Vi har alla varit dÀr nÀr hÄret börjar kÀnnas torrt och livlöst och det enda som hjÀlper Àr att klippa det Ànnu kortare och sÀtta igÄng med regelbundna inpackningar. Visst drömmer du om ett glansigt och vackert hÄr som du slipper lÀgga all tid i vÀrlden för att hÄlla i skick! Har du inte upptÀckt allt positivt med arganolja Ànnu Àr det dags nu! Oljan ger en riktig dunderkur för ditt hÄr med arganoljans nyttiga fettsyror och vitaminer och gör hÄret bÄde följsamt och glansigt. För anvÀndning i ansikte och pÄ kroppen hjÀlper produkten till att mjuka upp och bevara hudens naturliga elasticitet.

Arganolja utvinns frÄn frön frÄn argantrÀdets frukter. ArgantrÀd trivs i torra miljöer som ökenklimat och trÀden kan med sina djupa rötter komma Ät vatten. Oljan har anvÀnts av marockanska kvinnor i hundratals Är bÄde för hÄrvÄrd, hud och Àven för matlagning. NÀr oljan Àr tÀnkt att anvÀndas pÄ kroppen och i hÄret kallpressas oljan frÄn frukternas fröer. För matlagning rostas fröerna som annars kan ge problem med matsmÀltningen. Rostningen ger ocksÄ arganoljan en nötigare smak vilket passar bra i mÄnga matrÀtter.

Arganoljor vi rekommenderar 

Vi ska hÀr titta nÀrmare pÄ nÄgra utvalda produkter för hÄret som vi har valt att testa. Vi har valt nÄgra av de mest omtalade arganoljorna som finns pÄ marknaden just nu i olika prisklasser för att se om de hÄller mÄttet. Med vÄra omdömen hoppas vi att du ska hitta den arganolja som passar dig bÀst. I vÄra tester har vi tittat pÄ om produkten ger dig mjukt och glansigt hÄr, om den fungerar mot frissigt hÄr och hur vÀl produkten absorberas i hÄret för att undvika att hÄret ser fettigt ut eller snabbt tappar glansen igen.

Alla Arganoljor

Unite U Argan Oil

#1 Unite U Argan Oil

Sammanfattning: Det hÀr Àr en vÀldigt bra produkt för dig med riktigt frissigt och torrt hÄr som vill ha ett lent och skinande hÄr. Genom att anvÀnda oljan i fuktigt hÄr fÄr du ocksÄ ett bra vÀrmeskydd vid hÄrstyling. AnvÀnder du produkten under dagtid fÄr du Àven ett effektivt UV-skydd.

I vĂ„ra tester fick vi snabbt upp glansen i hĂ„ret och genom att fortsĂ€tta anvĂ€nda produkten i förebyggande syfte hĂ„ller du hĂ„ret fint lĂ€nge. UNITE U Oil Argan Oil fungerar mer Ă€n utmĂ€rkt och det behövs bara 1-3 droppar i fuktigt hĂ„r vilket gör det till en dryg produkt. 

För dig som vill ha en veganvÀnlig produkt, certifierad av PETA, bör du spana in Unites produkter. Produkterna Àr dessutom bÄde paraben- och sulfatfria och naturligtvis testas de inte pÄ djur.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Moroccanoil Oil Treatment

#2 Moroccanoil Oil Treatment

Sammanfattning: En mycket populÀr produkt för hÄret Àr Moroccanoil som mÄnga sÀger Àr originalet eftersom den har funnits lÀngst pÄ den svenska marknaden. Vi upplever att oljan absorberas snabbt i hÄret och gör hÄret mÀrkbart lenare och glansigt.

Oljan har bra konsistens dÄ den Àr nÄgot trögflytande som gör det lÀtt att arbeta med utan att det blir rinnigt eller lÀmnar nÄgon klibbig kÀnsla i hÄret. HÄret blir verkligen lÀtt att reda ut och produkten tynger inte ner hÄret.

Trots ett lite dyrare pris Àn mÄnga andra oljor Àr Moroccanoil dryg vilket gör den prisvÀrd. Produkten ger dig ocksÄ en riktigt bra vÄrdande oljebehandling.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Björn Axén Hair Oil Smooth & Shine with Argan Oil

#3 Björn Axén Hair Oil Smooth & Shine with Argan Oil

Sammanfattning: För dig som letar efter ett bra budgetalternativ kan vi rekommendera Björn Axéns Hair Oil Smooth & Shine with Argan Oil. Oljan bestÄr av bÄde arganolja och solrosolja som ger ett lent hÄr. Produkten innehÄller ocksÄ antioxidanten E-vitamin som skyddar hÄret.

Den hÀr produkten Àr tillverkad i Sverige och den Àr vegansk, dermatologiskt testad och har höga andelar naturliga ingredienser. Det som utmÀrker den hÀr oljan Àr att den doftar underbart av kokos, vanilj, frukt och blommor. Doften kommer frÄn en tillsatt hypo allergenic parfym.

Produkten gör sitt jobb med att göra hÄret mjukt och enkelt att reda ut. Du fÄr ett glansigt resultat utan att tynga ner hÄret men det Àr inte den bÀsta produkten för frissigt hÄr. Kanske fungerar produkten bÀttre pÄ att förebygga detta om du anvÀnder produkten regelbundet en lÀngre tid.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

OGX Argan Extra Strength In Shower Oil

#4 OGX Argan Extra Strength In Shower Oil

Sammanfattning: Är du lite skeptisk till att anvĂ€nda olja i hĂ„ret för att du Ă€r rĂ€dd för att det ser fettigt ut kan vi rekommendera detta balsam som innehĂ„ller arganolja. Den hĂ€r specialaren Ă€r ett bra alternativ om du inte vill köpa sĂ„ mĂ„nga produkter. Ogx Argan Extra Strength Conditioner Ă€r ett balsam som Ă€r hĂ€rligt krĂ€mig och som ger ditt hĂ„r Ă„terfuktning och gör hĂ„ret mjukt.

Vi upplever att hÄret blir underbart silkeslent med denna produkt men Àr du ute efter omgÄende glans bör du vÀlja en olja istÀllet. För bÀsta vÄrdande behandling kan du med fördel anvÀnda bÄde detta balsam och en olja för att fÄ riktigt mjukt hÄr men Àven glans.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda arganolja?

Eftersom arganoljan bÄde Àr Äterfuktande och mjukgörande Àr den ett bra komplement till dina andra hud- och hÄrvÄrdsprodukter dÀr dessa inte rÀcker till. Om du tycker att du ofta fÄr torr hud eller torrt och livlöst hÄr kan du behöva lite extra hjÀlp av arganoljan.

Arganolja Àr framförallt vÀldigt bra att anvÀnda för hÄrvÄrd för att göra hÄret bÄde mjukt och glansigt nÀr du vill slippa frissigt, livlöst eller slitet hÄr. Oljans fettsyror behandlar och ÄterupprÀttar en bra fuktbalans.

Produkten fungerar ocksÄ utmÀrkt till huden utan att tÀppa till porerna. Oljan bÄde mjukar upp och Äterfuktar torr hud samtidigt som den rengör pÄ djupet. Med Äterfuktande egenskaper som hjÀlper huden att behÄlla sin naturliga elasticitet Àr produkten ocksÄ effektiv mot rynkor.

För problem med eksem eller klÄda har oljan lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som lindrar. Oljans antioxidanter som vitamin E och fettsyror som Omega-6 kan Àven hjÀlpa till att bÄde vÄrda och lÀka huden. E-vitamin pÄskyndar lÀkning och lugnar irriterad hud samtidigt som Omega-6 ger en antiinflammatorisk effekt.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

För bÀsta effekt ska du vÀlja en ren olja som inte Àr utspÀdd. Ofta Àr de rena oljorna lite dyrare eftersom det bÄde Àr tidskrÀvande och dyrt att framstÀlla produkten. Vill du ha en Àkta arganolja ska du titta pÄ innehÄllsförteckningen. För att undvika för mycket tillsatser eller att den Àr utspÀdd Àr en kort innehÄllsförteckning en bra start. I innehÄllsförteckning ska du ocksÄ hitta 100% arganolja men den kan ocksÄ benÀmnas med andra namn.

Vi rekommenderar att du köper en kallpressad olja eftersom nÀringsÀmnena stannar kvar i produkten bÀttre Àn i jÀmförelse med en varmpressad.

För dig som har mycket torr hud eller mycket torrt och livlöst hĂ„r och behöver extra mycket Ă„terfuktning rekommenderar vi de dyrare alternativen. Behöver du bara lite extra glans och för att underhĂ„lla mjukheten i hĂ„ret kan budgetalternativen fungera tillrĂ€ckligt bra. 

Hur anvÀnder man produkten?

Arganoljan har mÄnga anvÀndningsomrÄden dÄ den kan anvÀndas bÄde som hudvÄrd, hÄrvÄrd och Àven i matlagning. TÀnk pÄ att anvÀnda sÀrskilt framtagna produkter om du vill anvÀnda det i maten.

För anvÀndning i hÄr och pÄ hud anvÀnds arganoljan outspÀdd men den gÄr ocksÄ bra att blanda med andra produkter för att ge hÄret och huden lite extra Äterfukt och glans. Produkten gÄr lÀtt in i hÄret och huden vilket gör att du inte ser oljig ut varken i hÄret eller pÄ huden.

I hÄret

För anvĂ€ndning i hĂ„ret applicerar du nĂ„gra droppar av oljan i hĂ„rlĂ€ngderna. Vill du anvĂ€nda oljan som en inpackning masserar du in arganoljan i hĂ„rlĂ€ngderna och virar en handduk om. Det gĂ„r Ă€ven bra att massera in hĂ„rbotten om du till exempel lider av klĂ„da. LĂ„t inpackningen verka i cirka 30 minuter och tvĂ€tta sedan hĂ„ret som vanligt. Efter tvĂ€tt med schampo kan du med fördel anvĂ€nda vĂ„r utvalda specialare frĂ„n Ogx – ett balsam som innehĂ„ller arganolja.

Ska du styla hÄret med hÄrfön eller plattÄng fungerar oljan som ett vÀrmeskydd. Applicera sparsamt med nÄgon droppe olja innan du stylar hÄret.

I ansiktet

Eftersom produkten Äterfuktar och Àr effektiv mot rynkor gÄr det bra att anvÀnda oljan i ansiktet och sÀrskilt kring ögonen. Det gÄr bra att anvÀnda produkten istÀllet för dag- eller nattkrÀm eller att spÀda ut din krÀm med oljan för lite mer effekt. PÄ samma sÀtt kan du blanda ut ditt ansiktsvatten eller foundation för extra lyster och Äterfuktning.

PĂ„ kroppen

Produkten fungerar Àven bra istÀllet för en vanlig kroppslotion och du kan med fördel smörja in kroppen med oljan efter en dusch eller ta ett bad med nÄgra droppar av produkten. Arganoljan kan ocksÄ anvÀndas i en bodyskrubb tillsammans med kaffesump och du fÄr dÄ en skrubb som bÄde rengör och Äterfuktar.

Punktbehandling för torra omrÄden som nagelband och hÀlar

AnvÀnd oljan överallt pÄ kroppen som punktbehandling dÀr dina vanliga produkter inte rÀcker till. Produkten gör underverk för torra och spruckna nagelband, hÀlar, armbÄgar, hÀnder, lÀppar och andra torra omrÄden.

Betyg pÄ guiden: