Ett skinande vitt leende vill ju de flesta av oss ha, men dessvÀrre Àr det fÄ som kÀnner att tÀnderna Àr sÄ dÀr vita som man skulle vilja. MissfÀrgade och gula tÀnder Àr vanligt förekommande och mÄnga drömmer om att kunna gÄ till tandlÀkaren och göra en riktigt tandblekning. Men det behöver faktiskt varken vara speciellt komplicerat eller dyrt eftersom du numera kan göra en tandblekning hemma. De flesta tandblekningsprodukter idag Àr ocksÄ sÄ skonsamma sÄ man inte behöver oroa sig för att det skulle vara skadligt för tÀnderna.

Det man ska tÀnka pÄ Àr att vÀlja en tandblekningsprodukt av hög kvalitet. Det finns dock en mÀngd olika tandblekningsmedel ute pÄ marknaden sÄ att vÀlja rÀtt Àr kanske inte helt lÀtt. Vi har dÀrför testat flera olika populÀra tandblekningsprodukter och kommit fram till vilka som egentligen Àr bÀst.

Tandblekningar vi rekommenderar 

12 olika kvinnor och mÀn har testat 10 olika tandblekningar och pÄ sÀtt utvÀrderat och kommit fram till nÄgra vinnare. Vinnaren i premiumklassen blev Dentway Tandblekning Starter Kit som Àr en skonsam tandblekningsprodukt utan vÀteperoxid som gör att den passar Àven dig med kÀnsliga tÀnder och tandkött. Mellanklassens vinnare blev Swiss Clinic Whitening System som Àr en populÀr och professionell produkt som ocksÄ anvÀnds av mÄnga tandlÀkare. Slutligen valde vi Àven ut en specialare nÀmligen tandblekningspennan ConfidentSmile som Àr en smidig produkt för dig som vill uppnÄ ett snabbt resultat pÄ ett enkelt sÀtt.

LÀs vidare för att ta del av utförliga recensioner av vinnarna.

Alla Tandblekningar

Dentway Starter Kit

#1 Dentway Starter Kit

Sammanfattning: För dig som vill ha en riktigt skonsam produkt sÄ Àr det Àr ett mycket bra val. Dentway Tandblekning Starter Kit innehÄller nÀmligen ingen vÀteperoxid som en del andra tandblekningsmedel gör. VÀteperoxid kan ge sÄvÀl irritationer i tandköttet som ilningar i tÀnderna men det behöver du alltsÄ inte oroa dig för med den hÀr produkten. 

Produkten Àr dessutom pH-neutral vilket innebÀr att Àven du med kÀnsliga tÀnder och tandkött kan anvÀnda produkten utan att irritation eller andra problem uppstÄr.

Dentway Tandblekning Starter Kit Àr ett helt kit som bestÄr av en blekningsgel pÄ 9 ml vilket rÀcker till hela 36 behandlingar, 2 tandskenor som du formar efter just din tandrad samt ett praktiskt förvaringsetui till tandskenorna. Du fÄr ocksÄ med en tydlig bruksanvisning som pÄ ett enkelt sÀtt beskriver hur du gÄr till vÀga för att bleka dina tÀnder.

Har du kÀnsligt tandkött och vet med dig att du lÀtt fÄr ilningar i tÀnderna sÄ Àr detta produkten för dig. Den hÀr typen av tandblekningsmedel anvÀnds av tandlÀkare vÀrlden över och resultatet blir verkligen toppenbra.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Swiss Clinic Whitening System

#2 Swiss Clinic Whitening System

Sammanfattning: Det hÀr Àr en riktig populÀr tandblekningsprodukt som ocksÄ blev en stor favorit hos oss i testpanelen. Det Àr en professionell tandblekning som pÄ ett enkelt och skonsamt sÀtt bleker dina tÀnder sÄ de blir sÄ dÀr skinande vita.

Produkten rÀcker till hela 36 behandlingar och varje behandling brukar göra att tÀnderna hÄller sig vita i 1-2 Är. Inte heller den hÀr tandblekningen ger nÄgra irritationer eller ilningar i tÀnderna. 

Swiss Clinic Whitening System Àr framtagen av tandlÀkare, eu-godkÀnd och sÀker att anvÀnda. Det hÀr Àr alltsÄ samma typ av tandblekning som anvÀnds hos mÄnga tandlÀkare men genom att utföra behandlingen hemma blir det betydligt billigare.

Behandlingen gör du enkelt efter att först ha borstat dina tÀnder noggrant. VÀrm upp en skÄl med vatten till 80 grader och doppa dÀrefter en skena Ät gÄngen i 2-4 sekunder. NÀr kanterna pÄ skenan börjar vika sig placerar du den direkt i munnen. Applicera dÀrefter 0,5 ml tandblekningsgel jÀmnt fördelat i varje skena. Första behandlingen lÄter du verkar i 45 minuter. Upprepa dÀrefter behandlingen dagligen tills du uppnÄtt det resultat som du vill ha, vilket brukar ta mellan 3 och 14 dagar. Vid varje upprepad behandling utökar du behandlingstiden med 15-20 minuter.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

ConfidentSmile Tandblekningspenna

#3 ConfidentSmile Tandblekningspenna

Sammanfattning: Det hÀr Àr en speciell produkt som skiljer sig lite frÄn testets övriga vinnare. ConfidentSmile Tandblekningspenna Àr perfekt för dig som pÄ ett enkelt sÀtt vill ha ett snabbt resultat. Den hÀr blekningsmetoden har inte samma hÄllbarhet som de övriga produkterna men den Àr vÀldigt smidig och enkel.

Med hjÀlp av pennan penslar du helt enkelt pÄ blekningsgel pÄ dina tandrader efter att du har borstat dem med enbart vatten. LÄt det sedan verka i 15 minuter innan du spottar ut det och sköljer munnen. Behandlingen kan sedan upprepas tills du uppnÄtt det resultat som du vill ha. Produkten Àr peroxidfri och skonsam att anvÀnda. 

Det hÀr Àr ett riktigt smidigt alternativ för dig som snabbt vill fÄ bort missfÀrgningar eller andra flÀckar pÄ dina tÀnder.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Vad Àr tandblekning?

Tandblekning anvÀnds för att bleka tÀnderna och pÄ sÄ sÀtt göra dem vitare. Det finns ett stort utbud av olika varianter av tandblekningar men de vanligaste Àr en gelé som du applicerar pÄ en tandskena som du placerar utanpÄ din tandrad. DÀr fÄr den verka under en tid innan du sedan tar bort den. Andra varianter kan vara strips som man placerar över tÀnderna eller ett blekningsmedel i form av en tandkrÀm som du borstar tÀnderna med. Det finns ocksÄ tandblekningspennor som du anvÀnder för att pensla pÄ tÀnderna.

De flesta tandblekningsprodukter Àr vÀldigt enkla att anvÀnda sÄ det Àr inga problem att utföra blekningen sjÀlv i ditt hem. MÄnga tandblekningsprodukter idag Àr ocksÄ vÀldigt skonsamma för tÀnderna och tandköttet. Se bara till att lÀsa bruksanvisningen noga sÄ att du anvÀnder produkten pÄ rÀtt sÀtt.

Hur anvÀnder jag tandblekning?

Hur du anvÀnder din tandblekning beror pÄ vilken typ av produkt du har tÀnkt anvÀnda. De flesta produkter krÀver flera behandlingar innan man har uppnÄtt det resultat man vill ha vilket innebÀr att man vanligtvis anvÀnder produkten dagligen under ett antal dagar innan man Àr klar med behandlingen. Hur sjÀlva appliceringen gÄr till fÄr du lÀsa dig till i bruksanvisningen eftersom det skiljer sig Ät mellan olika typer av produkter. 

Hur lÀnge hÄller resultatet?

Hur lÀnge din tandblekning hÄller varierar frÄn person till person och beroende pÄ vilken sorts tandblekning du har anvÀnt men det vanliga Àr att det sitter i vÀldigt lÀnge. Vartefter tiden gÄr sÄ kommer dock tÀnderna börja bli mer missfÀrgade igen och efter en tid, kanske ett Är, kan det vara dags för en ny behandling.

Hur testade vi produkterna?

Vi som testat produkterna Àr en blandning av mÀn och kvinnor i Äldern 20 till 50 Är. Innan vi pÄbörjade testet sÄg vi till att skaffa oss mycket kunskaper kring tandblekning genom att lÀsa pÄ om olika metoder och Àven vilka risker som finns. Vi tog Àven hjÀlp av en tandhygienist som fick ingÄ i testpanelen, hon hjÀlpte oss att fÄ djupare förstÄelse kring tandblekning och de olika produkternas innehÄll och funktion. Detta Àr alltsÄ ett djupgÄende test dÀr varje produkt har testats grundligt.

Vi har ocksÄ tagit hjÀlp av en tandlÀkare som har svarat pÄ en del frÄgor som vi hade kring tandblekning och hur vi skulle anvÀnda produkterna pÄ bÀsta sÀtt.

Hur kom vi fram till vilka tandblekningsprodukter vi skulle testa?

Det finns tandblekningsmedel i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra tandblekning oavsett plÄnbok. Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. 

Det finns ju en hel uppsjö av olika tandblekningsprodukter att vÀlja bland ute pÄ marknaden sÄ vÄr första uppgift blev att göra ett urval för att vÀlja ut de produkter som skulle vara med i vÄrt test. Vi gjorde mycket efterforskningar i form av att luslÀsa bloggar och skönhetsmagasin för att ta reda pÄ vilka olika mÀrken och tandblekningar pÄ marknaden som Àr mest populÀra just nu. 

Slutligen kom vi fram till 10 olika tandblekningsprodukter som verkade vara populÀra och som fÄtt bra recensioner av mÄnga som vi sedan valde att testa. 

Viktigt att tÀnka pÄ innan du bleker dina tÀnder

MÄnga tandblekningsprodukter som sÀljs idag Àr mycket milda och skonsamma och man behöver inte kÀnna sig orolig för att anvÀnda dem. KÀnner du dig ÀndÄ osÀker kan det vara bra att göra den första tandblekningen hos en tandlÀkare för att fÄ reda pÄ i vilket skick dina tÀnder Àr och om tandlÀkaren tycker att det Àr lÀmpligt att du utför en tandblekning.

NÀr du vÀl har blekt dina tÀnder Àr det viktigt att du tar hand om dem pÄ bÀsta sÀtt för att blekningen ska sitta i sÄ lÀnge som möjligt och för att du inte snart ska drabbas av missfÀrgningar igen. Undvik gÀrna kaffe, te och rödvin direkt efter din blekning eftersom tÀnderna dÄ kan vara extra kÀnsliga för att bli missfÀrgade.