Det Ă€r ju lĂ„ngt ifrĂ„n alla av oss som har de dĂ€r starka och tĂ„liga naglarna som mĂ„nga drömmer om. Dessutom kan vi under vissa perioder exempelvis dĂ„ vi utsĂ€tter oss för stress eller medicin mĂ€rka att vĂ„ra naglar blir extra tunna, flisiga och sköra. Även du som anvĂ€nder dig av akrylnaglar kan mĂ€rka detta eftersom det sliter en del pĂ„ dina naglar.

Men som tur Àr finns det hjÀlp att fÄ! Genom att anvÀnda en nagelstÀrkare i kombination med att du tar ett vitamintillskott brukar efter en tid fÄ ordning pÄ naglarna igen.

Vi har testat nÄgra olika varianter av nagelstÀrkare och har pÄ sÄ sÀtt kommit fram till vilka nagelstÀrkare som fungerar bÀst. LÀs vidare för att ta del av resultatet.

Micro Cell Nail Repair Àr en riktigt effektiv nagelstÀrkare som dÀrmed kammade hem vinsten i premiumklassen. Mellanklassens vinnare blev Scratch Nails No Soft Nail som flera i testpanelen föll för. I budgetklassen valde vi ut Depend Strength Instant Repair nagelstÀrkare som Àr en utmÀrkt produkt för dig som vill ha ett billigare alternativ. Som vanligt plockade vi Àven ut en specialare, nÀmligen Mavala Mava-Strong. HÀr nedan följer en utförlig recension av vinnarna som vi hoppas ska kunna vara till hjÀlp dÄ du ska vÀlja en nagelstÀrkare bland alla varianter som finns dÀr ute pÄ marknaden.

Micro Cell: ✅ BĂ€sta premium

Nail Repair nagelstÀrkare

Micro Cell Nail Repair nagelstÀrkare

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Micro Cell Nail Repair nagelstÀrkare Àr en fantastisk produkt som kan ge dig riktigt starka och stabila naglar. Den Àr otroligt effektiv Àven för dig med de allra tunnaste och sköra naglar. 

Det framgÄngsrika tyska företaget Micro Cell jobbar stÀndigt med att utveckla sina produkter och i den hÀr fallet har de alltsÄ utvecklat en riktigt effektiv nagelstÀrkare som kan rÀdda de allra mest drabbade naglar. NagelstÀrkaren bestÄr av en unik sammansÀttning av proteiner och keratin som bygger upp dina naglar och hindrar dem frÄn att skiva sig eller gÄ av. 

VÀlj sjÀlv om du vill anvÀnda produkten som ett baslack till ditt vanliga nagellack eller om du vill anvÀnda det som ett ofÀrgat nagellack.

Lacket appliceras enkelt med hjÀlp av den tunna och lÀtta penseln. Tack vare att den Àr sÄ liten Àr det lÀtt att komma Ät överallt och Àven att applicera pÄ nageltippens kant.

Produkten finns i tre olika nyanser, original, matt och en som Àr lÀtt fÀrgad med ett ljust pigment vilket alltsÄ gör nageln nÄgot ljusare.

Ett stort plus Àr att lacket sitter kvar lÀnge pÄ naglarna och du behöver dÀrmed bara applicera nytt en gÄng i veckan. Det hÀr var en produkt som de flesta i testpanelen för pladask för!

Scratch Nails: ✅ BĂ€sta mellan

No Soft Nail

Scratch Nails No Soft Nail

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Den hÀr nagelstÀrkaren kommer frÄn de svenska företaget Scratch Nails som funnits pÄ marknaden i över 30 Är. De har produkter som Àlskas av mÄnga och inte heller den hÀr nagelstÀrkaren gjorde oss besvikna.

Scratch Nails No Soft Nail vÄrdar dina naglar pÄ ett mycket effektivt sÀtt, med hjÀlp av keratin byggs nageln upp inifrÄn.

Det finns olika sÀtt att anvÀnda produkten, antingen som ett baslack eller som en kurbehandling. Genom att anvÀnda lacket som ett baslack skyddar du dina naglar frÄn uttorkning samtidigt som de byggt upp och stÀrks. Dessutom hÄller ditt nagellack mycket lÀngre om du först grundar med detta.

NagelstÀrkaren kan Àven anvÀndas som en kur genom att du applicerar den varje dag under 7 dagar. DÀrefter tar du bort resterna och börjar om igen.

No Scratch Nails innehÄller inga giftiga Àmnen sÄsom formaldehyd, toluen, DBP, och kamfer. Vill man dessutom satsa pÄ ett svenskt mÀrke sÄ Àr denna produkt ett sjÀlvklart val. En nagelstÀrkare av hög kvalitet som bÄde bygger upp nageln och skyddar den pÄ samma gÄng. VÀljer du denna produkt fÄr du helt enkelt mycket för pengarna. 

