Önskar du att du kan lĂ€gga makeupen som ett proffs med ett flawless underlag? Första steget Ă€r att hitta en bra sminksvamp som gör sminkningen mycket enklare. För dig som aldrig anvĂ€nt en sminksvamp tidigare kommer du att mĂ€rka stor skillnad pĂ„ att du fĂ„r ett mycket jĂ€mnare resultat. AnvĂ€nder du svamp idag men Ă€r Ă€ndĂ„ inte nöjd sĂ„ kan du behöva du byta sort. Men kan det verkligen ha betydelse vilken svamp du anvĂ€nder? Ja, faktiskt kan det ha stor skillnad i resultatet.

Sminksvampar finns i mÄnga varianter i olika former, material och storlekar. Varje form, material och storlek har sina fördelar och ger olika resultat. Beroende pÄ om du ska applicera en krÀm som en foundation eller om du ska applicera ett puder eller en rouge behöver du olika svampar som verktyg för bÀsta resultat.

Sminksvampar vi rekommenderar 

Vi har testat flera produkter och framförallt de allra populÀraste produkterna för att se om de verkligen Àr sÄ bra som mÄnga verkar tycka. I testerna har vi bland annat letat testvinnare som Àr smidiga att anvÀnda och som ger ett jÀmnt resultat. Vi har tagit fram en vinnare i olika prisklasser och försökt att Äterge en bra jÀmförelse mellan de olika vinnarna för att göra det enklare för dig att vÀlja rÀtt produkt som passar dig. Avslutningsvis berÀttar vi om skillnaden mellan att anvÀnda en sminksvamp och att applicera med hjÀlp av hÀnderna och ger Àven rÄd kring hur du tvÀttar dina svampar.

Alla Sminksvampar

BeautyBlender Original

#1 BeautyBlender Original

Sammanfattning: I testet var vi sÄ klart tvungna att prova klassikern Beautyblender som har banat vÀgen för nya sminksvampar pÄ marknaden. MÄnga av testpersonerna anvÀnder redan denna svamp men fick nu tillfÀllet att jÀmföra den med andra produkter.

Det Ă€r inte svĂ„rt att förstĂ„ varför denna produkt har blivit sĂ„ populĂ€r! Framförallt Ă€r formen sĂ„ smart att bĂ„de slippa kanter som ger fula linjer och rĂ€nder i underlaget och att svampen smalnar till i ena Ă€nden för att komma Ă„t pĂ„ smĂ„ stĂ€llen. Materialet i svampen Ă€r bĂ„de mjukt och följsamt vilket underlĂ€ttar sminkningen och ger ett perfekt resultat. Det Ă€r inget latex i materialet som annars kan lukta lite illa. Det Ă€r vĂ€ldigt smĂ„ porer i svampen vilket gör att den inte suger Ă„t sig för mycket av krĂ€men. Ännu mindre risk Ă€r det eftersom denna svamp bör vara fuktad vid anvĂ€ndning sĂ„ att krĂ€men lĂ€ttare stannar pĂ„ ytan. Produkten Ă€r ocksĂ„ lĂ€tt att rengöra efter anvĂ€ndning.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

#2 Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Sammanfattning: En annan populĂ€r produkt vi valde att testa Ă€r Miracle Complexion Sponge frĂ„n Real Techniques som blev vĂ„r testvinnare som bĂ€sta mellan. Även denna svamp ger bĂ€st resultat om svampen Ă€r fuktad vid anvĂ€ndning och materialet Ă€r fri frĂ„n latex.

Precis som Beautyblender har Àven denna sminksvamp smÄ porer vilket gör att du inte slösar pÄ produkt i onödan som sedan bara tvÀttas ur vid rengöring. Det Àr inte riktigt samma slags form och Àven om kanterna pÄ denna variant Àr rundade blir det ÀndÄ en kant som gör det nÄgot svÄrare att fÄ ett jÀmnt resultat i jÀmförelse med vÄr vinnare som bÀsta premium. Materialet i denna svamp Àr nÄgot hÄrdare vilket ocksÄ kan göra det lite svÄrare att fÄ ett jÀmnt resultat. Formen har inte heller riktigt samma smala avsmalnande form för att komma Ät pÄ mindre ytor.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Lyko Blending Sponge

#3 Lyko Blending Sponge

Sammanfattning: Ett bra budgetalternativ har vi hittat i Lykos egna produkt Blending Sponge. Den Ă€r riktigt bra för sitt lĂ„ga pris och gör vad den ska. Även denna produkt Ă€r latexfri vilket vi uppskattar för att slippa den annars trĂ„kiga doften.

Till formen Àr den ganska lik premiumvinnaren men svampen har nÄgot större porer vilket gör att krÀmen lite lÀttare fastnar i produkten Àn för vÄra vinnare i de högre prisklasserna. AlltsÄ gÄr det Ät lite mer krÀm i onödan. Materialet Àr nÄgot fastare vilket kan göra det lite svÄrare att applicera jÀmnt men svampen Àr fullt funktionsduglig och du kan fÄ ett jÀmnt resultat Àven med denna svamp.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

EcoTools Total Perfecting Blender

#4 EcoTools Total Perfecting Blender

Sammanfattning: I testet har vi valt att lyfta fram en Ätervinningsbar produkt som ger en ytterst liten pÄverkan pÄ miljön och som inte Àr testad pÄ djur. Det Àr produkten Total Perfecting Blender frÄn Eco Tools. En bra produkt för den som vill ha ett mer hÄllbart alternativ.

Materialet bestÄr av 70% plantbaserat material och Àr fritt frÄn latex. I formen Àr den nÄgot kantig pÄ vissa stÀllen som kan försvÄra att fÄ ett jÀmnt resultat utan linjer och rÀnder. Det gÄr att fÄ ett jÀmnt resultat men framförallt Àr det ett miljövÀnligare alternativ.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en sminksvamp?

Har du aldrig anvÀnt en sminksvamp tidigare kanske det lÄter mÀrkligt att du ska behöva en svamp för att lÀgga sminket nÀr du kan anvÀnda hÀnderna. Problemet nÀr du applicerar exempelvis en foundation med hÀnderna Àr om du anvÀnder flera fingrar sÄ hamnar krÀmen gÀrna i ett tjockt lager mellan fingrarna medan det pÄ fingerytan blir ett tunt lager. Det gör det svÄrt att fÄ krÀmen jÀmn i ansiktet. Dessutom kanske du Àr extra torr, fnasig eller extra oljig i hÀnderna vilket kan pÄverka slutresultatet pÄ appliceringen.

Med en bra sminksvamp fÄr du ett perfekt underlag som blir lika flÀckfri som om ett proffs lagt sminket. Det blir helt enkelt ett bÀttre resultat.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Sminksvampar finns i olika former men vi rekommenderar de droppformade varianterna. Anledningen Ă€r mycket enkel och det Ă€r pĂ„ grund av att du med en droppformad sminksvamp kommer Ă„t precis överallt. Tricket med formen som en droppe Ă€r att svampen saknar kanter som liksom fingrarna kan ge ett ojĂ€mnt resultat och lĂ€mna linjer och rĂ€nder. Dessutom Ă€r den smalare i ena Ă€nden vilket Ă€r perfekt för att bĂ€ttre komma Ă„t pĂ„ mindre stĂ€llen som kring nĂ€san, pĂ„ ögonlocken, i ögonvrĂ„na med mera. 

​​​SĂ„ anvĂ€nder du produkten

NÀr du anvÀnder en sminksvamp Àr det bra om den Àr fuktad nÀr du applicerar vÄtt eller torrt smink. Vid applicering duttar du med svampen mot huden.

Hur rengör man en sminksvamp?

Det bÀsta Àr att rengöra sminksvampen efter varje anvÀndning sÄ att du fÄr bort krÀmen frÄn svampen och sÄ att det inte bildas bakterier och smuts inför nÀsta anvÀndning.

NÀr du rengör svampen kan du anvÀnda sÀrskilda rengöringsmedel eller vanligt diskmedel. Blöt svampen ordentligt och massera in rengöringsmedlet i svampen och skölj ur. Det Àr viktigt att bli av med allt rengöringsmedel sÄ att du inte fÄr det i ansiktet och blandar ut det med din krÀm vid nÀsta sminkning.