Att fÀrga dina ögonbryn och fransar gör mycket för helhetsintrycket. Kanske gör det att du kÀnner att du inte alls behöver sminka dig eller sÄ gÄr i alla fall sminkningen bÄde enklare och snabbare dÄ ögonbrynen och fransarna redan Àr fixade. Du slipper Àven de mörka ringarna under ögonen som lÀtt kan uppstÄ under dagen dÄ mascaran börjar slÀppa. För att inte tala om vad som hÀnder om det rÄkar komma en regnskur under dagen.

Att fÀrga sina fransar och bryn sjÀlv Àr faktiskt inte alls speciellt svÄrt och blir ju betydligt billigare Àn att fÄ det gjort pÄ en salong. Det finns mÄnga olika alternativ pÄ frans- och brynfÀrger och vi har dÀrför gjort ett test för att ta reda pÄ vilka produkter som Àr bÀst inom olika prisklasser.

  • Premium: Depend Eyebrow Pomade Colour Cream
  • Mellan: Depend Lash and Eyebrow Colour
  • Budget: RefectoCil Ögonfrans- och BrynfĂ€rg
  • Special: L’Action Paris Bye Bye Mascara

I premiumklassen blev vinnaren Eyebrow Pomade Colour Cream, i mellanklassen kammade Depend Lash and Eyebrow Colour hem priset och budgetvinnaren blev RefectoCil Ögonfrans- och BrynfĂ€rg. Vi valde Ă€ven ut en specialare som blev L’Action Paris Bye Bye Mascara. LĂ€s vidare för att ta del av utförliga recensioner av vinnarna.

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream: ✅ BĂ€sta premium

Head and Hair Heal Shampoo

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Det var ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem första priset i premiumklassen. Depend Eyebrow Pomade Colour Cream blev en stor favorit hos oss alla. Det Àr en produkt med riktigt bra kvalitet men som faktiskt var betydligt billigare Àn övriga kandidater i premiumklassen.

Den finns i riktigt fina fÀrgnyanser och Àr enkel att applicera. Produkten var dryg och resultatet höll sedan lÀnge. Det hÀr Àr en frans- och brynfÀrg som Àr vÀrd varenda krona!

Depend Lash and Eyebrow Colour: ✅ BĂ€sta mellan

Head and Hair Heal Shampoo

Depend Lash and Eyebrow Colour

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Depend har kunnat erbjuda frans- och ögonbrynsfÀrg under mÄnga Är och de gör oss Àn idag inte besvikna! Det hÀr Àr dock en relativt ny slags fÀrg som Àr vÀxtbaserad. Den hÀr fÀrgen rÀcker lÀnge, upp till sex behandlingar faktiskt. Den innehÄller mÄnga olika hÀrliga ingredienser som till exempel grönt te och blÄbÀr som stimulerar hÄrtillvÀxten och vÄrdar din hud. Ett riktigt bra val för dig som vill ha ett naturligt alternativ.

RefectoCil Ögonfrans- och BrynfĂ€rg: ✅ BĂ€sta budget

Head and Hair Heal Shampoo

RefectoCil ogonfrans- och BrynfÀrg

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

RefectoCil Ögonfrans- och BrynfĂ€rg Ă€r en budgetprodukt men som ger dig riktigt mycket för pengarna! HĂ€r har du hela 16 olika fĂ€rgnyanser att vĂ€lja pĂ„ samt en blondering, du kan alltsĂ„ med all sĂ€kerhet hitta just den nyans som du Ă€r ute efter, och till ett fördelaktigt pris dessutom. Utöver detta finns ocksĂ„ en mĂ€ngd olika tillbehör sĂ„som removers, pads och borstar.

Det unika med den hÀr produkten Àr att den Àven erbjuder en blondering för dig som har behov av att bleka dina ögonbryn. Var dock lite försiktigt och gör det stegvis sÄ du slipper ovÀntade överraskningar.

Med pÄ köpet följer Àven franslappar som du anvÀnder för att skydda huden runt ögonen. Produkten var lÀtt att applicera och priset Àr ju riktigt tilltalande!

