Celluliter kan kännas som ett laddat ord för många. Det är ett vanligt problem och särskilt jobbigt och besvärande under sol- och badsäsongen när våra badkläder inte döljer rätt problemområden. För en del är situationen så påfrestande att man hellre väljer bort att vistas på stranden men så behöver det inte vara. Med en bra anti-cellulitprodukt får du fast och spänstig hy på bara några veckor.

Celluliter eller så kallad apelsinhud orsakar gropar och ojämn hud. Vanliga hudområden som kan vara drabbade av mycket synliga celluliter är stuss, lår, mage och armar. Det finns många anledningar till att du får celluliter. Det kan både vara ärftligt och bero på hormonella förändringar som pubertet, graviditet och andra hormonförändringar. Genom att använda en anti-cellulit kräm eller skrubb kan du få en fastare hud och minskade problem med celluliter.

Ani celluliter vi rekommenderar 

Du har säkert redan provat alla husmorstips och huskurer med torrborstning och olika slags krämer utan något synligt resultat. Det är inte så kul att testa en drös dyra produkter och inte känna att de gör någonting. Vi håller med dig och har därför tagit fram en lista på riktigt bra utvalda produkter utifrån en mängd produkter vi har testat. Beroende på vad du känner att du har råd med kan du hitta våra testvinnare i olika prisklasser. Undvik att slänga pengar på fel produkter och läs våra omdömen för att hitta rätt produkt för dig. På slutet av artikeln tipsar vi dig också om hur du förebygger celluliter och hur du bäst använder anti-cellulit-produkter.

Alla Ani celluliter

Collistar Anti-Water Talasso Scrub

#1 Collistar Anti-Water Talasso Scrub

Sammanfattning: En riktig lyxig cellulitskrubb får du med Collistar Anti-Water Talasso Scrub som blev vår testvinnare i premiumklassen. När vi testade den här produkten kände vi att vår hud blev otroligt mjuk. Produkten är som en näringsbomb för huden med aromatiska essenser, oljor, salter, kaffe och rårörsocker. Efter en längre tids användning upplevde vi också att huden kändes något stramare och fastare.

Med den här produkten får du mycket för pengarna. Växtextraktet i produkten tömmer vätskeansamlingar i huden och skrubben dränerar, stärker och angriper celluliter och fettceller. Kryddorna i skrubben stimulerar blodcirkulationen vilket är en viktig del i att förebygga celluliter. Produkten är också återfuktande och gör huden mjuk med hjälp av avokado-, mandel- och jojobaolja.

  • Bästa premium av Testagram.se

Beauté Pacifique Sculpturing Body Gel

#2 Beauté Pacifique Sculpturing Body Gel

Sammanfattning: För den som både har problem med celluliter och mycket torr hud är denna gel, Sculpturing Body Gel, från Beauté Pacifique ett mycket bra val. Anti-cellulit-gelen som är utan alkohol och andra uttorkande ingredienser hjälper kroppen att öka ämnesomsättningen, reducera överflödig vätska och att strama upp huden.

Det här är en gel med kryddig doft som vi tycker känns mycket behaglig på huden utan att kännas kladdig. Produkten har en bra konsistens som är lätt att massera in. Resultaten från våra tester visade att celluliterna minskade märkbart och huden blev fantastiskt mjuk och återfuktad. För bästa effekt bör du använda denna produkt två gånger per dag.

  • Bästa mellan av Testagram.se

Maria Åkerberg Body & Massageoil Anticellulite

#3 Maria Åkerberg Body & Massageoil Anticellulite

Sammanfattning: Vi har i våra tester valt ut en specialprodukt som är en anti-cellulit-olja som även fungerar som en massageolja. Produkten, Body & Massage Oil Anticellulite, är från varumärket Maria Åkerberg som har ett stort utbud av ekologiska produkter som inte är testade på djur. Basen i denna olja är en solrosolja med E-vitamin som ska göra huden mjuk och motverka torr hud.

Det här är en väldoftande olja med innehåll av lavendel-, citron-, rosmarin-, grapefrukt- och enbärsolja som känns riktigt skön på huden. Vi ser inte lika snabba resultat som med våra övriga testvinnare men den ger en bra basbehandling mot celluliter till ett bra pris.

  • Bästa budget av Testagram.se

Anti-Cellulite Cream

#4 Anti-Cellulite Cream

Sammanfattning: I våra tester har vi utsett en vinnare som bästa budget och det blev Mádara Anti-Cellulite Cream som vi tycker är en mycket prisvärd produkt. Det här är en kräm med naturliga ingredienser i form av nordisk havtorn, hästkastanj och koffein som förbättrar lymfcirkulationen för att både få bort celluliter och motverka dem. Produkten ger också huden en intensiv återfuktning.

Vår upplevelse av den här produkten i våra tester är att det verkligen känns som om den jobbar aktivt långt ner under huden. När vi masserar in krämen kan vi känna en värme sprida sig och efteråt blir huden härligt mjuk och återfuktad.

  • Bästa special av Testagram.se

Varför ska man använda anti-cellulit-kräm?

Celluliter är ett vanligt problem men kan vara särskilt besvärande om det är mycket tydliga celluliter och på stora hudområden. Många känner sig inte bekväma med att till exempel vistas på stranden i badkläder som inte täcker de områden som är utsatta. Då kan en anti-cellulit-kräm hjälpa till att få fastare hud för att minska problemen. Krämen hjälper till med att både få slätare och fastare hud samt att den hjälper till att förebygga uppkomsten av nya celluliter. Vanliga hudområden som kan vara drabbade är stuss, lår, mage och armar.

Varför uppkommer celluliter?

Anledningen till att det uppkommer celluliter beror både på ärftlighet och hormonella förändringar. Det är vanligt att du får celluliter som vid puberteten, under graviditet eller vid andra hormonella förändringar. Det är främst kvinnor som drabbas men det förekommer även hos män.

Hur förebygger man celluliter?

För att förebygga problemen kan det vara bra att hålla sig aktiv med motion och att äta en bra kost med lagom mycket vatten, grönsaker och andra naturliga livsmedel. Det är också bra att minska på snabba kolhydrater som exempelvis socker och vitt mjöl. Genom att träna, vara aktiv med vardagsmotion och äta bra håller du din blodcirkulation igång och dina lymfsystem har lättare att rensa ut slaggprodukter. Genom att massera aktuella hudområden och använda en anti-cellulit kräm eller skrubb kan du få en fastare hud och minskade problem med celluliter.

Hur väljer jag rätt produkt?

Förutom att reducera och motverka celluliter kan produkten ha fler funktioner beroende på vilket märke och vilken produkt du väljer. En del produkter har bra återfuktande effekter vilket passar dig med riktigt torr hud. Andra produkter kan också ha en uppstramande effekt på huden, dränera vätskeansamlingar och stimulera blodcirkulationen. Vad du väljer beror på hur mycket celluliter du har och hur pass mycket arbete som krävs för att minska problemen. Ibland kan du behöva en mycket effektiv cellulit-produkt för att minska problemen men därefter räcker det kanske med en mindre effektiv produkt för att förebygga.

Så använder du produkten

För att få maximal effekt behöver du använda produkten dagligen och vi rekommenderar minst fem veckor innan du utvärderar om produkten hjälper just dig. Vissa hudområden kan vara svåra att se i en spegel för att följa utvecklingen så ett råd är att fotografera de viktigaste områdena före den första behandlingen för att lättare se skillnaden.

Vid applicering av en skrubb masserar du in produkten på fuktig hy och fokuserar på de områden där du lätt får celluliter. Vid massage stimulerar du även blodcirkulationen i området vilket är en fördel för att lättare kunna förebygga celluliter. Efter en behandling sköljer du av med vatten och smörjer sedan in med en återfuktande kräm.