Bästa för en fantastisk kall blond nyans. Ett silverschampo kan många gånger vara räddningen för dig som blonderat håret men inte alls fått det där härligt svala blonda nyansen på håret som du drömde om. När vi blonderar håret är det lätt hänt att man får oönskade gula och orangea toner men då är alltså knepet att ta till ett silverschampo. 

Ett silverschampo innehåller blå-lila pigment som neutraliserar de gula tonerna och ger en kallare blond nyans på håret. 

Ett silverschampo är också ett superbra knep att ta till för dig som vill förhandla ditt gråa hår till ett hår med en fantastisk vacker silvergrå ton.

Vi har testat olika silverschampo för att komma fram till vilka som är bäst. Vi har valt att fokusera på produkter som är skonsamma mot miljön och som ger en naturlig kall nyans till håret.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rådde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nämligen Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo som är både vegansk och snäll mot håret. I mellanklassen blev vinnaren  L’oréal Professionnel Silver och KC Professional Color Mask Shampoo som är en riktigt prisvärd produkt.. Platinum Silver blev en värdig vinnare av priset i budgetklassen och vi valde även ut bubblare som utsågs till testets specialare, nämligen det svenska silverschampot Sachajuan Silver Shampoo. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av samtliga vinnare.

Paul Mitchell: ✅ Bästa premium

Platinum Blonde Shampoo

Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo

  • Bästa premium av Testagram.se 

Här har du en riktig kvalitetsprodukt som ger ett fantastiskt resultat. Blonde Shampoo från Paul Mitchell. Schampot innehåller lila pigment som därmed neutraliserar de gula/orangea tonerna i håret. Samtidigt är schampot även väldigt vårdande och hjälper till att stärka ditt hår, resultatet blir ett mjukt hår utan friss med den där härliga kalla blonda nyansen. Schampot passar alla hårtyper och resultatet är hållbart och nyansen håller verkligen i sig tills det är dags för nästa hårtvätt.

Paul Mitchell har sedan 80-talet helt tagit avstånd till djurförsök i framställningen av produkter och var därmed ett av de första företagen som gjorde detta. Idag är djurförsök visserligen till största del förbjudet när det handlar om framställning av kosmetika men vissa djurförsök utförs ändå fortfarande. Schampot är också helt veganskt.

Produkten ligger i den högre prisklassen men är väl värd varenda krona för resultatet blir fantastiskt! Vi upplevde att det här schampot verkligen lyfte fram de naturliga kalla tonerna i håret. Ett stort plus är att det inte torkar ut håret så mycket som vi upplevde med många av de andra produkterna som vi testade

L’oréal: ✅ Bästa mellan

Professionnel Silver

L'oréal Professionnel Silver

  • Bästa mellan av Testagram.se 

L’oréal är ju ett känt varumärke som erbjuder bra produkter till överkomliga priser. Detta är inget undantag, L’oréal Professionnel Silver en riktigt prisvärd produkt! Förpackningen finns tre olika storlekar av att välja mellan och produkten är dessutom väldigt dryg.

Vi testade schampot både på grått hår och på gula nyanser. Det visade sig fungera riktigt bra på det grå håret medan de allra gulaste nyanserna nog skulle kräva en annan produkt för att tonas ner helt. Men vår gråhåring i testpanelen var supernöjd med resultatet som gav en neutral och vacker silvergrå ton i håret.

Tonen på schampot är väldigt mild så man behöver inte vara oroligt att håret ska bli blått. Däremot tror vi att detta är ett schampo för dig som redan är vit eller gråhårig.

Man kan behöva komplettera med ett bra balsam efteråt eftersom schampot torkar ut håret.

Sachajuan: ✅ Special

Silver Shampoo

Sachajuan Silver Shampoo

  • Special av Testagram.se 

Sachajuan Silver Shampoo är en produkt med hög kvalitet som dessutom är svensk. Här har du ett schampo som är allt annat än billigt och drygt. Här får du istället ett lyxigt schampo som doftar gott och vårdar ditt hår samtidigt som det verkligen hjälper dig att bli av med de där oönskade gula skiftningarna i ditt blonda hår.

Även här får du ett solskydd med schampot vilket gör att det lämpar sig perfekt att använda under sommaren eller på utlandssemestern för att skydda ditt hår från sol, saltvatten, klor och torka.

Sachajuan är ett märke som utvecklats av två frisörer, Sacha och Juan, som driver två olika salonger i Stockholm. De erbjuder riktigt bra och lyxiga produkter med hög kvalitet. Flaskorna är dock små och räcker bara till några tvättar så detta är ingenting för den som letar efter ett budgetalternativ.

Ett stort plus är såklart att det handlar om ett svenskt varumärke där de verkligen lagt ner sig själ i att utveckla riktigt bra produkter som hjälper blondiner att bevara sitt hår friskt och glansigt. Det gör att man som svensk känner sig lite stolt när man använder deras produkter.

Sachajuan Silver Shampoo kan ge en blåvit ton om du är gråhårig vilket kan vara bra att känna till. Många föredrar ju dock den tonen på håret.

Hur kom vi fram till vilka silverschampon vi skulle testa?

Det finns ju en mängd olika silverschampon att välja bland ute på marknaden så vår första uppgift blev att göra ett urval för att välja ut de produkter som skulle vara med i vårt test. Vi gjorde mycket efterforskningar i form av att lusläsa bloggar och skönhetsmagasin för att ta reda på vilka olika märken och silverschampon på marknaden som är mest populära just nu.

Vi besökte även olika frisörer för att få hjälp och rådgivning kring vad man bör tänka på när man väljer ett silverschampo. Vi besökte även olika skönhetsbutiker för att ta reda på vilka silverschampon som säljer bäst i deras sortiment.

Slutligen kom vi fram till 10 olika schampon som verkade vara populära och som fått bra recensioner av många som vi sedan valde att testa. Vi beställde hem dessa silverschampon från olika nätbutiker såsom åhlens.se, lyko.se, och nordicfeel.se.

Advized.se

Advized genomför produkttester via oberoende experter som recenserar produkter inom olika kategorier. Experterna på sidan har sakkunskap och erfarenhet av de produkter som de utvärderar, de har inte blivit sponsrade eller har samarbeten med tillverkarna. 

I detta test har experter på Advized testat silverschampo som finns på marknaden och listat sina favoriter. Produkterna har testats i blonderat hår som har fått oönskade varma gula nyanser. Den viktigaste är förmågan som experterna har bedömt är förmågan att ta bort de gula reflektionerna i håret. De har även bedömt deras vårdande egenskaper, om det är fuktgivande samt doft vid användning.

Den viktigaste bedömningsgrunden är hur väl schampot lyckas med att balansera tonerna i blont hår för att ge en kall nyans utan att ge lila toner eller andra oönskade färgeffekter.

Frågor och svar

Hur testade vi silverschampona?

För att kunna testa produkterna ordentligt samlade vi ihop en testpanel bestående av åtta kvinnor med olika nyanser av blont och grått hår som fick testa samtliga silverschampon som vi hade valt ut. De fotade sig själva både före och efter varje tvätt och förde noteringar över hur de upplevde sin hårfärg och kvalitet på håret. Sedan träffades vi igen för att diskutera och sammanfatta resultatet samt ge varandra åsikter kring vad var och en tyckte om resultatet hos de övriga deltagarna. För att komma fram till vilka produkter som skulle hamna på prispallen tog vi hänsyn till både pris, dryghet, nyansresultat, hållbarhet och vårdande egenskaper. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att även väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver ett silverschampo?

Oavsett om du är naturligt blond eller om du har blonderat ditt hår har du kanske en hel del gula skiftningar i din hårfärg som du skulle vilja byta ut mot lite mer kalla blonda nyanser. Då är ett silverschampo lösningen på problemet. Även för dig som har ett grått hår som du skulle vilja liva ut så kan ett silverschampo hjälpa dig att få en riktig härlig silvergrå nyans på håret.

Vad är ett silverschampo?

Silverschampo är en produkt för den som vill få bort gula/orangea toner i ett blont hår. När man blonderar sitt hår händer det ganska ofta att resultatet blir ett blont hår med just gula/orangea skiftningar och då kan ett silverschampo hjälpa till att få till den där kalla blonda nyansen som man kanske var ute efter. Schampot tar egentligen inte bort de gula skiftningarna utan lägger sig istället som en hinna på hårstrået och tack var dess innehåll av blå-lila pigment neutraliseras då de gulaktiga skiftningarna och ger alltså ett resultat som ser mindre gult ut.

Hur använder man ett silverschampo?

Silverschampot appliceras på fuktigt hår och får därefter verka en stund, enligt vad som står på produktens förpackning. Verkningstiden varierar beroende på produkt men också på vilket resultat man vill uppnå. Läs därför noga igenom bruksanvisningen innan du använder schampot. När du väl har sköljt ur håret behöver du använda ett ordentligt vårdande balsam eftersom silverschampo är uttorkande för ditt hår. Du bör även göra en inpackning av håret då och då. Silverschampot behöver sedan användas regelbundet men undvik att använda det alltför ofta eftersom det är uttorkande. Kanske kan en gång varannan vecka vara lagom beroende på vilket resultat du vill ha, du får själv prova dig fram. Vissa silverschampon är också mer uttorkande än andra.

Silverschampon som utgått:

KC Professional Color Mask Shampoo Platinum

 

KC Professional Color Mask Shampoo Platinum Silver

  • Bästa budget av Testagram.se 

Med den här produkten får du verkligen mycket för pengarna. KC Professional Color Mask Shampoo Platinum Silver kan hjälpa dig att bli av med de allra mest gula/orangea tonerna i ditt hår till en riktigt billig peng dessutom.

Schampot är helt fritt från sulfater vilket är uttorkade för håret och dessutom ett ämne som många är överkänsliga mot. Schampot torkade dock ut håret en hel del ändå liksom de flesta andra silverschampon så man får se till att komplettera med ett bra balsam, hårinpackning eller hårolja efteråt.

Ett stort plus är att schampot även ger ett skydd mot UV-strålning vilket är perfekt under sommarhalvåret då blonderat hår är extra känsligt för solens strålar.

Använd silverschampot vid varje hårtvätt men se också till att försöka undvika att tvätta håret för ofta för att bevara din fräscha blonda färg.

Betyg på guiden:

4.1/5 - (9 votes)