Det Àr ju inte alla av oss som Àr födda med de dÀr lÄnga och perfekt böjda ögonfransarna. Men som tur Àr sÄ finns det knep att ta till! Med en ögonfransböjare kan du böja dina ögonfransar sÄ de fÄr mer volym, ser lÀngre ut och fÄr den dÀr perfekta vackra böjen. Det Àr ett enkelt men perfekt redskap som gör att dina ögon öppnas upp och ger ett helt annat helhetsintryck till ditt ansikte. PÄ sÄ sÀtt Àr det faktiskt möjligt Àven för dig med de korta och raka ögonfransarna att fÄ till de allra vackraste fransarna. 

Men de finns mÀngder med olika ögonfransböjare ute pÄ marknaden idag och det luriga Àr att de alla ser nÀstan likadana ut trots att resultatet kan variera kraftigt. För att underlÀtta för dig har vi dÀrför gjort ett utförligt test av ett antal olika ögonfransböjare och kommit fram till nÄgra riktigt vÀrdiga vinnare.

Ögonfransböjare vi rekommenderar 

10 olika kvinnor har testat 10 olika ögonfransböjare och pÄ sÀtt utvÀrderat och kommit fram till testets stora vinnare. Vinnaren i premiumklassen blev den fantastiska ögonfransböjaren Shiseido Eyelash Curler som Àr vÀldigt populÀr och som ger ett helt perfekt resultat. I mellanklassen var det Tweezerman Classic Lash Curler som kammade hem vinnarpriset, Àven denna en riktigt storsÀljare och nÀr vi testat den förstod vi verkligen varför. Perplex Lash Curler valdes ut som vinnare i budgetklassen och Àr en utmÀrkt produkt till ett fyndpris. LÀs vidare för att ta del av utförliga recensioner av vinnarna.

Alla Ögonfransböjare

Shiseido Eyelash Curler

#1 Shiseido Eyelash Curler

Sammanfattning:

Den hÀr ögonfransböjaren Àr populÀr hos mÄnga och efter att vi i testpanelen har provat den sÄ förstÄr vi varför, det Àr helt fantastiskt bra!

Shiseido Eyelash Curler Àr en klassisk ögonfransböjare som vid första anblick ser ut som vilken ögonfransböjare som helst men resultatet blir verkligen helt perfekt. Den Àr precis lagom böjd för att ge den dÀr optimala böjningen och bredden Àr ocksÄ alldeles lagom för att fÄ plats med alla ögonfransarna vid en böjning vilket ger ett jÀmnt och naturligt resultat.

Den Àr som de flesta ögonfransböjare utrustad med en form av mjuk kudde som hjÀlper till att böja ögonfransarna. Det ger en skonsam böjning som inte skadar dina ögonfransar. 

Vill du ha den allra bÀsta ögonfransböjaren sÄ Àr det den hÀr du ska satsa pÄ. Resultatet Àr helt perfekt och dessutom hÄller böjningen i sig hela dagen! Applicera gÀrna mascara efterÄt sÄ blir resultatet extra hÄllbart och vackert.

Visserligen ligger den hÀr ögonfransböjaren i den högre prisklassen men vi tyckte att den var vÀl vÀrd varenda krona. Du fÄr ett resultat som slÄr alla andra ögonfransböjare och du kommer kunna ha glÀdje av den hur lÀnge som helst eftersom du Àven kan köpa till nya kuddar nÀr de gamla börjar bli dags att byta ut. Det hÀr Àr en bra investering helt enkelt.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Tweezerman Classic Lash Curler

#2 Tweezerman Classic Lash Curler

Sammanfattning: Tweezerman Classic Lash Curler Ă€r ocksĂ„ en ögonfransböjare som Ă€lskas av mĂ„nga. Även vi i testpanelen föll pladask för denna som Ă€r en ögonfransböjare till ett rimligt pris men som Ă€ndĂ„ ger ett riktigt bra resultat.

Ögonfransböjaren Ă€r utrustad med silikonkuddar som Ă€r extra skonsamma mot dina ögonfransar sĂ„ du behöver inte oroa dig för att de ska ta skada. Vi upplevde ocksĂ„ att silikonkudden hade en bra rundad form och tjocklek för att ge den dĂ€r perfekta böjningen utan onaturliga veck pĂ„ fransarna. Du fĂ„r dessutom med tre silikonkuddar pĂ„ köpet sĂ„ du klarar dig ett bra tag innan det Ă€r dags att köpa nya.

Vill du ha en riktigt bra ögonfransböjare till ett rimligt pris sÄ ska du definitivt titta nÀrmare pÄ Classic Lash Curler  frÄn Tweezerman. Med denna ögonfransböjare fÄr du ett vackert resultat som hÄller hela dagen.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Perplex Ögonfransböjare

#3 Perplex Ögonfransböjare

Sammanfattning: För dig som inte vill lÀgga sÄ mycket pengar pÄ en ögonfransböjare sÄ Àr det hÀr ett utmÀrkt alternativ till ett riktigt budgetpris.

Perplex Lash Curler Ă€r liksom testets övriga vinnare en klassisk ögonfransböjare med kuddar som hjĂ€lper till att böja dina fransar. Även om det Ă€r en billigare variant sĂ„ fungerar den riktigt bra och den har ocksĂ„ en lyxigt guldfĂ€rgad design.

Även den kudde som den hĂ€r ögonfransböjaren Ă€r utrustad med Ă€r skonsam mot dina fransar och ger en fin böjning utan nĂ„gra hĂ„rda veck pĂ„ fransarna.  Med pĂ„ köpet fĂ„r du ocksĂ„ en extra kudde att byta till nĂ€r den gamla börjar bli gammal. Det finns Ă€ven extra kuddar att köpa till separat nĂ€r det blir dags för det. 

Det hÀr Àr ett riktigt fynd för dig som vill ha ett budgetalternativ men ÀndÄ vill fÄ ett bra resultat.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Vem behöver en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare Àr ett vÀldigt smart redskap att anvÀnda för dig som upplever att du har korta eller raka ögonfransar. Genom att anvÀnda en ögonfransböjare kan du fÄ fransarna att se lÀngre ut och ge dem en vacker böjning som hÄller hela dagen. Den öppnar ocksÄ upp ögonen vilket kan göra att du ser piggare ut. 

Hur anvÀnder man en ögonfransböjare?

AnvÀnd alltid ögonfransböjaren pÄ rena och torra ögonfransar. Om du anvÀnder mascara ska den alltid applicerar efter du har böjt ögonfransarna, aldrig innan eftersom man dÄ kan riskera att bryta av ögonfransarna.

Om du precis har tvÀttat ansiktet kan det vara bra att vÀnta en stund eftersom det kan vara svÄrt att böja ögonfransarna om de Àr fuktiga. 

NÀr du sedan anvÀnder ögonfransböjaren Àr det viktigt att komma in sÄ nÀra ögonfranskanten som möjligt för att fÄ det bÀsta resultatet, men akta sÄ att du inte klÀmmer dig i ögonlocket. Ofta kan man behöva böja ögonfransarna pÄ flera stÀllen, framförallt om du har lÄnga ögonfransar. DÄ kanske det kan vara bra att böja lÀngst in mot franskanten, pÄ mitten och lÀngst ut pÄ ögonfransarna. Du fÄr prova dig fram till vad som passar dig och dina ögonfransar bÀst. TÀnk pÄ att hÄlla ett stadigt grepp om ögonfransböjaren nÀr du arbetar. 

Vad kostar en ögonfransböjare?

Det finns ögonfransböjare i alla möjliga prisklasser, allt ifrÄn nÄgra tior till flera hundra. MÄnga gÄnger fÄr man vad man betalar för och det kan dÀrför vara bra att lÀgga lite extra pengar om man vill vara sÀker pÄ att fÄ en riktigt bra produkt. DÀremot finns det undantag och Àven ögonfransböjare som kostar under hundralappen kan fungera alldeles utmÀrkt och ge ett fint resultat de ocksÄ.

HÄll din ögonfransböjare ren

Se till att kudden pÄ ögonfransböjaren hel och i bra skick. En för torr kudde kan skada dina ögonfransar sÄ dÀrför bör du byta ut den med jÀmna mellanrum sÄ du inte anvÀnder en sliten kudde. Det gÄr att köpa nya kuddar separat nÀr de som följde med vid köpet har tagit slut. Precis som med övriga makeupverktyg sÄ mÄste du ocksÄ vara noggrann med att rengöra din ögonfransböjare för att det inte ska bildas bakterier.

Hur kom vi fram till vilka ögonfransböjare vi skulle testa?

Det finns ögonfransböjare i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra ögonfransböjare oavsett plÄnbok. Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. 

För att komma fram till vilka produkter vi skulle testa lÀste vi noggrant igenom bloggar och artiklar pÄ nÀtet för att fÄ en förstÄelse för vilka ögonfransböjare som verkar mest populÀra. DÀrefter besökte vi Àven nÄgra olika skönhetsbutiker för att fÄ deras tips och rÄd kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en ögonfransböjare. PÄ sÄ sÀtt kunde vi till slut komma fram till 10 olika produkter som vi ville testa.

Hur testade vi ögonfransböjarna?

Produkterna har testats av en testpanel bestÄende av tio kvinnor i olika Äldrar som alla gÀrna ville fÄ sina fransar att se lÀngre och mer böjda ut. Testet pÄgick under fyra veckor och varje testdeltagare fick dÄ testa tvÄ produkter under de tvÄ olika tvÄveckorsperioderna för att kunna jÀmföra dem med varandra pÄ ett bra sÀtt. 

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att ocksÄ vÀga in deras Äsikter i testresultatet.