Celluliter kan kÀnnas som ett laddat ord för mÄnga. Det Àr ett vanligt problem och sÀrskilt jobbigt och besvÀrande under sol- och badsÀsongen nÀr vÄra badklÀder inte döljer rÀtt problemomrÄden. För en del Àr situationen sÄ pÄfrestande att man hellre vÀljer bort att vistas pÄ stranden men sÄ behöver det inte vara. Med en bra anti-cellulitprodukt fÄr du fast och spÀnstig hy pÄ bara nÄgra veckor.

Celluliter eller sÄ kallad apelsinhud orsakar gropar och ojÀmn hud. Vanliga hudomrÄden som kan vara drabbade av mycket synliga celluliter Àr stuss, lÄr, mage och armar. Det finns mÄnga anledningar till att du fÄr celluliter. Det kan bÄde vara Àrftligt och bero pÄ hormonella förÀndringar som pubertet, graviditet och andra hormonförÀndringar. Genom att anvÀnda en anti-cellulit krÀm eller skrubb kan du fÄ en fastare hud och minskade problem med celluliter.

Ani celluliter vi rekommenderar 

Du har sÀkert redan provat alla husmorstips och huskurer med torrborstning och olika slags krÀmer utan nÄgot synligt resultat. Det Àr inte sÄ kul att testa en drös dyra produkter och inte kÀnna att de gör nÄgonting. Vi hÄller med dig och har dÀrför tagit fram en lista pÄ riktigt bra utvalda produkter utifrÄn en mÀngd produkter vi har testat. Beroende pÄ vad du kÀnner att du har rÄd med kan du hitta vÄra testvinnare i olika prisklasser. Undvik att slÀnga pengar pÄ fel produkter och lÀs vÄra omdömen för att hitta rÀtt produkt för dig. PÄ slutet av artikeln tipsar vi dig ocksÄ om hur du förebygger celluliter och hur du bÀst anvÀnder anti-cellulit-produkter.

Alla Ani celluliter

Collistar Anti-Water Talasso Scrub

#1 Collistar Anti-Water Talasso Scrub

Sammanfattning: En riktig lyxig cellulitskrubb fÄr du med Collistar Anti-Water Talasso Scrub som blev vÄr testvinnare i premiumklassen. NÀr vi testade den hÀr produkten kÀnde vi att vÄr hud blev otroligt mjuk. Produkten Àr som en nÀringsbomb för huden med aromatiska essenser, oljor, salter, kaffe och rÄrörsocker. Efter en lÀngre tids anvÀndning upplevde vi ocksÄ att huden kÀndes nÄgot stramare och fastare.

Med den hÀr produkten fÄr du mycket för pengarna. VÀxtextraktet i produkten tömmer vÀtskeansamlingar i huden och skrubben drÀnerar, stÀrker och angriper celluliter och fettceller. Kryddorna i skrubben stimulerar blodcirkulationen vilket Àr en viktig del i att förebygga celluliter. Produkten Àr ocksÄ Äterfuktande och gör huden mjuk med hjÀlp av avokado-, mandel- och jojobaolja.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Beauté Pacifique Sculpturing Body Gel

#2 Beauté Pacifique Sculpturing Body Gel

Sammanfattning: För den som bÄde har problem med celluliter och mycket torr hud Àr denna gel, Sculpturing Body Gel, frÄn Beauté Pacifique ett mycket bra val. Anti-cellulit-gelen som Àr utan alkohol och andra uttorkande ingredienser hjÀlper kroppen att öka ÀmnesomsÀttningen, reducera överflödig vÀtska och att strama upp huden.

Det hÀr Àr en gel med kryddig doft som vi tycker kÀnns mycket behaglig pÄ huden utan att kÀnnas kladdig. Produkten har en bra konsistens som Àr lÀtt att massera in. Resultaten frÄn vÄra tester visade att celluliterna minskade mÀrkbart och huden blev fantastiskt mjuk och Äterfuktad. För bÀsta effekt bör du anvÀnda denna produkt tvÄ gÄnger per dag.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Maria Åkerberg Body & Massageoil Anticellulite

#3 Maria Åkerberg Body & Massageoil Anticellulite

Sammanfattning: Vi har i vĂ„ra tester valt ut en specialprodukt som Ă€r en anti-cellulit-olja som Ă€ven fungerar som en massageolja. Produkten, Body & Massage Oil Anticellulite, Ă€r frĂ„n varumĂ€rket Maria Åkerberg som har ett stort utbud av ekologiska produkter som inte Ă€r testade pĂ„ djur. Basen i denna olja Ă€r en solrosolja med E-vitamin som ska göra huden mjuk och motverka torr hud.

Det hÀr Àr en vÀldoftande olja med innehÄll av lavendel-, citron-, rosmarin-, grapefrukt- och enbÀrsolja som kÀnns riktigt skön pÄ huden. Vi ser inte lika snabba resultat som med vÄra övriga testvinnare men den ger en bra basbehandling mot celluliter till ett bra pris.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Anti-Cellulite Cream

#4 Anti-Cellulite Cream

Sammanfattning: I vÄra tester har vi utsett en vinnare som bÀsta budget och det blev Mådara Anti-Cellulite Cream som vi tycker Àr en mycket prisvÀrd produkt. Det hÀr Àr en krÀm med naturliga ingredienser i form av nordisk havtorn, hÀstkastanj och koffein som förbÀttrar lymfcirkulationen för att bÄde fÄ bort celluliter och motverka dem. Produkten ger ocksÄ huden en intensiv Äterfuktning.

VÄr upplevelse av den hÀr produkten i vÄra tester Àr att det verkligen kÀnns som om den jobbar aktivt lÄngt ner under huden. NÀr vi masserar in krÀmen kan vi kÀnna en vÀrme sprida sig och efterÄt blir huden hÀrligt mjuk och Äterfuktad.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda anti-cellulit-krÀm?

Celluliter Àr ett vanligt problem men kan vara sÀrskilt besvÀrande om det Àr mycket tydliga celluliter och pÄ stora hudomrÄden. MÄnga kÀnner sig inte bekvÀma med att till exempel vistas pÄ stranden i badklÀder som inte tÀcker de omrÄden som Àr utsatta. DÄ kan en anti-cellulit-krÀm hjÀlpa till att fÄ fastare hud för att minska problemen. KrÀmen hjÀlper till med att bÄde fÄ slÀtare och fastare hud samt att den hjÀlper till att förebygga uppkomsten av nya celluliter. Vanliga hudomrÄden som kan vara drabbade Àr stuss, lÄr, mage och armar.

Varför uppkommer celluliter?

Anledningen till att det uppkommer celluliter beror bÄde pÄ Àrftlighet och hormonella förÀndringar. Det Àr vanligt att du fÄr celluliter som vid puberteten, under graviditet eller vid andra hormonella förÀndringar. Det Àr frÀmst kvinnor som drabbas men det förekommer Àven hos mÀn.

Hur förebygger man celluliter?

För att förebygga problemen kan det vara bra att hÄlla sig aktiv med motion och att Àta en bra kost med lagom mycket vatten, grönsaker och andra naturliga livsmedel. Det Àr ocksÄ bra att minska pÄ snabba kolhydrater som exempelvis socker och vitt mjöl. Genom att trÀna, vara aktiv med vardagsmotion och Àta bra hÄller du din blodcirkulation igÄng och dina lymfsystem har lÀttare att rensa ut slaggprodukter. Genom att massera aktuella hudomrÄden och anvÀnda en anti-cellulit krÀm eller skrubb kan du fÄ en fastare hud och minskade problem med celluliter.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Förutom att reducera och motverka celluliter kan produkten ha fler funktioner beroende pÄ vilket mÀrke och vilken produkt du vÀljer. En del produkter har bra Äterfuktande effekter vilket passar dig med riktigt torr hud. Andra produkter kan ocksÄ ha en uppstramande effekt pÄ huden, drÀnera vÀtskeansamlingar och stimulera blodcirkulationen. Vad du vÀljer beror pÄ hur mycket celluliter du har och hur pass mycket arbete som krÀvs för att minska problemen. Ibland kan du behöva en mycket effektiv cellulit-produkt för att minska problemen men dÀrefter rÀcker det kanske med en mindre effektiv produkt för att förebygga.

SÄ anvÀnder du produkten

För att fÄ maximal effekt behöver du anvÀnda produkten dagligen och vi rekommenderar minst fem veckor innan du utvÀrderar om produkten hjÀlper just dig. Vissa hudomrÄden kan vara svÄra att se i en spegel för att följa utvecklingen sÄ ett rÄd Àr att fotografera de viktigaste omrÄdena före den första behandlingen för att lÀttare se skillnaden.

Vid applicering av en skrubb masserar du in produkten pÄ fuktig hy och fokuserar pÄ de omrÄden dÀr du lÀtt fÄr celluliter. Vid massage stimulerar du Àven blodcirkulationen i omrÄdet vilket Àr en fördel för att lÀttare kunna förebygga celluliter. Efter en behandling sköljer du av med vatten och smörjer sedan in med en Äterfuktande krÀm.

Betyg pÄ guiden: