VÄr hud i ansiktet Àr extra kÀnsligt och exponeras dagligen för bÄde solljus och andra pÄfrestningar. Huden pÄverkas Àven av att vi sover dÄligt eller om vi inte Àter en bra kost. DÄ kan det vara bra att hjÀlpa huden pÄ traven. Ibland behöver ansiktet en lite intensivare behandling med Äterfuktning för att fÄ tillbaka sin lyster och mjukhet. En ansiktsmask Àr bra att anvÀnda för att ge huden bÄde Äterfuktning och spÀnst men det Àr inte alltid det rÀcker. DÄ kan en sÀrskild fuktmask med extra fuktgivande egenskaper och nÀrande ingredienser hjÀlpa till. Vissa fuktmasker kan Àven vara bra för att svalka och lugna ner irriterad hud.

Fuktmasker vi rekommenderar 

Vi har provat mÄnga olika produkter och valt ut den bÀsta i olika prisklasser för att du lÀttare ska hitta en bra produkt som passar dig. Under vÄra tester har vi tittat pÄ fuktmaskernas effektivitet, hur lÀtta de Àr att anvÀnda och hur de kÀnns pÄ huden. Spana in listan med de bÀsta produkterna inom respektive prisklass och efter listan har vi samlat tips pÄ vad du ska tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en fuktmask. Vi ger dig Àven tips för hur du fÄr bÀst resultat nÀr du anvÀnder produkten.

Alla Fuktmasker

Estée Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask

#1 Estée Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask

Sammanfattning: En fantastisk och mÄngsidig produkt hittar du i vÄr testvinnare som bÀsta premium. Produkten Perfectly Clean Foam Cleanser/Purifying Mask frÄn Estée Lauder passar dig som har lite brÄttom och vill anvÀnda fÀrre produkter. Fuktmasken fungerar nÀmligen bÄde som en ansiktsrengöring och en ansiktsmask. Produkten passar dig med kÀnslig hy dÄ den Àr testad av dermatologer.

NÀr du vill anvÀnda fuktmasken som en ansiktsmask rÀcker det att anvÀnda den i 3 minuter. I vÄra tester upplever vi att tiden faktiskt rÀcker bra för att huden ska bli len och Äterfuktad. Ett extra plus Àr att du kan anvÀnda den hÀr produkten varje dag som en ansiktsrengöring dÄ den Àven Àr djuprengörande. Vi valde under testperioden att anvÀnda produkten pÄ bÄda sÀtten och det gav ett fint resultat i huden med bra Äterfuktning, mjuk hud och vi kunde Àven se en reducering av porer.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Clinique Moisture Surge Overnight Mask

#2 Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Sammanfattning: Vi har Ă€ven hittat en mycket bra Ă„terfuktande nattmask som vĂ„r bĂ€sta mellanprodukt. Moisture Surgeℱ Overnight mask frĂ„n Clinique Ă€r en fuktmask som gĂ„r bra att anvĂ€nda varje natt. Att det Ă€r en ansiktsmask du kan anvĂ€nda under natten kan vara extra bra för dig som inte har sĂ„ mycket tid för din hudvĂ„rdsrutin under dagen. Ett plus för dig som har brĂ„ttom Ă€r att du inte behöver tvĂ€tta av ansiktsmasken pĂ„ morgonen.

Det hÀr Àr en riktigt Äterfuktande ansiktsmask för dig som behöver extra mycket Äterfuktning. Redan efter en natt tyckte vi att den gav ett fantastiskt resultat med mjuk, len och Äterfuktad hy. Att vakna upp med en fin och frÀsch hy Àr inget man tackar nej till sÄ det Àr en mask man gÀrna vill anvÀnda varje natt.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Quick Fix Mega Moisture Gel Mask

#3 Quick Fix Mega Moisture Gel Mask

Sammanfattning: Om du aldrig har testat en fuktmask tidigare kan vi rekommendera en bra ansiktsmask till budgetpris. Produkten Àr Mega Moisture Gel Mask av mÀrket Quick Fix. Det Àr en gelmask med hyaluronsyra som ger huden en riktigt bra Äterfuktning. I innehÄllet finns Àven havskollagen och vitamin E som hjÀlper huden att behÄlla sin elasticitet.

Det hÀr blev vÄr vinnare i budgetklassen eftersom det Àr en prisvÀrd produkt som Äterfuktar bra trots sitt lÄga pris. Ansiktsmasken passar bÀst för dig med torr hy och har du en kÀnslig hy rekommenderar vi nÄgra av vÄra andra testvinnare. NÄgra av vÄra testpersoner med kÀnslig hy kunde uppleva att denna produkt kan svida lite.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Peter Thomas Roth Mask-A-Holic

#4 Peter Thomas Roth Mask-A-Holic

Sammanfattning: Till testets utnÀmnda vinnare som specialprodukt har vi valt ett kit med flera ansiktsmasker. Det Àr kitet Mask-A-Holic frÄn Peter Thomas Roth som innehÄller hela fem olika masker. Alla ansiktsmaskerna har olika egenskaper vilket ger dig flera alternativ till olika anvÀndningsomrÄden beroende pÄ vad du behöver för ansiktsbehandling vid varje tillfÀlle. Det Àr ingen billig produkt men mycket prisvÀrt och vi kan verkligen rekommendera alla fem maskerna.

Cucumber Gel Mask Àr bra för dig nÀr du har torr hud dÄ den bÄde Äterfuktar och lugnar irriterad hud. Produkten fungerar Àven bra som en nattmask.

24K Gold Mask Àr en ansiktsmask som innehÄller 24K guld som ger ditt ansikte ett fint glow och det ska Àven fungera bra mot rynkor och fina linjer.

Blue Marine Algae Mask har förutom bra Äterfuktning med nÀrande alger Àven en anti-aging effekt.

Irish Moor Mud Purifying Black Mask Àr djuprengörande och berikar huden med fukt och vitaminer.

Pumpkin Enzyme Mask Àr inte nÄgon mask utan en peeling som tar bort döda hudceller, ger en fin lyster i hyn och jÀmnar ut hudtonen.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en fuktmask?

NÀr huden kÀnns extra torr, glÄmig eller i obalans kan du behöva en ordentlig Äterfuktning med en fuktmask. En vanlig ansiktsmask gÄr ocksÄ bra men det finns sÀrskilda fuktmasker som ger din hud den dÀr extra Äterfuktningen som du kanske behöver just nu. Dessa masker kan ha extra fuktgivande egenskaper och nÀrande ingredienser som exempelvis hyaluronsyra och vitaminer. Med rÀtt Äterfuktning ser din hud pigg ut med mycket lyster.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

För att vÀlja rÀtt produkt fÄr du först fundera över hur du vill anvÀnda produkten. Vill du ha en fuktmask som du ska skölja av eller som ska sitta kvar? Vill du anvÀnda den pÄ dagen eller vill du anvÀnda den över natten?

En del fuktmasker Àr helt fokuserade pÄ att ge Äterfuktning. Andra kan ha fler positiva egenskaper som att svalka och lugna ner irriterad hud eller att Àven djuprengöra huden.

Beroende pÄ hur kÀnslig hy du har kan det vara viktigt att titta pÄ förpackningen om dÀr Àr nÄgra ingredienser som Àr högkoncentrerade som kan göra att din hud blir irriterad.

SÄ anvÀnder du produkten

Vanligtvis nĂ€r du lĂ€gger en ansiktsmask brukar den behöva verka mellan 5 – 30 minuter och sedan sköljer du av den. SĂ„ fungerar fuktmasker ocksĂ„ men det finns nĂ„gra produkter som du med fördel kan lĂ„ta sitta kvar. De maskerna Ă€r speciellt framtagna för att huden ska absorbera alla nyttigheter för maximal effekt. Det Ă€r viktigt att lĂ€sa pĂ„ förpackningen om det Ă€r en mask som kan sitta kvar sĂ„ att den inte innehĂ„ller för högkoncentrerade Ă€mnen som din hud annars inte mĂ„r bra av att bĂ€ra en lĂ€ngre stund. 

Innan du lÀgger pÄ en fuktmask Àr det viktigt att först rengöra ansiktet ordentligt med en mild ansiktsrengöring. DÄ öppnar du upp porerna samtidigt som du tvÀttar bort eventuella orenheter eller överflödig olja som kan hindra effekten av masken.

DĂ€refter Ă€r det en fördel om du exfolierar huden med en peeling. Du fĂ„r dĂ„ bort döda hudceller vilket ger fuktmasken bĂ€ttre möjligheter att arbeta djupare in i huden. 

Applicera sedan fuktmasken över ansiktet och gÀrna en bit ner pÄ halsen. Undvik omrÄdet kring ögonen och munnen. LÄt masken verka den tid som stÄr pÄ förpackningen och dÀrefter sköljer du bara av den om det Àr en mask som ska sköljas av.

Efter behandlingen mÄr huden extra bra om du smörjer in ansiktet med en Äterfuktande krÀm.

Betyg pÄ guiden: