BÀsta ögonfransserum för lÄnga och tÀta fransar. FÄ av oss Àr ju födda med dem, men mÄnga Àr vi ju som drömmer om de dÀr lÄnga, tÀta ögonfransarna och kÀmpar med mascara och ögonfransböjare för att försöka fÄ till dem.

Men det finns faktiskt ett sÀtt att fÄ ögonfransarna att vÀxa till sig och bli tÀtare sÄ du inte lÀngre behöver kÀmpa framför spegeln pÄ morgnarna. PÄ senare Är har mÄnga sminkföretag lanserat olika former av ögonfransserum som bestÄr av en blandning av nÀrande och vÄrdande ingredienser för dina ögonfransar för att fÄ dem att bli lÀngre och tÀtare samt ÄterstÀlla slitna och Äldrade fransar.

Vi har testat olika ögonfransserum och kommit fram till vilka som Àr bÀst.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rĂ„dde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nĂ€mligen Rodial Glamolash som har blivit otroligt populĂ€r. I mellanklassen vann Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum som ocksĂ„ ger ett fantastiskt resultat. I budgetklassen blev vinnaren Xlash ÖgonfransnĂ€ring som en riktigt bra produkt men till nĂ„got lĂ€gre pris. Som vanligt valde vi Ă€ven ut en speciell bubblare som den hĂ€r gĂ„ngen blev Blinc Long Lash som Ă€ven passar till dig med den allra kĂ€nsligaste huden eller för dig som anvĂ€nder kontaktlinser.

Rodial: ✅ BĂ€sta Premium

Lash & Brow Booster Serum

Rodial

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

HÀr har du ett ögonfransserum som ger resultat snabbt! Vi i testpanelen blev bÄde förvÄnade och imponerade över det omedelbara och fantastiska resultatet!

Rodial Glamolash innehÄller en blandning av vitaminer och proteiner som gör detta till en riktigt dunderkur.

Rodial Àr ett intressant grekiskt företag som vill erbjuda alternativ till skönhetsoperationer sÄsom injektioner och olika typer av kirurgiska ingrepp. De har dÀrför satsat mycket pÄ forskning kring olika ingredienser för just anti-age och uppstramande av huden

Efter bara tvĂ„ veckors anvĂ€ndning av produkten kunde vi se resultat! Även om priset ligger i premiumklassen sĂ„ tycket vi att det Ă€r en prisvĂ€rd produkt med tanke pĂ„ resultatet.

Pris: 870 kronor för 7 ml.

Swiss Clinic: ✅ BĂ€sta mellan

Eyelash Growth Serum 6 ml

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum 6 ml

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum Àr ett ögonfransserum som blivit vÀldigt populÀrt i Sverige. Och efter att ha testat den förstÄr vi varför, den ger nÀmligen ett otroligt fint resultat.

Man applicerar enkelt serumet med den medföljande penseln ovanför fransroten som en eyeliner. NÀr du sedan har uppnÄtt det resultat som du vill ha fortsÀtter du att anvÀnda serumet en gÄng i veckan för att vÄrda fransarna och pÄ sÄ sÀtt bibehÄlla resultatet.

Serumet innehÄller en spÀnnande ingrediens som heter biosackarider vilket alltsÄ bidrar till effekten. Det Àr egentligen ett koncentrat av högrenat glykogen som Àr en viktig energikÀlla i hudcellerna. 

Vi upplevde att fransana bÄde blev lÀngre och tÀtare inom en mÄnads anvÀndning.

Pris:  550 kronor för 6 ml.

Xlash ÖgonfransnĂ€ring: ✅ BĂ€sta budget

Xlash ÖgonfransnĂ€ring

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Även Xlash har valt att anvĂ€nda sig av biosackarider i sitt ögonfransserum. Det Ă€r en helt fantastisk ingrediens eftersom den ger nĂ€ring till fransarna sĂ„ de snabbt vĂ€xer sig lĂ„nga och tĂ€ta. Xlash ÖgonfransnĂ€ring innehĂ„ller Ă€ven en hel del andra naturliga ingredienser och mineraler som stimulerar fransarnas hĂ„rsĂ€ckar.

Vi blev imponerade Àven av den hÀr produkten som verkligen gav resultat. Och utifrÄn vad vi har kunnat lÀsa oss till pÄ nÀtet sÄ Àr vi inte ensamma om att vara det. Den har fÄtt otroligt bra recensioner frÄn mÄnga och vi Àr alltsÄ beredda att hÄlla med!

Serumet appliceras enkelt med den medföljande borsten, gÀrna varje kvÀll, och du kommer bli förvÄnad över hur snabbt dina fransar vÀxer.

Det hÀr Àr egentligen ingen budgetprodukt eftersom alla ögonsfransserum kostar en slant. Men jÀmfört med övriga produkter i testet sÄ Àr den prisvÀrd.

