MÄnga Àr vi vÀl som drömmer om det dÀr tjocka och fylliga hÄret med massor av volym. Men det Àr inte alltid helt lÀtt att fÄ till det dÀr snygga hÄrsvallet, framförallt inte för oss med det typiska skandinaviska och tunna hÄret. Och om man vÀl lyckas Àr det fÄ gÄnger som volymen sedan hÄller i sig mer Àn ett par timmar.

Men det finns faktiskt produkter som kan göra underverk nÀr det kommer till just volym, men det gÀller att vÀlja rÀtt produkt för alla fungerar inte lika bra.

Vi har dÀrför gjort ett utförligt test för att ta reda pÄ vilka hÄrmousse som egentligen Àr bÀst. Och vi har faktiskt hittat nÄgra riktigt bra hÄrmousse som verkligen gör sitt jobb. Vi hoppas att detta ska vara till hjÀlp dÄ du ska vÀlja en hÄrmousse som passar just dig.

HÄrmousse vi rekommenderar 

Tio olika kvinnor i olika Äldrar och med olika hÄrtyp har varit med i vÄr testpanel och testat de olika hÄrmousse som vi har valt ut. UtifrÄn detta har vi sedan valt ut nÄgra favoriter. 

Det rĂ„dde ingen tvekan om vilket hĂ„rmousse som skulle kamma hem priset i premium klassen, det blev Davines More Volume Boosting Mousse som visade sig vara en fantastiskt bra hĂ„rmousse. Även i mellanklassen fann vi en riktigt stor favorit, nĂ€mligen Fiber Mousse Volumizing & Thickening frĂ„n svenska Lernberger Stafsing, som Ă€r en hĂ„rmousse som slĂ„r det mesta! Slutligen valde vi Ă€ven ut en vinnare i budgetklassen som blev John Frieda Perfectly Full Mousse, en utmĂ€rkt hĂ„rmousse för den mindre plĂ„nboken. LĂ€s vidare för utförliga recensioner av samtliga vinnare.

Alla HĂ„rmousse

Lernberger Stafsing Fiber Mousse Volumizing and Thickening

#1 Lernberger Stafsing Fiber Mousse Volumizing and Thickening

Sammanfattning: Även den hĂ€r moussen blev en stor favorit hos testpanelen. Bakom det svenska varumĂ€rket Lernberger Stafsing stĂ„r grundarna som bĂ„de Ă€r frisörer och stylister och har arbetat med allt frĂ„n salongsarbete till internationella modejobb. Deras gedigna erfarenhet har resulterat i en riktigt bra hĂ„rvĂ„rdsserie bestĂ„ende av unika och skrĂ€ddarsydda produkter för olika hĂ„rtyper och behov. Alla produkter innehĂ„ller deras egna och unika LS Supercomplex, som Ă€r fullproppat med antioxidanter, plantextrakt och fruktsyror som boostar ditt hĂ„r.

Fiber Mousse Volumizing & Thickening Àr en fibermousse vilket innebÀr att varje hÄrstrÄ omsluts av smÄ fibrer som gör att hÄret kÀnns fylligare och tjockare. För dig med det dÀr typiska skandinaviska hÄret sÄ Àr dÀrmed den hÀr produkten perfekt för att fÄ till det dÀr fylliga svallet som sÄ mÄnga av oss drömmer om. 

Moussen anvÀnds med fördel i samband med föning och dÀrför Àr det Àven berikat med veteprotein som stÀrker och skyddar hÄret mot vÀrmen frÄn sÄvÀl hÄrfön som andra vÀrmeverktyg. I mousse finns Àven ett extrakt av solrosfrö som skyddar hÄret mot solens skadliga UV-strÄlar. 

Produkten Àr dryg sÄ den kÀnns faktiskt riktigt prisvÀrd. FrÄgan Àr om det finns nÄgot bÀttre mousse pÄ den svenska marknaden idag, för den hÀr Àr helt enkelt hur bra som helst.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Davines Volume Boosting Mousse

#2 Davines Volume Boosting Mousse

Sammanfattning: Har du ett riktigt platt hÄr som Àr svÄrt att fÄ volym i? DÄ ska du definitivt testa Davines More Volume Boosting Mousse som kan göra underverk Àven med det mest tunna och platta hÄr! Det hÀr Àr en mousse som bÄde ger volym och stadga men som ocksÄ samtidigt vÄrdar ditt hÄr.

Flera av oss i testpanelen som upplever att vi vanligtvis har svÄrt att hitta ett sÀtt att fÄ upp fyllighet och volym i vÄrt hÄr blev mycket positivt överraskade över den hÀr produkten som verkligen gör sitt jobb. Den gjorde inte heller hÄret stelt vilket mÄnga andra mousse tenderar att göra utan efterlÀmnade istÀllet ett fylligt, mjukt och hÀrligt hÄr. Denna mousse var helt klart testets stora vinnare!

Ett stort plus för denna produkt Àr att den inte innehÄller nÄgra parabener eller fÀrgÀmnen. För dig som har lockigt hÄr sÄ finns den Àven i en variant anpassad för just lockar.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

John Frieda Perfectly Full Mousse

#3 John Frieda Perfectly Full Mousse

Sammanfattning: John Frieda Perfectly Full Mousse Àr ren riktigt prisvÀrd vinnare av budgetklassen för dig som inte vill lÀgga sÄ mycket pengar pÄ en hÄrmousse. Den ger verkligen volym till hÄret och gör att hÄret kÀnns sÄdÀr tjockt och hÀrligt. 

Man fÄr en mycket bra stadga i hÄret utan att det kÀnns stelt. Ett riktigt kap helt enkelt!

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Maria Nila Styling Mousse

#4 Maria Nila Styling Mousse

Sammanfattning: 

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Hur kom vi fram till vilka hÄrmousse vi skulle testa?

Det finns hÄrmousse i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala för en hÄrmousse. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra hÄrmousse oavsett plÄnbok. Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. 

Det finns ju en hel uppsjö av olika hÄrmousse att vÀlja bland ute pÄ marknaden sÄ vÄr första uppgift blev att göra ett urval för att vÀlja ut de produkter som skulle vara med i vÄrt test. Vi gjorde mycket efterforskningar i form av att luslÀsa bloggar och skönhetsmagasin för att ta reda pÄ vilka olika mÀrken och hÄrmousse pÄ marknaden som Àr mest populÀra just nu. 

Vi besökte Àven olika frisörer för att fÄ hjÀlp och rÄdgivning kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en hÄrmousse. Vi besökte ocksÄ olika skönhetsbutiker för att ta reda pÄ vilka hÄrmousse som sÀljer bÀst i deras sortiment.

Slutligen kom vi fram till 10 olika hÄrmousse som verkade vara populÀra och som fÄtt bra recensioner av mÄnga som vi sedan valde att testa. Vi bestÀllde hem dessa hÄrmousse frÄn olika nÀtbutiker sÄsom Ählens.se, lyko.se, och nordicfeel.se.

Hur testade vi produkterna?

För att kunna testa produkterna ordentligt samlade vi ihop en testpanel bestÄende av tio kvinnor med olika hÄrtyper. Varje testdeltagare fick testa de olika produkterna under en mÄnaders tid. Var och en fick sedan notera resultatet under testets gÄng och efter testperioden samlades vi för att diskutera resultatet.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt produkterna för att Àven vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver en hÄrmousse?

Om du har ett platt hÄr och vill ha mer volym och fyllighet i ditt hÄr sÄ Àr en hÄrmousse perfekt att anvÀnda. Förutom att ge volym har mÄnga hÄrmousse Àven andra egenskaper sÄsom att vÄrda och göra ditt hÄr mjukt eller att ge en glansig finish till ditt hÄr. 

Hur fungerar en hÄrmousse?

En hÄrmousse anvÀnds frÀmst för att ge volym och fyllighet till hÄret. Har du ett platt hÄr fördelar du helt enkelt hÄrmousse vid rötterna i hÄret för att pÄ sÄ sÀtt fÄ upp mer volym. En hÄrmousse kan ocksÄ göra underverk för dig med lockigt hÄr som vill ha mer spÀnst och volym i lockarna. 

Även för dig som lockar hĂ„ret och vill fĂ„ lockarna att hĂ„lla hela dagen sĂ„ kan du med fördel applicera hĂ„rmousse i ditt hĂ„r innan du lockar det och fĂ„r pĂ„ sĂ„ sĂ€tt mycket mer hĂ„llbara lockar.

Hur anvÀnder jag en hÄrmousse?

Applicera helst din hÄrmousse nÀr hÄret fortfarande Àr fuktigt efter att du har duschat. Torka först hÄret lÀtt med en handduk och ta sedan en klick hÄrmousse som du fördelar ut över hela hÄret. Sedan lÄter du antingen hÄret lufttorka eller anvÀnder en hÄrfön för att maximera volymen.

Hur kan jag fÄ mer volym i mitt hÄr?

Förutom att anvÀnda en hÄrmousse finns det nÄgra andra saker du kan göra för att fÄ mer volym i ditt hÄr. Se till att vÀlja ett bra schampo som Àr anpassat efter din hÄrtyp. Se ocksÄ till att tvÀtta hÄret ordentligt och schamponera gÀrna tvÄ gÄnger vid varje tvÀtt sÄ att det blir riktigt rent. Satsa gÀrna pÄ ett volymschampo. VÀlj sedan ett lÀttare fuktbalsam sÄ att du inte anvÀnder ett för tungt balsam som tynger ner hÄret.

NÀr du sedan fönar ditt hÄr sÄ bör du se till att anvÀnda bra verktyg. NÄgot sÄ mÄnga kanske inte tÀnker pÄ, men genom att vÀlja fel storlek pÄ rundborste eller anvÀnda en gammal och dÄlig hÄrfön försÀmras resultatet avsevÀrt. Satsa dÀrför pÄ att investera i bra verktyg som verkligen fungerar och gör sitt jobb.

NÀr du fönar Àr det ocksÄ bra att tÀnka pÄ vilken teknik du anvÀnder. För maximal volym bör du arbeta i stora rörelser med en rundborste samtidigt som du fönar. AnvÀnd en hÄrfön dÀr du kan vÀxla mellan kall och varm luft för att pÄ sÄ sÀtt kunna fixera frisyren med hjÀlp av kall luft, pÄ sÄ sÀtt hÄller stylingen bÀttre.

Lycka till i jakten pÄ det perfekta hÄrsvallet!