Lermasker har lÀnge anvÀnts inom skönhetsvÄrd dÄ maskerna har en bra djupverkande effekt med att fÄ bort orenheter och motverka oljig hy. Man kan tycka att en lermask Àr en lermask oavsett mÀrke och produkt och att det gÄr bra med vilken som helst. SjÀlvklart fungerar grundeffekten i alla lermasker men det finns en orsak till att utbudet i dag Àr stort och det Àr för att det har utvecklats fram masker med mÄnga fler effekter Àn tidigare. Framförallt har vi olika hudtyper och i dag finns det masker som Àr framtagna för olika hudtyper Àven om en lermask i sig vanligtvis brukar vara nÄgot uttorkande.

En bra lermask ska rengöra huden pÄ djupet men gÀrna Àven ge bra Äterfuktning. Produkten hjÀlper till att förminska förstorade porer, den absorberar överflödig olja och förebygger finnar. Med en hög koncentration av verkande Àmnen ger en lermask snabb effekt och ett synbart resultat.

Lermasker vi rekommenderar 

För dig som Àlskar den lyxiga kÀnslan av att unna dig lite tid för hemmaspa Àr en lermask ett absolut mÄste. Att hitta den bÀsta lermasken som passar dig Àr inte alltid lÀtt och dÀrför hoppas vi att du med hjÀlp av vÄrt test ska hitta rÀtt produkt. I testet har vi testat flera olika produkter för att hitta de bÀsta för alla hudtyper och i olika prisklasser. Vi gÄr ocksÄ igenom varför det Àr bra att anvÀnda en lermask, vad du ska tÀnka pÄ för att kunna köpa rÀtt produkt men Àven hur du bÀst anvÀnder lermasker.

Alla Lermasker

GlamGlow Supermud Clearing Treatment

#1 GlamGlow Supermud Clearing Treatment

Sammanfattning: En mycket populĂ€r produkt, Supermud Clearing Mask Treatment – Glam To Go frĂ„n Glamglow, blev vĂ„r testvinnare som bĂ€sta mellan. Vi förstĂ„r populariteten med denna lermask dĂ€r du fĂ„r mycket kvalitet för pengarna. Förutom att den rengör pĂ„ djupet Ă€r det ocksĂ„ en exfolierande ansiktsmask. Produkten ger verkligen resultat efter en behandling dĂ„ huden kĂ€nns mjuk och frĂ€sch och vi kunde Ă€ven se en mĂ€rkbar minskning av porer.

Produkten Àr utvecklad av dermatologer vilket ger dig en produkt som Àr sÀker att anvÀnda och med hög kvalitet. Lermasken innehÄller en blandning av olika AHA- och BHA-syror som rengör pÄ djupet och ger huden rÀtt PH-balans. Masken ska bland annat minska porerna och vara bra mot flera hudproblem som finnar, irriterad hud och pigmentflÀckar. För bÀsta resultat anvÀnder du produkten en till tre gÄnger i veckan och lÄter den verka i 5-20 minuter. Har du mycket kÀnslig hud kan det vara bra att först göra ett litet mindre test av produkten. NÄgra av vÄra testpersoner med kÀnslig hud tyckte att masken kunde svida lite och ge en liten rodnad.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

#2 Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

Sammanfattning: KÀnner du för att lyxa till det med en lite dyrare lermask kan vi verkligen rekommendera dig att testa Irish Moor Mud Mask frÄn Peter Thomas Roth. Du kommer inte att bli besviken! Det hÀr Àr en lermask som bÄde Àr djuprengörande, Äterfuktande, porsammandragande, motverkar rynkor och ger dig en fin slÀt hud. DÀrför passar denna mask alla hudtyper. Vanligtvis kan en lermask vara uttorkande för huden men med denna produkt fÄr du extra Äterfuktning Àven om du har torr hy. InnehÄllet bestÄr bland annat av Hijiki sjögrÀs, irlÀndsk hedlera, aktivt kol och vulkanisk aska.

Det hÀr Àr en produkt som alla testpersoner i vÄrt test bara fullkomligt Àlskade dÄ produkten gjorde hyn fantastiskt fin. Efter anvÀndning kÀndes huden ordentligt frÀsch, mjuk och hÀrligt Äterfuktad. Lermasken har visserligen ett högt pris men burken Àr stor och rymmer 150 ml och dessutom fÄr du en allt-i-en produkt vilket gör det till den enda masken du behöver.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask

#3 L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask

Sammanfattning: Under testet har vi ocksĂ„ hittat en produkt som vi vill ta med som testets specialare eftersom den skiljer sig lite frĂ„n de andra produkterna i testet. Produkten Ă€r Skincare Pure Clay Exfoliating Mask frĂ„n L’Oreal Paris och den utmanar vĂ„r testvinnare som bĂ€sta mellan. Det Ă€r en lermask som doftar gott och gör vad den ska med att rengöra pĂ„ djupet plus att den fungerar som en skrubb. Lermasken Ă€r mycket enkel att applicera och kĂ€nns behaglig pĂ„ huden. NĂ€r du tvĂ€ttar av lermasken kan du massera lite lĂ€tt och nyttja lermaskens egenskaper som en skrubb. Efter en behandling Ă€r huden mjuk och har en fin lyster och vi kan ana nĂ„got mindre porer. En nackdel med denna lermask Ă€r att den kan vara en aning svĂ„r att tvĂ€tta bort.

Produkten innehÄller tre olika lertyper montmorillonite, ghassoul och kaolin vilket ger lermasken en mer krÀmig konsistens som kÀnns skön pÄ huden. Masken Àr ocksÄ berikad med röda algextrakt som tillsammans med vulkanisk sten ger en exfolierande effekt pÄ huden som avlÀgsnar döda hudceller och skapar en jÀmnare yta. För bÀsta resultat anvÀnder du produkten tre gÄnger i veckan och lÄter den verka i 10-15 minuter. Produkten Àr mycket dryg eftersom du bara behöver anvÀnda ett ganska tunt lager.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

EXUVIANCE Purifying Clay Mask

#4 EXUVIANCE Purifying Clay Mask

Sammanfattning: En prisvÀrd produkt till budgetpris fÄr du med produkten Purifying Clay Masque frÄn Exuviance som Àr en lermask med mÄnga funktioner. Lermasken Àr djuprengörande, absorberar överflödig olja, Àr porsammandragande, fuktgivande och har en kylande och lugnande effekt pÄ irriterad hud. Aktiva ingredienser i produkten Àr honung, papaya, vitaminerna A, C och E, kaolinlera, greenleaf-extrakt och polyhydroxy-syror. Lermasken har en diskret doft och Àr bÄde lÀttapplicerad och enkel att tvÀtta av.

Det hÀr Àr en produkt som mÄnga av testpersonerna tyckte om dÄ det Àr en lermask som passar mÄnga hudtyper dÄ den bÄde absorberar överflödig olja samtidig som den Àr fuktgivande. Masken Àr mycket krÀmig till konsistensen vilket gör den hÀrligt skön och behaglig pÄ huden. Efter anvÀndning kÀndes huden vÀl rengjord och frÀsch samtidigt som huden fick en intensiv Äterfuktning. Vi kunde ocksÄ mÀrka av att porerna hade reducerats. En produkt som ger dig mycket för pengarna.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en lermask?

NÀr huden i ansiktet Àr i obalans och framförallt om du har oljig hy Àr en lermask vÀldigt effektfull. Tack vare högkoncentrerade Àmnen i en lermask ger masken ett snabbt resultat genom att verka djuprengörande och motverkar Àven oljig hy.

Lermasker rengör pĂ„ djupet vilket bĂ„de förebygger finnar och reducerar produktionen av överflödig olja. De har ocksĂ„ en porsammandragande och lugnande effekt pĂ„ huden. 

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Det Ă€r viktigt att köpa rĂ€tt produkt för att den inte ska torka ut och göra din hud alldeles för torr. UtgĂ„ frĂ„n din hudtyp nĂ€r du vĂ€ljer en lermask. De allra flesta lermasker Ă€r bĂ€st lĂ€mpade för fet eller kombinerad hud men det finns Ă€ven mildare och Ă„terfuktande varianter för torr hud. Det som Ă€r viktigt att tĂ€nka pĂ„ om du har torr hud Ă€r att inte anvĂ€nda en lermask för ofta dĂ„ det annars har en uttorkande effekt. Även om din hud Ă€r torr mĂ„r din hud bra av att anvĂ€nda en djuprengörande lermask dĂ„ och dĂ„.

SÄ anvÀnder du produkten

Innan du anvĂ€nder produkten Ă€r det viktigt att först rengöra huden ordentligt med en mild ansiktsrengöring. DĂ€refter kan du med fördel anvĂ€nda en lĂ€tt och mild peeling för att fĂ„ bort döda hudceller. 

Applicera lermasken i ansiktet genom att massera in ett jÀmnt lager och undvik omrÄdet kring ögonen och munnen. Lermasken ska bara verka en kort stund eftersom det ofta finns högkoncentrerade Àmnen för snabbare effekt som vid för lÄng anvÀndning kan irritera huden. NÀr du har anvÀnt lermasken den tid som stÄr pÄ förpackningen sköljer du av masken med ljummet vatten. DÀrefter smörjer du in ansiktet med en Äterfuktande ansiktskrÀm.

AnvÀnd inte lermasker för ofta eftersom det Àr uttorkande för huden. UngefÀr en gÄng i veckan kan vara lagom.

Betyg pÄ guiden: