Mascara kan ge vÀldigt stor effekt i utseendet oavsett om du Àr sminkad i övrigt eller inte. Mascara kan öppna upp ögonen och ge ett piggare utseende, du kan skapa en sensuell och dramatisk look och precis hur mÄnga stilar du vill med olika fÀrger, volym, franslÀngd med mera. MÄnga vill ocksÄ ha lÀngre och tjockare ögonfransar Àn vad ögonfransarna vanligtvis Àr. Det mÄnga fastnar för Àr vattenfasta mascaror. Mascaran sitter pÄ plats oavsett om det regnar, om du har allergi, blir svettig eller om tÄrarna ringer i ett kÀnslofyllt ögonblick.

Ofta krÀvs det att man testar sig fram bland mÄnga olika mÀrken och produkter innan man hittar precis den rÀtta mascaran. Det kan bli mÄnga mascaror för man har hört frÄn andra att vissa produkter Àr sÄ bra. Ofta vet man inte varför en mascara anses sÄ mycket bÀttre Àn andra och det Àr inte alltid man tÀnker till varför senaste mascaran man testade inte fungerade perfekt.

Vattenfasta Mascaror vi rekommenderar 

HÀr vill vi vara en hjÀlpande hand i att guida dig fram till rÀtt mascara för dig. Vi har testat mÄnga olika produkter för att hitta de bÀsta i olika prisklasser och för att beskriva vad som Àr bra och mindre bra med varje produkt. DÄ kan du lÀttare avgöra om produkten uppfyller de behov du har av en mascara. Framförallt har vi riktat in oss pÄ mascaror som ger bra volym eftersom det Àr vad mÄnga efterstrÀvar. Vill du inte ha sÄ mycket volym utan en mer naturlig look ska du titta pÄ vÄr budgetvinnare. Föredrar du lÄnga fransar framför volym kan vi rekommendera produkten som Àr vald som special. Testerna har pÄgÄtt under en lÀngre tid för att kunna testa alla mascaror i regn för att testa hur vattenfasta de Àr. Efter vÄr presentation av vinnarna ger vi tips kring hur du vÀljer rÀtt mascara och hur du applicerar en mascara för att fÄ riktigt snygga fransar.

Alla Vattenfasta Mascaror

Dior Diorshow Pump ’N’ Volume Waterproof Mascara

#1 Dior Diorshow Pump ’N’ Volume Waterproof Mascara

Sammanfattning: Bara vi sÀger Dior förstÄr alla att det handlar om en lyxprodukt och vi har hittat en riktigt bra produkt, Diorshow PumpŽNŽVolume Waterproof Mascara, som vi utnÀmnt till testvinnare av bÀsta premium.

Har du rÄd med en dyr vattenfast mascara sÄ Àr det denna produkt du ska vÀlja om du behöver en mascara som ger volym. Mascaraborsten Àr liten och tÀt vilket gör det mycket lÀtt att applicera och du fÄr direkt volym pÄ fransarna. SjÀlva mascaran Àr lagom krÀmig vilket gör appliceringen lÀtt och det bildas inga klumpar. Mascaran stÄr verkligen emot regn i test dÄ den sitter dÀr den ska utan att fÀrga av sig eller rinna. Den sitter sÄ pass bra att den faktiskt Àr svÄr att fÄ bort om du inte har en ordentlig oljebaserad remover.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

#2 Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

Sammanfattning: VÄr testvinnare som bÀsta mellan Àr Àven den en produkt som ger volym. Det Àr produkten True Mystic Volume Waterproof Mascara frÄn Lumene. InnehÄller bestÄr av nordiska rÄvaror med bland annat blÄbÀr och fröolja som bidrar till att vÄrda fransarna och ge en naturlig fransförstÀrkare sÄ att fransarna fÄr stadga runt hela ögat.

Mascaran Àr lÀtt att applicera och det blir inga klumpar om du Àr noggrann vid appliceringen. Mascaraborsten Àr lite speciell dÄ strÄna Àr korsade ungefÀr som stjÀrnor vilket fÄr borsten att fÄ tag i fransarna och lyfta upp dem ordentligt. Det gör det lÀttare att gnugga in mascaran i fransarna och ger enkelt extra volym. Produkten klarar galant alla tester med regn.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Rimmel 100% Waterproof Mascara

#3 Rimmel 100% Waterproof Mascara

Sammanfattning: Rimmel har en bra vattenfast mascara för dig som inte önskar sÄ mycket extra volym. Det Àr produkten 100% Waterproof Mascara som blev vÄr testvinnare i budgetklassen.

Det hÀr Àr en snabbtorkande mascaran som ger en snygg diskret volym och förlÀnger fransarna nÄgot vilket passar bra till vardags för en mer naturlig look. Mascaraborsten separerar fransarna bra och det bildas inga klumpar. Mascaran hÄller sig pÄ plats hela dagen och klarar regn vÀldigt bra. Det Àr en prisvÀrd vardagsmascara för dig som inte vill ha nÄgon stor dramatisk effekt.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

The Balm Scuba Mascara

#4 The Balm Scuba Mascara

Sammanfattning: Under vÄra tester har vi valt ut en produkt som testets special. Vi valde Scuba Waterproof Mascara frÄn the Balm som tillverkar produkter som Àr parabenfria.

Den hÀr vattenfasta mascaran hÄller sig pÄ plats utan att rinna och för dig som vill ha riktigt lÄnga fransar fÄr du en ordentlig förlÀngande effekt pÄ fransarna. Det passar dig som inte önskar sÄ mycket mer volym. Mascaran varken rinner, flagnar eller smular sig och den klarar regn mycket bra.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en vattenfast mascara?

En vattenfast mascara kan vara rÀddningen i sminkvÀg nÀr du har rinnande ögon av olika anledningar eller pÄ annat sÀtt blir fuktig pÄ ögonfransarna. För att slippa att mascaran rinner eller fÀrgar av sig pÄ ögonlocket eller under ögat Àr en vattenfast mascara en riktigt bra produkt.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

För att vÀlja rÀtt vattenfast mascara behöver du först bestÀmma vilka effekter du vill uppnÄ. Vill du bara ge fransarna lite fÀrg för en naturlig look eller vill du skapa volym eller kanske lÀngre fransar?

Det Àr inte bara mascaran i sig som ger en önskad effekt utan Àven mascaraborsten. Vill du ha tjockare och fylligare fransar vÀljer du en borste som Àr tjock och tÀt. För ett naturligt resultat utan extra volym behövs istÀllet en mindre borste. Vill du att mascaran ska ge dig lÄnga separerade fransar kan du anvÀnda en borste med smÄ piggar.

Sedan finns det olika former pÄ mascaraborstarna som att den Àr böjd eller har en böjbar gummiborste.

SÄ anvÀnder du produkten

Vattenfast mascara anvÀnds pÄ precis samma sÀtt som en vanlig mascara. För att fÄ rÀtt mÀngd lÄter du borsten gÄ ner hela vÀgen i hylsan och nÀr du drar upp drar du av överflödig mascara pÄ kanten.

Alla har sina favoritsÀtt att applicera en mascara men ett tips för bÀsta resultat Àr att gnugga in fÀrgen med sicksackrörelser frÄn fransrötterna ut till toppen. Om fransarna klibbar ihop fÄr du vara snabb att separera fransarna innan mascaran hinner torka. För att undvika klumpar kan det vara bra att först lÀgga ett tunt lager. LÄt mascaran torka och sedan bygger du pÄ ett nytt lager. Det Àr speciellt bra för dig som önskar lÀngre fransar.

För att fÄ bort en vattenfast mascara tvÀttar du bort den med en oljebaserad remover.