Bästa nattkrämen för en fräsch och välmående hud. Den viktigaste hudvårdsrutinen är den som du gör på kvällen. Med hjälp av en bra och näringsrik nattkräm anpassad för din hudtyp så ger du din hud de allra bästa förutsättningarna för att återhämta sig och vårdas under natten så att du vaknar med en fräsch och frisk hud.

Om du har torr hud är det viktigt att förse huden med mycket fukt och fett inför natten för att råda bot på torrheten. På så sätt förebygger du även linjer och rynkor som så småningom annars brukar bli ett resultat av torr hud.

Men att välja en nattkräm bland alla som finns att välja på där ute på marknaden är ju inte helt lätt. Vi har därför gjort ett djupgående test på flera olika populära krämer och vi hoppas att testet ska kunna underlätta för dig när du ska välja just din ansiktskräm.

Utvalda produkter

I premiumklassen var Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum en given vinnare, i mellanklassen föll vi för Origins Make a Difference Night Cream och vår favorit i budgetklassen blev L’oréal Age Perfect Intense Nutrition Night Care. Förutom dessa tre favoriter föll vi även för en specialare, James Read Sleep Mask Tan Face. Nedan följer ett utförligare resultat av testerna där du kan läsa mer om de olika nattkrämerna som vi valt ut. Hoppas att detta ska kunna hjälpa dig att välja en nattkräm som passar just dig!

Estée Lauder: ✅ Bästa premium

Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum, 30 ml

Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum

  • Bästa premium av Testagram.se 

Det här var nattkrämen som de flesta i testpanelen föll pladask för och den har även fått riktigt fina omdömen i olika recensioner på nätet. Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum gav resultat redan efter ett par nätter! 

Den här nattkrämen är egentligen inte en kräm utan ett serum med fantastiska fuktgivande egenskaper. Dessutom hjälper den till att minska pigmentfläckar och reducera ojämnheter och rodnader i ansiktet tack vare en så kallad korrigeringsteknologi.

Ofta måste man ju använda en kräm under en längre period innan man ser resultat men med denna såg vi snabbt resultat i form av en slät, återfuktad hud efter bara några nätter. De i testpanelen som hade problem med stora porer kunde också tydligt se hur porerna hade minskat i storlek.

Estée Lauder Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum är dessutom helt fri från parabener, sulfater, och ftalater vilket naturligtvis är ett stort plus. Detta tillsammans med de fina resultaten som den här nattkrämen ger gör den till en svårslagen vinnare.

Krämen är visserligen dyr men den är dryg och räcker länge vilket är viktigt att ta med i beräkningen Förutom denna har Estée Lauder också många andra bra nattkurer att komplettera med som vårdar din hud under natten.

Cirkapris:  775 kronor för 30 ml.

L’oréal: ✅ Bästa budget

Age Perfect Intense Nutrition Night Care

L'Oreal Age Perfect Intense Nutrition Rich Night Cream

  • Bästa budget av Testagram.se 

L’oréal Age Perfect Intense Nutrition Night Care innehåller flera härliga eteriska oljor som både är välgörande för huden och doftar ljuvligt. Med hjälp av kamomill, mejram, apelsin, och muskatros har L’oréal utvecklat den här nattkrämen som är ett utmärkt budgetalternativ.

Krämen innehåller även kalcium och bidrottningsgelé som bidrar till dess fina egenskaper. Kalciumbrist kan bland annat ge torr och fnasig hud så med hjälp av den här krämen så hjälper du din hud att återhämta sig från eventuell kalciumbrist. Bidrottningsgelé har blivit väldigt populärt inom hudvård och alternativ medicin den senaste tiden, den är rik på proteiner vilket hjälper till att bygga upp din hud.

I innehållet finns även kollagen, vitaminer, aminosyror och mineraler som alla bidrar till en välmående hud.

Med L’oréal Age Perfect Intense Nutrition Night Care får du verkligen valuta för pengarna. Så om du är ute efter ett budgetalternativ är denna väl värd att testa. 

Krämen är dock väldigt fet så den bör kanske undvikas av dig som har en fet eller blandad hudtyp.

Cirkapris: 200 kr för 50 ml

James Read: ✅ Special

Tan Face Sleeping Mask

James Read Tan Face Sleeping Mask

  • Special av Testagram.se 

Vår specialare är en riktigt kul produkt, nämligen en nattkräm med brun-utan-sol funktion! James Read Tan Face Sleeping Mask ger inte bara din hud fukt och vård under natten utan gör alltså även att du vaknar med en härligt solkysst hud. En perfekt kräm att ta till under vinterhalvåret när du känner att din hud börjar bli blek och trist.

Det var en fröjd att titta sig själv i spegeln på morgonen efter att ha använt den här nattkrämen. Spegelbilden visade en ovanligt pigg och fräsch look!

Nattkrämen är berikad med gurkextrakt som hjälper till att återfukta din hud under natten. Dessutom innehåller den aloe vera som reparerar huden och rödalger som är helt fantastisk när det kommer till att lugna en trött och irriterad hud.

Har du riktigt torr hud bör du nog komplettera med en annan kräm eller olja för den är inte lika återfuktande som testets övriga vinnare. Vi i testpanelen upplevde att det räckte att använda sig av den här krämen ungefär var tredje dag för att få den där sommarbruna tonen i ansiktet och övriga nätter kan man alltså gå på en fetare kräm om man har behov av det.

Krämen appliceras noggrant på väl rengjord hud. Se till att massera in den ordentligt och var även noga med hårfästet och halsen så att du får en naturligt brun färg.

Cirkapris: 300 kronor för 50 ml.

Hur valde vi ut vilka nattkrämer som skulle ingå i testet?

Målet med det här testet var att hitta ansiktskrämer med ett högt innehåll av återfuktande ämnen och oljor. Vi ville även testa de produkter som är extra populära och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och på YouTube. Vi började därför med att undersöka dessa kanaler och välja ut de nattkrämer som verkade mest populära just nu.

Det finns nattkrämer i många olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket från person till person vad man är villig att betala för en nattkräm. Vi valde därför ut produkter från olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra nattkräm oavsett plånbok.

Viktigt för oss var också att få med några produkter med naturligt innehåll eftersom vi ser ett ökat intresse inom just användningen av naturliga produkter baserade på råvaror från växtriket.

Med hjälp av dessa kriterier kunde vi slutligen välja ut tio olika nattkrämer som vi sedan testade noggrant. Nattkrämerna hittade vi hos flera populära butiker som säljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Frågor och svar 

Hur testade vi nattkrämerna?

En nattkräm måste testas under en längre tid för att resultatet ska visa sig. Testet pågick därför under hela två månader. Alla deltagare fick testa två krämer under en månad vardera. Testgruppen bestod av 10 kvinnor i olika åldrar och med olika hudtyp. Innan vi påbörjade testet samlade vi ihop testpanelen och gjorde tillsammans en undersökning av ansiktskrämerna. Vi kände på krämernas doft och konsistens och bedömde vilket första intryck vi fick av de olika krämerna. Med hjälp av hudterapeuten som ingick i testpanelen gick vi igenom produkternas innehållsförteckningar och gjorde en bedömning av krämernas innehåll. Vi tog även hjälp av en hudterapeut som fick ingå i testpanelen, hon hjälpte oss att få djupare förståelse för krämernas innehåll och vilken funktion de har för vår hud. Detta är alltså ett djupgående test där varje produkt har testats grundligt. Efter de två testmånaderna hade vi tillsammans kunnat bilda oss en tydlig uppfattning om de olika krämerna och kunde därför lätt välja ut våra favoriter.

Behöver jag ha en nattkräm?

Ansiktet är ju ständigt utsatt för både luftföroreningar, väder och vind och därför är det viktigt att vårda huden. Nattkrämen har till uppgift att ge din hud den fukt, näring och vård som den behöver för att återhämta sig och reparera sig under natten. Även om du inte upplever att din hud är så påverkad idag så kan det komma att visa sig när du blir äldre om du inte tar hand om din hud nu. Därför rekommenderar vi alla att använda en nattkräm, åtminstone dig som har passerat 30. Många använder sin vanliga dagkräm även inför natten men prova att testa en nattkräm så ska du få se ett helt annat resultat. För dig med fet hud eller acne kanske en ansiktskräm verkar skrämmande. Du tror kanske att det bara skulle göra din hud ännu fetare? Det är en vanlig uppfattning som faktiskt är helt fel. Ett misstag som många gör är att försöka torka ut huden istället för att tillföra fukt. Men en fet hud har en överproduktion av fett i talgkörtlarna som aktiveras ännu mer ju mer du försöker torka ut huden. Genom att istället tillföra fukt till en fet hud minskar talgkörtlarna sin produktion av talg och därmed hjälper alltså ansiktskrämen din hud att bli mindre fet och komma i en bra balans. Viktigt att tänka på är också att rengöra huden ordentligt innan du applicerar en ansiktskräm för att huden ska kunna tillgodogöra sig nattkrämen. Använd också gärna peeling och ansiktsmask någon gång i veckan för att ge huden de bästa förutsättningarna. Hudcellerna förnyas ständigt och gamla döda hudceller tenderar att lägga sig som ett lock på hudytan och förhindrar då nattkrämen från att tränga in i huden. Genom att använda en peeling regelbundet hjälper du huden att avlägsna gamla hudceller så att huden lättare kan ta upp nattkrämen. Vill du ta hand om din hud lite extra är det bra att även lägga en ansiktsmask en till två gånger i veckan. Det kan göra underverk för din hud, oavsett hudtyp. Välj en ansiktsmask anpassad efter din hud och du kommer märka skillnad!

Vad är viktigt att tänka på vid val av nattkräm?

Marknaden består av en uppsjö av nattkrämer med olika egenskaper, anpassade till olika hudtyper och hudproblem. Börja därför med att fastställa vad du har för hudtyp och välj därefter en nattkräm som är anpassad till just den hudtypen som du har. Är du osäker på vilken hudtyp du har så ta gärna hjälp av en erfaren hudterapeut. Om du har en torr hud kan du välja en lite tjockare kräm som innehåller mycket fukt och näring. Den torra huden är den som senare i livet lätt kan få rynkor och linjer och vill du undvika det är det därför extra viktigt att ge huden den fukt som den behöver redan när du är yngre. Många har en så kallad blandad hud vilket innebär att huden har både torra och feta partier. Oftast är kinderna torrare medan panna, näsa och haka kan vara feta. Detta är ett tecken på att huden är i obalans och för denna hudtyp finns nattkrämer som hjälper huden att återfå sin balans. Krämer som alltså ger fukt åt de torra partierna men samtidigt hjälper de feta partierna att producera mindre fett. Kanske tillhör du dem som tycker det är viktigt att din nattkräm är ekologisk och djurvänlig. Idag finns faktiskt många produkter ute på marknaden som är helt baserade på naturliga ingredienser och inte heller är testade på djur.

Nattkräm som utgått:

Origins Make a Difference Night Cream

 

Origins Make a Difference Night Cream

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Många föredrar numera naturliga produkter utan syntetiskt innehåll och då kan detta vara ett bra val. Origins produkter är helt veganska och baserade på naturliga råvaror från växtriket. Origins Make a Difference Night Cream är en kräm för dig med torr hud som behöver en riktigt fuktboost under natten. 

Det här är en nattkräm av hög kvalitet som ger resultat redan efter några nätter. Krämen absorberas snabbt av huden och när man vaknar känns huden riktigt mjuk, len, elastiskt och återfuktad. Den har en diskret men ändå härlig doft som känns naturlig vilket testpanelen gillade.

För dig som har en torr hud så är det viktigt att använda de återhämtande timmarna under natten för att boosta din hud med fukt och fett. Origins Make a Difference Night Cream masseras in ordentligt på väl rengjord hud på kvällen för bästa resultat.

Origins använder sig naturligtvis inte av djurtester vid framtagningen av sina produkter och dessutom går en del av vinsten av deras försäljning till trädplanteringsprojekt världen över.

För dig med torr hud som vill ha en högkvalitativ nattkräm som dessutom är helt baserad på råvaror från naturens skafferi så är detta produkten för dig! Priset är väl överkomligt för en produkt i den här klassen.

Cirkapris: 480 kr för 50 ml

Betyg på guiden:

4.5/5 - (14 votes)