Bästa ögonfransserum för långa och täta fransar. Få av oss är ju födda med dem, men många är vi ju som drömmer om de där långa, täta ögonfransarna och kämpar med mascara och ögonfransböjare för att försöka få till dem.

Men det finns faktiskt ett sätt att få ögonfransarna att växa till sig och bli tätare så du inte längre behöver kämpa framför spegeln på morgnarna. På senare år har många sminkföretag lanserat olika former av ögonfransserum som består av en blandning av närande och vårdande ingredienser för dina ögonfransar för att få dem att bli längre och tätare samt återställa slitna och åldrade fransar.

Vi har testat olika ögonfransserum och kommit fram till vilka som är bäst.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rådde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nämligen Rodial Glamolash som har blivit otroligt populär. I mellanklassen vann Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum som också ger ett fantastiskt resultat. I budgetklassen blev vinnaren Xlash Ögonfransnäring som en riktigt bra produkt men till något lägre pris. Som vanligt valde vi även ut en speciell bubblare som den här gången blev Blinc Long Lash som även passar till dig med den allra känsligaste huden eller för dig som använder kontaktlinser.

Rodial: ✅ Bästa Premium

Lash & Brow Booster Serum

Rodial

  • Bästa premium av Testagram.se 

Här har du ett ögonfransserum som ger resultat snabbt! Vi i testpanelen blev både förvånade och imponerade över det omedelbara och fantastiska resultatet!

Rodial Glamolash innehåller en blandning av vitaminer och proteiner som gör detta till en riktigt dunderkur.

Rodial är ett intressant grekiskt företag som vill erbjuda alternativ till skönhetsoperationer såsom injektioner och olika typer av kirurgiska ingrepp. De har därför satsat mycket på forskning kring olika ingredienser för just anti-age och uppstramande av huden

Efter bara två veckors användning av produkten kunde vi se resultat! Även om priset ligger i premiumklassen så tycket vi att det är en prisvärd produkt med tanke på resultatet.

Pris: 870 kronor för 7 ml.

Swiss Clinic: ✅ Bästa mellan

Eyelash Growth Serum 6 ml

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum 6 ml

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum är ett ögonfransserum som blivit väldigt populärt i Sverige. Och efter att ha testat den förstår vi varför, den ger nämligen ett otroligt fint resultat.

Man applicerar enkelt serumet med den medföljande penseln ovanför fransroten som en eyeliner. När du sedan har uppnått det resultat som du vill ha fortsätter du att använda serumet en gång i veckan för att vårda fransarna och på så sätt bibehålla resultatet.

Serumet innehåller en spännande ingrediens som heter biosackarider vilket alltså bidrar till effekten. Det är egentligen ett koncentrat av högrenat glykogen som är en viktig energikälla i hudcellerna. 

Vi upplevde att fransana både blev längre och tätare inom en månads användning.

Pris:  550 kronor för 6 ml.

Xlash Ögonfransnäring: ✅ Bästa budget

Xlash Ögonfransnäring

  • Bästa budget av Testagram.se 

Även Xlash har valt att använda sig av biosackarider i sitt ögonfransserum. Det är en helt fantastisk ingrediens eftersom den ger näring till fransarna så de snabbt växer sig långa och täta. Xlash Ögonfransnäring innehåller även en hel del andra naturliga ingredienser och mineraler som stimulerar fransarnas hårsäckar.

Vi blev imponerade även av den här produkten som verkligen gav resultat. Och utifrån vad vi har kunnat läsa oss till på nätet så är vi inte ensamma om att vara det. Den har fått otroligt bra recensioner från många och vi är alltså beredda att hålla med!

Serumet appliceras enkelt med den medföljande borsten, gärna varje kväll, och du kommer bli förvånad över hur snabbt dina fransar växer.

Det här är egentligen ingen budgetprodukt eftersom alla ögonsfransserum kostar en slant. Men jämfört med övriga produkter i testet så är den prisvärd.

Cirkapris: 400 kr för 3 ml

Blinc: ✅ Special

Long Lash

Blinc Long Lash

  • Special av Testagram.se 

Blinc Long Lash valdes ut till specialare eftersom det är en produkt som passar dig med känslig hud och som annars lätt reagerar på olika typer av produkter. Den passar även utmärkt för dig som använder kontaktlinser tack vare dess milda ingredienser.

Tillväxten av fransarna stimuleras tack vare innehållet av den naturliga peptiden Myristoyl Pentapeptide-17. Förutom detta innehåller den även jojobaolja som är en fantastisk råvara från växtriket. Naturfolk har använt jojobaolja i många hundra år och numera är den även populär inom skönhetsindustrin. Jojabaolja balanserar talgproduktionen och bygger upp och vårdar huden på ett mycket skonsamt sätt.

Produkten ger ett fint resultat på 2-4 veckor. Använd den gärna två gånger om dagen för att påskynda resultatet.

Pris:  670 kr för 6 ml.

Hur kom vi fram till vilka ögonfransserum vi skulle testa?

För att komma fram till vilka produkter vi skulle testa läste vi noggrant igenom bloggar och artiklar på nätet för att få en förståelse för vilka ögonfransserum som verkar mest populära. Därefter besökte vi även några olika skönhetsbutiker för att få deras tips och råd kring vad man bör tänka på när man väljer ett ögonfransserum. Slutligen valde vi ut de produkter som vi ville testa och beställde hem dem från några olika nätbutiker såsom lyko.se och nordicfeel.se.

Frågor och svar

Hur testade vi ögonfranserumen?

Produkterna har testats av en testpanel bestående av kvinnor i olika åldrar som alla gärna ville få längre och tätare fransar. Var och en använde ett ögonfransserum under en månads tid. Vi noterade hur ögonfransarna utvecklades under den här tiden och kom fram till det här testresultatet. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att även väga in deras åsikter i testresultatet.

Varför ska jag använda ett ögonfransserum?

Detta är givetvis individuellt och inget måste. Men om du vill ha längre och tätare ögonfransar så kan vi verkligen rekommendera ett ögonfransserum. Det är en förhållandevis dyr produkt men om du känner att du har råd så är det en produkt som brukar ge ett väldigt fint resultat för många.

Vad är ett ögonfransserum?

Ögonfransserum är en relativt ny produkt på marknaden som har kommit att bli väldigt populär. Syftet med serumet är förse dina ögonfransar med välgörande ingredienser och på så sätt göra dina fransar både längre och tätare. Resultatet efter en tids användning brukar även bli att fransarna också blir tjockare och mörkare. Ett fransserum innehåller näring, proteiner och vitaminer anpassade för att ge fransarna det tillskott som de kan behöva. Aminosyror och peptider är vanliga ingredienser och likaså vitamin E och B5. Oftast har man även tillfört någon form av fuktgivande ingrediens. Dessa nyttigheter tränger in i hårsäckarna och stimulerar dem till att producera långa och starka fransar. Olika serum har olika innehåll men grundsyftet är alltid detsamma, att göra fransarna starkare och längre. Effekten brukar visa sig efter 3-6 veckor beroende på produkt. Resultatet varierar också givetvis från person till person.

Hur använder man ett ögonfransserum?

Olika ögonfransserum används på olika sätt så det är viktigt att du alltid läser bruksanvisningen för just den produkt som du har köpt. Innan du applicerar serumet är det viktigt att du rengör huden ordentligt, annars finns det risk för att inte ingredienserna har möjlighet att tränga in ordentligt. Applicera alltid serumet innan du applicerar några hudvårdsprodukter av samma anledning. De flesta serum ska appliceras en gång per dag, gärna på kvällen innan man går och lägger sig. Att applicera flera gånger om dagen förbättrar inte resultatet utan gör bara att du slösar på produkten. Försök därför att istället applicera kontinuerligt och ha lite tålamod. Oftast visar sig resultatet inom 3-6 veckor. Men då behöver du vara noggrann och se till att använda serumet varje dag. När du har uppnått det resultat som du vill ha är det också viktigt att du fortsätter att använda serumet exempelvis en gång i veckan för att bibehålla resultatet.

Betyg på guiden:

4.5/5 - (15 votes)