En mjuk och len hud Àr nÄgot de flesta önskar sig och för vissa Àr det enkelt att hÄlla huden Äterfuktad, medan det för andra krÀver mer arbete. VÄr hud kan lÀtt bli uttorkad bÄde av torr luft pÄ vintern, sol och bad pÄ sommaren, att vi duschar ofta och av flera andra orsaker. Ibland Àr huden lite extra torr och för vissa Àr det ett stÀndigt bekymmer. NÀr huden börjar kÀnnas lite stram och det kanske till och med kliar dÄ Àr det bara extra fukt som hjÀlper för att fÄ huden len och mjuk igen. För att bÀttre undvika att det gÄr sÄ pass lÄngt Àr det viktigt att hitta en bra Äterfuktande bodylotion. Smörj in kroppen regelbundet för att hÄlla den Äterfuktad och hitta gÀrna en lotion som passar för din hudtyp för bÀsta effekt.

Bodylotion vi rekommenderar 

Vi har hÀr gjort ett stort test av ett antal olika bodylotions för att utse den vi bÀst rekommenderar utifrÄn olika prisklasser. En bra kroppslotion ska framförallt Äterfukta ordentligt men Àven absorberas snabbt utan att kÀnnas kladdig. Utöver det har vi i testet Àven tittat pÄ hur enkelt det Àr att applicera krÀmen, hur den kÀnns mot huden och om den fungerar för kÀnslig hud. I slutet tipsar vi om hur du vÀljer rÀtt kroppslotion och förklarar skillnaden pÄ en kroppskrÀm och en bodylotion.

Ta hjÀlp av vÄra tester för att hitta rÀtt bodylotion för dig. Vi hoppas att du med vÄr hjÀlp ska hitta din favorit sÄ att du kan skÀmma bort din kropp med en hÀrlig kroppslotion som bÄde vÄrdar och ÄterstÀller fuktbalansen i din torra hud.

Alla Bodylotions

La Roche-Posay Lipikar Balm AP+

#1 La Roche-Posay Lipikar Balm AP+

Sammanfattning: Bland alla bodylotions vi har testat har vi utnÀmnt Lipikar Balm AP+ frÄn La Roche-Posay som bÀsta premium. Det Àr intensivt fuktgörande men ÀndÄ mild som passar kÀnslig hud. En underbar produkt för dig med irriterad hud, eksem eller atopisk hud dÄ inte huden svider vid applicering. Kroppslotionen Àr framtagen i samarbete med dermatologer och den Àr sÄ mild och anpassad att den Àven gÄr att anvÀnda till smÄ barn.

Produktens lÀtta konsistens gör den enkel att smörja in och den absorberas lÀtt av huden. Resultatet ger en Äterfuktad och riktigt len hud. De testpersoner i vÄra test som har irriterad hud eller eksem tyckte att produkten var mycket behaglig att anvÀnda. Redan efter bara nÄgra fÄ dagars anvÀndning kÀndes huden lugnare och betydligt mer Äterfuktad.

För att krÀmen ska vara sÄ mild mot huden som möjligt har man valt att anvÀnda fÄ ingredienser. Bland annat innehÄller krÀmen 20% sheasmör som hjÀlper till att Äterfukta huden och en annan aktiv ingrediens Àr Posae Filiformis som förbÀttrar och stabiliserar hudbarriÀren.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Miniderm

#2 Miniderm

Sammanfattning: I vÄra tester har vi som bÀsta mellan valt ut ytterligare en mycket mild produkt. Det Àr Miniderm frÄn ACO som vi tycker fungerar riktigt bra mot torr och Àven kÀnslig hud. I ingredienserna finns glycerol som Àr fukt- och vattenbindande och som effektiv Äterfuktar en torr hud. Miniderm Àr dÀrför tillsammans med sin mildhet mycket populÀr bland annat hos smÄbarnsförÀldrar.

Den hĂ€r bodylotionen finns bĂ„de i tub och flaska med pump beroende pĂ„ vilket man föredrar att anvĂ€nda. Ska det anvĂ€ndas till smĂ„ barn kan vi rekommendera en pumpflaska sĂ„ att du enkelt kan ta ny krĂ€m innan barnet sprungit eller krupit ivĂ€g. Även till dig sjĂ€lv kan det vara smidigt med en pumpflaska dĂ„ vi tycker att det gĂ„r snabbare. Du slipper dessutom att kladda ner tuben med överflödig krĂ€m i hĂ€nderna nĂ€r du tar nytt. SjĂ€lva krĂ€men i konsistensen Ă€r lĂ€tt att smörja in och den absorberas vĂ€ldigt bra av huden utan att den kĂ€nnas kladdig. Huden blir riktigt mjuk och fĂ„r en bra Ă„terfuktning.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

EVY Daily Repair Mousse

#3 EVY Daily Repair Mousse

Sammanfattning: En bodylotion i en underbar och hÀrlig mousse fÄr du med Daily Repair Mousse frÄn Evy som blev vÄr bÀsta budget. Det Àr en Äterfuktande och vÄrdande mousse som passar vÀldigt bra för kÀnslig hud som irriterad hud eller eksem. Produkten Àr framtagen i samarbete med dermatologer.

Det som Àr speciellt med denna krÀm Àr att den bygger pÄ en medicinteknisk formula som ger huden ett skydd som liknar kroppens egen skyddsbarriÀr. Det ska hjÀlpa huden att skydda mot hudirriterande Àmnen. Moussen lÀgger sig inte bara pÄ hudytan utan trÀnger ner i de översta hudlagren och kan pÄ sÄ sÀtt ge den skyddande effekten. Det ger ett lÄngvarigt skydd Àven efter att du tvÀttat av dig produkten. Vi kan Àven tipsa om att anvÀnda denna krÀm pÄ extra torra delar av kroppen som torra fötter, fnasiga armbÄgar och andra problemomrÄden.

Moussen Àr mycket lÀtt att applicera och produkten nÀstan smÀlter in i huden och ger en fint Äterfuktad och mjuk hud. En nackdel med denna produkt och egentligen alla krÀmer i mousseform Àr att det Àr svÄrt att dosera. Det blir gÀrna lite mer Àn vad som egentligen behövs.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

The Body Shop Shea Nourishing Body Butter

#4 The Body Shop Shea Nourishing Body Butter

Sammanfattning: I testet har vi Àven hittat en riktigt bra Äterfuktare i form av ett kroppssmör, body butter, som vi tar med som testets special. Produkten Àr Shea Nourishing Body Butter frÄn The Body Shop med ett kroppssmör i en hÀrligt krÀmig konsistens. Produkten kÀnns underbart lyxig mot huden och ger en mjuk och len hud med en ordentlig Äterfuktning. Extra lyxig kÀnns den tack vare doften av shea.

NÄgot man ska tÀnka pÄ om man funderar pÄ att köpa en kroppskrÀm Àr att den kan vara lite svÄrt att applicera eftersom krÀmen Àr sÄ pass fet och tjock i konsistensen. DÀrför tar det ocksÄ lÀngre tid att applicera men ger ett fantastiskt resultat.

Ett extra plus Àr att produkten numera Àr vegansk och innehÄllet bestÄr bland annat av hÄllbart, Community Trade-producerat sheasmör.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en bodylotion?

En bodylotion Àr bra att anvÀnda nÀr du vill Äterfukta huden nÀr du tillfÀlligt har torr hud eller Äterkommande problem med torr hud. Ibland blir huden sÄ uttorkad att huden börjar strama eller klia och dÄ behövs en ordentlig Äterfuktning. För att undvika att huden blir torr Àr det bra att regelbundet anvÀnda en bodylotion.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

VÀlj en bodylotion efter din hudtyp sÄ blir det lÀttare att fÄ en fin och mjuk hud. Det finns mÄnga olika typer och konsistenser pÄ dessa produkter frÄn lÀttflytande krÀmer till mer fasta. LÀtta krÀmer passar dig som oftast inte har sÄ torr hud.

En populÀr variant av kroppslotion Àr body butter som Àr nÀstan smörig i konsistensen. KrÀmen Àr dock lite fetare och passar bÀttre till en torr hudtyp eller till torra flÀckar, torra fötter och fnasiga armbÄgar. En fet krÀm kan ocksÄ passa lite bÀttre pÄ vintern pÄ grund av den torra luften medan det pÄ sommaren under de varmaste dagarna passar bÀttre med en lÀttare kroppslotion. En fet krÀm har en tendens att stÀnga in fukt och vÀrme vilket kan innebÀra att du lÀttare blir svettig eftersom huden inte kan göra sig av med svetten lika lÀtt med en fet krÀm.

För kÀnslig hud rekommenderar vi en oparfymerad bodylotion och gÀrna speciellt framtagen för kÀnslig hy. Det finns ocksÄ sÀrskilda kroppslotioner anpassade för hud med eksem, psoriasis och andra hudproblem.

Vad Àr skillnaden mellan en kroppskrÀm och bodylotion?

Framförallt ligger skillnaden i konsistensen dÀr lotionen Àr nÄgot mer lÀttflytande. Det underlÀttar för huden att snabbare absorbera produkten. KroppskrÀmer Àr fetare och har ofta lite mer intensiv Äterfuktning men tar oftast lite lÀngre tid att absorberas i huden.

SÄ anvÀnder du produkten

En bodylotion Àr bra att smörja in kroppen i efter en dusch. Vatten torkar ut huden och genom att Äterfukta med en kroppslotion ÄterstÀller du hudens fuktbalans. En varm dusch öppnar ocksÄ upp porerna i huden vilket gör det lÀttare för huden att absorbera produkten. Duscha inte för varmt dÄ det gör huden extra torr. Ta ocksÄ för vana ett regelbundet peela eller torrborsta huden. DÄ fÄr du bort en del torr hud och döda hudceller vilket gör att huden lÀttare tar till sig ingredienserna i produkten.

Är du bara lite torr i huden kan det rĂ€cka att smörja in sig en gĂ„ng om dagen men ibland rĂ€cker inte det och du kan behöva smörja flera gĂ„nger. HĂ€r Ă€r det bra att försöka lĂ€ra kĂ€nna huden för att upptĂ€cka vad just din kropp verkar behöva. Det Ă€r bra att försöka hĂ„lla samma rutiner varje dag för att kroppen aldrig ska bli sĂ„ dĂ€r riktigt torr och för att slippa intensivbehandla med dyrare krĂ€mer.

PĂ„ sommaren kan du behöva lite extra fukt eftersom solen torkar ut huden bĂ„de av sol och bad. Även pĂ„ vintern kan vĂ„r hud behöva extra Ă„terfuktning eftersom luften Ă€r torr.

Betyg pÄ guiden: