Ett snyggt och friskt hÄr Àr mÄngas dröm men tyvÀrr blir hÄret lÀtt slitet och risigt av styling, torr luft och solljus. Det hÀnder ocksÄ att hÄret eller rÀttare sagt hÄrbotten Àr i obalans och det kan lÀtt se fettigt ut innan det Àr dags för nÀsta hÄrtvÀtt. Vi vill inte heller tvÀtta hÄret för ofta eftersom Àven det sliter pÄ hÄrstrÄna och ibland har vi inte tid att tvÀtta hÄret för att fÄ en snygg frisyr nÀr vi Àr pÄ sprÄng.

DÄ Àr ett balsamspray rÀddningen för att snabbt frÀscha upp hÄret. HÄret ser inte lika nytvÀttat ut som nÀr du anvÀnder ett torrschampo men balsamsprayen gör det enkelt att reda ut hÄret om det Àr lite risigt och tovigt samt att produkten ger hÄret Äterfuktning och glans vilket gör att hÄret ser friskare ut. Balsamspray gÄr ocksÄ under namnet leave in balsam eftersom det Àr precis vad den gör. Ett balsam du lÄter vara kvar i hÄret utan att skölja ur. En produkt som Àr enkel att anvÀnda och som snabbt ger hÄret extra fukt och glans.

Balsamsprayer vi rekommenderar 

Letar du efter en bra balsamspray som kan ge liv Ät ditt torra hÄr och ge lockar en extra kick? Vi har testat en mÀngd olika balsamsprayer och utsett bÀst i test i olika prisklasser. Med vÄr hjÀlp kan du lÀttare hitta ett balsam som rÀddar ditt torra och livlösa hÄr. I vÄra tester har vi tittat pÄ hur pass bra produkten motverkar friss, hur lÀtt det Àr att reda ut hÄret, om hÄret blir Äterfuktat och om balsamet ger nÄgon glans och fungerar som en finish. Avslutningsvis ger vi dig tips pÄ hur du vÀljer rÀtt produkt och hur du lÀttast reder ut ditt toviga hÄr pÄ rÀtt sÀtt med en balsamspray.

Alla Balsamsprayer

Davines OI All in One Milk

#1 Davines OI All in One Milk

Sammanfattning: VÄr testvinnare som bÀsta premium blev OI All in one Milk frÄn Davines, en balsamspray som ger dig mÄnga funktioner vilket namnet avslöjar. Med den hÀr balsamsprayen gÄr det hur enkelt som helst att reda ut ett trassligt och tovigt hÄr bÄde i torrt och vÄtt hÄr. HÄret blir alldeles lent och silkesmjukt och produkten tynger inte ner. NÀr vi testade den hÀr balsamsprayen upplevde vi Àven att den Àr effektiv mot frissighet. Det hÀr Àr en otroligt effektiv produkt som Àr vÀl vÀrd sitt pris.

Balsamsprayen innehÄller bland annat roucouolja, amino complex och provitamin B5 som Äterfuktar och gör hÄret mjukt. En underbar produkt som hÄller ditt hÄr snyggt. Produkten fungerar Àven som vÀrmeskydd vid hÄrstyling och som finish pÄ hÄret dÄ balsamet ger en snygg glans. Balsamsprayen doftar gott men en aning starkt vilket kan upplevas som lite vÀl starkt för kÀnsliga personer.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Lernberger Stafsing Primer BB Spray Prepare and Protect

#2 Lernberger Stafsing Primer BB Spray Prepare and Protect

Sammanfattning: En annan bra all-in-one-produkt Àr Lernberger Stafsings Primer BB Spray som Àr fri frÄn parabener och passar alla hÄrtyper. Produkten förbereder hÄret för styling, Àr fuktgivande och ger en fin mjukhet i hÄret. Med Grapeseed extract och sunfloweseed extract fÄr hÄret ett vÀrmeskydd vid vÀrmestyling och Àr fÀrgbevarande dÄ det hindrar fÀrgat hÄr frÄn att blekna. Balsamsprayen innehÄller dessutom ett UV-skydd. Ett extra plus Àr att produkten ocksÄ ger en fantastisk glans Ät ditt hÄr som en finish.

Andra aktiva Àmnen i balsamsprayen Àr aminosyror, proteiner och ceramider som tillför fukt och stÀrker hÄret. Produkten innehÄller Àven allantoin som lugnar hÄrbotten. Balsamet doftar otroligt gott och det gÄr inte riktigt att avgöra vilken doft men enligt innehÄllet Àr det en blandning av apelsin, citron, grapefrukt, bergamott, mandarin, persika, mysk, amber, liljekonvalj och jasmin. Den hÀr produkten blev en vinnare i mellanklassen eftersom balsamsprayen fungerar fantastiskt bra pÄ frissigt, torrt hÄr och gör det Äterfuktat, lent och följsamt.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Tigi S-Factor Papaya Leave-In Moisture Spray

#3 Tigi S-Factor Papaya Leave-In Moisture Spray

Sammanfattning: En underbart papaya-doftande balsamspray fÄr du med S-Factor Papaya Leave-In Moisture Spray frÄn Tigi. Produkten Àr vÄr testvinnare i budgetklassen och trots att det Àr en budgetprodukt fungerar den riktigt bra. Produkten gör det mycket lÀtt att reda ut hÄret som Àven blir Äterfuktat, mjukt och glansigt. En bra balsamspray som inte tynger ner hÄret.

Balsamsprayen innehÄller kreatin och ett hydraliserat soyaprotein vilket hjÀlper till med att bÄde reparera och stÀrka skadat hÄr. Produkten innehÄller Àven Vitamin A och E som skyddar hÄret vilket gör att den passar bra att anvÀnda som en hÄrprimer inför styling med vÀrme. I testerna tycker vi den fungerar riktigt bra som vÀrmeskydd och Àven att den motverkar frissighet och flygigt hÄr mycket bra. HÄret blir lÀttborstat och doftar ljuvligt. En prisvÀrd produkt i budgetklassen som fungerar lika bra för att fÄ ett slÀt hÄr som för dig som har lockar och vill ge lockarna en extra kick.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Noir Essential Leave In Conditioner

#4 Noir Essential Leave In Conditioner

Sammanfattning: En produkt vi har valt ut som special i vĂ„ra tester Ă€r produkten Essential – Leave In Conditioner frĂ„n Noir. Balsamsprayen innehĂ„ller inga parabener och Ă€r biologiskt nedbrytbart med sitt innehĂ„ll av druvkĂ€rneextrakt, veteprotein, silkesprotein och aloe vera. Det behövs bara en liten mĂ€ngd av produkten sĂ„ den Ă€r vĂ€ldigt dryg och rĂ€cker lĂ€nge.

Den hÀr produkten upplevde vi i testet som en fantastisk allt-i-en-produkt som gör hÄret mjukt, silkeslent och följsamt. Balsamsprayen Àr Äterfuktande, vÄrdande och reder ut hÄret utan problem och motverkar problem med friss. Den Àr ocksÄ skyddande med ett vÀrmeskydd vid styling och har ett UV-skydd. Balsamet doftar Àven jÀttegott utan att vara för stark i doften.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en balsamspray?

Ibland kan hÄret vara tovigt och se lite torrt och slitet ut vilket kan göra det svÄrt att fÄ till en snygg frisyr. Med en bra balsamspray ger du hÄret en bra Äterfuktning och du fÄr ett frÀschare hÄr som Àr lÀtt att reda ut. Balsamet Àr vÄrdande och tillför fukt men ska till skillnad mot vanligt balsam inte sköljas ur. Det kan fungera bra som en snabb uppfrÀschning nÀr du inte vill tvÀtta hÄret.

Vissa produkter kan ge hĂ„ret lite extra glans som gör att hĂ„ret ser friskare ut. Perfekt nĂ€r du har stylat fĂ€rdigt hĂ„ret och vill ha en glansig finish. En del balsamspray kan ocksĂ„ fungera som ett vĂ€rmeskydd om du vill anvĂ€nda vĂ€rmeverktyg vid styling. 

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

HÄret kan snabbt skifta i kvalitet dÀr hÄret den ena dagen kan se friskt och perfekt ut och en annan dag fÄr du inte alls hÄret som du vill ha det. Det kÀnns bara risigt, slitet och livlöst. Det kan vara svÄrt att hitta en produkt som fungerar i alla lÀgen sÄ ett tips Àr att gÀrna ha flera för olika situationer sÄ att du har en balsamspray för olika hÄrproblem. Vill du bara satsa pÄ en sÄ vÀlj en som fungerar bÀst för det du frÀmst brukar fÄ problem med.

Alla balsamsprayer ska hjÀlpa till att reda ut hÄret sÄ att du enkelt kan kamma och borsta det utan att fastna. Utöver det kan mÄnga balsam ge extra Äterfuktning vilket fÄr ett livlöst hÄr att se friskare ut. Vissa produkter kan ocksÄ fungera som vÀrmeskydd vilket kan vara bra om du stylar hÄret mycket med vÀrmeverktyg. NÄgra av produkterna kan ocksÄ innehÄlla ett UV-skydd eller ge glans som blir en extra snygg finish vid styling.

SÄ anvÀnder du produkten

Du behöver inte tvÀtta hÄret innan du anvÀnder en balsamspray och den kan anvÀndas lika bra i torrt hÄr som fuktigt hÄr. Produkten ska heller inte sköljas ut efter applicering.

Ett hÄr Àr lÀttast att reda ut frÄn topparna sÄ vi rekommenderar att du först sprayar lÀngderna och hÄrtopparna sÄ att du kan börja bearbeta de knutor och tovor som sitter lÀngst ut pÄ hÄrstrÄna. Massera in produkten försiktigt i hÄret för att den lÀttare ska komma Ät alla hÄrstrÄn. NÀr du har fÄtt bort de yttersta tovorna jobbar du sedan dig lÀngre upp nÀrmare hÄrrötterna. Precis vid hÄrrötterna brukar det sÀllan vara nÄgra problem med tovor men hÄret kan behöva frÀschas upp om det ser torr och livlöst ut.

För att bara ge ditt hÄr en vÄrdande fuktkick kan du med fördel spraya pÄ balsamet inför lÀggdags och lÄta produkten verka över natten. Vill du anvÀnda produkten som ett vÀrmeskydd vid styling med vÀrmeverktyg Àr det bara att spraya pÄ balsamet strax före. Avsluta gÀrna efter stylingen med en sprayning för att ge hÄret en fin glans.

Betyg pÄ guiden: