Nagellacksborttagning » Bäst i test

Nagellacksbortagning

Målade naglar är snyggt och hållbarheten varierar stort där vissa nagellack kan sitta i flera dagar medan andra skavs av nästan omgående. Oavsett om man har nagellack sällan eller så ofta som varje dag behöver man någon gång ta bort färgen. För att bibehålla fina och friska naglar är det viktigt att hitta en bra och skonsam nagellacksborttagning.

Det finns många bra acetonfria alternativ att välja mellan och vi har handplockat några av de mest populära produkterna på marknaden. Dessa nagellacksborttagningar har testats och efterhand det kommer nya produkter som kan utmana våra vinnare undersöks dessa och testerna uppdateras kontinuerlig med ny information.

1. Vitry Magic Touch Nagellacksremover 75 ml

En smidig nagellacksborttagning med dip-in funktion är produkten Vitry Magic Touch Nagellacksremover. Det är bara att stoppa ner ett finger och med en enkel fingervridning försvinner även ihärdiga lackrester. Man slipper på så sätt kladd med bomullstussar och det går snabbt och enkelt att avlägsna nagellacket.

Det här är en nagellacksborttagning utan aceton vilket gör det skonsamt för naglar och huden på fingrar. Skumgummisvampen i förpackningen tål mycket användning och smular sig inte. Produkten är mycket prisvärd då den är dryg och du kan även räkna bort kostnaden för eventuella bomullstussar eller rondeller.

Vitry är ett franskt varumärke som har gått från att tillverka svärd och kirurgiska precisionsinstrument till att idag fokusera på tillverkning av högkvalitativa accessoarer för kroppsvård som saxar, pincetter, nagelknipsare med mera.

En prisvärd produkt som är enkel och effektiv att använda med ett bra resultat. Produkten har en aning stark doft.
Vitry Nagellacksborttagning

2. IsaDora Quick Dip Nail Polish Remover

En annan bra och smidig produkt är IsaDora Quick Dip Nail Polish Remover. Även här är det bara att stoppa ner fingret i burken och vrida om så tas lacket bort på någon sekund. Skumgummit i burken är fuktad och avlägsnar både försiktigt och effektivt lacket utan att torka ut nageln.

Det är smidigt att inte behöva använda bomullspads och förpackningen är praktisk och lätt att ha med på resa. Den knallrosa härliga burken piggar dessutom upp vilket ger ett extra plus.

Det här är en mycket bra acetonfri nagellacksborttagning och en mycket prisvärd produkt precis som Isadoras många andra produkter.

En effektiv produkt som är enkel att använda och mycket prisvärd. Removern doftar lite starkt, särskilt när det är en ny förpackning.
isadora_black.svg IsaDora Quick Dip Nail Polish Remover 50 ml

3. Depend O2 Dip-in Supersnabb Blå 75 ml

En produkt som både är fri från aceton, olja och parfym är Depend O2 Dip-in Supersnabb. Removern fungerar mycket bra men kräver lite mer arbete med glitterlack som kan vara lite svårare att få bort.

Precis som andra dip-in removers är även denna produkt snabb och smidig att använda och det krävs inga bomullsrondeller. Skumgummimaterialet i burken är mjukt och luckras inte upp, inte ens efter ett tags användning.

Eftersom produkten är fri från olja kan naglarna känns lite torra efter att lacket har tagits bort. Det kan därför vara bra att använda en vårdande nagelbandsolja efteråt. I övrigt är medlet skonsam mot naglarna då produkten är acetonfri.

Fri från både aceton och parfym vilket gör att den doftar mindre för personer som är känsliga. Naglarna kan kännas lite torra efteråt och produkten är inte lika effektiv på glitterlack.
Depend O2 Dip-in Supersnabb Blå 75 ml

4. Bourjois Magic Hands and Feet Nail Polish Remover, 75ml

En dip-in produkt som även går att använda till naglarna på fötterna, men på ett annat sätt, är Bourjois Magic Hands and Feet Nail Polish Remover.

För att ta bort lacket från fingernaglarna doppar man fingrarna i burken och vrider fingret några gånger. Vill man avlägsna lack från fotnaglarna använder man i stället en skumapplikator som finns i locket.

Nagellacksborttagningen innehåller närande sötmandelolja som doftar underbart av vanilj och röda frukter. Produkten är dermatologiskt testad och fri från både aceton och parabener.

