Nagelstärkare » Bäst i test

Nagelstärkare

Det är ju långt ifrån alla av oss som har de där starka och tåliga naglarna som många drömmer om. Dessutom kan vi under vissa perioder exempelvis då vi utsätter oss för stress eller medicin märka att våra naglar blir extra tunna, flisiga och sköra. Även du som använder dig av akrylnaglar kan märka detta eftersom det sliter en del på dina naglar.

Men som tur är finns det hjälp att få! Genom att använda en nagelstärkare i kombination med att du tar ett vitamintillskott brukar efter en tid få ordning på naglarna igen.

Vi har testat några olika varianter av nagelstärkare och har på så sätt kommit fram till vilka nagelstärkare som fungerar bäst. Läs vidare för att ta del av resultatet.

1. Micro Cell Nail Repair Nagelstärkare

Micro Cell Nail Repair nagelstärkare är en fantastisk produkt som kan ge dig riktigt starka och stabila naglar. Den är otroligt effektiv även för dig med de allra tunnaste och sköra naglar. 

Det framgångsrika tyska företaget Micro Cell jobbar ständigt med att utveckla sina produkter och i den här fallet har de alltså utvecklat en riktigt effektiv nagelstärkare som kan rädda de allra mest drabbade naglar. Nagelstärkaren består av en unik sammansättning av proteiner och keratin som bygger upp dina naglar och hindrar dem från att skiva sig eller gå av. 

Välj själv om du vill använda produkten som ett baslack till ditt vanliga nagellack eller om du vill använda det som ett ofärgat nagellack.

Lacket appliceras enkelt med hjälp av den tunna och lätta penseln. Tack vare att den är så liten är det lätt att komma åt överallt och även att applicera på nageltippens kant.

Produkten finns i tre olika nyanser, original, matt och en som är lätt färgad med ett ljust pigment vilket alltså gör nageln något ljusare.

Ett stort plus är att lacket sitter kvar länge på naglarna och du behöver därmed bara applicera nytt en gång i veckan. Det här var en produkt som de flesta i testpanelen för pladask för!

Kommer snart! Kommer snart!
Micro Cell Nail Repair nagelstärkare

2. Scratch Of Sweden No Soft Nail

Den här nagelstärkaren kommer från de svenska företaget Scratch Nails som funnits på marknaden i över 30 år. De har produkter som älskas av många och inte heller den här nagelstärkaren gjorde oss besvikna.

Scratch Nails No Soft Nail vårdar dina naglar på ett mycket effektivt sätt, med hjälp av keratin byggs nageln upp inifrån.

Det finns olika sätt att använda produkten, antingen som ett baslack eller som en kurbehandling. Genom att använda lacket som ett baslack skyddar du dina naglar från uttorkning samtidigt som de byggt upp och stärks. Dessutom håller ditt nagellack mycket längre om du först grundar med detta.

Nagelstärkaren kan även användas som en kur genom att du applicerar den varje dag under 7 dagar. Därefter tar du bort resterna och börjar om igen.

No Scratch Nails innehåller inga giftiga ämnen såsom formaldehyd, toluen, DBP, och kamfer. Vill man dessutom satsa på ett svenskt märke så är denna produkt ett självklart val. En nagelstärkare av hög kvalitet som både bygger upp nageln och skyddar den på samma gång. Väljer du denna produkt får du helt enkelt mycket för pengarna. 

Kommer snart! Kommer snart!
Scratch Nails No Soft Nail

3. Depend PT Powerflex nagelstärkare

Här har vi hittat ett riktigt fynd faktiskt. Med L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara behöver du inte oroa dig för smulor eller svarta fläckar under ögonen. Den sitter nämligen på plats hela dagen och ger också dina fransar ordentligt med volym.

Även denna mascara använder sig av den så kallade tubteknologin där fransarna kapslas in istället för att färgen lägger sig ovanpå dem. Det ger ett naturligt intryck men ger också en otrolig fyllighet.

Vi är beredda på att instämma i det som namnet skvallrar om, nämligen fem gånger mer volym. Resultatet är riktigt, riktigt bra!

Här får du alltså en mascara som både ger volym och fyllighet till dina fransar samtidigt som du kan känna dig trygg med att den håller hela dagen, och allt utan att behöva vända ut och in på plånboken.

Kommer snart! Kommer snart!
Depend PT Powerflex nagelstärkare

4. Mavala Mava- Strong Base Coat

Mavala har ett stort utbud av bra produkter för naglar och nagelvård som inte brukar göra oss besvikna vilket inte heller den här produkten gjorde. Mava-Strong nagelstärkare skiljer sig lite från de övriga produkterna i testet eftersom den innehåller tea tree olja och resin som bygger upp naglarna men också håller dem bakteriefria. 

Med hjälp av den här nagelstärkaren får du tjockare och mer motståndskraftiga naglar. Använd lacket antingen ensamt eller som ett vårdande underlack.

Kommer snart! Kommer snart!
Mavala Mava – Strong Base Coat

Så är nagelstärkarna utvalda

Bland marknadens mest populära nagelstärkare har vi noggrant valt ut produkter som håller hög kvalitet och som finns i olika prisklasser. Våra egna produkttestare har testat alla produkter som ingår i testet och bedömt var och en utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa nagelstärkaren genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Resultat – I testerna har vi tittat på om produkten verkligen stärker naglarna inom utlovad tid och enligt rekommenderad användning.
  • Effekt – Om produkten är framtagen för att ta hand om olika specifika nagelproblem har vi testat även dessa effekter för att bedöma om produkten lever upp till förväntat resultat. Det kan gälla naglar som skivar sig, att de går av eller att det finns missfärgningar med mera.

Nagelstärkare – Köpguide

Olika nagelproblem kan behöva olika slags nagelstärkare. I vår köpguide kan du läsa mer om hur man hittar den bästa produkten efter de behov man har. Här har vi samlat de viktigaste sakerna att tänka på inför ett köp.

Grundläggande egenskaper

De allra flesta nagelstärkare erbjuder samma slags grundläggande egenskaper. Det är att stärka, vårda och skydda naglarna. Sedan finns det en del andra saker som kan skilja mellan olika produkter.

Huvudsakligt nagelproblem

Det mest huvudsakliga problemet med naglarna är ofta det som behöver styra det första urvalet. Vad fokus ligger på i de olika produkterna varierar.

Torra och sköra naglar har en tendens att skiva eller flisa sig. En del kan ha problem med att naglarna lätt går av och därför inte blir så långa och andra vill bli av med vita prickar och andra skador. Här behöver man utgå från att hitta de produkter som åtgärdar just detta.

Ofärgad eller färgad 

De flesta produkterna är ofärgade men det finns också kombinerade nagelstärkare och nagellack med färg. Det kan spara tid att bara stryka på en nagelprodukt. De färgade varianterna är oftast produkter som ska användas en lägre tid för bästa effekt.

Baslack eller kurbehandling

En hel del produkter ska användas över en viss tid för att verkligen bygga upp och stärka nageln ordentligt på lång sikt. Dessa produkter brukar ofta fungera mycket bra även som baslack. Andra är speciellt framtagna för att ge ett riktigt snabbt resultat bara på några dagar och används mer som en kurbehandling.

Vanliga frågor om Nagelstärkare

Hur testade vi nagelstärkarna?

Vi samlade ihop en testpanel bestående av kvinnor i olika åldrar som alla var i behov av att stärka upp sina svaga och sköra naglar. Varje deltagare fick testa en produkt under två veckors tid och sedan gjorde vi en utvärdering av resultatet. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att även väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver en nagelstärkare?

Har du torra och spröda naglar som lätt går av eller flisar sig? Då bör du absolut testa en nagelstärkare för på så sätt få dina naglar starka och friska igen. Men egentligen kan alla ha användning av en nagelstärkare. För dig som gillar att använda nagellack så är nagelstärkaren det perfekta baslacket som både skyddar och stärker dina naglar men också får ditt nagellack att hålla längre.

Hur kan jag stärka mina naglar inifrån?

Om du har tunna och sköra naglar är det bästa du kan göra att kombinera en nagelstärkare med att boosta dina naglar inifrån. Det finns mängder med olika preparat som du kan hitta i din hälsokostbutik som innehåller olika typer av ämnen som just naglarna behöver för att byggas upp och må bra. Öljäst och B-vitaminkomplex är exempel på ämnen som kan hjälpa till med detta. Övriga orsaker till sköra naglar kan vara stress, kost, vattenintag eller motion. Så att se över dessa saker kan också vara bra.

Hur tar jag hand om mina naglar på bästa sätt?

Förutom att använda nagelstärkare är det bra att olja in dina nagelband med någon form av olja. Då hjälper du nagelbanden att hålla sig mjuka men de suger också gärna upp oljan och ser till att näringen transporteras vidare till dina naglar. Investera även i en bra handkräm som du använder dagligen. Undvik att ha ojämna naglar eftersom dessa lätt gå av. Se därför till att fila dina naglar regelbundet. En glasfil är väldigt bra framförallt om du har svaga naglar eftersom den filar naglarna på det mest skonsamma sättet. Om du inte har väldigt tunna naglar är det också väldigt bra att polera naglarna.

Betyg på testguiden:

3.9/5 - (258 votes)