Att färga dina ögonbryn och fransar gör mycket för helhetsintrycket. Kanske gör det att du känner att du inte alls behöver sminka dig eller så går i alla fall sminkningen både enklare och snabbare då ögonbrynen och fransarna redan är fixade. Du slipper även de mörka ringarna under ögonen som lätt kan uppstå under dagen då mascaran börjar släppa. För att inte tala om vad som händer om det råkar komma en regnskur under dagen.

Att färga sina fransar och bryn själv är faktiskt inte alls speciellt svårt och blir ju betydligt billigare än att få det gjort på en salong. Det finns många olika alternativ på frans- och brynfärger och vi har därför gjort ett test för att ta reda på vilka produkter som är bäst inom olika prisklasser.

I premiumklassen blev vinnaren Eyebrow Pomade Colour Cream, i mellanklassen kammade Depend Lash and Eyebrow Colour hem priset och budgetvinnaren blev RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg. Vi valde även ut en specialare som blev L’Action Paris Bye Bye Mascara. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av vinnarna.

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream: ✅ Bästa premium

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

  • Bästa premium av Testagram.se 

Det var ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem första priset i premiumklassen. Depend Eyebrow Pomade Colour Cream blev en stor favorit hos oss alla. Det är en produkt med riktigt bra kvalitet men som faktiskt var betydligt billigare än övriga kandidater i premiumklassen.

Den finns i riktigt fina färgnyanser och är enkel att applicera. Produkten var dryg och resultatet höll sedan länge. Det här är en frans- och brynfärg som är värd varenda krona!

Depend Lash and Eyebrow Colour: ✅ Bästa mellan

Depend Lash and Eyebrow Colour

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Depend har kunnat erbjuda frans- och ögonbrynsfärg under många år och de gör oss än idag inte besvikna! Det här är dock en relativt ny slags färg som är växtbaserad. Den här färgen räcker länge, upp till sex behandlingar faktiskt. Den innehåller många olika härliga ingredienser som till exempel grönt te och blåbär som stimulerar hårtillväxten och vårdar din hud. Ett riktigt bra val för dig som vill ha ett naturligt alternativ.

RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg: ✅ Bästa budget

RefectoCil ogonfrans- och Brynfärg

  • Bästa budget av Testagram.se 

RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg är en budgetprodukt men som ger dig riktigt mycket för pengarna! Här har du hela 16 olika färgnyanser att välja på samt en blondering, du kan alltså med all säkerhet hitta just den nyans som du är ute efter, och till ett fördelaktigt pris dessutom. Utöver detta finns också en mängd olika tillbehör såsom removers, pads och borstar.

Det unika med den här produkten är att den även erbjuder en blondering för dig som har behov av att bleka dina ögonbryn. Var dock lite försiktigt och gör det stegvis så du slipper oväntade överraskningar.

Med på köpet följer även franslappar som du använder för att skydda huden runt ögonen. Produkten var lätt att applicera och priset är ju riktigt tilltalande!

Vem behöver köpa en nästrimmer?

En nästrimmer är ett bra redskap om du märker att det börjar dyka upp hår i näsan eller öronen som du gärna skulle vilja bli av med. Dessutom går de oftast bra att använda den även för mustasch, polisonger eller någon annan del i ansiktet.

Hur kom vi fram till vilka nästrimmers vi skulle testa?

Vi har läst mängder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar på nätet för att få reda på vilka nästrimmers på marknaden som verkar populärast.

Vi har också besökt många olika butiker där vi också har kunnat få tips och rådgivning kring vad man bör tänka på när man väljer en nästrimmer.

Produkterna beställde vi sedan hem från nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi dessa nästrimmers?

Testpanelen bestod av 10 män och 10 kvinnor som alla har fått testa samtliga nästrimmers. Alla deltagare i testpanelen har testat dem både på näshår och annan behåring som de olika produkterna är avsedda att användas för.

I testerna har vi tagit hänsyn till faktorer såsom effektivitet, pris, hållbarhet och rengöring.

RefectoCil Oxidant 3% Crème

Det här är inte en färg utan ett blonderingsmedel från RefectoCil. En an testpanelens deltagare med svarta ögonbryn testade den här produkten eftersom hon sen ville färga i en rödbrun nyans istället och den funkade fint.

En förpackning räcker till hela 200 behandlingar så den är väldigt dryg och prisvärd.

Wunderbrow 1 Step Brow Gel

Wunderbrow 1 Step Brow Gel är en produkt för allergiker som inte tål färgning eftersom denna inte är en permanent färg. Brynfärgen appliceras varje dag och sitter sen som berget. För att ta bort den på kvällen bör du använda en sminkborttagning baserad på olja. Färgen finns i två olika nyanser och är väldigt väldigt dryg.

När det gäller fransarna får du som är allergiker komplettera med en allergivänlig mascara som erbjuds av till exempel Dermalogica eller Clinique.

Maybelline Tattoo Brow Peel Off

Även detta är ett mer allergivänligt alternativ till permanenta färger. Maybelline Tattoo Brow Peel är en riktigt kul produkt som appliceras och peelas sedan bort när den har torkat. Färgen finns i olika nyanser och håller i ungefär tre dagar. Produkten innehåller även aloe vera som vårdar, lugnar och mjukgör. Perfekt för den med allergi och känslighet alltså.

Intensive Eyelash and Eyebrow Tint

Det här är en färg av hög kvalitet som faktiskt håller samma kvalitet som salongsfärg. Den finns i flera olika nyanser så du lätt kan hitta just din färg. Resultatet är ett väldigt fint pigment som dessutom håller i en hel månad vilket ju är ett stort plus då du slipper färga ofta.

Intensive Eyelash and Eyebrow Tint är ett helt kit bestående av färg, blandningsvätska, färgkopp och pensel. Den blandas enkelt och appliceras enligt instruktionerna och genom att hålla ett papper under ögonen slipper du få färg på huden.

Frågor och svar

Hur hittar jag en snygg frans- och brynsnyans?

Genom att välja rätt nyans på din frans- och brynfärg öppnar du upp ögonen och förändrar helhetsintrycket. Genom att ögonen öppnas ut kan du se både piggare och yngre ut. Hur mörk nyans du ska välja beror både på om och hur mycket du plockar dina ögonbryn samt vilken färg du har på håret. Du kan absolut välja en nyans som är mörkare än ditt hår för att få en bra balans. Gillar du stora och kraftiga ögonbryn ska du dock undvika att välja en alltför mörk färg eftersom det då lätt kan bli för mycket. När det gäller ögonfransarna kan de flesta välja en mörk nyans, kanske till och med svart. Det beror helt på vilken look du är ute efter och hur du sminkar dig i övrigt.

Jag har så tunna ögonbryn och korta fransar, vad ska jag göra?

Vill du få dina ögonbryn och fransar att växa till sig så finns det faktiskt bra produkter på marknaden för detta som ger dina bryn och fransar näring. Även B-vitamin sägs kunna hjälpa.

Hur får jag ett naturligt resultat med frans- och brynfärgen?

Applicera försiktigt lite färg i taket på dina ögonbryn och försök att vara lätt på handen. Borsta samtidigt hårstråna uppåt med den medföljande borsten. Om du inte har använt färgen innan rekommenderar vi att du tar det försiktigt, applicera en liten mängd och låt det bara sitta i en kort tid för att sedan eventuellt göra om proceduren igen. Annars är risken att du får ett alltför intensivt resultat. När du ska färga dina fransar är det viktigt att du börjar med en ordentlig rengöring. Använd en rengöring utan olja eftersom det annars kan göra att färgen inte fastnar. En mild tvål är troligtvis det bästa.

Mina bryn är så ojämna, vad ska jag göra?

Börja med att plocka dina ögonbryn noggrant innan du börjar färga, annars är risken att de ser ännu mer ojämna ut. Tycker du att det är svårt att plocka dem kan du ju alltid ta hjälp av en salong.

Mina fransar nertill ser onaturligt långa ut efter färgningen, hur åtgärdar jag det?

När man färgar sina ögonfransar kan man märka att fransarna kanske visar sig vara mycket längre än man tror. Topparna är oftast ganska ljusa och därmed syns de inte så mycket innan man har färgat dem. Detta är dock lätt åtgärdat med en liten och rak sax. Klipp bara av topparna till den längd du önskar.

Varför ser mina bryn och fransar så onaturliga ut efter färgningen?

Om du upplever att resultatet ser onaturligt ut har du troligtvis valt fel nyans eller låtit färgen sitta i och verka alldeles för länge. Viktigt är också att se till att fördela ut färgen jämnt över hela ögonbrynet, annars blir resultatet fläckigt. Vårt bästa tips är att ta det lugnt och testa dig fram till vilken nyans som passar dig bäst. Och låt inte färgen sitta i så länge den första gången du testar en ny färg. Du kan istället färga ytterligare en gång om du märker att resultatet blev för blekt. Bättre det än att råka upp för obehagliga överraskningar.

Brynfärg som utgått:

L’Action Paris Bye Bye Mascara

 

L’Action Paris Bye Bye Mascara

  • Special av Testagram.se 

L’Action Paris Bye Bye Mascara är en spännande produkt som vi valde ut som testets specialare. Det är en färg som mer motsvarar en toning och som håller i ungefär en vecka. Den ger en väldigt naturlig och fin färg. Det här är en perfekt produkt för dig som av någon anledning inte vill ha en permanent färg men ändå vill slippa stå och kladda med mascara varje morgon.

Det finns två olika färgnyanser att välja på och vi upplevde att den var superenkel att applicera. Det medföljer en slags penna som du använder för att applicera färgen, sedan väntar du i fem minuter och sedan är det klart. Kan det bli enklare?

Det kan vara bra att låta dina fransar- och ögonbryn vila ibland mellan de permanenta färgningarna och då kan ju detta vara ett smidigt alternativ till mascara eftersom du bara behöver använda den en gång i veckan.

Betyg på guiden:

4.7/5 - (7 votes)