En 2 i 1 produkt för både händer och fötter som är vårdande med sötmandelolja och har en behaglig doft. Produkten är inte lika effektiv som övriga produkter i testet men tar bort lacket med lite mer arbete.
Bourjois Magic Hands and Feet Nail Polish Remover, 75ml

Så är nagellacksborttagningar utvalda

Vi har inför det här testet genomsökt många av marknadens mest populära nagellacksborttagningar. Bland dessa produkter har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet i olika prisklasser. Våra egna produkttestare har testat alla produkter som ingår i detta test och bedömt var och en utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa nagellacksborttagningen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Acetonfritt – Att välja en acetonfri produkt är både viktigt för miljön men även för att skydda naglarna för onödig påfrestning. Därför har vi i våra tester valt att fokusera på acetonfria alternativ.
  • Användarvänlighet – En remover för nagellack ska vara enkel att använda på så sätt att medlet ska ta bort lacket enkelt utan för mycket gnuggande. Många av dagens borttagningsmedel som har dip-in funktion är smidiga i sin utformning och i valet av effektiva lösningsmedel. Att dessutom inte behöva använda bomullspads gör det hela ännu enklare. Därför är flertalet av våra vinnare i testet av en dip-in variant även om det inte har varit ett krav.
  • Effektivitet – Hur effektiv produkten är har varit avgörande i våra tester. Det ska gå snabbt och enkelt att fa bort nagellacket. Extra bra är det om medlet även klarar glitterlack som annars kan vara lite svåra att avlägsna.

 

Nagellacksborttagning – Köpguide

Det finns många nagellacksborttagningar att välja mellan och för personer som ofta vill måla sina naglar är det extra viktigt med en riktigt bra nagellacksborttagning. För att bibehålla fina naglar gäller det att hitta en produkt som inte är uttorkande. Det behöver också vara enkelt att ta bort lacket utan att behöva utsätta nageln för borttagningsmedlet allt för mycket och under för lång tid.

Vi ska här i denna köpguide gå igenom alla dessa saker som är viktiga att tänka på inför ett köp.

Att välja med eller utan aceton

Ett medel som innehåller aceton är effektivt för att få bort lacket riktigt fort men det finns flera nackdelar med detta ämne.

Framför allt är det uttorkande för naglarna och även nagelbanden eftersom det är ett upplösningsmedel och det tar även bort naglarnas naturliga oljor. När naglarna blir uttorkade uppstår lätt problem med sprickor och acetonet kan dessutom missfärga naglarna.

Förutom det är vätskan även brandfarligt och själva ångorna kan irritera ögonen.

Andra typer av lösningsmedel som finns i nagellacksborttagningar är betydligt skonsammare mot naglarna och många av dem är i stort sett lika effektiva att använda.

Innehåll som vårdar nageln

Både att måla naglarna och använda medel för att få bort lacket är påfrestande för naglarna. Vissa produkter lämnar också en känsla av torra naglar efter användning.

Därför kan det vara viktigt att välja en borttagningsprodukt som innehåller ämnen som vårdar och återfuktar nageln. Alternativt kan man använda en nagelolja efteråt. På så sätt slipper man att naglar och nagelband blir torra och sönderflisade om lack och lackborttagning används ofta.

Produkter som fungerar på glitterlack

För personer som ibland eller ofta använder glitterlack kan det vara bra att känna till att här finns stora skillnader mellan olika removers i effektivitet. Glitterlack är svårare att avlägsna än vanligt nagellack. Använder man denna typ av lack bör man därför titta extra noga på vilka nagellacksborttagningar som fungerar bra även på glittervarianter.

Dip-in

Att välja en produkt med dip-in är ett oerhört smidigt sätt att avlägsna lacket. De bästa produkterna kräver bara en enklare svepning med fingret i burken så har lacket avlägsnats. Det går naturligtvis bra att välja en produkt utan detta men då får man tänka på att även använda bomullstussar eller liknande för att applicera medlet.

Vanliga frågor och svar om nagellacksborttagning

Kan nagellacksborttagning bli gammalt?

Om en flaska är öppnad och har stått i några år kan medlet vara mindre effektivt på att avlägsna lacket. Det kan då vara läge att köpa en ny nagellacksborttagning. Målar man inte naglarna så ofta kan det också vara ekonomiskt och miljösmart att köpa mindre flaskor.

Är det farligt att använda nagellacksborttagning?

Nej, det är inte farligt att ta bort nagellack med borttagningsmedel. Det man ska tänka på om man använder ett medel med aceton är att inte överdriva så att det blir stora mängder och att det inte hettas upp.

Är nagellacksborttagning säkert att använda när man är gravid?

Det finns ingen forskning som visar på att nagellacksborttagning skulle skada ett foster. Det handlar dessutom om så pass små mängder som används en kort stund på fingrar och naglar.

Är nagellackborttagningsmedel utan aceton lika effektivt?

Ja, idag finns det många produkter utan aceton som är mycket snabba och effektiva på att tar bort nagellack. Fördelen med ett nagellackborttagningsmedel utan aceton är att du slipper torra och spruckna nagelband och naglar som blir torra och lätt flisas sönder.

Är det farligt att använda nagellacksborttagning flera gånger i veckan?

Nej, om du väljer en produkt utan aceton och andra skadliga kemikalier är det inte farligt. Många av marknadens nagellacksborttagningar innehåller också vårdande och skyddande ingredienser, vilket är en fördel för den som tar bort nagellack ofta.

 

 

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)