Cirkapris: 400 kr för 3 ml

Blinc: ✅ Special

Long Lash

Blinc Long Lash

  • Special av Testagram.se 

Blinc Long Lash valdes ut till specialare eftersom det Àr en produkt som passar dig med kÀnslig hud och som annars lÀtt reagerar pÄ olika typer av produkter. Den passar Àven utmÀrkt för dig som anvÀnder kontaktlinser tack vare dess milda ingredienser.

TillvÀxten av fransarna stimuleras tack vare innehÄllet av den naturliga peptiden Myristoyl Pentapeptide-17. Förutom detta innehÄller den Àven jojobaolja som Àr en fantastisk rÄvara frÄn vÀxtriket. Naturfolk har anvÀnt jojobaolja i mÄnga hundra Är och numera Àr den Àven populÀr inom skönhetsindustrin. Jojabaolja balanserar talgproduktionen och bygger upp och vÄrdar huden pÄ ett mycket skonsamt sÀtt.

Produkten ger ett fint resultat pÄ 2-4 veckor. AnvÀnd den gÀrna tvÄ gÄnger om dagen för att pÄskynda resultatet.

Pris:  670 kr för 6 ml.

Hur kom vi fram till vilka ögonfransserum vi skulle testa?

För att komma fram till vilka produkter vi skulle testa lÀste vi noggrant igenom bloggar och artiklar pÄ nÀtet för att fÄ en förstÄelse för vilka ögonfransserum som verkar mest populÀra. DÀrefter besökte vi Àven nÄgra olika skönhetsbutiker för att fÄ deras tips och rÄd kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer ett ögonfransserum. Slutligen valde vi ut de produkter som vi ville testa och bestÀllde hem dem frÄn nÄgra olika nÀtbutiker sÄsom lyko.se och nordicfeel.se.

Hur testade vi ögonfranserumen?

Produkterna har testats av en testpanel bestÄende av kvinnor i olika Äldrar som alla gÀrna ville fÄ lÀngre och tÀtare fransar. Var och en anvÀnde ett ögonfransserum under en mÄnads tid. Vi noterade hur ögonfransarna utvecklades under den hÀr tiden och kom fram till det hÀr testresultatet.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Varför ska jag anvÀnda ett ögonfransserum?

Detta Àr givetvis individuellt och inget mÄste. Men om du vill ha lÀngre och tÀtare ögonfransar sÄ kan vi verkligen rekommendera ett ögonfransserum. Det Àr en förhÄllandevis dyr produkt men om du kÀnner att du har rÄd sÄ Àr det en produkt som brukar ge ett vÀldigt fint resultat för mÄnga.

Vad Àr ett ögonfransserum?

Ögonfransserum Ă€r en relativt ny produkt pĂ„ marknaden som har kommit att bli vĂ€ldigt populĂ€r. Syftet med serumet Ă€r förse dina ögonfransar med vĂ€lgörande ingredienser och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt göra dina fransar bĂ„de lĂ€ngre och tĂ€tare. Resultatet efter en tids anvĂ€ndning brukar Ă€ven bli att fransarna ocksĂ„ blir tjockare och mörkare.

Ett fransserum innehÄller nÀring, proteiner och vitaminer anpassade för att ge fransarna det tillskott som de kan behöva. Aminosyror och peptider Àr vanliga ingredienser och likasÄ vitamin E och B5. Oftast har man Àven tillfört nÄgon form av fuktgivande ingrediens. Dessa nyttigheter trÀnger in i hÄrsÀckarna och stimulerar dem till att producera lÄnga och starka fransar.

Olika serum har olika innehÄll men grundsyftet Àr alltid detsamma, att göra fransarna starkare och lÀngre. Effekten brukar visa sig efter 3-6 veckor beroende pÄ produkt. Resultatet varierar ocksÄ givetvis frÄn person till person.

Hur anvÀnder man ett ögonfransserum?

Olika ögonfransserum anvÀnds pÄ olika sÀtt sÄ det Àr viktigt att du alltid lÀser bruksanvisningen för just den produkt som du har köpt.

Innan du applicerar serumet Àr det viktigt att du rengör huden ordentligt, annars finns det risk för att inte ingredienserna har möjlighet att trÀnga in ordentligt. Applicera alltid serumet innan du applicerar nÄgra hudvÄrdsprodukter av samma anledning. 

De flesta serum ska appliceras en gÄng per dag, gÀrna pÄ kvÀllen innan man gÄr och lÀgger sig. Att applicera flera gÄnger om dagen förbÀttrar inte resultatet utan gör bara att du slösar pÄ produkten. Försök dÀrför att istÀllet applicera kontinuerligt och ha lite tÄlamod. Oftast visar sig resultatet inom 3-6 veckor. Men dÄ behöver du vara noggrann och se till att anvÀnda serumet varje dag. NÀr du har uppnÄtt det resultat som du vill ha Àr det ocksÄ viktigt att du fortsÀtter att anvÀnda serumet exempelvis en gÄng i veckan för att bibehÄlla resultatet.

Betyg pÄ guiden: