VÄr kÀnsliga hy i ansiktet utsÀtts dagligen för olika yttre pÄfrestningar som sol, torr luft, vind och kyla och huden kan allmÀnt kÀnnas trött och glÄmig. VÄr hud pÄverkas Àven av vad vi stoppar i oss och om vi sover för lite. DÄ kan ett ansiktsserum hjÀlpa till att bÄde förebygga och vÄrda mot det slitage vÄr hud fÄr utstÄ. Med hjÀlp av riktigt smÄ molekyler trÀnger krÀmen ner i vÄra hudlager mycket mer effektivt Àn en vanlig dagkrÀm. Tack vare den djupgÄende behandlingen tillsammans med höga koncentrationer av syror, antioxidanter och vitaminer kan vi fÄ en riktig fin, Äterfuktad hud med lyster och med mindre rynkor och pigmentflÀckar.

Ansiktsserum vi rekommenderar 

Med ett bra ansiktsserum kan du minska och förebygga rynkor pÄ ett effektivt sÀtt. Serum innehÄller Àmnen som ger din hud en intensiv, vÄrdande behandling. Ofta Àr ansiktsserum mycket dyra eftersom deras effekter ska ge dig betydligt mer Àn en vanlig daglig hudvÄrdsrutin. DÄ produkterna kostar mycket Àr det extra viktigt att hitta ett serum som passar din hy och dina behov. DÄ kan du fÄ stor hjÀlp av oss genom vÄra omfattande tester för att hitta de allra bÀsta serumen. Vi har provat mÄnga produkter för att kunna ta fram testvinnare i olika prisklasser vilket underlÀttar för dig att hitta bra produkter som du har rÄd med. Avslutningsvis ger vi dig ocksÄ köprÄd inför ditt köp av serum samt hur du bÀst anvÀnder produkten för bÀsta effekt.

Alla Ansiktsserum

Verso Super Facial Serum

#1 Verso Super Facial Serum

Sammanfattning: Ett annat prisvÀrt ansiktsserum för dig som vill fÄ fart pÄ kollagenproduktionen Àr Verso Super Facial Serum. Med ett mycket högt innehÄll av Retinol (Vitamin A) hjÀlper serumet till att fÄ fart pÄ din huds kollagenproduktion. Kollagen Àr ett Àmne som bÄde bygger upp och stÀrker huden och Àmnet sÀgs ocksÄ ha en föryngrande effekt pÄ huden.

NÀr vi testade denna produkt sÄg vi tydliga resultat redan efter en vecka. Huden sÄg mycket klarare ut med en jÀmnare hudton och kÀnns hÀrligt Äterfuktad. Vi mÀrkte ocksÄ att bÄde pigmentflÀckar och rynkor minskade en aning. Vid lÀngre testperioder kanske det mÀrks Ànnu tydligare resultat.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Estee Lauder Advanced Night Repair

#2 Estee Lauder Advanced Night Repair

Sammanfattning: VÄr utvalda specialare blir Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex II. Det hÀr Àr ett serum du anvÀnder under natten dÄ produkten aktivt rensar ut huden och rengör cellerna frÄn avfallsÀmnen. Resultatet blir att du vaknar upp med en pigg och frÀsch hud. Produkten Àr dermatologiskt och oftalmologiskt testad vilket Àr bra för dig med kÀnslig hy.

Under vÄra tester mÀrkte vi en klar skillnad mot att inte anvÀnda en nattkrÀm alls. Hyn sÄg mycket klarare och Äterfuktad ut och med mer lyster. Vid noggrann inspektion av huden kunde vi se att huden sÄg jÀmnare ut och att vi sÄg fÀrre Älderstecken.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Löwengrip The Serum Facial Serum

#3 Löwengrip The Serum Facial Serum

Sammanfattning: För dig som letar efter ett bra ansiktsserum till budgetpris Àr det lÀge att spana in det svenska mÀrket Löwengrip med serumet, The Serum Facial Serum. En produkt ur hudserien som Àr framtagen av den kÀnda bloggerskan och affÀrskvinnan Isabella Löwengrip. Ansiktsserumet passar kÀnslig hy och Àr oparfyrmerad. En av ingredienserna i produkten Àr kalpariane som utvinns frÄn alger. Kalpariane ska bland annat hjÀlpa till att bygga upp kollagen i huden.

Vi tycker att det hÀr serumet kÀnns Äterfuktande och uppfriskande i huden med en Ätstramande effekt. Ansiktet fÄr ett fint lyster och det Àr en riktigt bra produkt till ett lÄgt pris.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Bioeffect EGF Serum

#4 Bioeffect EGF Serum

Sammanfattning: Vi var naturligtvis tvungna att prova en mycket omtalad produkt frÄn Island som har gjort succé internationellt. Produkten Àr Bioeffect Egf Day Serum som Àr ett anti-age serum som ska ge huden en dramatisk effekt. Serumet ska bÄde ÄterstÀlla och slÀta ut huden samt minimera Älderstecken. Produkten Àr hypoallergen och passar sÀrskilt bra för dig med kÀnslig hy.

Höga av förvÀntan testade vi denna produkt och den Àr faktiskt sÄ fantastisk som mÄnga pÄstÄr. I vÄra resultat ser vi en jÀmn, len hud med en fin hudton, minskade porer och en bra Äterfuktad hud. KrÀmen kÀnns hÀrligt lyxig pÄ huden och vÄrt omdöme Àr att detta Àr en mycket prisvÀrd produkt.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda ansiktsserum?

Ett ansiktsserum Àr en hudvÄrdsprodukt som kan vara bra för dig att anvÀnda om huden i ditt ansikte behöver lite extra vÄrdande behandling. VÄrt ansikte utsÀtts dagligen för olika slitage i form av torr luft, sol, kyla och vind.

I ett serum finns mindre molekyler Àn i en vanlig krÀm och serumet kan dÀrför trÀnga ner djupare i hudens lager. Ansiktsserum har ofta mycket högre koncentrationer av vÄrdande Àmnen som vitaminer, antioxidanter och syror Àn i vanliga ansiktskrÀmer. Produkterna Àr framtagna bÄde för att frÀscha upp ansiktet men ocksÄ för att bÀttre motverka Älderstecken i huden som exempelvis rynkor och pigmentförÀndringar. Med ett bra serum ökar du kollagenet i din hud samtidigt som du fÄr en bra Äterfuktning.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Först och frÀmst nÀr du ska vÀlja ett ansiktsserum Àr att ta hÀnsyn till om du har kÀnslig hud. MÄnga produkter har högkoncentrerade Àmnen för att du ska fÄ maximal effekt. Har du kÀnslig hud bör du titta efter en produkt som Àr framtagen specifikt för kÀnslig hy. En del produkter Àr ocksÄ anpassade för sÀrskilda hudtyper eller vissa hudproblem. LÀs gÀrna mer om produkterna för att se om de Àr anpassade för dina behov.

Utöver det fÄr du bestÀmma dig för om du vill anvÀnda produkten dagtid eller om du vill ha ett serum under natten. Mycket beror pÄ hur din vanliga dagliga hudvÄrdsrutin ser ut och om du anvÀnder mycket smink. I instruktionerna för varje produkt brukar det ocksÄ stÄ om det gÄr bra att anvÀnda serumet under nÄgon annan krÀm eller smink. Titta ocksÄ vad det stÄr för rekommendationer om produkten helst ska anvÀndas med andra produkter i samma serie eller om det gÄr bra att anvÀnda den enskilt.

Sist men inte minst Àr priset avgörande. Ansiktsserum Àr dyrt mycket pÄ grund av att det kostar en hel del att framstÀlla denna typ av produkter. Samtidigt finns det tillrÀckligt bra budgetalternativ för dig som vill ha lite uppfrÀschning av huden.

SÄ anvÀnder du produkten

Ett ansiktsserum applicerar du sparsamt pÄ huden efter rengöring. NÀr du ska anvÀnda bÄde ett serum och en Äterfuktande krÀm applicerar du serumet före krÀmen. Applicera en liten mÀngd genom att försiktigt klappa in produkten i huden i ansiktet och pÄ halsen. Undvik omrÄdet nÀrmast ögonen.

Vissa produkter kan du anvÀnda dagtid men en del Àr framtagna att anvÀndas speciellt pÄ natten för bÀsta effekt. Eftersom produkten ofta innehÄller höga koncentrationer av vÄrdande Àmnen Àr det bra att först testa krÀmen pÄ ett mindre omrÄde.

Betyg pÄ guiden: