BĂ€sta ögonkrĂ€m för en slĂ€t hud och bĂ€sta vĂ„rd. ÖgonkrĂ€men Ă€r förmodligen den mest underskattade hudvĂ„rdsprodukten. MĂ„nga av oss har riktigt bra hudvĂ„rdsrutiner och Ă€ven bra produkter dĂ€r hemma i badrumsskĂ„pet. Men trots detta Ă€r det fĂ„ som anvĂ€nder just ögonkrĂ€m som faktiskt Ă€r en viktig produkt och borde ingĂ„ i din hudvĂ„rdsrutin.

MÄnga tror kanske att ögonkrÀm endast Àr nÄgot att anvÀnda nÀr man börjar komma upp i Äldern och vill reducera de linjer som börjar uppstÄ. Men faktum Àr att Àven du som bara Àr 20 Är har stora fördelar av en ögonkrÀm. DÄ behöver du givetvis inte anvÀnda en antirynkkrÀm utan vÀljer istÀllet en ögonkrÀm som Àr rik pÄ antioxidanter, de verkar dÄ förebyggande mot linjer och rynkor senare i livet.

Vi har testat olika ögonkrÀmer för att ta reda pÄ vilka som Àr bÀst. Dessutom ger vi dig lite tips och rÄd till varför du ska anvÀnda en ögonkrÀm och hur du anvÀnder den.

Utvalda favoriter

20 olika kvinnor i olika Äldrar och med olika hudtyp har varit med i vÄr testpanel och testat de olika ögonkrÀmerna som vi valt ut. UtifrÄn detta har vi sedan valt ut nÄgra favoriter. 

En solklar vinnare i premiumklassen blev LancÎme Visionnaire Eye Cream medan mellanklassens Kora Organics Noni Radiant Eye Oil blev en stor favorit och dÀrför kammade hem vinsten inom sin kategori. Lumene LempeÀ Ultra Sensitive Calming Eye Treatment blev utan tvekan vinnare i budgetklassen och vi valde Àven ut en specialare, nÀmligen La Mer The Eye Concentrate. LÀs vidare för att ta del av utförliga recensioner av de utvalda vinnarna.

Lancome: ✅ BĂ€sta premium

Visionnaire Eye Cream

LancĂŽme Visionnaire Eye Cream

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

LancÎme Àr ju ett vÀlkÀnt och etablerat hudvÄrdsmÀrke som man verkligen kan lita pÄ. Deras ögonkrÀm Visionnaire Eye Cream var för oss en solklar vinnare i premiumklassen dÄ den ger ett riktigt kvalitativt resultat. KrÀmen Àr uppbyggd med hjÀlp av en innovativ unik teknologi som ger en korrigerande effekt tre gÄnger sÄ snabbt.

HÀr har du en ögonkrÀm som bÄde hjÀlper till att jÀmna ut linjer och ojÀmnheter samt reducerar mörka ringar under ögonen. Resultatet Àr en slÀt hud med en frÀsch och jÀmn hudton. KrÀmens konsistens Àr som en ljuvlig blandning mellan en krÀm och ett serum som snabbt tas upp av huden. Den hÀr krÀmen passar riktigt bra Àven för dig med kÀnslig eller torr hud. Den ger ocksÄ en bra bas för exempelvis concealer eller ögonskugga.

LancÎme Visionnaire Eye Cream Àr en ögonkrÀm för dig som vill ha kvalitet och som bara nöjer dig med det allra bÀsta! För 15 ml betalar du ungefÀr 590 kronor.

Kora Organics : ✅ BĂ€sta mellan

Noni Radiant Eye Oil

Kora Organics Noni Radiant Eye Oil

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

HÀr har vi en produkt som verkligen har hyllats i sociala medier. Noni Radiant Eye Oil frÄn Kora Organics Àr egentligen inte en krÀm utan en olja med fantastiskt fina ingredienser. Produkten Àr utformad som en roller som du helt enkelt rollar ut oljan med runt ögonen. Vi blev helt lyriska bÄde över sÀttet att applicera men ocksÄ över hur fantastiskt bra oljan fungerade!

Oljan innehÄller spÀnnande naturliga ingredienser sÄsom noni, marin bambu, och tomat. Extrakt frÄn frukten noni bidrar med fukt till huden runt dina ögon och till dina ögonlock vilket bÄde reducerar och förebygger Älderstecken.

I produkten finns Àven kaffeolja och Kahai som hjÀlper till att ta bort mörka ringar under ögonen genom att ljusa upp huden, reducera linjer och fÄ huden att ÄterfÄ sin elasticitet. 

Vi Àlskade den hÀr ögonoljan och kunde inte fÄ nog av den! Den har ocksÄ ett överkomligt pris pÄ cirka 430 kronor.

Lumene : ✅ BĂ€sta budget

LempeÀ Ultra Sensitive Calming Eye Treatment

Lumene LempeÀ Ultra Sensitive Calming Eye Treatment

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Lumene Àr ju kÀnda för att tillverka bra produkter till budgetpris. De har visserligen inte de lÀgsta priserna men tillrÀckligt lÄga för att hamna i den lÀgre prisklassen.

SÄ för dig som har varit tveksam till att anvÀnda en ögonkrÀm och inte vill lÀgga sÄ mycket pengar pÄ det sÄ kan den hÀr produkten vara vÀrd att testa. Lumene LempeÀ Ultra Sensitive Calming Eye Treatment Àr en helt underbar ögonkrÀm men till mindre Àn halva priset jÀmfört med en premiumprodukt!

Lumene Àr ett finskt företag och bland ingredienserna i den hÀr ögonkrÀmen finner vi nordiskt krÄkbÀr och nordiskt kÀllvatten som bÄde ger skydd, lugnar och Äterfuktar. Den hÀr krÀmen funkar fint Àven för dig med torr och kÀnslig hud, den lugnar rodnader och ger en jÀmn hudton samtidigt som den skyddar mot yttre pÄfrestningar.

Har du passerat 50 och behöver fÄ bukt med rynkor och linjer kanske du ska övervÀga att satsa pÄ en produkt i premiumklassen men för dig som Àr yngre Àr den hÀr produkten alldeles tillrÀcklig!

Lumene LempeÀ Ultra Sensitive Calming Eye Treatment Àr alltsÄ en superb produkt för den yngre kvinnan som vill ha en riktigt bra ögonkrÀm till ett budgetpris.

För 15 ml fÄr du betala ungefÀr 195 kronor.

La Mer : ✅ Special

The Eye Concentrate

La Mer The Eye Concentrate

  • Special av Testagram.se 

La Mer The Eye Concentrate blev utsedd till testets specialare eftersom vi Àr medvetna om att mÄnga inte har rÄd med den hÀr prislappen. Men för dig som Àr beredd att betala och inte nöjer dig med nÄgot annat Àn de allra bÀsta, dÄ Àr det hÀr ögonkrÀmen för dig.

La Mer The Eye Concentrate Àr nÀmligen en helt enastÄende och fantastisk ögonkrÀm som verkligen ger resultat! Vi i testpanelen blev helt lyriska nÀr vi fick testa den hÀr magiska krÀmen. 

Efter nÄgra veckors anvÀndande kan du rÀkna med att huden runt ögonen har blivit mÀrkbart slÀtare, linjer och rynkor Àr som borttrollade och de mörka ringarna under ögonen Àr ett minne blott.

Appliceringen Àr ocksÄ riktigt smart med hjÀlp av applikatorn som du Àven anvÀnder till att massera huden med.

Har man rÄd med den hÀr ögonkrÀmen Àr den vÀl vÀrd sin investering. Resultatet gÄr inte att förneka och prislappen, hÄll i er nu! 1850 kronor kostar den!

Hur kom vi fram till vilka ögonkrÀmer vi skulle testa?

Vi började med att göra en noggrann efterforskning pÄ nÀtet genom att lÀsa bloggar och produktrecensioner samt stÀlla frÄgor i facebookgrupper för att bilda oss en uppfattning om vilka ögonkrÀmer som verkar mest populÀra just nu.

DÀrefter besökte vi olika skönhetsbutiker för att fÄ personalens tips och rÄd kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en ögonkrÀm.

Efter detta omfattande förarbete kunde vi plocka ut de tio ögonkrÀmerna som skulle vara med i testet.

Hur testade vi ögonkrÀmerna?

Testpanelen bestod av 20 kvinnor i olika Äldrar och med olika hudtyp. Alla kvinnor i testpanelen testade en ögonkrÀm var vilket innebÀr att samtliga ögonkrÀmer har testats av tvÄ olika kvinnor.

ÖgonkrĂ€merna anvĂ€ndes under en mĂ„nads tid och dĂ€refter gjorde vi en utvĂ€rdering av resultatet.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver en ögonkrÀm?

En ögonkrÀm borde ingÄ i allas hudvÄrdsrutin oavsett om du Àr yngre eller Àldre. Börja gÀrna med en ögonkrÀm redan i 20-Ärs Äldern. 

För dig som Àr yngre sÄ hjÀlper en ögonkrÀm till att skydda den kÀnsliga huden runt ögonen mot yttre pÄfrestningar men den hjÀlper ocksÄ till att förebygga linjer och rynkor senare i livet.

För dig som Àr Àldre och redan har synliga linjer och rynkor sÄ hjÀlper en ögonkrÀm till att slÀta ut huden och hjÀlpa den att ÄterfÄ sin spÀnst.

Om du besvÀras av mörka ringar under ögonen Àr en ögonkrÀm perfekt att anvÀnda för att bli av med dessa.

Kan jag inte anvÀnda min vanliga ansiktskrÀm Àven runt ögonen?

Att anvÀnda sin vanliga ansiktskrÀm Àr kanske bÀttre Àn att inte anvÀnda nÄgon krÀm alls men faktum Àr att huden runt ögonen skiljer sig mycket mot huden i ditt övriga ansikte. Huden runt ögonen Àr nÀmligen mycket mer tunn och skör och dÀrmed kan din vanliga ansiktskrÀm innehÄlla Àmnen som den tunna huden runt ögonen inte mÄr sÄ bra av. En alltför tjock och tung krÀm kan till och med tynga ner huden runt ögonen. En ögonkrÀm Àr dÀrför speciellt utvecklad just för den speciella huden runt ögonen och dÀrför Àr den att föredra och kommer ge dig ett helt annat resultat!

Hur anvÀnder jag en ögonkrÀm?

ÖgonkrĂ€men bör ingĂ„ i den övriga hudvĂ„rdsrutinen, morgon och kvĂ€ll. Börja med att rengöra ditt ansikte noggrant. Massera dĂ€refter in ögonkrĂ€men försiktigt pĂ„ huden kring ögonen innan du applicerar din vanliga ansiktskrĂ€m i resten av ansiktet.

Betyg pÄ guiden: