NÀr du vill ha en bra stylingprodukt som sÀkert fungerar sÄ att du slipper kolla frisyren hela tiden Àr hÄrgelé ett bra val. Det Àr perfekt nÀr du vill forma och styla en snygg frisyr som du vill ska hÄlla dagen nÀr du Àr pÄ jobbet eller hela kvÀllen nÀr du Àr pÄ fest. Produkten ger bÄde stadga och Àven glans och kan dessutom i vissa fall ha ett UV-skydd. Det bÀsta Àr att det Àr en otroligt enkel stylingprodukt att jobba med. Det Àr bara att ta en önskad mÀngd, gnugga ut den nÄgot i hÀnderna och fördela det i hÄret och styla som du vill.

HÄrgelé fungerar bra i bÄde kort hÄr och lÄngt hÄr nÀr du vill ha en bra hÄrdag. För kort hÄr Àr det enkelt att forma frisyren med hjÀlp av gelé. Har du istÀllet lÄngt hÄr fÄr du ett bra stöd men ÀndÄ ett mjukt och följsamt hÄr. Du kan fÄ dina lockar extra fina och framtrÀdande och det gÄr Àven att styla en wet look med bakÄtkammat hÄr. Med hÄrgelé kan du variera dig mellan flera olika frisyrer och stilar.

HĂ„rgelĂ©er vi rekommenderar 

GelĂ©er har en rad olika egenskaper för att bĂ€st forma hĂ„ret till olika frisyrer och stilar. Du hittar allt frĂ„n klassiska gelĂ©er till moussegelĂ© och flera andra varianter. Det kan göra det svĂ„rt att vĂ€lja rĂ€tt produkt nĂ€r det finns sĂ„ mĂ„nga att vĂ€lja mellan. Ibland behöver du prova dig fram för att hitta rĂ€tt. DĂ€rför hoppas vi att du med vĂ„rt test ska spara tid och pengar för att hitta bĂ€st hĂ„rgelĂ© för ditt hĂ„r. Vi har testat flera olika varianter och utnĂ€mnt en vinnare i varje prisklass. Vi reder ocksĂ„ ut skillnaden mellan hĂ„rvax och hĂ„rgelĂ© och ger dig köprĂ„d kring hur du vĂ€ljer rĂ€tt gelĂ©. 

Alla HÄrgeléer

 

Oribe Curl Gloss Hydration & Hold Gel

#1 Oribe Curl Gloss Hydration & Hold Gel

Sammanfattning: För dig som vill ha en produkt med naturliga ingredienser utan parabener och natriumklorid och som ger ditt hÄr ordentlig stadga kan vi rekommendera vÄr testvinnare som bÀsta premium. Produkten Curl Gloss Hydration & Hold frÄn Oribe hÄller frisyren pÄ plats hela dagen. HÄrgelén ger hÄret ett UV-skydd och passar extra bra för fÀrgat och keratinbehandlat hÄr.

Vi tycker att hÄrgelén doftar underbart med sitt innehÄll med extrakt frÄn blommor som jicama, cupuacu och passionsblomma. HÄrgelén har en mild, behaglig doft utan att vara för stark. Produkten Äterfuktar bra och ger hÄret en fin lyster. Det Àr en lÀtt gelé att arbeta med som du enkelt kan forma ditt hÄr med till önskad frisyr. NÀr hÄret Àr fÀrdigstylat har hÄret en vÀldigt bra stadga utan att det ser stelt ut. IstÀllet Àr hÄret bÄde mjukt och följsamt och vi upplevde ocksÄ att hÄrgelén fungerade bra för frissighet.

Vi tycker att produkten passar extra bra för lÄngt eller lockigt hÄr dÄ den ger dig fina silkesmjuka lockar och mjukt, följsamt hÄr med en fin lyster.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Fudge Hair Gum

#2 Fudge Hair Gum

Sammanfattning: Har du ont om tid och behöver en snabb stylingprodukt för att fÄ den frisyr du vill ha ska du ta en extra titt pÄ vÄr testvinnare som bÀsta mellan. Det Àr produkten Hair Gum frÄn Fudge som kan fixa ditt hÄr i ett nafs och ger hÄret stadga och perfekt struktur. Vill du ha en naturlig look anvÀnder du ytterst lite av produkten och vill du istÀllet ha en wet look anvÀnder du en större mÀngd. Produkten har en mild och ovÀntad men god doft av bubbelgum. Gelén Àr mer som ett hÄrvax och vill du forma om ditt hÄr efter ett tag fuktar du bara med lite vatten sÄ Àr det enkelt att styla om igen.

Den hÀr hÄrgelén hÄller verkligen ett kort hÄr pÄ plats. För bÀst effekt gÀller det att följa instruktionerna med att gnugga produkten ordentligt i hÀnderna innan applicering. Det gör man för att frigöra fibrerna i produkten och vi mÀrker en klar skillnad i stadga om vi gör rÀtt eller slarvar med gnuggandet. Vi tycker att produkten ocksÄ ger ett mycket bra stöd för lÄngt hÄr och för dig med fint hÄr kan du fÄ fram en bra volym.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Id Hair Beach Gum

#3 Id Hair Beach Gum

Sammanfattning: VÄr testvinnare i budgetklassen blev produkten Beach Gum frÄn Id Hair som ger en bra stadga för kort och halvlÄngt hÄr trots sitt lÄga pris. För att lyckas fÄ en bra stadga Àr det viktigt att vÀrma produkten i hÀnderna först genom att gnugga den mellan handflatorna och gÀrna att applicera den i torrt hÄr.

Vi tycker att det blir helt ok stadga med denna produkt men det hÄller kanske inte en hel dag. HÄrgelén ger en riktigt fin glans till hÄret sÄ frÀmsta anvÀndningsomrÄde Àr för att bÀttra pÄ eller styla vissa delar av hÄret och ge en snygg glans som avslutning. Konsistensen pÄ gelén Àr mer som ett strÀvt vax sÄ det kÀnns lite annorlunda att arbeta med denna produkt. Eftersom gelén mer liknar ett vax Àven i sina egenskaper passar denna bra om du vill fÄ hÄret i en saltvattenlook med bra stadga. Perfekt för dig som vill har en produkt som ett alternativ till vax och saltvattenspray.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Graham Hill Styling & Grooming Becketts Shaper Gel

#4 Graham Hill Styling & Grooming Becketts Shaper Gel

Sammanfattning: Testets utnÀmnda specialprodukt blev en produkt frÄn herrserien Graham Hill. Produkten Styling & Grooming Becketts Shaper Gel ger hÄret mycket stadga och stark glans. HÄrgelén passar extra bra för wet-look frisyrer med lÄngt hÄr.

Produkten Àr enkelt att anvÀnda genom att gnugga den i hÀnderna och arbeta in den i handdukstorkat hÄr. Gelén ger en bra stadga och doftar gott med en diskret maskulin doft.

Produktlinjen Ă€r en hyllning till den brittiska gentlemannen och stilikonen Graham Hill som var kĂ€nd som en av vĂ€rldens mest framgĂ„ngsrika racerförare. Den enda racerföraren som nĂ„gonsin Ă„stadkommit att bli bĂ„de vĂ€rldsmĂ€stare i formel 1, segrare i Indianapolis 500 och vunnit de legendariska Le Mans 24-timmars vilket brukar benĂ€mnas som den omtalade ”Tripple crown”. Det Ă€r sonen Damon Hill, Ă€ven han en framgĂ„ngsrik racerförare, som stĂ„r bakom hyllningen.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda hÄrgelé?

Det finns mÄnga bra stylingprodukter för hÄret och hÄrgelé Àr en av dem. HÄrgelé anvÀnds framförallt för att kunna hÄlla hÄret pÄ plats. Produkten ger bÄde en hÄllbar stadga och glans. Det Àr en bra och enkel stylingprodukt nÀr du vill styla ditt hÄr sÄ att frisyren hÄller sig pÄ plats under en hel dag. Vissa produkter fungerar ocksÄ extra bra nÀr du vill fÄ en bra volym pÄ ditt hÄr.

Vad Àr skillnaden mellan hÄrvax och hÄrgelé?

HÄrvax och hÄrgelé kan verka ganska lika och vissa produkter kan i konsistensen pÄminna om varandra. BÄda Àr mjuka i konsistensen och ger en bra stadga. HÄrvax Àr bra att ha i ett hÄr dÀr du vill kunna Àndra frisyren under dagen och ha ett mjukare och mer följsamt hÄr. HÄrgelé Àr mer geléaktig i konsistensen men stelnar efter ett tag i hÄret. DÄ Àr det svÄrt att Àndra frisyren tills du har tvÀttat ur gelén. HÄrgelé ger ocksÄ en extra fin glans i hÄret.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Det finns gelĂ©er med olika egenskaper som Ă€r anpassade för olika frisyrer och stilar sĂ„ beroende pĂ„ vad du vill ha för effekt kan vissa passa bĂ€ttre Ă€n andra. BestĂ€m dig för om du behöver en produkt som ger dig mer volym, om du vill ha en mer wet-look-effekt, ha en helt fixerad frisyr eller ett mer levande hĂ„r. 

En tunn gel med liten stadga kan du anvÀnda om du vill ha en mer lekfull eller rufsig look. Ditt hÄr fÄr stadga men Àr ÀndÄ mjukt och följsamt. VÀljer du en produkt med mellanstadga fÄr du lite bÀttre stadga som hÄller din frisyr lite lÀngre och passar lite bÀttre till kortare hÄr. En tjock hÄrgelé med kraftig stadga Àr bra nÀr du vill hÄlla hÄret pÄ perfekt plats under en hel dag och du kan Àven lÀttare skapa en bakÄtslickad frisyr.

VÀlj gÀrna en produkt med ett UV-skydd om du ska vara utomhus under dagen.

Det finn en rad olika mÀrken och produktegenskaper sÄ du har bra valmöjligheter att hitta en hÄrgelé som passar just dina behov.

SÄ anvÀnder du produkten

​Ta en liten gelĂ©klick i hĂ€nderna och gnugga ut den nĂ„got mellan hĂ€nderna innan du fördelar produkten i hĂ„ret. Dra fingrarna genom hĂ„ret för en jĂ€mnare fördelning. Samtidigt kan du börja forma hĂ„ret innan det Ă€r dags för att eventuellt föna hĂ„ret och styla det till önskad frisyr.

Det kan finnas sÀrskilda instruktioner beroende pÄ vilken slags gelé du har. Vissa produkter Àr framtagna med speciella egenskaper som krÀver en sÀrskild hantering för bÀsta effekt. Ta för vana att alltid lÀsa instruktionerna först. Till exempel kan en del produkter vara bÀst att applicera i torrt hÄr medan andra appliceras i fuktigt hÄr.