Vår känsliga hy i ansiktet utsätts dagligen för olika yttre påfrestningar som sol, torr luft, vind och kyla och huden kan allmänt kännas trött och glåmig. Vår hud påverkas även av vad vi stoppar i oss och om vi sover för lite. Då kan ett ansiktsserum hjälpa till att både förebygga och vårda mot det slitage vår hud får utstå. Med hjälp av riktigt små molekyler tränger krämen ner i våra hudlager mycket mer effektivt än en vanlig dagkräm. Tack vare den djupgående behandlingen tillsammans med höga koncentrationer av syror, antioxidanter och vitaminer kan vi få en riktig fin, återfuktad hud med lyster och med mindre rynkor och pigmentfläckar.

Ansiktsserum vi rekommenderar 

Med ett bra ansiktsserum kan du minska och förebygga rynkor på ett effektivt sätt. Serum innehåller ämnen som ger din hud en intensiv, vårdande behandling. Ofta är ansiktsserum mycket dyra eftersom deras effekter ska ge dig betydligt mer än en vanlig daglig hudvårdsrutin. Då produkterna kostar mycket är det extra viktigt att hitta ett serum som passar din hy och dina behov. Då kan du få stor hjälp av oss genom våra omfattande tester för att hitta de allra bästa serumen. Vi har provat många produkter för att kunna ta fram testvinnare i olika prisklasser vilket underlättar för dig att hitta bra produkter som du har råd med. Avslutningsvis ger vi dig också köpråd inför ditt köp av serum samt hur du bäst använder produkten för bästa effekt.

Vi har genomfört omfattande tester av flera olika ansiktsserum och matchat varje produkt till testpersoner utifrån vad som passar hyn och utifrån hudens behov. Testpersonerna har använt sitt utvalda serum varje dag under en veckas tid med applicering en gång på morgonen om det inte varit ett specifikt ansiktsserum för natten. I övrigt har inga förändringar gjorts i testpersonernas hudvårdsrutiner för att bättre kunna avgöra serumets verkan.

Testerna för att hitta bästa ansiktsserumet genomfördes utifrån följande egenskaper:

 • Återfuktning
 • Lyster i huden
 • Effekten på rynkor och pigmentfläckar
 • Hudens mjukhet
 • Om produkten är dryg
 • Hur serumet känns på huden
 • Om produkten är dermatologiskt testad för känslig hy

Alla Ansiktsserum

Verso Super Facial Serum

#1 Verso Super Facial Serum

Sammanfattning: Ett annat prisvärt ansiktsserum för dig som vill få fart på kollagenproduktionen är Verso Super Facial Serum. Med ett mycket högt innehåll av Retinol (Vitamin A) hjälper serumet till att få fart på din huds kollagenproduktion. Kollagen är ett ämne som både bygger upp och stärker huden och ämnet sägs också ha en föryngrande effekt på huden.

När vi testade denna produkt såg vi tydliga resultat redan efter en vecka. Huden såg mycket klarare ut med en jämnare hudton och känns härligt återfuktad. Vi märkte också att både pigmentfläckar och rynkor minskade en aning. Vid längre testperioder kanske det märks ännu tydligare resultat.

 • Bästa premium av Testagram.se

Estee Lauder Advanced Night Repair

#2 Estee Lauder Advanced Night Repair

Sammanfattning: Vår utvalda specialare blir Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex II. Det här är ett serum du använder under natten då produkten aktivt rensar ut huden och rengör cellerna från avfallsämnen. Resultatet blir att du vaknar upp med en pigg och fräsch hud. Produkten är dermatologiskt och oftalmologiskt testad vilket är bra för dig med känslig hy.

Under våra tester märkte vi en klar skillnad mot att inte använda en nattkräm alls. Hyn såg mycket klarare och återfuktad ut och med mer lyster. Vid noggrann inspektion av huden kunde vi se att huden såg jämnare ut och att vi såg färre ålderstecken.

 • Bästa mellan av Testagram.se

Löwengrip The Serum Facial Serum

#3 Löwengrip The Serum Facial Serum

Sammanfattning: För dig som letar efter ett bra ansiktsserum till budgetpris är det läge att spana in det svenska märket Löwengrip med serumet, The Serum Facial Serum. En produkt ur hudserien som är framtagen av den kända bloggerskan och affärskvinnan Isabella Löwengrip. Ansiktsserumet passar känslig hy och är oparfyrmerad. En av ingredienserna i produkten är kalpariane som utvinns från alger. Kalpariane ska bland annat hjälpa till att bygga upp kollagen i huden.

Vi tycker att det här serumet känns återfuktande och uppfriskande i huden med en åtstramande effekt. Ansiktet får ett fint lyster och det är en riktigt bra produkt till ett lågt pris.

 • Bästa budget av Testagram.se

Bioeffect EGF Serum

#4 Bioeffect EGF Serum

Sammanfattning: Vi var naturligtvis tvungna att prova en mycket omtalad produkt från Island som har gjort succé internationellt. Produkten är Bioeffect Egf Day Serum som är ett anti-age serum som ska ge huden en dramatisk effekt. Serumet ska både återställa och släta ut huden samt minimera ålderstecken. Produkten är hypoallergen och passar särskilt bra för dig med känslig hy.

Höga av förväntan testade vi denna produkt och den är faktiskt så fantastisk som många påstår. I våra resultat ser vi en jämn, len hud med en fin hudton, minskade porer och en bra återfuktad hud. Krämen känns härligt lyxig på huden och vårt omdöme är att detta är en mycket prisvärd produkt.

 • Bästa special av Testagram.se

Varför ska man använda ansiktsserum?

Ett ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som kan vara bra för dig att använda om huden i ditt ansikte behöver lite extra vårdande behandling. Vårt ansikte utsätts dagligen för olika slitage i form av torr luft, sol, kyla och vind.

I ett serum finns mindre molekyler än i en vanlig kräm och serumet kan därför tränga ner djupare i hudens lager. Ansiktsserum har ofta mycket högre koncentrationer av vårdande ämnen som vitaminer, antioxidanter och syror än i vanliga ansiktskrämer. Produkterna är framtagna både för att fräscha upp ansiktet men också för att bättre motverka ålderstecken i huden som exempelvis rynkor och pigmentförändringar. Med ett bra serum ökar du kollagenet i din hud samtidigt som du får en bra återfuktning.

Hur väljer jag rätt produkt?

Först och främst när du ska välja ett ansiktsserum är att ta hänsyn till om du har känslig hud. Många produkter har högkoncentrerade ämnen för att du ska få maximal effekt. Har du känslig hud bör du titta efter en produkt som är framtagen specifikt för känslig hy. En del produkter är också anpassade för särskilda hudtyper eller vissa hudproblem. Läs gärna mer om produkterna för att se om de är anpassade för dina behov.

Utöver det får du bestämma dig för om du vill använda produkten dagtid eller om du vill ha ett serum under natten. Mycket beror på hur din vanliga dagliga hudvårdsrutin ser ut och om du använder mycket smink. I instruktionerna för varje produkt brukar det också stå om det går bra att använda serumet under någon annan kräm eller smink. Titta också vad det står för rekommendationer om produkten helst ska användas med andra produkter i samma serie eller om det går bra att använda den enskilt.

Sist men inte minst är priset avgörande. Ansiktsserum är dyrt mycket på grund av att det kostar en hel del att framställa denna typ av produkter. Samtidigt finns det tillräckligt bra budgetalternativ för dig som vill ha lite uppfräschning av huden.

Så använder du produkten

Ett ansiktsserum applicerar du sparsamt på huden efter rengöring. När du ska använda både ett serum och en återfuktande kräm applicerar du serumet före krämen. Applicera en liten mängd genom att försiktigt klappa in produkten i huden i ansiktet och på halsen. Undvik området närmast ögonen.

Vissa produkter kan du använda dagtid men en del är framtagna att användas speciellt på natten för bästa effekt. Eftersom produkten ofta innehåller höga koncentrationer av vårdande ämnen är det bra att först testa krämen på ett mindre område.

Frågor och svar Ansiktsserum 

Vad är ansiktsserum?

Ansiktsserum är en slags kräm som boostar huden med koncentrerade ämnen för maximal effekt. Serumet tränger ner djupt i huden där den jobbar så långt ner i hudlagren som möjligt.

Behövs ansiktsserum om man använder ansiktskräm?

Ja, ansiktsserum har egenskaper som ansiktskräm saknar. Serumet har en lättare konsistens som tränger ner mycket djupare i huden än en kräm och appliceras därför före en ansiktskräm. Regelbunden användning av ansiktsserum kan hjälpa till att hålla hudens fuktnivå i balans och kan även öka produktionen av kollagen.

Vem behöver använda ansiktsserum?

De allra flesta kan med fördel använda ett ansiktsserum för att boosta huden med den effekt som serumet är framtagen för. Det kan vara att ge huden lyster, mer spänst, extra mycket återfuktning, minska problem med pigmentfläckar och förstorade porer, förebygga ålderstecken och flera andra anledningar.

Hjälper ansiktsserum mot problem med akne?

Ja, det finns ansiktsserum som kan hjälpa till vid hudproblem som akne. Ofta innehåller dessa serum salicylsyra som hjälper till att ge huden balans samtidigt som det får porerna att öppnas upp som ofta är ett problem vid akne, att porerna har täppts till.

När ska man använda ansiktsserum?

Ett ansiktsserum kan man använda både morgon och kväll i sin dagliga hudvårdsrutin och då kan man med fördel använda olika typer av serum. Det går också bra att bara använda det vid ett av tillfällena. Vill man använda det mer sällan kan det passa bra efter en peeling eller en ansiktsmask för att ge huden ännu mer effekt. Serumet appliceras med mycket få droppar på väl rengjord hud och masseras in i huden.

Vad ska man tänka på vid köp av ansiktsserum?

Varje ansiktsserum är framtagen för ett specifikt ändamål. En del är återfuktande medan andra kan ha en antiinflammatorisk effekt. Detta får man ha i åtanke när man ska välja ett serum så att man köper ett som är specialiserat på det man önskar få ut av produkten. Vill man exempelvis både få en djup återfuktning samtidigt som man vill lugna stressad hud kan man behöva kombinera två olika ansiktsserum.

Finns det bara dyra ansiktsserum?

Ansiktsserum finns i flera prisklasser och även om man tycker det verkar dyrt är det viktigt att tänka på att det är en dryg produkt som räcker länge. Det är endast några få droppar som används vid varje applicering. Så jämför inte priset med en vanlig ansiktskräm där det ofta behövs lite större mängder per applicering.