Bästa ögonbrynstrimmer för snygga skulpterade ögonbryn. Ett par snygga och välformade ögonbryn kan göra otroligt mycket för helhetsintrycket och verkligen rama in dina ögon på ett fint sätt. Med en pincett kan man visserligen komma ganska lång men det kan vara svårt att komma åt överallt och då är en ögonbrynstrimmer ett fantastiskt bra verktyg.

Med en ögonbrynstrimmer kommer du även åt de små fjunen som annars är svåra att plocka med en pincett. Med ögonbrynstrimmern kan du enkelt också fixa längden på dina ögonbryn som annars kan vara ganska knepigt att få till med pincett och sax. 

Med hjälp av en trimmer får du helt enkelt ett bättre resultat, du kan få till den exakta formen som du önskar och dessutom går det mycket snabbare än att stå med en pincett!

Vi har gjort ett utförligt test av ett antal olika ögonbrynstrimmers för att ta reda på vilka som egentligen är bäst.

Utvalda favoriter

Vinnaren i premiumklassen blev Remington EP7070 Smooth & Silky Ultimate Facial Kit som faktiskt kan användas till mycket mer än bara dina ögonbryn. Priset i mellanklassen kammades hem av Philips Detail Trimmer HP6393/00 medan Depend Eyebrow Trimmer valdes ut som vinnare i budgetklassen. Som vanligt utsåg vi även en specialare, nämligen Moser Precision Trimmer Lithium. Läs vidare för att ta del av utförliga presentationer av alla vinnarna. Vi hoppas att detta ska förenkla för dig som är på gång att köpa en ögonbrynstrimmer.

Remington EP7070: ✅ Bästa premium

Smooth & Silky Ultimate Facial Kit

Remington-Ultimate-Facial-Care-Kit-EP7070

  • Bästa premium av Testagram.se 

Remington EP7070 Smooth & Silky Ultimate Facial Kit är ett verktyg med många olika funktioner som dessutom presterar riktigt, riktigt bra. Detta är inte bara en ögonbrynstrimmer utan i det här kitet får du även med en epilator, massagehuvud och en ansiktsborste. Med hjälp av ögonbrynstrimmern kan du både forma och trimma dina ögonbryn snabbt och effektivt. Tack vare två olika storlekar på trimmerhuvudet kan du få ett perfekt resultat och detaljerad trimning oavsett formen på ditt ansikte och dina ögonbryn. Med det större trimmerhuvudet kan du göra det mesta jobbet och därefter kan du få till detaljerna med det mindre huvudet. Det är lätt att korta ner hårstrån och trimma bort fjunet runt om dina ögonbryn.

Inte nog med detta så är det här ett redskap som du kan använda till all sortens hårväxt i ansiktet. Dessutom kan du med hjälp av massagehuvudet förbättra blodcirkulationen vilket stimulerar din hud att producera friska hudceller och ge dig en fräsch hud. 

Verktyget går även att använda som epilator som håller hårväxten borta i upp till fyra veckor.

Sammanfattningsvis är detta alltså ett multiverktyg för hårborttagning av hög kvalitet som fungerar riktigt bra! Köper du detta behöver du inga andra verktyg för hårborttagning vilket gör att produkten dessutom är riktigt prisvärd.

Cirkapris: 600 kr

Philips : ✅ Bästa mellan

Detail Trimmer HP6393/00

Philips Detail Trimmer HP639300

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Även här får du ett multifunktionsverktyg med en trimmer som du kan använda till såväl ansiktet som kroppen. Philips Detail Trimmer HP6393/00 fungerar dessutom perfekt till män för trimning av skägg och mustasch. 

Med det här verktyget får du med flera olika trimmerhuvuden i olika storlekar, de mindre för ansiktet och de större som lämpar sig för resten av kroppen. I kitet ingår två ögonbrynskammar i olika storlekar som gör att du kan få en jämn och bra längd på hela ögonbrynen. För att du enkelt ska kunna rengöra trimmern får du med en rengöringsborste. Även en pincett följer med på köpet.

Det här är en trimmer som också lämpar sig bra då du ska ut och resa eftersom den är liten och smidig att få plats med i necessären. Du får dessutom med ett praktiskt fodral att förvara den i.

Cirkapris: 300 kr

Depend: ✅ Bästa budget

Eyebrow Trimmer

Depend Eyebrow Trimmer

  • Bästa budget av Testagram.se 

Depend är ju ett billigare märke där kvalitén på produkterna kan variera, men oftast är de riktigt prisvärda och bra. De kommer ut med fler och fler högkvalitativa produkter till mycket överkomliga priser.

Depend Eyebrow Trimmer är faktiskt helt fantastiskt med tanke på det låga priset. En kvalitetsprodukt till budgetpris helt enkelt. Trimmern är speciellt utformad för ögonbrynen men fungerar även fint att använda även för bikinilinjen och under armarna. Och resultatet är faktiskt perfekt!

Med det här verktyget blir trimningen enkel, du slipper plocka hårstråna en och en med pincett och kan på så sätt fixa riktigt snygga och välformade ögonbryn på nolltid.

Bladen är hypoallergeniska och tillverkade i rostfritt stål vilket gör produkten hygienisk och bra.

Vi blev alla positivt överraskade av resultatet av en så pass billig produkt så detta tycker vi är ett riktigt fynd.

Cirkapris: 150 kr

Vem behöver köpa en ögonbrynstrimmer?

Om du vill ha välformade och snygga ögonbryn men tycker att det är svårt eller tar lång tid med en vanlig pincett så borde du absolut testa en ögonbrynstrimmer. Med en ögonbrynstrimmer kan du komma åt även de små hårstrån som en pincett inte kommer åt och dessutom går det så mycket snabbare och smidigare.

Frågor och svar 

Hur kom vi fram till vilka ögonbrynstrimmer vi skulle testa?

Vi har läst mängder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar på nätet för att få reda på vilka ögonbrynstrimmers på marknaden som verkar populärast. Vi har också besökt olika butiker där vi har kunnat få tips och rådgivning kring vad man bör tänka på när man väljer en ögonbrynstrimmer. Slutligen kom vi fram till tio olika produkter som vi ville testa och beställde hem dessa från olika nätbutiker såsom nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi dessa ögonbrynstrimmers?

Testet har pågått under två månaders tid för att håret skulle hinna växa så vi skulle ha chansen att testa några gånger. Testpanelen bestod av 10 män och 10 kvinnor som alla har fått testa varsin ögonbrynstrimmer. Vi har testat dem på olika typer av behåring och även testat de olika tillbehören som har följt med. I testerna har vi tagit hänsyn till faktorer såsom effektivitet, pris, hållbarhet och rengöring.

Hur använder jag en ögonbrynstrimmer?

När du slutligen har bestämt dig för vilken ögonbrynstrimmer du ska välja är det ju dags att använda den. Hur produkten ska användas kan dock variera och därför är det viktigt att du läser igenom bruksanvisningen före användningen. Vissa ögonbrynstrimmers ska inte dras mot hårets riktigt men för de flesta fungerar dock detta. Se till att batteriet är laddat. Försök sedan att hitta ett rum med bra belysning, förslagsvis badrummet. En spegel med förstoring är också ett riktigt bra hjälpmedel så du verkligen ser vad du gör och sliper luta dig framåt och få ont i ryggen. Är du nybörjare rekommenderar vi att du börjar med den längsta kammen på det längsta trimmerhuvudet. Placera kammen på brynet och dra den sedan längs med brynet. Du kan dra en eller flera gånger beroende på vilket resultat du vill uppnå. När du ska forma brynen underifrån kan du använda en mindre kam eller ingen kam alls. För att underlätta kan du om du vill först rita upp linjer utmed ögonbrynen för att markera hur du ska trimma. Var försiktig om du vill forma överkanten på dina ögonbryn eftersom det lätt kan se onaturligt ut. När du är färdig är det viktigt att du rengör ögonbrynstrimmern ordentligt.

Vad är fördelarna med att använda en ögonbrynstrimmer istället för en pincett?

För att få till rätt form och precisa detaljer har en ögonbrynstrimmer flera fördelar. Med en ögonbrynstrimmer kan du framförallt komma åt mindre hårstrån som du helt enkelt inte kommer åt med en pincett. Om du har buskiga ögonbryn så kan du med en ögonbrynstrimmer även korta ner längden på hårstråna vilket du ju inte kan göra med en pincett. Dessutom är många ögonbrynstrimmers utformade för att även kunna användas på annan behåring i ansiktet och ibland även på kroppen för exempelvis bikinilinjen. Perfekt om du har fjun på överläppen som du vill bli av med. Ibland kan det bästa vara en kombination av ögonbrynstrimmer och pincett för att få det absolut bästa resultatet.

Ögonbrynstrimmers som utgått:

Moser Precision Trimmer Lithium

 

Moser Precision Trimmer Lithium

  • Special av Testagram.se 

Moser Precision Trimmer Lithium är ett precisionsverktyg i form av en penntrimmer tillverkad i aluminium. En fenomenal produkt för dig som vill ha ett detaljerat resultat, oavsett om det gäller ögonbrynen, polisongerna, mustaschen eller nackhåret. Det här verktyget kan användas överallt och tack vare utformningen är det lätt att komma åt. Trimningen är också riktigt behaglig eftersom den inte rycker i hårstråna. 

Det här kitet innehåller två olika trimmerhuvuden i olika storlek, en kam och ett lithiumbatteri.

Cirkapris: 900kr

Betyg på guiden:

4.1/5 - (12 votes)