Depend PT: ✅ BĂ€sta budget

Powerflex nagelstÀrkare

Depend PT Powerflex nagelstÀrkare

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

HĂ€r har vi hittat ett riktigt fynd faktiskt. Med L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara behöver du inte oroa dig för smulor eller svarta flĂ€ckar under ögonen. Den sitter nĂ€mligen pĂ„ plats hela dagen och ger ocksĂ„ dina fransar ordentligt med volym.

Även denna mascara anvĂ€nder sig av den sĂ„ kallade tubteknologin dĂ€r fransarna kapslas in istĂ€llet för att fĂ€rgen lĂ€gger sig ovanpĂ„ dem. Det ger ett naturligt intryck men ger ocksĂ„ en otrolig fyllighet.

Vi Àr beredda pÄ att instÀmma i det som namnet skvallrar om, nÀmligen fem gÄnger mer volym. Resultatet Àr riktigt, riktigt bra!

HÀr fÄr du alltsÄ en mascara som bÄde ger volym och fyllighet till dina fransar samtidigt som du kan kÀnna dig trygg med att den hÄller hela dagen, och allt utan att behöva vÀnda ut och in pÄ plÄnboken.

Cirkapris: 140 kr

Mavala: ✅ Special

Mava- Strong Base Coat

Mavala Mava-Strong

  • Special av Testagram.se 

Mavala har ett stort utbud av bra produkter för naglar och nagelvÄrd som inte brukar göra oss besvikna vilket inte heller den hÀr produkten gjorde. Mava-Strong nagelstÀrkare skiljer sig lite frÄn de övriga produkterna i testet eftersom den innehÄller tea tree olja och resin som bygger upp naglarna men ocksÄ hÄller dem bakteriefria. 

Med hjÀlp av den hÀr nagelstÀrkaren fÄr du tjockare och mer motstÄndskraftiga naglar. AnvÀnd lacket antingen ensamt eller som ett vÄrdande underlack.

Hur kom vi fram till vilka nagelstÀrkare vi skulle testa?

Det finns ju ett stort utbud av nagelstÀrkare med olika kvalitet ute pÄ marknaden. För att komma fram till vilka produkter som vi skulle ha med i testet lÀste vi igenom olika bloggar och recensioner pÄ nÀtet för att ta reda pÄ vilka nagelstÀrkare som verkar vara mest populÀra just nu. Vi besökte Àven olika nagelsalonger för att fÄ deras tips och rÄd om vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer nagelstÀrkare.

Hur testade vi nagelstÀrkarna?

Vi samlade ihop en testpanel bestÄende av kvinnor i olika Äldrar som alla var i behov av att stÀrka upp sina svaga och sköra naglar. Varje deltagare fick testa en produkt under tvÄ veckors tid och sedan gjorde vi en utvÀrdering av resultatet. 

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver en nagelstÀrkare?

Har du torra och spröda naglar som lÀtt gÄr av eller flisar sig? DÄ bör du absolut testa en nagelstÀrkare för pÄ sÄ sÀtt fÄ dina naglar starka och friska igen. 

Men egentligen kan alla ha anvÀndning av en nagelstÀrkare. För dig som gillar att anvÀnda nagellack sÄ Àr nagelstÀrkaren det perfekta baslacket som bÄde skyddar och stÀrker dina naglar men ocksÄ fÄr ditt nagellack att hÄlla lÀngre. 

Hur kan jag stÀrka mina naglar inifrÄn?

Om du har tunna och sköra naglar Ă€r det bĂ€sta du kan göra att kombinera en nagelstĂ€rkare med att boosta dina naglar inifrĂ„n. Det finns mĂ€ngder med olika preparat som du kan hitta i din hĂ€lsokostbutik som innehĂ„ller olika typer av Ă€mnen som just naglarna behöver för att byggas upp och mĂ„ bra. ÖljĂ€st och B-vitaminkomplex Ă€r exempel pĂ„ Ă€mnen som kan hjĂ€lpa till med detta. 

Övriga orsaker till sköra naglar kan vara stress, kost, vattenintag eller motion. SĂ„ att se över dessa saker kan ocksĂ„ vara bra.

Hur tar jag hand om mina naglar pÄ bÀsta sÀtt?

Förutom att anvÀnda nagelstÀrkare Àr det bra att olja in dina nagelband med nÄgon form av olja. DÄ hjÀlper du nagelbanden att hÄlla sig mjuka men de suger ocksÄ gÀrna upp oljan och ser till att nÀringen transporteras vidare till dina naglar. Investera Àven i en bra handkrÀm som du anvÀnder dagligen.

Undvik att ha ojÀmna naglar eftersom dessa lÀtt gÄ av. Se dÀrför till att fila dina naglar regelbundet. En glasfil Àr vÀldigt bra framförallt om du har svaga naglar eftersom den filar naglarna pÄ det mest skonsamma sÀttet. Om du inte har vÀldigt tunna naglar Àr det ocksÄ vÀldigt bra att polera naglarna.

Betyg pÄ guiden: