Brun utan sol » Bäst i test

Brun utan sol

När du vill få en fräsch och fin solbränna utan att utsätta din känsliga hud med för mycket sol kan du ta hjälp av brun-utan-sol produkter. Det är också en snabb väg och ett hälsosamt sätt att skaffa sig lite färg samtidigt som du vill undvika rynkor. Perfekt när du vill börja klä dig i kläder med visa bara armar och ben fast du känner dig blek. Det finns ett stort utbud av BUS i olika utföranden. Du hittar dem som mousse, gel, crème, spray och servetter och det är en smaksak vilken variant som är bäst för dig.

1. Clarins Delicious Self Tanning Cream

Det här är en produkt för dig som vill ha något som är enkelt att applicera och samtidigt ger en riktigt snygg och naturlig färg.

Clarins Delicious Self Tanning Cream passar både för ansikte och kropp och ger en läcker kolafärg då den innehåller äkta kakao-extrakt från kakaobönor och kakaosmör. Denna brun-utan-sol innehåller även Aloe Vera som ger din hud en bra återfuktande effekt vilket har en positiv inverkan på att färgen sitter i så länge som möjligt.

Krämen är tjock i konsistensen och känns dryg. Till produkten kommer det med en spatel som du använder för att enkelt applicera krämen. Det är lätt att få ett jämnt resultat eftersom krämen är färgad.

Kommer snart! Kommer snart!
clarins delicious self tanning cream

2. Å Brun utan sol

Åhlens har en egen produkt – Å Body Care Brun Utan Sol som i konsistensen är en lotion och den ger dig en fin gyllenbrun färg. Är du på jakt efter en bra och prisvärd budgetprodukt är detta en brun-utan-sol för dig som håller vad den lovar.

Den här krämen återfuktar huden med sin avokadoolja och det ger också en härlig doft. Avokadooljan är både mjukgörande och vårdande för din hud. Produkten passar därför både för ansikte och kropp.

Krämen har en rödaktig ton för enklare applicering som ger ett jämnare resultat och det går smidigt och snabbt att smörja in sig. Den ger din hud en naturlig solbrun färg inom två till tre timmar.

Kommer snart! Kommer snart!
Å Brun utan sol

3. Loreal Paris Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face

Ibland vill man bara ha lite extra färg i ansiktet för att bättra på färgen mellan appliceringarna. Då är denna spray från Loreal Paris – Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face en bra produkt för ansiktet.

Att spraya ut färgen är både praktiskt och känns uppfriskande i ansiktet. Du får med denna produkt en lätt och jämn färg och du behöver inte använda händerna för att jämna ut. Bara spraya på och vänta på resultatet. Enklare kan det inte bli.

Med den här sprayen får du en fin mellanbrun färg och färgen håller länge. Det bästa med denna spray är att den torkar in snabbt i huden vilket underlättar om du också ska sminka dig en kort stund efter. Tänk på att inte använda ansiktskrämer för snart efter applicering eftersom färgen då lätt försvinner.

Kommer snart! Kommer snart!
Loreal Paris Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face

4. St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

En annan bra produkt som ger en fuskbränna direkt i väntan på den riktiga BUS-effekten är St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse. Bra att ha hemma i badrumsskåpet när du har bråttom och snabbt behöver en snygg färg.

Produkten är enkelt att applicera jämnt eftersom den har en bronzer och den i sig ger en fin varm färg. Moussen torkar snabbt in i huden så det är inga problem att snart klä sig luftigt efter applicering.

Den riktiga färgen kommer efter 4 till 6 timmar och då sköljer du av moussen för att undvika att lite av den karakteristiska BUS-doften framträder. Doften är inte så tydlig men du kan känna av den litegrann efter ett par timmar när produktens vanliga goda doft börjar avta.

Kommer snart! Kommer snart!
St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Så är Brun Utan Sol utvald

När du vill få en fräsch och fin solbränna utan att utsätta din känsliga hud med för mycket sol kan du ta hjälp av brun-utan-sol produkter. Det är också en snabb väg och ett hälsosamt sätt att skaffa sig lite färg samtidigt som du vill undvika rynkor. Perfekt när du vill börja klä dig i kläder med visa bara armar och ben fast du känner dig blek. Det finns ett stort utbud av BUS i olika utföranden. Du hittar dem som mousse, gel, crème, spray och servetter och det är en smaksak vilken variant som är bäst för dig.

Eftersom det skiljer sig mycket mellan brun utan sol både i hur mycket färg de ger samt om det ger färg direkt eller gradvis valde vi ut testpersoner som efterfrågade produkternas egenskaper. För att kunna testa enkelheten i applicering samt om produkterna ger ett jämnt resultat valde vi ut testpersoner som både är vana vid BUS-produkter samt helt nybörjare. Testperioden pågick under en månad för att kunna testa produkter som ger gradvis färg samt för att kunna bedöma hur länge färgen håller mellan appliceringar.

Testerna för att hitta bästa brun utan sol genomfördes utifrån följande egenskaper:

  • Enkelt att applicera
  • Snygg och naturlig färg
  • Om det är med eller utan bronzer
  • Återfuktning
  • Absorbering
  • Hur länge färgen sitter i
  • Kladdig känsla på hud
  • Om produkten är dryg
  • Doft

Brun Utan Sol – Guide

Fuska dig till en solbränd hy med hjälp av en BUS. Med en bra produkt får du en naturlig ton utan några fula streck eller ränder och ett resultat som håller länge. Vi ska här gå igenom vad du bör tänka på när du ska välja och köpa en brun-utan-sol produkt. Följ dessa tips och råd så kommer du att hitta den bästa BUS-produkten för dig.

Med eller utan bronzer?

En viktig fråga att ta ställning till är om du vill ha med eller utan bronzer. Fördelen är att du ser var du applicerar eftersom den ger en färg direkt. Nackdelen är att du lätt kan bli lurad av bronzerns färg när den väl släpper och den riktiga BUS-färgen träder fram. Det blir då kanske inte samma nyans du hade tänkt dig och mer av en besvikelse.

Mousse, gel, crème, spray eller servetter?

Vilken typ av produkt som är bäst att köpa handlar mycket om vilken känsla du vill få med produkten. En mousse eller kräm ger den där krämiga känslan, en gel kan kännas lite kladdig och servetter och spray kan kännas ganska blött. Här handlar det mest om en smaksak vad du föredrar.

Så använder du produkten

Glöm inte handske innan du använder produkten

Viktigast av allt när du ska applicera en brun-utan-sol är att inte glömma använda handske! Skulle du göra det misstaget att glömma gör du det bara en gång för det är så pinsamt att gå runt med brun färg i handflatorna. Ett tips är att se till att alltid ha handskar liggandes nära produkten så råkar du inte glömma. En särskild appliceringshandske hjälper dig också att få ett jämnare resultat samtidigt som du inte slösar på din produkt eftersom handsken inte drar åt sig produkten.

Så får du ett fläckfritt resultat

Inför appliceringen kan du börja med att peela eller torrborsta kroppen. Då får du bort den yttersta torra huden som annars snart kommer att flagna och ge ett fläckigt resultat. Glöm inte att vara extra noggrann på armbågar, knän och fotknölar. Efter torrborstningen återfuktar du huden vilket hjälper dig att få en jämnare nyans över hela området. Är vissa områden torra drar de områdena till sig mycket mer färg och du får därför ett fläckigt resultat.

Det här ska du tänka på när du applicerar

När du applicerar arbetar du med en mindre del av kroppen i taget så att produkten arbetas in jämt över hela området. Kör du till exempel hela armen på en och samma gång är det lätt att missa en del av huden och att du istället går över vissa hudområden mer än en gång. Välj istället att fokusera på underarmen och överarmen var för sig så blir resultatet bättre.

Så håller färgen längre

För att färgen ska hålla så länge som möjligt är det bra att du återfuktar huden med lotion och ansiktskrämer även mellan appliceringarna. Det är viktigt att huden inte blir för torr och fnasig för då lossnar färgen mycket snabbare och du får ett fläckigt resultat. Huden mår också bra av att du dricker vatten i lagom mängd och äter tillräckligt mycket frukt och grönsaker.

Att använda produkten i sol

Det är inga problem att vistas i solen med denna produkt men glöm inte att också använda solskyddsprodukter när du ska vistas i stark sol eller en längre tid i solen. En BUS skyddar inte mot de skadliga solstrålarna.

Vanliga frågor om Brun Utan Sol

Hur fungerar brun utan sol?

Brun utan sol innehåller ofarliga och naturliga sockerämnen som utvinns från sockerrör. När sockerämnena kommer i kontakt med aminosyror i hudens keratin ger det en brun färg. BUS påverkar bara det yttersta hudlagret och färgen avtar i takt med att de döda hudcellerna försvinner från kroppen.

Är det farligt att använda brun utan sol?

Nej, brun utan sol är inte farligt. Det som gör huden brun är det verksamma ämnet DHA som är en naturlig sockerart.

Hur länge ska brun utan sol verka på huden?

En brun utan sol verkar oftast i 3 - 4 timmar efter applicering och då ska man undvika att blöta ner huden där man har använt BUS. Hur lång tid efter applicering som brun utan sol verkar kan dock skilja sig mellan olika produkter men det brukar stå tydligt i instruktionerna.

Hur länge håller brun utan sol?

Resultatet från en brun utan sol brukar generellt hålla ungefär 5 - 7 dagar. Det kan variera lite individuellt beroende på hur ofta man duschar och skrubbar huden. Vill man bibehålla en fin BUS-färg får man bättra på färgen cirka en gång i veckan. I ansiktet brukar färgen försvinna lite fortare eftersom många har en morgon- och kvällsrutin för huden som kan slita lite extra på färgen.

Kan man sola med brun utan sol?

Ja, det går utmärkt att sola med de allra flesta brun utan sol produkterna på kroppen. Det som kan vara bra att tänka på om man använder en BUS-produkt med parfym eller andra ämnen som kan ge allergiska reaktioner eller en ojämn pigmentering vid längre vistelse i solen. Det gäller framför allt om man samma dag har applicerat en brun utan sol eller inte duschat efter senaste appliceringen. Man måste också vara medveten om att en BUS inte är ett solskydd och skyddar inte mot solens skadliga strålar. Ska man sola bör man därför komplettera med en solkräm.

Hur får man ett jämnt resultat med BUS?

Innan man applicerar BUS bör man först förbereda huden. Det är bra att börja med att peela kroppen och då främst på de torraste partierna som ofta är knän, armbågar, fotknölar och knogar. Därefter återfuktar man med en bodylotion så att huden inte suger upp för mycket BUS i de torraste områdena vilket annars leder till ett fläckigt resultat. Låt gärna lotionen absorberas ordentligt innan brun utan sol appliceras.

Måste man duscha av brun utan sol?

Det kan variera mellan olika produkter om det ska duschas av eller inte. En del produkter kan sitta kvar medan andra bör tvättas av efter några timmar.

Betyg på testguiden:

4/5 - (236 votes)