När du vill få en fräsch och fin solbränna utan att utsätta din känsliga hud med för mycket sol kan du ta hjälp av brun-utan-sol produkter. Det är också en snabb väg och ett hälsosamt sätt att skaffa sig lite färg samtidigt som du vill undvika rynkor. Perfekt när du vill börja klä dig i kläder med visa bara armar och ben fast du känner dig blek. Det finns ett stort utbud av BUS i olika utföranden. Du hittar dem som mousse, gel, crème, spray och servetter och det är en smaksak vilken variant som är bäst för dig.

Brun Utan Sol vi rekommenderar 

När du vill få en fräsch och fin solbränna utan att utsätta din känsliga hud med för mycket sol kan du ta hjälp av brun-utan-sol produkter. Det är också en snabb väg och ett hälsosamt sätt att skaffa sig lite färg samtidigt som du vill undvika rynkor. Perfekt när du vill börja klä dig i kläder med visa bara armar och ben fast du känner dig blek. Det finns ett stort utbud av BUS i olika utföranden. Du hittar dem som mousse, gel, crème, spray och servetter och det är en smaksak vilken variant som är bäst för dig.

Alla Brun Utan Sol

Clarins Delicious Self Tanning Cream

#1 Clarins Delicious Self Tanning Cream

Sammanfattning: Det här är en produkt för dig som vill ha något som är enkelt att applicera och samtidigt ger en riktigt snygg och naturlig färg.

Clarins Delicious Self Tanning Cream passar både för ansikte och kropp och ger en läcker kolafärg då den innehåller äkta kakao-extrakt från kakaobönor och kakaosmör. Denna brun-utan-sol innehåller även Aloe Vera som ger din hud en bra återfuktande effekt vilket har en positiv inverkan på att färgen sitter i så länge som möjligt.

Krämen är tjock i konsistensen och känns dryg. Till produkten kommer det med en spatel som du använder för att enkelt applicera krämen. Det är lätt att få ett jämnt resultat eftersom krämen är färgad.

  • Bästa premium av Testagram.se

Å Brun utan sol

#2 Å Brun utan sol

Sammanfattning: Åhlens har en egen produkt – Å Body Care Brun Utan Sol som i konsistensen är en lotion och den ger dig en fin gyllenbrun färg. Är du på jakt efter en bra och prisvärd budgetprodukt är detta en brun-utan-sol för dig som håller vad den lovar.

Den här krämen återfuktar huden med sin avokadoolja och det ger också en härlig doft. Avokadooljan är både mjukgörande och vårdande för din hud. Produkten passar därför både för ansikte och kropp.

Krämen har en rödaktig ton för enklare applicering som ger ett jämnare resultat och det går smidigt och snabbt att smörja in sig. Den ger din hud en naturlig solbrun färg inom två till tre timmar.

  • Bästa budget av Testagram.se

Loreal Paris Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face

#3 Loreal Paris
Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face

Sammanfattning: Ibland vill man bara ha lite extra färg i ansiktet för att bättra på färgen mellan appliceringarna. Då är denna spray från Loreal Paris – Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face en bra produkt för ansiktet.

Att spraya ut färgen är både praktiskt och känns uppfriskande i ansiktet. Du får med denna produkt en lätt och jämn färg och du behöver inte använda händerna för att jämna ut. Bara spraya på och vänta på resultatet. Enklare kan det inte bli.

Med den här sprayen får du en fin mellanbrun färg och färgen håller länge. Det bästa med denna spray är att den torkar in snabbt i huden vilket underlättar om du också ska sminka dig en kort stund efter. Tänk på att inte använda ansiktskrämer för snart efter applicering eftersom färgen då lätt försvinner.

  • Bästa special av Testagram.se

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

#4 St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Sammanfattning: En annan bra produkt som ger en fuskbränna direkt i väntan på den riktiga BUS-effekten är St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse. Bra att ha hemma i badrumsskåpet när du har bråttom och snabbt behöver en snygg färg.

Produkten är enkelt att applicera jämnt eftersom den har en bronzer och den i sig ger en fin varm färg. Moussen torkar snabbt in i huden så det är inga problem att snart klä sig luftigt efter applicering.

Den riktiga färgen kommer efter 4 till 6 timmar och då sköljer du av moussen för att undvika att lite av den karakteristiska BUS-doften framträder. Doften är inte så tydlig men du kan känna av den litegrann efter ett par timmar när produktens vanliga goda doft börjar avta.

  • Bästa special av Testagram.se

Köpguide

Fuska dig till en solbränd hy med hjälp av en BUS. Med en bra produkt får du en naturlig ton utan några fula streck eller ränder och ett resultat som håller länge. Vi ska här gå igenom vad du bör tänka på när du ska välja och köpa en brun-utan-sol produkt. Följ dessa tips och råd så kommer du att hitta den bästa BUS-produkten för dig.

Med eller utan bronzer?

En viktig fråga att ta ställning till är om du vill ha med eller utan bronzer. Fördelen är att du ser var du applicerar eftersom den ger en färg direkt. Nackdelen är att du lätt kan bli lurad av bronzerns färg när den väl släpper och den riktiga BUS-färgen träder fram. Det blir då kanske inte samma nyans du hade tänkt dig och mer av en besvikelse.

Mousse, gel, crème, spray eller servetter?

Vilken typ av produkt som är bäst att köpa handlar mycket om vilken känsla du vill få med produkten. En mousse eller kräm ger den där krämiga känslan, en gel kan kännas lite kladdig och servetter och spray kan kännas ganska blött. Här handlar det mest om en smaksak vad du föredrar.

Så använder du produkten

Glöm inte handske innan du använder produkten

Viktigast av allt när du ska applicera en brun-utan-sol är att inte glömma använda handske! Skulle du göra det misstaget att glömma gör du det bara en gång för det är så pinsamt att gå runt med brun färg i handflatorna. Ett tips är att se till att alltid ha handskar liggandes nära produkten så råkar du inte glömma. En särskild appliceringshandske hjälper dig också att få ett jämnare resultat samtidigt som du inte slösar på din produkt eftersom handsken inte drar åt sig produkten.

Så får du ett fläckfritt resultat

Inför appliceringen kan du börja med att peela eller torrborsta kroppen. Då får du bort den yttersta torra huden som annars snart kommer att flagna och ge ett fläckigt resultat. Glöm inte att vara extra noggrann på armbågar, knän och fotknölar. Efter torrborstningen återfuktar du huden vilket hjälper dig att få en jämnare nyans över hela området. Är vissa områden torra drar de områdena till sig mycket mer färg och du får därför ett fläckigt resultat.

Det här ska du tänka på när du applicerar

När du applicerar arbetar du med en mindre del av kroppen i taget så att produkten arbetas in jämt över hela området. Kör du till exempel hela armen på en och samma gång är det lätt att missa en del av huden och att du istället går över vissa hudområden mer än en gång. Välj istället att fokusera på underarmen och överarmen var för sig så blir resultatet bättre.

Så håller färgen längre

För att färgen ska hålla så länge som möjligt är det bra att du återfuktar huden med lotion och ansiktskrämer även mellan appliceringarna. Det är viktigt att huden inte blir för torr och fnasig för då lossnar färgen mycket snabbare och du får ett fläckigt resultat. Huden mår också bra av att du dricker vatten i lagom mängd och äter tillräckligt mycket frukt och grönsaker.

Att använda produkten i sol

Det är inga problem att vistas i solen med denna produkt men glöm inte att också använda solskyddsprodukter när du ska vistas i stark sol eller en längre tid i solen. En BUS skyddar inte mot de skadliga solstrålarna.

Betyg på guiden: