet som inte gjorde nĂ„gon av oss besviken. Även de privatpersoner som svarat pĂ„ enkĂ€ten och som haft hĂ„rfönen i flera Ă„r kunde bekrĂ€fta att de fortfarande var vĂ€ldigt nöjda med fönen och dĂ€rmed vĂ€l vĂ€rt sitt pris tack vare den lĂ„nga livslĂ€ngden.

HH Simonsen: ✅ BĂ€sta mellan

Boss Hairdryer

hh-simonsen-boss-blow-dryer

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Boss Hairdryer frÄn HH Simonsen Àr ocksÄ en hÄrfön som funkar riktigt bra nÀr det kommer till att minimera frissigt hÄr! Tack vare joniseringsfunktionen blir resultatet ett glansigt och fint hÄr!

Men den hÀr hÄrfönen fÄr du ocksÄ stora möjligheter till att variera din frisyr tack vare munstycket och hela sex olika instÀllningar för hastighet och temperatur. Vill du ha ett riktigt glansigt hÄr sÄ kan du Àven ta hjÀlp av kalluftsfunktionen som du enkelt vÀxlar till med ett knapptryck.

En effektiv AC-motor pÄ 2000 W gör att du snabbt och enkelt torkar ditt hÄr.

Vi upplevde att hÄrfönen var vÀldigt lÀtt att anvÀnda och verkligen levde upp till vÄra förvÀntningar. En fön med lÄng livslÀngd och mÄnga möjligheter till variationer.

OBH Nordica: ✅ BĂ€sta budget

Björn Axén Tools Power Pro

OBH Nordica Bjorn Axén Tools Power Pro

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Det hĂ€r Ă€r en hĂ„rfön som trots att den tillhör budgetklassen faktiskt anvĂ€nds av flertalet professionella hĂ„rstylister. En kraftfull motor pĂ„ 2200 W och ett smalt munstycke möjliggör en snabb och effektiv styling. Även denna hĂ„rfön hjĂ€lper till att minimera statiskt hĂ„r tack vare joniseringsteknik.

Det finns tre olika instÀllningar för temperatur och hastighet. För att fÄ till den extra glansen i ditt hÄr finns Àven en kalluftsfunktion.

Andra fördelar med den hÀr fönen Àr dess lÄnga sladd pÄ 2,8 meter samt det avtagbara filtret som enkelt kan rengöras.

Den hÀr hÄrfönen var en given vinnare i budgetklassen dÄ den fick höga betyg frÄn oss alla. Det hÀr Àr ett utmÀrkt val för dig som vill köpa en hÄrfön i den lite lÀgre prisklassen.

Remington: ✅ Special

On the Go Dryer 2000

Remington On the Go Dryer 2000

  • Special av Testagram.se 

Remington On the Go Dryer 2000 Ă€r en riktigt praktisk resehĂ„rtork och dĂ€rför utsĂ„g vi den till testets specialare. Är du ofta ute och reser och vill ha en hĂ„rfön som tar liten plats i din packning sĂ„ Ă€r detta nĂ„got för dig! Genom att vika upp handtaget och plocka bort munstycket har du en vĂ€ldigt kompakt liten hĂ„rfön som tar minimalt med plats i vĂ€skan.

Men trots sitt kompakta format Àr det en vÀldigt bra hÄrfön. Den har en stark motor pÄ 2000 W och tvÄ instÀllningar för hastighet och temperatur. Vill du lÀtt kunna hÀnga upp din hÄrfön sÄ har den en smart liten ögla pÄ sladden. Den hÀr hÄrfönen passar Àven för dig som Àr trÄngbodd eller helt enkelt vill ha en hÄrfön i budgetklassen.

Varför ska du lita pÄ oss?

Innan vi pÄbörjade testet gjorde vi en grundlig undersökning av lÀget pÄ marknaden. Vi tog reda pÄ vilka hÄrfönar som verkar vara de mest populÀra idag och valde ut Ätta olika varianter. DÀrefter samlade vi ihop en testpanel pÄ Ätta kvinnor i olika Äldrar och med olika typer av hÄr och frisyrer.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra provatpersoner som köpt produkterna för att Àven fÄ in deras Äsikter.

Vem behöver köpa en hÄrfön?

En hÄrfön kan anvÀndas av alla, mÀn som kvinnor. Oavsett om du snabbt och enkelt vill torka ditt hÄr efter duschen eller om du vill göra en fantastisk frisyr sÄ Àr en bra hÄrfön ett oumbÀrligt redskap.

Med hjÀlp av en hÄrfön har du obegrÀnsade möjligheter att skapa frisyrer i olika former och variationer.

Hur kom vi fram till vilka hÄrfönar vi skulle testa?

Vi har besökt olika butiker för att fÄ tips och rÄd om vad man bör tÀnka pÄ vid val av hÄrfön. Vi har ocksÄ studerat skönhetsmagasin och bloggar för att ta reda pÄ vilka hÄrfönar pÄ marknaden som Àr populÀrast just nu.

Vi har dessutom pratat med hÄrstylister som gett oss mÄnga tips kring hur man pÄ bÀsta sÀtt stylar sitt hÄr med hjÀlp av en hÄrfön.

Vi bestÀllde sedan hem hÄrfönarna frÄn olika nÀtbutiker sÄsom nordicfeel.se, ahlens.se, lyko.se och kicks.se.

Hur testade vi hÄrfönarna?

Alla kvinnor i testpanelen har fÄtt testa samtliga Ätta hÄrfönar under en veckas tid vardera. Vi har testat att bÄde torka och styla hÄret i olika frisyrer.

Vi har Àven fÄtt in enkÀtsvar frÄn 50 privatpersoner som har köpt produkterna och dÀrmed fÄtt utförliga omdömen Àven frÄn dem.

OBH Nordica Björn Axén Artist Breeze

Det hÀr Àr en riktigt prisvÀrd hÄrfön i budgetklassen. Trots sitt lÄga pris har den ett antal olika funktioner och möjligheter till instÀllningar för bÄde vÀrme och hastighet. Dessutom finns en kalluftsfunktion och ett bra munstycke. Den 2,8 meter lÄnga sladden Àr ytterligare ett plus. Det hÀr Àr alltsÄ ett riktigt kap!

Babyliss Fön AC Pro Motor 2200

Babyliss Fön AC Pro Motor 2200 Àr en hÄrfön med mÄnga olika instÀllningar i kombination med en kraftig motor. Den har ocksÄ en extra hög lufthastighet pÄ hela 170 km/h.

HÀr har du en hÄrfön som torkar ditt hÄr snabbt och samtidigt möjliggör mÄnga olika typer av stylingar tack vare hela Ätta olika instÀllningar för hastighet och temperatur samt tre olika munstycken.

Kalluftsfunktion och Ionic-funktion gör att du kan fÄ ett riktigt glansigt och fint hÄr utan friss.

En extra lÄng sladd och avtagbar baksida förenklar bÄde hantering och rengöring.

Philips HĂ„rtork H 8232/00

Philips HÄrtork H 8232/00 Àr ocksÄ ett prisvÀrt budgetalternativ. Den har en smart ThermoProtect-funktion som skyddar hÄret frÄn slitage genom att den anvÀnder en lÀgre temperatur. Trots detta torkar hÄret snabbt tack vare sin kraftiga motor pÄ 2200 W.

Det finns ocksÄ olika instÀllningar för hastighet och temperatur. Den har en Ionic Care-funktionen vilket gör att du slipper frissigt och statiskt hÄr. En bra hÄrfön till ett bra pris!

Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools

Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools Àr en hÄrfön med keramiska element som skyddar ditt hÄr frÄn slitage nÀr du stylar eller torkar det. Förutom detta har den Àven en antistatisk teknik som gör ditt hÄr glansigt och mjukt istÀllet för statiskt och frissigt som det ju lÀtt annars kan bli.

Det finns tre olika instÀllningar för hastighet och temperatur som du smidigt Àndrar med hjÀlp av en LED-display. Det finns Àven en knapp för kalluft. Utöver detta finns det ocksÄ möjlighet att köpa till en diffuser.

Trots att detta Àr en riktigt bra hÄrfön Àr priset lite vÀl högt tycker vi.

Vad Àr en hÄrfön?

En hÄrfön anvÀnds till att torka och/eller styla hÄret pÄ ett snabbt och enkelt sÀtt.

Sliter hÄrfönen pÄ hÄret?

Alla typer av vÀrmeverktyg siter dessvÀrre pÄ hÄret. DÀremot Àr hÄrfönen ett skonsammare alternativ Àn till exempel en locktÄng eller plattÄng eftersom den bara blÄser ut luft.

Bra att tÀnka pÄ Àr att inte anvÀnda alltför hög vÀrme nÀr du torkar och fönar hÄret. Och tÀnk pÄ att flytta runt fönen sÄ du inte blÄser för lÀnge pÄ samma stÀlle.

Ett bra tips för att skydda ditt hÄr Àr att anvÀnda ett vÀrmeskydd.

Hur lÀnge hÄller en hÄrfön?

Hur lÀnge en hÄrfön hÄller Àr en svÄr frÄga att svara pÄ eftersom livslÀngden varierar mellan olika modeller och har ocksÄ att göra med hur mycket och hur ofta du anvÀnder din hÄrfön. MÄnga hÄrfönar hÄller upp till 10 Är utan problem. MÄnga har ocksÄ en garanti pÄ 5 Är.

Vilken hÄrfön ska man vÀlja?

Detta beror helt och hÄllet pÄ dina behov och vad du vill fÄ ut av din hÄrfön. Vill du att den ska vara liten och smidig, ha en kraftfull motor eller Àr kanske utseendet viktigast? UtgÄ ifrÄn vad som Àr viktigast för dig, lÀs recensioner och undersök noga innan du köper en hÄrfön Àr vÄrt tips till dig.

Vad kostar en hÄrfön?

En hĂ„rfön kan kosta allt frĂ„n en hundring till flera tusen kronor. Mellan 300 och 500 kr finns ett stort utbud av hĂ„rfönar. Även de billigaste hĂ„rfönarna kan vara bra nog beroende pĂ„ vad du Ă€r ute efter.

Betyg pÄ guiden: