Hår i näsan är ju något som vi alla har och näshåret fyller ju faktiskt en viktig funktion, nämligen att skydda din näsa från smuts och bakterier. Men när man börjar komma upp i åldern kan framförallt män märka att det börjar växa hår lite här och där som det inte har gjort tidigare. Då kan en nästrimmer vara skönt att ha för att bli av med den oönskade hårväxten på ett enkelt och smidigt sätt. 

En nästrimmer är ofta en kombinerad trimmer som fungerar för både näsa och öron och kanske till och med ögonbryn, mustasch och polisonger om man så vill. För kvinnor kan en nästrimmer funka smidigt för att få bort det fjuniga håret ovanför överläppen eller kanske polisongerna.

Det finns många olika nästrimmers att välja på ute på marknaden och därför har vi gjort ett test för att ta reda på vilka som egentligen är bäst i olika prisklasser. Både män och kvinnor ingick i testpanelen och nedan följer ett utförligt resultat av testet som vi hoppas ska kunna hjälpa dig i ditt val av nästrimmer.

Vinnaren i premiumklassen blev Remington Nose & Detail Trimmer medan OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion kammade hem vinsten i mellanklassen. Vinnaren i budgetklassen blev Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer och ytterligare en nästrimmer från Reminton valdes ut till testets specialare nämligen Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials. Läs vidare för mer djupgående recensioner av dessa produkter.

Remington: ✅ Bästa premium

Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

  • Bästa premium av Testagram.se 

Det här är en näs- och detaljtrimmer som inte gjorde någon av oss besviken. Även om det är en premiumprodukt så handlar det inte om så mycket pengar så den är absolut värt sitt pris.

Med hjälp av denna trimmer från Remington tar du hand om ditt näshår såväl som öronhår, ögonbryn, polisonger och skägg. Den kan givetvis användas av både män och kvinnor men är nog framförallt en produkt för män som bli av med olika former av oönskad hårväxt i ansiktet.

Med hjälp av ett dubbelsidigt och vinklat verktyg kommer du lätt åt både i näsa och öron. Genom att enkelt byta till trimmerhuvudet med kam, som medföljer på köpet, formger du lätt dina polisonger.

En bra egenskap som testpanelen föll för var den antimikrobiella beläggningen av nanosilver tillsammans med Active BladeClean systemet som förhindrar att bakterier växer till sig. Dessutom är trimmern väldigt enkel att rengöra. Inga fler inflammationer eller irritationer i samband med din rakning alltså! 

Vi upplevde den som väldigt smidig och enkel att använda och ett stort plus är att den kan användas i duschen. Greppet är riktigt ergonomiskt och bra.

Trimmern drivs på batterier och med på köpet följer ett litiumbatteri med 2 års garanti. En riktigt bra trimmer för dig som vill ha ett och samma verktyg till hela ansiktet.

OBH NORDICA: ✅ Bästa mellan

Nose Trimmer AttraXion

OBH NORDICA Nose Trimmer AttraXion

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Klicka här för att läsa mer

OBH NORDICA Nose Trimmer AttraXion är ett bra precisionsverktyg med sina utbytbara trimmerhuvuden och det vertikala skärssystem som ger riktigt bra precision vid rakningen. Dessutom har den en inbyggd lampa så att du verkligen ser vad du gör även om belysningen i badrummet inte är så bra.

Även denna trimmer drivs på batterier så du slipper trassla in dig i någon sladd. Det medföljer en hållare och en skyddshylsa så att du kan förvara din trimmer hygieniskt och skyddat.

Det är lätt att hålla trimmern ren eftersom du enkelt sköljer den under rinnande vatten efter rakningen. Superenkel rengöring alltså.

Det här är en pålitlig nästrimmer som vi rekommenderar!

Remington: ✅ Bästa budget

Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

  • Bästa budget av Testagram.se 

För dig som vill ha ett prisvärt budgetalternativ så har vi hittat produkten för dig, nämligen Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer. Här följer det inte med en massa extra trimmerhuvuden eller kammar men det här är ändå en trimmer som du kan använda till både näsan, öronen, polisongerna och mustaschen. En praktisk och smart produkt till ett väldigt bra pris.

Trimmern drivs på batterier och känns så där lagom stor i handen. Efter rakningen sköljer du den lätt under rinnande vatten så blir den som ny igen.

Babyliss: ✅ Special

Multi Trimmer Nose & Ear

Babyliss Multi Trimmer Nose & Ear

  • Special av Testagram.se 

Det här är ännu en produkt från Remington som inte bara är en nästrimmer utan ett helt kit bestående av näs- och örontrimmer, nagelklippare, nagelfil, sax, pincett, två tillbehörskammar och resefodral.

Precis som testets vinnare i premiumkategorin så har även denna trimmer ett hölje bestående av nanosilver vilket hjälper dig att hålla trimmern fri från bakterier. Med tanke på hur lätt hudirritationer uppstår vid rakning så är detta en riktigt bra finess. Tänk dock på att ändå skölja av trimmerhuvud och kammar noga efter användning.

Den känns lätt att använda även för de minsta detaljerna. Denna trimmer är en aning billigare än premiumvinnaren.

Vem behöver köpa en nästrimmer?

En nästrimmer är ett bra redskap om du märker att det börjar dyka upp hår i näsan eller öronen som du gärna skulle vilja bli av med. Dessutom går de oftast bra att använda den även för mustasch, polisonger eller någon annan del i ansiktet.

Hur kom vi fram till vilka nästrimmers vi skulle testa?

Vi har läst mängder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar på nätet för att få reda på vilka nästrimmers på marknaden som verkar populärast.

Vi har också besökt många olika butiker där vi också har kunnat få tips och rådgivning kring vad man bör tänka på när man väljer en nästrimmer.

Produkterna beställde vi sedan hem från nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi dessa nästrimmers?

Testpanelen bestod av 10 män och 10 kvinnor som alla har fått testa samtliga nästrimmers. Alla deltagare i testpanelen har testat dem både på näshår och annan behåring som de olika produkterna är avsedda att användas för.

I testerna har vi tagit hänsyn till faktorer såsom effektivitet, pris, hållbarhet och rengöring.

Tweezerman Nose Hair Trimmer

Tweezerman Nose Hair Trimmer har en lite speciell design som är utformad för att bladen inte ska komma i kontakt med huden vilket ger en skonsam rakning och minimerar hudirritationer. Trimningen blir också väldigt behaglig eftersom denna inte drar ut håret utan istället helt enkelt klipper av det.

Det här är en bra resetrimmer eftersom den är smidig att ta med sig. Den har också ett förmånligt pris. 

Philips Hygientrimmer NT3160/10

Inte heller den här trimmern drar ut några hårstrån vilket ger en mer skonsam och behaglig upplevelse. För att ytterligare minimera risken för irritationer så har bladen försetts med ett tunt skydd enligt så kallad ProtecTube-teknik.

På köpet medföljer även batteri, skyddskåpa och två ögonbrynskammar. Sammanfattningsvis är detta ett bra alternativ till ett hyffsat pris.

Babyliss H210E Näs/Öronhårstrimmer

Babyliss H210E Näs/Öronhårstrimmer används till näsa och öron och ger en skonsam trimning som varken drar ut hårstrån eller låter hårstrån fastna mellan bladen vid trimningen som annars kan vara lätt hänt. Trimmern rengörs enkelt genom att huvudet plockas bort. Batteri ingår. 

Vi tycker att man borde ha fått mer för pengarna när det gäller den här produkten. Den kändes helt enkelt inte prisvärd.

Panasonic Ear- and Nose Trimmer ER GN30 K503

Panasonic Ear- and Nose Trimmer ER GN30 K503 är en näs- och örontrimmer med blad tillverkade i rostfritt stål och som därmed är allergifria. Här har man använt sig av en så kallad ‘Dual Edge Blade’-teknik som gör att du kan trimma även de kortaste håren på 0,5 mm utan att det gör ont.

Tack vare systemet ‘Vortex Cleaning’ är den lätt att rengöra. Hela apparaten kan sköljas under vatten vilket även gör att man kan använda den i duschen.

Frågor och svar 

Hur använder jag en nästrimmer?

När du slutligen har bestämt dig för vilken nästrimmer du ska välja är det ju dags att använda den. Hur produkten ska användas kan dock variera och därför är det viktigt att du läser igenom bruksanvisningen före användningen. Försök sedan att hitta ett rum med bra belysning, förslagsvis badrummet. En spegel med förstoring är också ett riktigt bra hjälpmedel så du verkligen ser vad du gör och sliper luta dig framåt och få ont i ryggen. Rengör din näsa ordentligt innan för att minimera risken för bakterier som i sin tur kan leda till irritation eller i värsta fall inflammation. Snyt dig och ta bort smuts och snorkråkor som kan vara i vägen för trimningen. Hål trimmern vid din näsborres kant och starta den sedan. Börja med håret som är längst ner och fortsätt sedan uppåt tills du har fått bort allt synligt hår. Tänk på att näshåren faktiskt har en viktig funktion så ta inte bort mer än nödvändigt! Näshåren skyddar näsan från damm och bakterier så det behöver du ha kvar.

Gör det ont att använda en nästrimmer?

Oftast gör det inte ont att trimma näsan men då och då händer det att trimmern drar ut ett hårstrå och det kan vara mindre skönt. Men många gånger känns det inte alls. En trimmer ska inte dra upp håret med rötterna utan ska ju endast trimma av det.

Betyg på guiden:

4.2/5 - (4 votes)