En hÄrvÄrdsprodukt som har blivit alltmer populÀr de senaste Ären Àr hÄrolja. Framförallt Àr det en underbar produkt för dig med lockigt hÄr som vill framhÀva dina vackra lockar och ge dem mjukhet, stuns och glansighet. Att fÄ fram naturliga och mjuka lockar kan vara problematiskt dÄ mÄnga stylingprodukter har en tendens att istÀllet ge hÄrdare lockar som inte alls ser naturliga ut. Genom att sedan borsta hÄret efter styling kan hÄret istÀllet se burrigt ut. DÄ Àr en bra hÄrolja det bÀsta tricket.

Det finns flera varianter av hÄrolja med mÄnga olika basoljor som ingrediens. Den allra vanligaste basoljan Àr arganolja men det finns Àven sheasmör, jojobaolja och flera andra basoljor. De olika hÄroljorna kan verka dyra men de varar lÀnge eftersom det rÀcker med ytterst fÄ droppar vid applicering.

HĂ„roljer för lockigt hĂ„r vi rekommenderar 

Det har kommit mÄnga nya produkter pÄ marknaden och det kommer fler hela tiden. Flera hÄrvÄrdsmÀrken vill kunna erbjuda inte bara en hÄrolja utan flera olika för att erbjuda en produkt för olika hÄrtyper och med olika vÄrdande egenskaper för olika hÄrproblem. Vi har dÀrför gjort det enklare för dig att hitta bÀsta produkten för dig genom vÄrt stora test av mÄnga populÀra hÄroljor. I testet har vi tittat pÄ hur oljan Äterfuktar hÄret, om det ger glans, motverkar frissighet och om produkten vÄrdar och förebygger slitet och fÀrgat hÄr. Förutom att presentera vÄra testvinnare i olika prisklasser ger vi Àven tips och rÄd för nÀr du ska köpa en hÄrolja och hur du bÀst anvÀnder produkten för önskat resultat.

Alla HÄroljer för lockigt hÄr

Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

#1 Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

Sammanfattning: En riktig dunderkur med en hÄrolja som vÄrdar pÄ djupet fÄr du med produkten Gold Lust Nourishing Hair Oil frÄn Oribe. VÄra testpersoner upplevde att hÄroljan gjorde underverk pÄ torrt och frissigt hÄr med resultatet att hÄret blev hÀrligt mjukt och glansigt. Tack vare hÄroljans fantastiska resultat blev den bÀsta premium i testet och det Àr en produkt som kÀnns riktigt lyxig att anvÀnda. Det Àr verkligen som guld pÄ flaska som namnet antyder. Ett plus Àr att produkten Àr fri frÄn bÄde parabener och natriumklorid.

HÄroljan Àr i konsistensen vÀldigt lÀtt och absorberades snabbt. Oljan ger ocksÄ hÄret ett vÀrmeskydd för styling med vÀrme samt ett UV-skydd. Ingredienserna i produkten Àr bland annat jasmin, sadeltrÀ, edelweiss, bergamott och svarta vinbÀr som ger oljan en underbar doft. De vÄrdande egenskaperna kommer frÄn produktens arganolja som ocksÄ ger hÄret glans.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil

#2 Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil

Sammanfattning: VÄr utnÀmnda testvinnare som bÀsta mellan passar framförallt dig som fÀrgar eller blonderar hÄret mycket. Det Àr produkten K-pak Color Therapy Restorative Styling Oil frÄn Joico som ger ditt hÄr extra bra skydd genom att ge hÄret nÀring, Äterfuktning och försegla hÄrstrÄna för att bÀttre skydda och bibehÄlla Äterfuktningen. Resultatet blir ett extra glansigt hÄr. HÄroljan ger dessutom ett bra vÀrmeskydd och UV-skydd.

I konsistensen Àr oljan mycket tjock men den tynger ÀndÄ inte ner hÄret. Efter att ha testat denna produkt kan vi bara konstatera att det Àr en hÄrolja som Äterfuktar bra och hÄret ser friskt och glansigt ut. Oljan fungerar lika bra pÄ torrt och frissigt hÄr Àven om oljan frÀmst Àr framtagen för fÀrgat hÄr. HÄret kÀnns lent och doftar riktigt gott av oljan. Det behövs inte mycket av produkten i hÄret sÄ det Àr en dryg produkt. I ingredienserna finns bÄde afrikansk manketti- och arganolja som skyddar och reparerar hÄret genom att bygga upp och stÀrka torrt, skört hÄr och att sluta fjÀllskiktet pÄ hÄrstrÄna.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Toni&Guy Curl Lock Oil

#3 Toni&Guy Curl Lock Oil

Sammanfattning: I budgetklassen har vi valt ut produkten Curl Lock Oil frÄn Toni & Guy som testvinnare. En mycket prisvÀrd hÄrolja som vÄrdar hÄret och tillför hÄret extra mycket nÀring för att ge vackra stunsiga lockar för dig med lockigt hÄr. Produkten Àr sÀrskilt framtagen för lockigt hÄr men det fungerar sÄ klart Àven för rakt hÄr.

Vi tyckte att den hÀr produkten var mycket enkel att applicera med lagom tjock konsistens pÄ oljan. Fast riktigt olja vill vi inte kalla produkten utan det Àr mer likt en geleaktig krÀm. Produkten kommer i en praktisk pumpflaska och det Àr lÀtt att dosera dÄ det kommer precis lagom mycket varje pumpning. HÄret blev mycket mjukt och vÄra testpersoner med mycket friss i hÄret blev av med det vÀrsta men inte riktigt allt.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Reverie Ever Recovery Hair Oil

#4 Reverie Ever Recovery Hair Oil

Sammanfattning: I vÄra tester hittade vi en mycket bra multifunktionell hÄrolja som vi dÀrför har utnÀmnt till testets special. Det Àr produkten Ever Recovery Hair Oil frÄn Reveries om du kan anvÀnda bÄde som en vanlig hÄrolja i din hÄrstyling men Àven som en hÄrinpackning över natten. Perfekt som en intensivbehandling under natten om du har mycket torrt och frissigt hÄr.

HÄroljan innehÄller marulaolja som Àr rik pÄ omegafetterna omega 6 och 9. Det ger ditt hÄr Äterfuktning och glans och hÄret blir mjukt och lent. Effekten förstÀrks med hjÀlp av innehÄllet av crambe abyssinica som ocksÄ tillför fettsyror. En annan aktiv ingrediens Àr squalane som utvinns ur oliver och squalane förebygger bÄde slitage och vÀrmeskador.

I konsistensen Àr denna olja vÀldigt tunn och rinnig men eftersom det inte behövs sÄ mycket av produkten Àr den lÀtt att applicera. Oljan absorberas snabbt och ger en otroligt fin glans. Ett extra plus Àr att produkten doftar helt underbart.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en hÄrolja?

En hÄrolja Àr bra för att förebygga torrt och sprött hÄr. Genom att regelbundet anvÀnda olja som en del i din hÄrvÄrdsrutin blir inte hÄret slitet lika snabbt. MÄnga hÄroljor Àr ocksÄ bra för att motverka frissighet och att ge vÀrmeskydd vid styling med olika vÀrmeverktyg.

En bra hÄrolja ger ocksÄ en fin glans i ditt hÄr och har du lockigt hÄr kan du fÄ fina mjuka, naturliga lockar med stuns i.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

För att du ska fÄ rÀtt effekt i hÄret behöver du vÀlja en hÄrolja för din hÄrtyp. Har du ett hÄr som lÀtt blir fettigt ska du undvika produkter med en fet olja för dÄ kommer ditt hÄr bara att se flottigt ut. En del tjockare produkter kan ocksÄ ha en tendens att tynga ner hÄret vilket inte passar dig som vill ha lite mer volym. Har du mycket problem med frissighet bör du vÀlja en produkt som sÀrskilt Àr framtagen för att motverka friss.

SÄ anvÀnder du produkten

Ta en liten mÀngd hÄrolja, nÄgon enstaka droppe, och gnugga lite lÀtt mellan handflatorna för att vÀrma upp oljan. Massera in oljan i hÄrlÀngderna men frÀmst i topparna. Det gÄr bra att applicera produkten bÄde i vÄtt och torrt hÄr. Fördelen att applicera i vÄtt hÄr Àr att hÄret blir enklare att reda ut.

TÀnk pÄ att bara anvÀnda nÄgon enstaka droppe vid applicering. Ett vanligt misstag Àr att ta alldeles för mycket vilket bara tynger ner hÄret och gör att hÄret ser oljigt ut. Applicera heller inte i hÄrbotten om det inte stÄr pÄ förpackningen att det Àr tÀnkt att anvÀndas i hÄrbotten.

NÀr du har stylat klart hÄret kan du ta en liten mÀngd hÄrolja och dra hÀnderna lÀtt genom hÄret för att ge en fin glansig finish pÄ dina fina lockar. Det hjÀlper ocksÄ att fÄ bort eventuell frissighet.