L’Action Paris Bye Bye Mascara: ✅ Special

Head and Hair Heal Shampoo

L’Action Paris Bye Bye Mascara

  • Special av Testagram.se 

L’Action Paris Bye Bye Mascara Ă€r en spĂ€nnande produkt som vi valde ut som testets specialare. Det Ă€r en fĂ€rg som mer motsvarar en toning och som hĂ„ller i ungefĂ€r en vecka. Den ger en vĂ€ldigt naturlig och fin fĂ€rg. Det hĂ€r Ă€r en perfekt produkt för dig som av nĂ„gon anledning inte vill ha en permanent fĂ€rg men Ă€ndĂ„ vill slippa stĂ„ och kladda med mascara varje morgon.

Det finns tvÄ olika fÀrgnyanser att vÀlja pÄ och vi upplevde att den var superenkel att applicera. Det medföljer en slags penna som du anvÀnder för att applicera fÀrgen, sedan vÀntar du i fem minuter och sedan Àr det klart. Kan det bli enklare?

Det kan vara bra att lÄta dina fransar- och ögonbryn vila ibland mellan de permanenta fÀrgningarna och dÄ kan ju detta vara ett smidigt alternativ till mascara eftersom du bara behöver anvÀnda den en gÄng i veckan.

Vem behöver köpa en nÀstrimmer?

En nÀstrimmer Àr ett bra redskap om du mÀrker att det börjar dyka upp hÄr i nÀsan eller öronen som du gÀrna skulle vilja bli av med. Dessutom gÄr de oftast bra att anvÀnda den Àven för mustasch, polisonger eller nÄgon annan del i ansiktet.

Hur kom vi fram till vilka nÀstrimmers vi skulle testa?

Vi har lÀst mÀngder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar pÄ nÀtet för att fÄ reda pÄ vilka nÀstrimmers pÄ marknaden som verkar populÀrast.

Vi har ocksÄ besökt mÄnga olika butiker dÀr vi ocksÄ har kunnat fÄ tips och rÄdgivning kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en nÀstrimmer.

Produkterna bestÀllde vi sedan hem frÄn nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi dessa nÀstrimmers?

Testpanelen bestod av 10 mÀn och 10 kvinnor som alla har fÄtt testa samtliga nÀstrimmers. Alla deltagare i testpanelen har testat dem bÄde pÄ nÀshÄr och annan behÄring som de olika produkterna Àr avsedda att anvÀndas för.

I testerna har vi tagit hĂ€nsyn till faktorer sĂ„som effektivitet, pris, hĂ„llbarhet och rengöring.

RefectoCil Oxidant 3% CrĂšme

Det hÀr Àr inte en fÀrg utan ett blonderingsmedel frÄn RefectoCil. En an testpanelens deltagare med svarta ögonbryn testade den hÀr produkten eftersom hon sen ville fÀrga i en rödbrun nyans istÀllet och den funkade fint.

En förpackning rÀcker till hela 200 behandlingar sÄ den Àr vÀldigt dryg och prisvÀrd.

Wunderbrow 1 Step Brow Gel

Wunderbrow 1 Step Brow Gel Àr en produkt för allergiker som inte tÄl fÀrgning eftersom denna inte Àr en permanent fÀrg. BrynfÀrgen appliceras varje dag och sitter sen som berget. För att ta bort den pÄ kvÀllen bör du anvÀnda en sminkborttagning baserad pÄ olja. FÀrgen finns i tvÄ olika nyanser och Àr vÀldigt vÀldigt dryg.

NÀr det gÀller fransarna fÄr du som Àr allergiker komplettera med en allergivÀnlig mascara som erbjuds av till exempel Dermalogica eller Clinique.

Maybelline Tattoo Brow Peel Off

Även detta Ă€r ett mer allergivĂ€nligt alternativ till permanenta fĂ€rger. Maybelline Tattoo Brow Peel Ă€r en riktigt kul produkt som appliceras och peelas sedan bort nĂ€r den har torkat. FĂ€rgen finns i olika nyanser och hĂ„ller i ungefĂ€r tre dagar. Produkten innehĂ„ller Ă€ven aloe vera som vĂ„rdar, lugnar och mjukgör. Perfekt för den med allergi och kĂ€nslighet alltsĂ„.

Intensive Eyelash and Eyebrow Tint

Det hÀr Àr en fÀrg av hög kvalitet som faktiskt hÄller samma kvalitet som salongsfÀrg. Den finns i flera olika nyanser sÄ du lÀtt kan hitta just din fÀrg. Resultatet Àr ett vÀldigt fint pigment som dessutom hÄller i en hel mÄnad vilket ju Àr ett stort plus dÄ du slipper fÀrga ofta.

Intensive Eyelash and Eyebrow Tint Àr ett helt kit bestÄende av fÀrg, blandningsvÀtska, fÀrgkopp och pensel. Den blandas enkelt och appliceras enligt instruktionerna och genom att hÄlla ett papper under ögonen slipper du fÄ fÀrg pÄ huden.

Hur hittar jag en snygg frans- och brynsnyans?

Genom att vÀlja rÀtt nyans pÄ din frans- och brynfÀrg öppnar du upp ögonen och förÀndrar helhetsintrycket. Genom att ögonen öppnas ut kan du se bÄde piggare och yngre ut.

Hur mörk nyans du ska vÀlja beror bÄde pÄ om och hur mycket du plockar dina ögonbryn samt vilken fÀrg du har pÄ hÄret. Du kan absolut vÀlja en nyans som Àr mörkare Àn ditt hÄr för att fÄ en bra balans. Gillar du stora och kraftiga ögonbryn ska du dock undvika att vÀlja en alltför mörk fÀrg eftersom det dÄ lÀtt kan bli för mycket.

NÀr det gÀller ögonfransarna kan de flesta vÀlja en mörk nyans, kanske till och med svart. Det beror helt pÄ vilken look du Àr ute efter och hur du sminkar dig i övrigt.

Jag har sÄ tunna ögonbryn och korta fransar, vad ska jag göra?

Vill du fĂ„ dina ögonbryn och fransar att vĂ€xa till sig sĂ„ finns det faktiskt bra produkter pĂ„ marknaden för detta som ger dina bryn och fransar nĂ€ring. Även B-vitamin sĂ€gs kunna hjĂ€lpa.

Hur fÄr jag ett naturligt resultat med frans- och brynfÀrgen?

Applicera försiktigt lite fÀrg i taket pÄ dina ögonbryn och försök att vara lÀtt pÄ handen. Borsta samtidigt hÄrstrÄna uppÄt med den medföljande borsten.

Om du inte har anvÀnt fÀrgen innan rekommenderar vi att du tar det försiktigt, applicera en liten mÀngd och lÄt det bara sitta i en kort tid för att sedan eventuellt göra om proceduren igen. Annars Àr risken att du fÄr ett alltför intensivt resultat.

NÀr du ska fÀrga dina fransar Àr det viktigt att du börjar med en ordentlig rengöring. AnvÀnd en rengöring utan olja eftersom det annars kan göra att fÀrgen inte fastnar. En mild tvÄl Àr troligtvis det bÀsta.

Mina bryn Àr sÄ ojÀmna, vad ska jag göra?

Börja med att plocka dina ögonbryn noggrant innan du börjar fĂ€rga, annars Ă€r risken att de ser Ă€nnu mer ojĂ€mna ut. Tycker du att det Ă€r svĂ„rt att plocka dem kan du ju alltid ta hjĂ€lp av en salong. 

Mina fransar nertill ser onaturligt lÄnga ut efter fÀrgningen, hur ÄtgÀrdar jag det?

NÀr man fÀrgar sina ögonfransar kan man mÀrka att fransarna kanske visar sig vara mycket lÀngre Àn man tror. Topparna Àr oftast ganska ljusa och dÀrmed syns de inte sÄ mycket innan man har fÀrgat dem.

Detta Àr dock lÀtt ÄtgÀrdat med en liten och rak sax. Klipp bara av topparna till den lÀngd du önskar.

Varför ser mina bryn och fransar sÄ onaturliga ut efter fÀrgningen?

Om du upplever att resultatet ser onaturligt ut har du troligtvis valt fel nyans eller lÄtit fÀrgen sitta i och verka alldeles för lÀnge. Viktigt Àr ocksÄ att se till att fördela ut fÀrgen jÀmnt över hela ögonbrynet, annars blir resultatet flÀckigt.

VÄrt bÀsta tips Àr att ta det lugnt och testa dig fram till vilken nyans som passar dig bÀst. Och lÄt inte fÀrgen sitta i sÄ lÀnge den första gÄngen du testar en ny fÀrg. Du kan istÀllet fÀrga ytterligare en gÄng om du mÀrker att resultatet blev för blekt. BÀttre det Àn att rÄka upp för obehagliga överraskningar.

Betyg pÄ guiden: