Det är ju inte alla av oss som är födda med de där långa och perfekt böjda ögonfransarna. Men som tur är så finns det knep att ta till! Med en ögonfransböjare kan du böja dina ögonfransar så de får mer volym, ser längre ut och får den där perfekta vackra böjen. Det är ett enkelt men perfekt redskap som gör att dina ögon öppnas upp och ger ett helt annat helhetsintryck till ditt ansikte. På så sätt är det faktiskt möjligt även för dig med de korta och raka ögonfransarna att få till de allra vackraste fransarna. 

Men de finns mängder med olika ögonfransböjare ute på marknaden idag och det luriga är att de alla ser nästan likadana ut trots att resultatet kan variera kraftigt. För att underlätta för dig har vi därför gjort ett utförligt test av ett antal olika ögonfransböjare och kommit fram till några riktigt värdiga vinnare.

Ögonfransböjare vi rekommenderar 

10 olika kvinnor har testat 10 olika ögonfransböjare och på sätt utvärderat och kommit fram till testets stora vinnare. Vinnaren i premiumklassen blev den fantastiska ögonfransböjaren Shiseido Eyelash Curler som är väldigt populär och som ger ett helt perfekt resultat. I mellanklassen var det Tweezerman Classic Lash Curler som kammade hem vinnarpriset, även denna en riktigt storsäljare och när vi testat den förstod vi verkligen varför. Perplex Lash Curler valdes ut som vinnare i budgetklassen och är en utmärkt produkt till ett fyndpris. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av vinnarna.

Alla Ögonfransböjare

Shiseido Eyelash Curler

#1 Shiseido Eyelash Curler

Sammanfattning:

Den här ögonfransböjaren är populär hos många och efter att vi i testpanelen har provat den så förstår vi varför, det är helt fantastiskt bra!

Shiseido Eyelash Curler är en klassisk ögonfransböjare som vid första anblick ser ut som vilken ögonfransböjare som helst men resultatet blir verkligen helt perfekt. Den är precis lagom böjd för att ge den där optimala böjningen och bredden är också alldeles lagom för att få plats med alla ögonfransarna vid en böjning vilket ger ett jämnt och naturligt resultat.

Den är som de flesta ögonfransböjare utrustad med en form av mjuk kudde som hjälper till att böja ögonfransarna. Det ger en skonsam böjning som inte skadar dina ögonfransar. 

Vill du ha den allra bästa ögonfransböjaren så är det den här du ska satsa på. Resultatet är helt perfekt och dessutom håller böjningen i sig hela dagen! Applicera gärna mascara efteråt så blir resultatet extra hållbart och vackert.

Visserligen ligger den här ögonfransböjaren i den högre prisklassen men vi tyckte att den var väl värd varenda krona. Du får ett resultat som slår alla andra ögonfransböjare och du kommer kunna ha glädje av den hur länge som helst eftersom du även kan köpa till nya kuddar när de gamla börjar bli dags att byta ut. Det här är en bra investering helt enkelt.

  • Bästa premium av Testagram.se

Tweezerman Classic Lash Curler

#2 Tweezerman Classic Lash Curler

Sammanfattning: Tweezerman Classic Lash Curler är också en ögonfransböjare som älskas av många. Även vi i testpanelen föll pladask för denna som är en ögonfransböjare till ett rimligt pris men som ändå ger ett riktigt bra resultat.

Ögonfransböjaren är utrustad med silikonkuddar som är extra skonsamma mot dina ögonfransar så du behöver inte oroa dig för att de ska ta skada. Vi upplevde också att silikonkudden hade en bra rundad form och tjocklek för att ge den där perfekta böjningen utan onaturliga veck på fransarna. Du får dessutom med tre silikonkuddar på köpet så du klarar dig ett bra tag innan det är dags att köpa nya.

Vill du ha en riktigt bra ögonfransböjare till ett rimligt pris så ska du definitivt titta närmare på Classic Lash Curler  från Tweezerman. Med denna ögonfransböjare får du ett vackert resultat som håller hela dagen.

  • Bästa mellan av Testagram.se

Perplex Ögonfransböjare

#3 Perplex Ögonfransböjare

Sammanfattning: För dig som inte vill lägga så mycket pengar på en ögonfransböjare så är det här ett utmärkt alternativ till ett riktigt budgetpris.

Perplex Lash Curler är liksom testets övriga vinnare en klassisk ögonfransböjare med kuddar som hjälper till att böja dina fransar. Även om det är en billigare variant så fungerar den riktigt bra och den har också en lyxigt guldfärgad design.

Även den kudde som den här ögonfransböjaren är utrustad med är skonsam mot dina fransar och ger en fin böjning utan några hårda veck på fransarna.  Med på köpet får du också en extra kudde att byta till när den gamla börjar bli gammal. Det finns även extra kuddar att köpa till separat när det blir dags för det. 

Det här är ett riktigt fynd för dig som vill ha ett budgetalternativ men ändå vill få ett bra resultat.

  • Bästa budget av Testagram.se

Frågor och svar

Vem behöver en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare är ett väldigt smart redskap att använda för dig som upplever att du har korta eller raka ögonfransar. Genom att använda en ögonfransböjare kan du få fransarna att se längre ut och ge dem en vacker böjning som håller hela dagen. Den öppnar också upp ögonen vilket kan göra att du ser piggare ut.

Hur använder man en ögonfransböjare?

Använd alltid ögonfransböjaren på rena och torra ögonfransar. Om du använder mascara ska den alltid applicerar efter du har böjt ögonfransarna, aldrig innan eftersom man då kan riskera att bryta av ögonfransarna. Om du precis har tvättat ansiktet kan det vara bra att vänta en stund eftersom det kan vara svårt att böja ögonfransarna om de är fuktiga. När du sedan använder ögonfransböjaren är det viktigt att komma in så nära ögonfranskanten som möjligt för att få det bästa resultatet, men akta så att du inte klämmer dig i ögonlocket. Ofta kan man behöva böja ögonfransarna på flera ställen, framförallt om du har långa ögonfransar. Då kanske det kan vara bra att böja längst in mot franskanten, på mitten och längst ut på ögonfransarna. Du får prova dig fram till vad som passar dig och dina ögonfransar bäst. Tänk på att hålla ett stadigt grepp om ögonfransböjaren när du arbetar.

Vad kostar en ögonfransböjare?

Det finns ögonfransböjare i alla möjliga prisklasser, allt ifrån några tior till flera hundra. Många gånger får man vad man betalar för och det kan därför vara bra att lägga lite extra pengar om man vill vara säker på att få en riktigt bra produkt. Däremot finns det undantag och även ögonfransböjare som kostar under hundralappen kan fungera alldeles utmärkt och ge ett fint resultat de också.

Håll din ögonfransböjare ren

Se till att kudden på ögonfransböjaren hel och i bra skick. En för torr kudde kan skada dina ögonfransar så därför bör du byta ut den med jämna mellanrum så du inte använder en sliten kudde. Det går att köpa nya kuddar separat när de som följde med vid köpet har tagit slut. Precis som med övriga makeupverktyg så måste du också vara noggrann med att rengöra din ögonfransböjare för att det inte ska bildas bakterier.

Hur kom vi fram till vilka ögonfransböjare vi skulle testa?

Det finns ögonfransböjare i många olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket från person till person vad man är villig att betala. Vi valde därför ut produkter från olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra ögonfransböjare oavsett plånbok. Vi ville även testa de produkter som är extra populära och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och på YouTube. För att komma fram till vilka produkter vi skulle testa läste vi noggrant igenom bloggar och artiklar på nätet för att få en förståelse för vilka ögonfransböjare som verkar mest populära. Därefter besökte vi även några olika skönhetsbutiker för att få deras tips och råd kring vad man bör tänka på när man väljer en ögonfransböjare. På så sätt kunde vi till slut komma fram till 10 olika produkter som vi ville testa.

Hur testade vi ögonfransböjarna?

Produkterna har testats av en testpanel bestående av tio kvinnor i olika åldrar som alla gärna ville få sina fransar att se längre och mer böjda ut. Testet pågick under fyra veckor och varje testdeltagare fick då testa två produkter under de två olika tvåveckorsperioderna för att kunna jämföra dem med varandra på ett bra sätt. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att också väga in deras åsikter i testresultatet.