Bästa ögonkräm för en slät hud och bästa vård. Ögonkrämen är förmodligen den mest underskattade hudvårdsprodukten. Många av oss har riktigt bra hudvårdsrutiner och även bra produkter där hemma i badrumsskåpet. Men trots detta är det få som använder just ögonkräm som faktiskt är en viktig produkt och borde ingå i din hudvårdsrutin.

Många tror kanske att ögonkräm endast är något att använda när man börjar komma upp i åldern och vill reducera de linjer som börjar uppstå. Men faktum är att även du som bara är 20 år har stora fördelar av en ögonkräm. Då behöver du givetvis inte använda en antirynkkräm utan väljer istället en ögonkräm som är rik på antioxidanter, de verkar då förebyggande mot linjer och rynkor senare i livet.

Vi har testat olika ögonkrämer för att ta reda på vilka som är bäst. Dessutom ger vi dig lite tips och råd till varför du ska använda en ögonkräm och hur du använder den.

Utvalda favoriter

20 olika kvinnor i olika åldrar och med olika hudtyp har varit med i vår testpanel och testat de olika ögonkrämerna som vi valt ut. Utifrån detta har vi sedan valt ut några favoriter. 

En solklar vinnare i premiumklassen blev Lancôme Visionnaire Eye Cream medan mellanklassens Kora Organics Noni Radiant Eye Oil blev en stor favorit och därför kammade hem vinsten inom sin kategori. Lumene Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment blev utan tvekan vinnare i budgetklassen och vi valde även ut en specialare, nämligen La Mer The Eye Concentrate. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av de utvalda vinnarna.

Lancome: ✅ Bästa premium

Visionnaire Eye Cream

Lancôme Visionnaire Eye Cream

  • Bästa premium av Testagram.se 

Lancôme är ju ett välkänt och etablerat hudvårdsmärke som man verkligen kan lita på. Deras ögonkräm Visionnaire Eye Cream var för oss en solklar vinnare i premiumklassen då den ger ett riktigt kvalitativt resultat. Krämen är uppbyggd med hjälp av en innovativ unik teknologi som ger en korrigerande effekt tre gånger så snabbt.

Här har du en ögonkräm som både hjälper till att jämna ut linjer och ojämnheter samt reducerar mörka ringar under ögonen. Resultatet är en slät hud med en fräsch och jämn hudton. Krämens konsistens är som en ljuvlig blandning mellan en kräm och ett serum som snabbt tas upp av huden. Den här krämen passar riktigt bra även för dig med känslig eller torr hud. Den ger också en bra bas för exempelvis concealer eller ögonskugga.

Lancôme Visionnaire Eye Cream är en ögonkräm för dig som vill ha kvalitet och som bara nöjer dig med det allra bästa! För 15 ml betalar du ungefär 590 kronor.

Kora Organics : ✅ Bästa mellan

Noni Radiant Eye Oil

Kora Organics Noni Radiant Eye Oil

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Här har vi en produkt som verkligen har hyllats i sociala medier. Noni Radiant Eye Oil från Kora Organics är egentligen inte en kräm utan en olja med fantastiskt fina ingredienser. Produkten är utformad som en roller som du helt enkelt rollar ut oljan med runt ögonen. Vi blev helt lyriska både över sättet att applicera men också över hur fantastiskt bra oljan fungerade!

Oljan innehåller spännande naturliga ingredienser såsom noni, marin bambu, och tomat. Extrakt från frukten noni bidrar med fukt till huden runt dina ögon och till dina ögonlock vilket både reducerar och förebygger ålderstecken.

I produkten finns även kaffeolja och Kahai som hjälper till att ta bort mörka ringar under ögonen genom att ljusa upp huden, reducera linjer och få huden att återfå sin elasticitet. 

Vi älskade den här ögonoljan och kunde inte få nog av den! Den har också ett överkomligt pris på cirka 430 kronor.

Lumene : ✅ Bästa budget

Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment

Lumene Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment

  • Bästa budget av Testagram.se 

Lumene är ju kända för att tillverka bra produkter till budgetpris. De har visserligen inte de lägsta priserna men tillräckligt låga för att hamna i den lägre prisklassen.

Så för dig som har varit tveksam till att använda en ögonkräm och inte vill lägga så mycket pengar på det så kan den här produkten vara värd att testa. Lumene Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment är en helt underbar ögonkräm men till mindre än halva priset jämfört med en premiumprodukt!

