BĂ€sta för en fantastisk kall blond nyans. Ett silverschampo kan mĂ„nga gĂ„nger vara rĂ€ddningen för dig som blonderat hĂ„ret men inte alls fĂ„tt det dĂ€r hĂ€rligt svala blonda nyansen pĂ„ hĂ„ret som du drömde om. NĂ€r vi blonderar hĂ„ret Ă€r det lĂ€tt hĂ€nt att man fĂ„r oönskade gula och orangea toner men dĂ„ Ă€r alltsĂ„ knepet att ta till ett silverschampo. 

Ett silverschampo innehĂ„ller blĂ„-lila pigment som neutraliserar de gula tonerna och ger en kallare blond nyans pĂ„ hĂ„ret. 

Ett silverschampo Àr ocksÄ ett superbra knep att ta till för dig som vill förhandla ditt grÄa hÄr till ett hÄr med en fantastisk vacker silvergrÄ ton.

Vi har testat olika silverschampo för att komma fram till vilka som Àr bÀst. Vi har valt att fokusera pÄ produkter som Àr skonsamma mot miljön och som ger en naturlig kall nyans till hÄret.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rĂ„dde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nĂ€mligen Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo som Ă€r bĂ„de vegansk och snĂ€ll mot hĂ„ret. I mellanklassen blev vinnaren  L’orĂ©al Professionnel Silver och KC Professional Color Mask Shampoo som Ă€r en riktigt prisvĂ€rd produkt.. Platinum Silver blev en vĂ€rdig vinnare av priset i budgetklassen och vi valde Ă€ven ut bubblare som utsĂ„gs till testets specialare, nĂ€mligen det svenska silverschampot Sachajuan Silver Shampoo. LĂ€s vidare för att ta del av utförliga recensioner av samtliga vinnare.

Paul Mitchell: ✅ BĂ€sta premium

Platinum Blonde Shampoo

Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

HÀr har du en riktig kvalitetsprodukt som ger ett fantastiskt resultat. Blonde Shampoo frÄn Paul Mitchell. Schampot innehÄller lila pigment som dÀrmed neutraliserar de gula/orangea tonerna i hÄret. Samtidigt Àr schampot Àven vÀldigt vÄrdande och hjÀlper till att stÀrka ditt hÄr, resultatet blir ett mjukt hÄr utan friss med den dÀr hÀrliga kalla blonda nyansen. Schampot passar alla hÄrtyper och resultatet Àr hÄllbart och nyansen hÄller verkligen i sig tills det Àr dags för nÀsta hÄrtvÀtt.

Paul Mitchell har sedan 80-talet helt tagit avstÄnd till djurförsök i framstÀllningen av produkter och var dÀrmed ett av de första företagen som gjorde detta. Idag Àr djurförsök visserligen till största del förbjudet nÀr det handlar om framstÀllning av kosmetika men vissa djurförsök utförs ÀndÄ fortfarande. Schampot Àr ocksÄ helt veganskt.

Produkten ligger i den högre prisklassen men Àr vÀl vÀrd varenda krona för resultatet blir fantastiskt! Vi upplevde att det hÀr schampot verkligen lyfte fram de naturliga kalla tonerna i hÄret. Ett stort plus Àr att det inte torkar ut hÄret sÄ mycket som vi upplevde med mÄnga av de andra produkterna som vi testade

L’orĂ©al: ✅ BĂ€sta mellan

Professionnel Silver

L'oréal Professionnel Silver

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

L’orĂ©al Ă€r ju ett kĂ€nt varumĂ€rke som erbjuder bra produkter till överkomliga priser. Detta Ă€r inget undantag, L’orĂ©al Professionnel Silver en riktigt prisvĂ€rd produkt! Förpackningen finns tre olika storlekar av att vĂ€lja mellan och produkten Ă€r dessutom vĂ€ldigt dryg.

Vi testade schampot bÄde pÄ grÄtt hÄr och pÄ gula nyanser. Det visade sig fungera riktigt bra pÄ det grÄ hÄret medan de allra gulaste nyanserna nog skulle krÀva en annan produkt för att tonas ner helt. Men vÄr grÄhÄring i testpanelen var supernöjd med resultatet som gav en neutral och vacker silvergrÄ ton i hÄret.

Tonen pÄ schampot Àr vÀldigt mild sÄ man behöver inte vara oroligt att hÄret ska bli blÄtt. DÀremot tror vi att detta Àr ett schampo för dig som redan Àr vit eller grÄhÄrig.

Man kan behöva komplettera med ett bra balsam efterÄt eftersom schampot torkar ut hÄret.

Sachajuan: ✅ Special

Silver Shampoo

Sachajuan Silver Shampoo

  • Special av Testagram.se 

Sachajuan Silver Shampoo Àr en produkt med hög kvalitet som dessutom Àr svensk. HÀr har du ett schampo som Àr allt annat Àn billigt och drygt. HÀr fÄr du istÀllet ett lyxigt schampo som doftar gott och vÄrdar ditt hÄr samtidigt som det verkligen hjÀlper dig att bli av med de dÀr oönskade gula skiftningarna i ditt blonda hÄr.

Även hĂ€r fĂ„r du ett solskydd med schampot vilket gör att det lĂ€mpar sig perfekt att anvĂ€nda under sommaren eller pĂ„ utlandssemestern för att skydda ditt hĂ„r frĂ„n sol, saltvatten, klor och torka.

Sachajuan Àr ett mÀrke som utvecklats av tvÄ frisörer, Sacha och Juan, som driver tvÄ olika salonger i Stockholm. De erbjuder riktigt bra och lyxiga produkter med hög kvalitet. Flaskorna Àr dock smÄ och rÀcker bara till nÄgra tvÀttar sÄ detta Àr ingenting för den som letar efter ett budgetalternativ.

Ett stort plus Àr sÄklart att det handlar om ett svenskt varumÀrke dÀr de verkligen lagt ner sig sjÀl i att utveckla riktigt bra produkter som hjÀlper blondiner att bevara sitt hÄr friskt och glansigt. Det gör att man som svensk kÀnner sig lite stolt nÀr man anvÀnder deras produkter.

Sachajuan Silver Shampoo kan ge en blÄvit ton om du Àr grÄhÄrig vilket kan vara bra att kÀnna till. MÄnga föredrar ju dock den tonen pÄ hÄret.

Hur kom vi fram till vilka silverschampon vi skulle testa?

Det finns ju en mÀngd olika silverschampon att vÀlja bland ute pÄ marknaden sÄ vÄr första uppgift blev att göra ett urval för att vÀlja ut de produkter som skulle vara med i vÄrt test. Vi gjorde mycket efterforskningar i form av att luslÀsa bloggar och skönhetsmagasin för att ta reda pÄ vilka olika mÀrken och silverschampon pÄ marknaden som Àr mest populÀra just nu.

Vi besökte Àven olika frisörer för att fÄ hjÀlp och rÄdgivning kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer ett silverschampo. Vi besökte Àven olika skönhetsbutiker för att ta reda pÄ vilka silverschampon som sÀljer bÀst i deras sortiment.

Slutligen kom vi fram till 10 olika schampon som verkade vara populÀra och som fÄtt bra recensioner av mÄnga som vi sedan valde att testa. Vi bestÀllde hem dessa silverschampon frÄn olika nÀtbutiker sÄsom Ählens.se, lyko.se, och nordicfeel.se.

FrÄgor och svar

Hur testade vi silverschampona?

För att kunna testa produkterna ordentligt samlade vi ihop en testpanel bestÄende av Ätta kvinnor med olika nyanser av blont och grÄtt hÄr som fick testa samtliga silverschampon som vi hade valt ut. De fotade sig sjÀlva bÄde före och efter varje tvÀtt och förde noteringar över hur de upplevde sin hÄrfÀrg och kvalitet pÄ hÄret. Sedan trÀffades vi igen för att diskutera och sammanfatta resultatet samt ge varandra Äsikter kring vad var och en tyckte om resultatet hos de övriga deltagarna. För att komma fram till vilka produkter som skulle hamna pÄ prispallen tog vi hÀnsyn till bÄde pris, dryghet, nyansresultat, hÄllbarhet och vÄrdande egenskaper. För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver ett silverschampo?

Oavsett om du Ă€r naturligt blond eller om du har blonderat ditt hĂ„r har du kanske en hel del gula skiftningar i din hĂ„rfĂ€rg som du skulle vilja byta ut mot lite mer kalla blonda nyanser. DĂ„ Ă€r ett silverschampo lösningen pĂ„ problemet. Även för dig som har ett grĂ„tt hĂ„r som du skulle vilja liva ut sĂ„ kan ett silverschampo hjĂ€lpa dig att fĂ„ en riktig hĂ€rlig silvergrĂ„ nyans pĂ„ hĂ„ret.

Vad Àr ett silverschampo?

Silverschampo Àr en produkt för den som vill fÄ bort gula/orangea toner i ett blont hÄr. NÀr man blonderar sitt hÄr hÀnder det ganska ofta att resultatet blir ett blont hÄr med just gula/orangea skiftningar och dÄ kan ett silverschampo hjÀlpa till att fÄ till den dÀr kalla blonda nyansen som man kanske var ute efter. Schampot tar egentligen inte bort de gula skiftningarna utan lÀgger sig istÀllet som en hinna pÄ hÄrstrÄet och tack var dess innehÄll av blÄ-lila pigment neutraliseras dÄ de gulaktiga skiftningarna och ger alltsÄ ett resultat som ser mindre gult ut.

Hur anvÀnder man ett silverschampo?

Silverschampot appliceras pÄ fuktigt hÄr och fÄr dÀrefter verka en stund, enligt vad som stÄr pÄ produktens förpackning. Verkningstiden varierar beroende pÄ produkt men ocksÄ pÄ vilket resultat man vill uppnÄ. LÀs dÀrför noga igenom bruksanvisningen innan du anvÀnder schampot. NÀr du vÀl har sköljt ur hÄret behöver du anvÀnda ett ordentligt vÄrdande balsam eftersom silverschampo Àr uttorkande för ditt hÄr. Du bör Àven göra en inpackning av hÄret dÄ och dÄ. Silverschampot behöver sedan anvÀndas regelbundet men undvik att anvÀnda det alltför ofta eftersom det Àr uttorkande. Kanske kan en gÄng varannan vecka vara lagom beroende pÄ vilket resultat du vill ha, du fÄr sjÀlv prova dig fram. Vissa silverschampon Àr ocksÄ mer uttorkande Àn andra.

Silverschampon som utgÄtt:

KC Professional Color Mask Shampoo Platinum

KC Professional Color Mask Shampoo Platinum

 

KC Professional Color Mask Shampoo Platinum Silver

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Med den hÀr produkten fÄr du verkligen mycket för pengarna. KC Professional Color Mask Shampoo Platinum Silver kan hjÀlpa dig att bli av med de allra mest gula/orangea tonerna i ditt hÄr till en riktigt billig peng dessutom.

Schampot Àr helt fritt frÄn sulfater vilket Àr uttorkade för hÄret och dessutom ett Àmne som mÄnga Àr överkÀnsliga mot. Schampot torkade dock ut hÄret en hel del ÀndÄ liksom de flesta andra silverschampon sÄ man fÄr se till att komplettera med ett bra balsam, hÄrinpackning eller hÄrolja efterÄt.

Ett stort plus Àr att schampot Àven ger ett skydd mot UV-strÄlning vilket Àr perfekt under sommarhalvÄret dÄ blonderat hÄr Àr extra kÀnsligt för solens strÄlar.

AnvÀnd silverschampot vid varje hÄrtvÀtt men se ocksÄ till att försöka undvika att tvÀtta hÄret för ofta för att bevara din frÀscha blonda fÀrg.

Betyg pÄ guiden: