NÀr huden i ansiktet inte kÀnns i balans kan hyn behöva lite extra omvÄrdnad. För en ordentlig djuprengöring och för att frÀscha upp ansiktet kan du lÀgga en ansiktsmask. Det Àr framförallt en rengörande produkt men kan ocksÄ fungera som en snabb behandling för lite extra lyster till nÄgot speciellt tillfÀlle. Produkten verkar pÄ ansiktet i nÄgra minuter och gör huden mjuk och ren men kan Àven motverka hudproblem som akne, fet eller torr hy. VÄr hud i ansiktet exponeras dagligen för bÄde solljus och andra pÄfrestningar. DÀrför kan det vara bra att regelbundet anvÀnda en ansiktsmask som en del i din hudvÄrdsrutin.

En bra ansiktsmask ska rengöra huden bra men kan Àven ha andra positiva egenskaper. Olika produkter innehÄller olika aktiva ingredienser som kan Äterfukta, ge elasticitet eller reparera huden. För bÀsta effekt Àr det bra att anvÀnda en ansiktsmask en till tvÄ gÄnger i veckan och dÄ har du kanske en produkt du anvÀnder regelbundet. För lite extra omvÄrdnad och för att köra en lyxigare spabehandling hemma nÄgon gÄng i mÄnaden kanske du vill investera i nÄgot lyxigare som ger lite mer effekt Àn din vanliga produkt.

Ansiktsmaskar vi rekommenderar 

Vi har dÀrför genomfört tester pÄ olika produkter och letat fram riktigt bra ansiktsmasker i olika prisklasser sÄ att du lÀttare ska kunna hitta bÄde dina vardagsfavoriter och produkter för extra lyx. I testerna har vi tittat pÄ hur masken kÀnns pÄ huden, om den Äterfuktar, ger lyster och vilka hudtyper produkten passar för. PÄ slutet av artikeln kan du ocksÄ lÀsa mer om hur du vÀljer rÀtt produkt och hur du bÀst anvÀnder en ansiktsmask.

Alla Ansiktsmask

Filorga NCEF-Night Mask Supreme Multi-Correction Night Mask

#1 Filorga NCEF-Night Mask Supreme Multi-Correction Night Mask

Sammanfattning: En underbar nattmask har vi valt ut som bÀsta premium i vÄra tester. Det Àr produkten Masks NCEF Night Mask frÄn Filorga som ska ge huden ett föryngrat utseende, motverka rynkor och ge huden bÄde fasthet och ett lyster. Ansiktsmasken Àr inspirerad av estetisk medicin och innehÄller NCEF som Àr ett unikt komplex med 50 aktiva ingredienser. NCEF i denna produkt Àr högkoncentrerad och rÀknas motsvara ungefÀr samma mÀngd som i en Mesoterapi-injektion.

Vi tycker att detta Àr en fantastisk och nÀstan magisk nattmask som verkligen visar resultat. Masken bÄde reducerade trötthetstecken sÄ att vi sÄg pigga och utvilade ut och den gav en fin lyster till hyn med en intensiv Äterfuktning. En helt underbar nattmask att anvÀnda för att vakna upp med en fin, utvilad och frÀsch hy med extra glow varje dag. Produkten kan kÀnnas lite klibbig vid applicering innan den torkar in sÄ vi rekommenderar att lÀgga pÄ masken en stund innan lÀggdags.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque

#2 Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque

Sammanfattning: Under vÄra tester hittade vi en mycket bra ansiktsmask för bÄde mogen hud och torr hud som vi utnÀmnt som vinnare till bÀsta mellan. Produkten Age Smart MultiVitamin Power Recovery Masque frÄn Dermalogica bÄde reparerar och vÄrdar kÀnslig och stressad hy.

Det hÀr Àr en multiverkande ansiktsmask med innehÄll av lugnande lakritsrot och havreextrakt samt en hög koncentration av bÄde vitamin A, C, E och pro-vitamin B5. Resultatet efter anvÀndning blev en fint Äterfuktad hy med lyster och huden kÀnns bÄde frÀsch, mjuk och spÀnstig. Produkten Àr bÄde lÀtt att applicera och lÀtt att fÄ bort. Ansiktsmasken kÀnns jÀtteskön pÄ huden och produkten fungerar ocksÄ bra som nattmask.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Akademikliniken Pure HydrOxy Mask

#3 Akademikliniken Pure Hydroxy Mask

Sammanfattning: I vÄra test har vi testat en mÀngd olika produkter och bland de ansiktsmasker med lÀgsta pris tyckte vi att produkterna var ok men inget mer. DÀrför Àr vÄr testvinnare som bÀsta budget kanske inte den billigaste produkten men har ett lÀgre pris Àn vÄra övriga testvinnare. Vi valde produkten Pure Hydroxy Mask frÄn Akademikliniken som ger dig en riktigt bra ansiktsmask som bÄde Àr syresÀttande och fuktgivande. Produkten ska Àven dÀmpa hudirritationer och rodnader, skydda mot fria radikaler och ge huden en ökad spÀnst och elasticitet.

Det hÀr Àr verkligen en prisvÀrd produkt som ger huden ny lyster och en ordentlig Äterfuktning. Ansiktsmasken Àr lÀtt att applicera och konsistensen pÄminner mer om en löddrande ansiktsrengöring med en bubblande effekt pÄ huden. Resultatet blev en hud som kÀnns frÀsch, spÀnstig, ordentligt Äterfuktad och med mycket fin lyster.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Lernberger Stafsing AHA/BHA Peel Gel Mask

#4 Lernberger Stafsing
AHA/BHA Peel Gel Mask

Sammanfattning: Under vĂ„ra tester hittade vi en produkt som vi vill ta med som testets specialare eftersom den skiljer sig lite frĂ„n de övriga produkterna i vĂ„rt test. Produkten Ă€r AHA/BHA Peel Gel Mask frĂ„n Lernberger Stafsing och Ă€r en gelmask som fungerar bĂ„de som en ansiktsmask och en skrubb. Bland innehĂ„llet finns Salicylsyra, Äppelsyra, Mjölksyra och Glykolsyra som ska exfoliera bort orenheter och hjĂ€lpa till med att bĂ„de att öka cellförnyelsen och ge en jĂ€mnare hudyta. I produkten finns Ă€ven AHA och BHA syror som löser upp tilltĂ€ppta porer, jĂ€mnar ut hudtonen och minskar bĂ„de Ă„ldersflĂ€ckar och fina linjer.

Den hÀr ansiktsmasken ger verkligen fina resultat med en slÀt hy utan att den kÀnns stram och vi ser en klar minskning av porer. Ansiktsmasken kÀndes riktigt skön pÄ huden och gav efterÄt en mycket fin lyster med en bra Äterfuktad hy.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en ansiktsmask?

Alla behöver nÄgon gÄng ge sin hud lite extra omvÄrdnad. Antingen för att huden Àr torr eller att du har akne, pormaskar, oljig hud eller andra hudproblem. Ansiktsmasken gör huden ren och mjuk men kan Àven ha andra positiva egenskaper som Äterfuktning och flera andra effekter beroende pÄ vilken produkt det Àr. Förutom att en ansiktsmask kan hjÀlpa dig att ÄterstÀlla balansen i huden Àr det ocksÄ bra som förebyggande hudvÄrd för att bibehÄlla en fin, frÀsch och spÀnstig hud.

En ansiktsmask kan du ocksÄ lÀgga nÀr du behöver en lugn stund för att stressa ner. Det blir en perfekt avslutning pÄ en stressig dag för att hitta energi till morgondagen.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Framförallt bör din hudtyp bestÀmma vilken ansiktsmask som passar din hy bÀst. Det finns mÄnga olika typer av ansiktsmasker med olika verkningsomrÄden tack vare olika aktiva ingredienser. Produkterna kan ge Äterfuktning Ät torr hud, ge en mogen hud elasticitet eller ge en extra fin lyster i huden. Det kan vara bra att ha nÄgra olika typer av masker hemma för att anvÀnda i olika situationer beroende pÄ hur din hud mÄr i olika perioder.

Har du en blandad hy kan du med fördel anvÀnda flera masker samtidigt pÄ olika delar av ansiktet. Det Àr till exempel vanligt att ha lite fetare hud i panna och över nÀsan medan resten av ansiktet kan vara torrt. DÄ kan du behöva en mer djuprengörande ansiktsmask för oljig hud och en Äterfuktande för torr hud. För dig med kÀnslig hud kan det vara bra med en produkt som bÄde lugnar och Äterfuktar.

SÄ anvÀnder du produkten

Börja med att tvÀtta ansiktet med en mild ansiktsrengöring för att fÄ bort orenheter och eventuellt smink. Samtidigt öppnar du upp porerna för att masken ska kunna arbeta djupare i huden. För bÀsta effekt kan du ocksÄ exfoliera huden med en peeling för att fÄ bort döda hudceller sÄ att masken kommer Ät ordentligt.

Applicera ansiktsmasken genom att ta en generös mÀngd av produkten och massera in den i ansiktet. Undvik omrÄdet nÀrmast ögonen och munnen. LÄt masken verka den tid som stÄr angiven pÄ förpackningen. Absolut inte lÀngre tid Àn som stÄr angiven eftersom huden annars kan reagera om dÀr skulle vara högkoncentrerade Àmnen i produkten. De flesta ansiktsmasker brukar anvÀndas i cirka 5 till 15 minuter innan de ska tvÀttas av. Smörj slutligen in ansiktet med en Äterfuktande krÀm.

För bÀsta resultat Àr det bra att anvÀnda en ansiktsmask cirka en till tvÄ gÄnger i veckan. AnvÀnd helst inte oftare dÄ det annars kan torka ut huden.

Betyg pÄ guiden:

Advized

Advized, hemsidan som med hjÀlp av verkliga experter sammanstÀller listor pÄ de bÀsta produkterna att köpa, har testat flera olika ansiktsmasker och sammanstÀllt dessa i en topplista. De har kollat pÄ effektivitet, priset och kÀnslan medan man anvÀnder sig av masken. I testet har de ocksÄ tagit sig en titt pÄ om produkternas formula, exempelvis om den Àr ekologisk eller vegansk. Experterna har skapat sig en helhetsbild om produkten innan de skapat listan.
 
Johanna Kvarnström: 1. Acasia Skincare Recovery Mask 50 ml, 2. Dermaceutic Mask 15 Oil Reducing Mask 50 ml, 3. Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask 100 ml, 4. Lumene LÀhde Source Hydration Recovery Aerating Gel Mask 150 ml

Louise Andersson: 1. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask 75 ml, 2. Ecooking Peel Mask 50 ml, 3. Acasia Skincare Recovery Mask 50ml, 4. Indy Beauty The Moisturizing Bomb Facial Mask 100 ml