Lumene är ett finskt företag och bland ingredienserna i den här ögonkrämen finner vi nordiskt kråkbär och nordiskt källvatten som både ger skydd, lugnar och återfuktar. Den här krämen funkar fint även för dig med torr och känslig hud, den lugnar rodnader och ger en jämn hudton samtidigt som den skyddar mot yttre påfrestningar.

Har du passerat 50 och behöver få bukt med rynkor och linjer kanske du ska överväga att satsa på en produkt i premiumklassen men för dig som är yngre är den här produkten alldeles tillräcklig!

Lumene Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment är alltså en superb produkt för den yngre kvinnan som vill ha en riktigt bra ögonkräm till ett budgetpris.

För 15 ml får du betala ungefär 195 kronor.

Hur kom vi fram till vilka ögonkrämer vi skulle testa?

Vi började med att göra en noggrann efterforskning på nätet genom att läsa bloggar och produktrecensioner samt ställa frågor i facebookgrupper för att bilda oss en uppfattning om vilka ögonkrämer som verkar mest populära just nu.

Därefter besökte vi olika skönhetsbutiker för att få personalens tips och råd kring vad man bör tänka på när man väljer en ögonkräm.

Efter detta omfattande förarbete kunde vi plocka ut de tio ögonkrämerna som skulle vara med i testet.

Frågor och svar

Hur testade vi ögonkrämerna?

Testpanelen bestod av 20 kvinnor i olika åldrar och med olika hudtyp. Alla kvinnor i testpanelen testade en ögonkräm var vilket innebär att samtliga ögonkrämer har testats av två olika kvinnor. Ögonkrämerna användes under en månads tid och därefter gjorde vi en utvärdering av resultatet. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att även väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver en ögonkräm?

En ögonkräm borde ingå i allas hudvårdsrutin oavsett om du är yngre eller äldre. Börja gärna med en ögonkräm redan i 20-års åldern. För dig som är yngre så hjälper en ögonkräm till att skydda den känsliga huden runt ögonen mot yttre påfrestningar men den hjälper också till att förebygga linjer och rynkor senare i livet. För dig som är äldre och redan har synliga linjer och rynkor så hjälper en ögonkräm till att släta ut huden och hjälpa den att återfå sin spänst. Om du besväras av mörka ringar under ögonen är en ögonkräm perfekt att använda för att bli av med dessa.

Kan jag inte använda min vanliga ansiktskräm även runt ögonen?

Att använda sin vanliga ansiktskräm är kanske bättre än att inte använda någon kräm alls men faktum är att huden runt ögonen skiljer sig mycket mot huden i ditt övriga ansikte. Huden runt ögonen är nämligen mycket mer tunn och skör och därmed kan din vanliga ansiktskräm innehålla ämnen som den tunna huden runt ögonen inte mår så bra av. En alltför tjock och tung kräm kan till och med tynga ner huden runt ögonen. En ögonkräm är därför speciellt utvecklad just för den speciella huden runt ögonen och därför är den att föredra och kommer ge dig ett helt annat resultat!

Hur använder jag en ögonkräm?

Ögonkrämen bör ingå i den övriga hudvårdsrutinen, morgon och kväll. Börja med att rengöra ditt ansikte noggrant. Massera därefter in ögonkrämen försiktigt på huden kring ögonen innan du applicerar din vanliga ansiktskräm i resten av ansiktet.

Ögonkrämer som utgått:

La Mer The Eye Concentrate

 

La Mer The Eye Concentrate

  • Special av Testagram.se 

La Mer The Eye Concentrate blev utsedd till testets specialare eftersom vi är medvetna om att många inte har råd med den här prislappen. Men för dig som är beredd att betala och inte nöjer dig med något annat än de allra bästa, då är det här ögonkrämen för dig.

La Mer The Eye Concentrate är nämligen en helt enastående och fantastisk ögonkräm som verkligen ger resultat! Vi i testpanelen blev helt lyriska när vi fick testa den här magiska krämen. 

Efter några veckors användande kan du räkna med att huden runt ögonen har blivit märkbart slätare, linjer och rynkor är som borttrollade och de mörka ringarna under ögonen är ett minne blott.

Appliceringen är också riktigt smart med hjälp av applikatorn som du även använder till att massera huden med.

Har man råd med den här ögonkrämen är den väl värd sin investering. Resultatet går inte att förneka och prislappen, håll i er nu! 1850 kronor kostar den!

Betyg på guiden:

4.4/5 - (20 votes)