Mascara kan ge väldigt stor effekt i utseendet oavsett om du är sminkad i övrigt eller inte. Mascara kan öppna upp ögonen och ge ett piggare utseende, du kan skapa en sensuell och dramatisk look och precis hur många stilar du vill med olika färger, volym, franslängd med mera. Många vill också ha längre och tjockare ögonfransar än vad ögonfransarna vanligtvis är. Det många fastnar för är vattenfasta mascaror. Mascaran sitter på plats oavsett om det regnar, om du har allergi, blir svettig eller om tårarna ringer i ett känslofyllt ögonblick.

Ofta krävs det att man testar sig fram bland många olika märken och produkter innan man hittar precis den rätta mascaran. Det kan bli många mascaror för man har hört från andra att vissa produkter är så bra. Ofta vet man inte varför en mascara anses så mycket bättre än andra och det är inte alltid man tänker till varför senaste mascaran man testade inte fungerade perfekt.

Vattenfasta Mascaror vi rekommenderar 

Här vill vi vara en hjälpande hand i att guida dig fram till rätt mascara för dig. Vi har testat många olika produkter för att hitta de bästa i olika prisklasser och för att beskriva vad som är bra och mindre bra med varje produkt. Då kan du lättare avgöra om produkten uppfyller de behov du har av en mascara. Framförallt har vi riktat in oss på mascaror som ger bra volym eftersom det är vad många eftersträvar. Vill du inte ha så mycket volym utan en mer naturlig look ska du titta på vår budgetvinnare. Föredrar du långa fransar framför volym kan vi rekommendera produkten som är vald som special. Testerna har pågått under en längre tid för att kunna testa alla mascaror i regn för att testa hur vattenfasta de är. Efter vår presentation av vinnarna ger vi tips kring hur du väljer rätt mascara och hur du applicerar en mascara för att få riktigt snygga fransar.

Alla Vattenfasta Mascaror

Dior Diorshow Pump ’N’ Volume Waterproof Mascara

#1 Dior Diorshow Pump ’N’ Volume Waterproof Mascara

Sammanfattning: Bara vi säger Dior förstår alla att det handlar om en lyxprodukt och vi har hittat en riktigt bra produkt, Diorshow Pump´N´Volume Waterproof Mascara, som vi utnämnt till testvinnare av bästa premium.

Har du råd med en dyr vattenfast mascara så är det denna produkt du ska välja om du behöver en mascara som ger volym. Mascaraborsten är liten och tät vilket gör det mycket lätt att applicera och du får direkt volym på fransarna. Själva mascaran är lagom krämig vilket gör appliceringen lätt och det bildas inga klumpar. Mascaran står verkligen emot regn i test då den sitter där den ska utan att färga av sig eller rinna. Den sitter så pass bra att den faktiskt är svår att få bort om du inte har en ordentlig oljebaserad remover.

  • Bästa premium av Testagram.se

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

#2 Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

Sammanfattning: Vår testvinnare som bästa mellan är även den en produkt som ger volym. Det är produkten True Mystic Volume Waterproof Mascara från Lumene. Innehåller består av nordiska råvaror med bland annat blåbär och fröolja som bidrar till att vårda fransarna och ge en naturlig fransförstärkare så att fransarna får stadga runt hela ögat.

Mascaran är lätt att applicera och det blir inga klumpar om du är noggrann vid appliceringen. Mascaraborsten är lite speciell då stråna är korsade ungefär som stjärnor vilket får borsten att få tag i fransarna och lyfta upp dem ordentligt. Det gör det lättare att gnugga in mascaran i fransarna och ger enkelt extra volym. Produkten klarar galant alla tester med regn.

  • Bästa mellan av Testagram.se

Rimmel 100% Waterproof Mascara

#3 Rimmel 100% Waterproof Mascara

Sammanfattning: Rimmel har en bra vattenfast mascara för dig som inte önskar så mycket extra volym. Det är produkten 100% Waterproof Mascara som blev vår testvinnare i budgetklassen.

Det här är en snabbtorkande mascaran som ger en snygg diskret volym och förlänger fransarna något vilket passar bra till vardags för en mer naturlig look. Mascaraborsten separerar fransarna bra och det bildas inga klumpar. Mascaran håller sig på plats hela dagen och klarar regn väldigt bra. Det är en prisvärd vardagsmascara för dig som inte vill ha någon stor dramatisk effekt.

  • Bästa budget av Testagram.se

The Balm Scuba Mascara

#4 The Balm Scuba Mascara

Sammanfattning: Under våra tester har vi valt ut en produkt som testets special. Vi valde Scuba Waterproof Mascara från the Balm som tillverkar produkter som är parabenfria.

Den här vattenfasta mascaran håller sig på plats utan att rinna och för dig som vill ha riktigt långa fransar får du en ordentlig förlängande effekt på fransarna. Det passar dig som inte önskar så mycket mer volym. Mascaran varken rinner, flagnar eller smular sig och den klarar regn mycket bra.

  • Bästa special av Testagram.se

Varför ska man använda en vattenfast mascara?

En vattenfast mascara kan vara räddningen i sminkväg när du har rinnande ögon av olika anledningar eller på annat sätt blir fuktig på ögonfransarna. För att slippa att mascaran rinner eller färgar av sig på ögonlocket eller under ögat är en vattenfast mascara en riktigt bra produkt.

Hur väljer jag rätt produkt?

För att välja rätt vattenfast mascara behöver du först bestämma vilka effekter du vill uppnå. Vill du bara ge fransarna lite färg för en naturlig look eller vill du skapa volym eller kanske längre fransar?

Det är inte bara mascaran i sig som ger en önskad effekt utan även mascaraborsten. Vill du ha tjockare och fylligare fransar väljer du en borste som är tjock och tät. För ett naturligt resultat utan extra volym behövs istället en mindre borste. Vill du att mascaran ska ge dig långa separerade fransar kan du använda en borste med små piggar.

Sedan finns det olika former på mascaraborstarna som att den är böjd eller har en böjbar gummiborste.

Så använder du produkten

Vattenfast mascara används på precis samma sätt som en vanlig mascara. För att få rätt mängd låter du borsten gå ner hela vägen i hylsan och när du drar upp drar du av överflödig mascara på kanten.

Alla har sina favoritsätt att applicera en mascara men ett tips för bästa resultat är att gnugga in färgen med sicksackrörelser från fransrötterna ut till toppen. Om fransarna klibbar ihop får du vara snabb att separera fransarna innan mascaran hinner torka. För att undvika klumpar kan det vara bra att först lägga ett tunt lager. Låt mascaran torka och sedan bygger du på ett nytt lager. Det är speciellt bra för dig som önskar längre fransar.

För att få bort en vattenfast mascara tvättar du bort den med en oljebaserad remover.