BÀsta nattkrÀmen för en frÀsch och vÀlmÄende hud. Den viktigaste hudvÄrdsrutinen Àr den som du gör pÄ kvÀllen. Med hjÀlp av en bra och nÀringsrik nattkrÀm anpassad för din hudtyp sÄ ger du din hud de allra bÀsta förutsÀttningarna för att ÄterhÀmta sig och vÄrdas under natten sÄ att du vaknar med en frÀsch och frisk hud.

Om du har torr hud Àr det viktigt att förse huden med mycket fukt och fett inför natten för att rÄda bot pÄ torrheten. PÄ sÄ sÀtt förebygger du Àven linjer och rynkor som sÄ smÄningom annars brukar bli ett resultat av torr hud.

Men att vÀlja en nattkrÀm bland alla som finns att vÀlja pÄ dÀr ute pÄ marknaden Àr ju inte helt lÀtt. Vi har dÀrför gjort ett djupgÄende test pÄ flera olika populÀra krÀmer och vi hoppas att testet ska kunna underlÀtta för dig nÀr du ska vÀlja just din ansiktskrÀm.

Utvalda produkter

I premiumklassen var EstĂ©e Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum en given vinnare, i mellanklassen föll vi för Origins Make a Difference Night Cream och vĂ„r favorit i budgetklassen blev L’orĂ©al Age Perfect Intense Nutrition Night Care. Förutom dessa tre favoriter föll vi Ă€ven för en specialare, James Read Sleep Mask Tan Face. Nedan följer ett utförligare resultat av testerna dĂ€r du kan lĂ€sa mer om de olika nattkrĂ€merna som vi valt ut. Hoppas att detta ska kunna hjĂ€lpa dig att vĂ€lja en nattkrĂ€m som passar just dig!

EstĂ©e Lauder: ✅ BĂ€sta premium

Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum, 30 ml

Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Det hÀr var nattkrÀmen som de flesta i testpanelen föll pladask för och den har Àven fÄtt riktigt fina omdömen i olika recensioner pÄ nÀtet. Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum gav resultat redan efter ett par nÀtter! 

Den hÀr nattkrÀmen Àr egentligen inte en krÀm utan ett serum med fantastiska fuktgivande egenskaper. Dessutom hjÀlper den till att minska pigmentflÀckar och reducera ojÀmnheter och rodnader i ansiktet tack vare en sÄ kallad korrigeringsteknologi.

Ofta mÄste man ju anvÀnda en krÀm under en lÀngre period innan man ser resultat men med denna sÄg vi snabbt resultat i form av en slÀt, Äterfuktad hud efter bara nÄgra nÀtter. De i testpanelen som hade problem med stora porer kunde ocksÄ tydligt se hur porerna hade minskat i storlek.

Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum Àr dessutom helt fri frÄn parabener, sulfater, och ftalater vilket naturligtvis Àr ett stort plus. Detta tillsammans med de fina resultaten som den hÀr nattkrÀmen ger gör den till en svÄrslagen vinnare.

KrÀmen Àr visserligen dyr men den Àr dryg och rÀcker lÀnge vilket Àr viktigt att ta med i berÀkningen Förutom denna har Estée Lauder ocksÄ mÄnga andra bra nattkurer att komplettera med som vÄrdar din hud under natten.

Cirkapris:  775 kronor för 30 ml.

Origins: ✅ BĂ€sta mellan

Make a Difference Night Cream

Origins Make a Difference Night Cream

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

MÄnga föredrar numera naturliga produkter utan syntetiskt innehÄll och dÄ kan detta vara ett bra val. Origins produkter Àr helt veganska och baserade pÄ naturliga rÄvaror frÄn vÀxtriket. Origins Make a Difference Night Cream Àr en krÀm för dig med torr hud som behöver en riktigt fuktboost under natten. 

Det hÀr Àr en nattkrÀm av hög kvalitet som ger resultat redan efter nÄgra nÀtter. KrÀmen absorberas snabbt av huden och nÀr man vaknar kÀnns huden riktigt mjuk, len, elastiskt och Äterfuktad. Den har en diskret men ÀndÄ hÀrlig doft som kÀnns naturlig vilket testpanelen gillade.

För dig som har en torr hud sÄ Àr det viktigt att anvÀnda de ÄterhÀmtande timmarna under natten för att boosta din hud med fukt och fett. Origins Make a Difference Night Cream masseras in ordentligt pÄ vÀl rengjord hud pÄ kvÀllen för bÀsta resultat.

Origins anvÀnder sig naturligtvis inte av djurtester vid framtagningen av sina produkter och dessutom gÄr en del av vinsten av deras försÀljning till trÀdplanteringsprojekt vÀrlden över.

För dig med torr hud som vill ha en högkvalitativ nattkrÀm som dessutom Àr helt baserad pÄ rÄvaror frÄn naturens skafferi sÄ Àr detta produkten för dig! Priset Àr vÀl överkomligt för en produkt i den hÀr klassen.

Cirkapris: 480 kr för 50 ml

L’orĂ©al: ✅ BĂ€sta budget

Age Perfect Intense Nutrition Night Care

L'Oreal Age Perfect Intense Nutrition Rich Night Cream

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

L’orĂ©al Age Perfect Intense Nutrition Night Care innehĂ„ller flera hĂ€rliga eteriska oljor som bĂ„de Ă€r vĂ€lgörande för huden och doftar ljuvligt. Med hjĂ€lp av kamomill, mejram, apelsin, och muskatros har L’orĂ©al utvecklat den hĂ€r nattkrĂ€men som Ă€r ett utmĂ€rkt budgetalternativ.

KrÀmen innehÄller Àven kalcium och bidrottningsgelé som bidrar till dess fina egenskaper. Kalciumbrist kan bland annat ge torr och fnasig hud sÄ med hjÀlp av den hÀr krÀmen sÄ hjÀlper du din hud att ÄterhÀmta sig frÄn eventuell kalciumbrist. Bidrottningsgelé har blivit vÀldigt populÀrt inom hudvÄrd och alternativ medicin den senaste tiden, den Àr rik pÄ proteiner vilket hjÀlper till att bygga upp din hud.

I innehÄllet finns Àven kollagen, vitaminer, aminosyror och mineraler som alla bidrar till en vÀlmÄende hud.

Med L’orĂ©al Age Perfect Intense Nutrition Night Care fĂ„r du verkligen valuta för pengarna. SĂ„ om du Ă€r ute efter ett budgetalternativ Ă€r denna vĂ€l vĂ€rd att testa. 

KrÀmen Àr dock vÀldigt fet sÄ den bör kanske undvikas av dig som har en fet eller blandad hudtyp.

Cirkapris: 200 kr för 50 ml

James Read: ✅ Special

Tan Face Sleeping Mask

James Read Tan Face Sleeping Mask

  • Special av Testagram.se 

VÄr specialare Àr en riktigt kul produkt, nÀmligen en nattkrÀm med brun-utan-sol funktion! James Read Tan Face Sleeping Mask ger inte bara din hud fukt och vÄrd under natten utan gör alltsÄ Àven att du vaknar med en hÀrligt solkysst hud. En perfekt krÀm att ta till under vinterhalvÄret nÀr du kÀnner att din hud börjar bli blek och trist.

Det var en fröjd att titta sig sjÀlv i spegeln pÄ morgonen efter att ha anvÀnt den hÀr nattkrÀmen. Spegelbilden visade en ovanligt pigg och frÀsch look!

NattkrÀmen Àr berikad med gurkextrakt som hjÀlper till att Äterfukta din hud under natten. Dessutom innehÄller den aloe vera som reparerar huden och rödalger som Àr helt fantastisk nÀr det kommer till att lugna en trött och irriterad hud.

Har du riktigt torr hud bör du nog komplettera med en annan krÀm eller olja för den Àr inte lika Äterfuktande som testets övriga vinnare. Vi i testpanelen upplevde att det rÀckte att anvÀnda sig av den hÀr krÀmen ungefÀr var tredje dag för att fÄ den dÀr sommarbruna tonen i ansiktet och övriga nÀtter kan man alltsÄ gÄ pÄ en fetare krÀm om man har behov av det.

KrÀmen appliceras noggrant pÄ vÀl rengjord hud. Se till att massera in den ordentligt och var Àven noga med hÄrfÀstet och halsen sÄ att du fÄr en naturligt brun fÀrg.

Cirkapris: 300 kronor för 50 ml.

Hur valde vi ut vilka nattkrÀmer som skulle ingÄ i testet?

MÄlet med det hÀr testet var att hitta ansiktskrÀmer med ett högt innehÄll av Äterfuktande Àmnen och oljor. Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. Vi började dÀrför med att undersöka dessa kanaler och vÀlja ut de nattkrÀmer som verkade mest populÀra just nu.

Det finns nattkrÀmer i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala för en nattkrÀm. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra nattkrÀm oavsett plÄnbok.

Viktigt för oss var ocksÄ att fÄ med nÄgra produkter med naturligt innehÄll eftersom vi ser ett ökat intresse inom just anvÀndningen av naturliga produkter baserade pÄ rÄvaror frÄn vÀxtriket.

Med hjÀlp av dessa kriterier kunde vi slutligen vÀlja ut tio olika nattkrÀmer som vi sedan testade noggrant. NattkrÀmerna hittade vi hos flera populÀra butiker som sÀljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Hur testade vi nattkrÀmerna?

En nattkrÀm mÄste testas under en lÀngre tid för att resultatet ska visa sig. Testet pÄgick dÀrför under hela tvÄ mÄnader. Alla deltagare fick testa tvÄ krÀmer under en mÄnad vardera. Testgruppen bestod av 10 kvinnor i olika Äldrar och med olika hudtyp.

Innan vi pÄbörjade testet samlade vi ihop testpanelen och gjorde tillsammans en undersökning av ansiktskrÀmerna. Vi kÀnde pÄ krÀmernas doft och konsistens och bedömde vilket första intryck vi fick av de olika krÀmerna. Med hjÀlp av hudterapeuten som ingick i testpanelen gick vi igenom produkternas innehÄllsförteckningar och gjorde en bedömning av krÀmernas innehÄll.

Vi tog Àven hjÀlp av en hudterapeut som fick ingÄ i testpanelen, hon hjÀlpte oss att fÄ djupare förstÄelse för krÀmernas innehÄll och vilken funktion de har för vÄr hud. Detta Àr alltsÄ ett djupgÄende test dÀr varje produkt har testats grundligt.

Efter de tvÄ testmÄnaderna hade vi tillsammans kunnat bilda oss en tydlig uppfattning om de olika krÀmerna och kunde dÀrför lÀtt vÀlja ut vÄra favoriter. 

Behöver jag ha en nattkrÀm?

Ansiktet Ă€r ju stĂ€ndigt utsatt för bĂ„de luftföroreningar, vĂ€der och vind och dĂ€rför Ă€r det viktigt att vĂ„rda huden. NattkrĂ€men har till uppgift att ge din hud den fukt, nĂ€ring och vĂ„rd som den behöver för att Ă„terhĂ€mta sig och reparera sig under natten. Även om du inte upplever att din hud Ă€r sĂ„ pĂ„verkad idag sĂ„ kan det komma att visa sig nĂ€r du blir Ă€ldre om du inte tar hand om din hud nu. DĂ€rför rekommenderar vi alla att anvĂ€nda en nattkrĂ€m, Ă„tminstone dig som har passerat 30.

MÄnga anvÀnder sin vanliga dagkrÀm Àven inför natten men prova att testa en nattkrÀm sÄ ska du fÄ se ett helt annat resultat.

För dig med fet hud eller acne kanske en ansiktskrÀm verkar skrÀmmande. Du tror kanske att det bara skulle göra din hud Ànnu fetare? Det Àr en vanlig uppfattning som faktiskt Àr helt fel. Ett misstag som mÄnga gör Àr att försöka torka ut huden istÀllet för att tillföra fukt. Men en fet hud har en överproduktion av fett i talgkörtlarna som aktiveras Ànnu mer ju mer du försöker torka ut huden. Genom att istÀllet tillföra fukt till en fet hud minskar talgkörtlarna sin produktion av talg och dÀrmed hjÀlper alltsÄ ansiktskrÀmen din hud att bli mindre fet och komma i en bra balans. 

Viktigt att tÀnka pÄ Àr ocksÄ att rengöra huden ordentligt innan du applicerar en ansiktskrÀm för att huden ska kunna tillgodogöra sig nattkrÀmen. AnvÀnd ocksÄ gÀrna peeling och ansiktsmask nÄgon gÄng i veckan för att ge huden de bÀsta förutsÀttningarna. Hudcellerna förnyas stÀndigt och gamla döda hudceller tenderar att lÀgga sig som ett lock pÄ hudytan och förhindrar dÄ nattkrÀmen frÄn att trÀnga in i huden. Genom att anvÀnda en peeling regelbundet hjÀlper du huden att avlÀgsna gamla hudceller sÄ att huden lÀttare kan ta upp nattkrÀmen.

Vill du ta hand om din hud lite extra Àr det bra att Àven lÀgga en ansiktsmask en till tvÄ gÄnger i veckan. Det kan göra underverk för din hud, oavsett hudtyp. VÀlj en ansiktsmask anpassad efter din hud och du kommer mÀrka skillnad!

Vad Àr viktigt att tÀnka pÄ vid val av nattkrÀm?

Marknaden bestĂ„r av en uppsjö av nattkrĂ€mer med olika egenskaper, anpassade till olika hudtyper och hudproblem. Börja dĂ€rför med att faststĂ€lla vad du har för hudtyp och vĂ€lj dĂ€refter en nattkrĂ€m som Ă€r anpassad till just den hudtypen som du har. Är du osĂ€ker pĂ„ vilken hudtyp du har sĂ„ ta gĂ€rna hjĂ€lp av en erfaren hudterapeut.

Om du har en torr hud kan du vÀlja en lite tjockare krÀm som innehÄller mycket fukt och nÀring. Den torra huden Àr den som senare i livet lÀtt kan fÄ rynkor och linjer och vill du undvika det Àr det dÀrför extra viktigt att ge huden den fukt som den behöver redan nÀr du Àr yngre. 

MÄnga har en sÄ kallad blandad hud vilket innebÀr att huden har bÄde torra och feta partier. Oftast Àr kinderna torrare medan panna, nÀsa och haka kan vara feta. Detta Àr ett tecken pÄ att huden Àr i obalans och för denna hudtyp finns nattkrÀmer som hjÀlper huden att ÄterfÄ sin balans. KrÀmer som alltsÄ ger fukt Ät de torra partierna men samtidigt hjÀlper de feta partierna att producera mindre fett.

Kanske tillhör du dem som tycker det Àr viktigt att din nattkrÀm Àr ekologisk och djurvÀnlig. Idag finns faktiskt mÄnga produkter ute pÄ marknaden som Àr helt baserade pÄ naturliga ingredienser och inte heller Àr testade pÄ djur.

Betyg pÄ guiden: