HĂ„r i nĂ€san Ă€r ju nĂ„got som vi alla har och nĂ€shĂ„ret fyller ju faktiskt en viktig funktion, nĂ€mligen att skydda din nĂ€sa frĂ„n smuts och bakterier. Men nĂ€r man börjar komma upp i Ă„ldern kan framförallt mĂ€n mĂ€rka att det börjar vĂ€xa hĂ„r lite hĂ€r och dĂ€r som det inte har gjort tidigare. DĂ„ kan en nĂ€strimmer vara skönt att ha för att bli av med den oönskade hĂ„rvĂ€xten pĂ„ ett enkelt och smidigt sĂ€tt. 

En nÀstrimmer Àr ofta en kombinerad trimmer som fungerar för bÄde nÀsa och öron och kanske till och med ögonbryn, mustasch och polisonger om man sÄ vill. För kvinnor kan en nÀstrimmer funka smidigt för att fÄ bort det fjuniga hÄret ovanför överlÀppen eller kanske polisongerna.

  • Premium: Remington Nose & Detail Trimmer NE3870 E51
  • Mellan: OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion
  • Budget: Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer
  • Special: Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials

Det finns mÄnga olika nÀstrimmers att vÀlja pÄ ute pÄ marknaden och dÀrför har vi gjort ett test för att ta reda pÄ vilka som egentligen Àr bÀst i olika prisklasser. BÄde mÀn och kvinnor ingick i testpanelen och nedan följer ett utförligt resultat av testet som vi hoppas ska kunna hjÀlpa dig i ditt val av nÀstrimmer.

Vinnaren i premiumklassen blev Remington Nose & Detail Trimmer medan OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion kammade hem vinsten i mellanklassen. Vinnaren i budgetklassen blev Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer och ytterligare en nÀstrimmer frÄn Reminton valdes ut till testets specialare nÀmligen Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials. LÀs vidare för mer djupgÄende recensioner av dessa produkter.

Remington: ✅ BĂ€sta premium

Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Det hĂ€r Ă€r en nĂ€s- och detaljtrimmer som inte gjorde nĂ„gon av oss besviken. Även om det Ă€r en premiumprodukt sĂ„ handlar det inte om sĂ„ mycket pengar sĂ„ den Ă€r absolut vĂ€rt sitt pris.

Med hjÀlp av denna trimmer frÄn Remington tar du hand om ditt nÀshÄr sÄvÀl som öronhÄr, ögonbryn, polisonger och skÀgg. Den kan givetvis anvÀndas av bÄde mÀn och kvinnor men Àr nog framförallt en produkt för mÀn som bli av med olika former av oönskad hÄrvÀxt i ansiktet.

Med hjÀlp av ett dubbelsidigt och vinklat verktyg kommer du lÀtt Ät bÄde i nÀsa och öron. Genom att enkelt byta till trimmerhuvudet med kam, som medföljer pÄ köpet, formger du lÀtt dina polisonger.

En bra egenskap som testpanelen föll för var den antimikrobiella belĂ€ggningen av nanosilver tillsammans med Active BladeClean systemet som förhindrar att bakterier vĂ€xer till sig. Dessutom Ă€r trimmern vĂ€ldigt enkel att rengöra. Inga fler inflammationer eller irritationer i samband med din rakning alltsĂ„! 

Vi upplevde den som vÀldigt smidig och enkel att anvÀnda och ett stort plus Àr att den kan anvÀndas i duschen. Greppet Àr riktigt ergonomiskt och bra.

Trimmern drivs pÄ batterier och med pÄ köpet följer ett litiumbatteri med 2 Ärs garanti. En riktigt bra trimmer för dig som vill ha ett och samma verktyg till hela ansiktet.

OBH Nordica: ✅ BĂ€sta mellan

Trimmer AttraXion

OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion Àr ett bra precisionsverktyg med sina utbytbara trimmerhuvuden och det vertikala skÀrssystem som ger riktigt bra precision vid rakningen. Dessutom har den en inbyggd lampa sÄ att du verkligen ser vad du gör Àven om belysningen i badrummet inte Àr sÄ bra.

Även denna trimmer drivs pĂ„ batterier sĂ„ du slipper trassla in dig i nĂ„gon sladd. Det medföljer en hĂ„llare och en skyddshylsa sĂ„ att du kan förvara din trimmer hygieniskt och skyddat.

Det Àr lÀtt att hÄlla trimmern ren eftersom du enkelt sköljer den under rinnande vatten efter rakningen. Superenkel rengöring alltsÄ.

Det hÀr Àr en pÄlitlig nÀstrimmer som vi rekommenderar!

Remington: ✅ BĂ€sta budget

Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

För dig som vill ha ett prisvÀrt budgetalternativ sÄ har vi hittat produkten för dig, nÀmligen Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer. HÀr följer det inte med en massa extra trimmerhuvuden eller kammar men det hÀr Àr ÀndÄ en trimmer som du kan anvÀnda till bÄde nÀsan, öronen, polisongerna och mustaschen. En praktisk och smart produkt till ett vÀldigt bra pris.

Trimmern drivs pÄ batterier och kÀnns sÄ dÀr lagom stor i handen. Efter rakningen sköljer du den lÀtt under rinnande vatten sÄ blir den som ny igen.

Remington: ✅ Special

Nano Series NE3455 Groom Essentials

Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials

  • Special av Testagram.se 

Det hÀr Àr Ànnu en produkt frÄn Remington som inte bara Àr en nÀstrimmer utan ett helt kit bestÄende av nÀs- och örontrimmer, nagelklippare, nagelfil, sax, pincett, tvÄ tillbehörskammar och resefodral.

Precis som testets vinnare i premiumkategorin sÄ har Àven denna trimmer ett hölje bestÄende av nanosilver vilket hjÀlper dig att hÄlla trimmern fri frÄn bakterier. Med tanke pÄ hur lÀtt hudirritationer uppstÄr vid rakning sÄ Àr detta en riktigt bra finess. TÀnk dock pÄ att ÀndÄ skölja av trimmerhuvud och kammar noga efter anvÀndning.

Den kÀnns lÀtt att anvÀnda Àven för de minsta detaljerna. Denna trimmer Àr en aning billigare Àn premiumvinnaren.

Vem behöver köpa en nÀstrimmer?

En nÀstrimmer Àr ett bra redskap om du mÀrker att det börjar dyka upp hÄr i nÀsan eller öronen som du gÀrna skulle vilja bli av med. Dessutom gÄr de oftast bra att anvÀnda den Àven för mustasch, polisonger eller nÄgon annan del i ansiktet.

Hur kom vi fram till vilka nÀstrimmers vi skulle testa?

Vi har lÀst mÀngder med kundrecensioner och produktbeskrivningar och spanat runt i olika bloggar pÄ nÀtet för att fÄ reda pÄ vilka nÀstrimmers pÄ marknaden som verkar populÀrast.

Vi har ocksÄ besökt mÄnga olika butiker dÀr vi ocksÄ har kunnat fÄ tips och rÄdgivning kring vad man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en nÀstrimmer.

Produkterna bestÀllde vi sedan hem frÄn nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi dessa nÀstrimmers?

Testpanelen bestod av 10 mÀn och 10 kvinnor som alla har fÄtt testa samtliga nÀstrimmers. Alla deltagare i testpanelen har testat dem bÄde pÄ nÀshÄr och annan behÄring som de olika produkterna Àr avsedda att anvÀndas för.

I testerna har vi tagit hĂ€nsyn till faktorer sĂ„som effektivitet, pris, hĂ„llbarhet och rengöring.

Tweezerman Nose Hair Trimmer

Tweezerman Nose Hair Trimmer har en lite speciell design som Àr utformad för att bladen inte ska komma i kontakt med huden vilket ger en skonsam rakning och minimerar hudirritationer. Trimningen blir ocksÄ vÀldigt behaglig eftersom denna inte drar ut hÄret utan istÀllet helt enkelt klipper av det.

Det hĂ€r Ă€r en bra resetrimmer eftersom den Ă€r smidig att ta med sig. Den har ocksĂ„ ett förmĂ„nligt pris. 

Philips Hygientrimmer NT3160/10

Inte heller den hÀr trimmern drar ut nÄgra hÄrstrÄn vilket ger en mer skonsam och behaglig upplevelse. För att ytterligare minimera risken för irritationer sÄ har bladen försetts med ett tunt skydd enligt sÄ kallad ProtecTube-teknik.

PÄ köpet medföljer Àven batteri, skyddskÄpa och tvÄ ögonbrynskammar. Sammanfattningsvis Àr detta ett bra alternativ till ett hyffsat pris.

Babyliss H210E NĂ€s/ÖronhĂ„rstrimmer

Babyliss H210E NĂ€s/ÖronhĂ„rstrimmer anvĂ€nds till nĂ€sa och öron och ger en skonsam trimning som varken drar ut hĂ„rstrĂ„n eller lĂ„ter hĂ„rstrĂ„n fastna mellan bladen vid trimningen som annars kan vara lĂ€tt hĂ€nt. Trimmern rengörs enkelt genom att huvudet plockas bort. Batteri ingĂ„r. 

Vi tycker att man borde ha fÄtt mer för pengarna nÀr det gÀller den hÀr produkten. Den kÀndes helt enkelt inte prisvÀrd.

Panasonic Ear- and Nose Trimmer ER GN30 K503

Panasonic Ear- and Nose Trimmer ER GN30 K503 Ă€r en nĂ€s- och örontrimmer med blad tillverkade i rostfritt stĂ„l och som dĂ€rmed Ă€r allergifria. HĂ€r har man anvĂ€nt sig av en sĂ„ kallad ‘Dual Edge Blade’-teknik som gör att du kan trimma Ă€ven de kortaste hĂ„ren pĂ„ 0,5 mm utan att det gör ont.

Tack vare systemet ‘Vortex Cleaning’ Ă€r den lĂ€tt att rengöra. Hela apparaten kan sköljas under vatten vilket Ă€ven gör att man kan anvĂ€nda den i duschen.

Hur anvÀnder jag en nÀstrimmer?

NĂ€r du slutligen har bestĂ€mt dig för vilken nĂ€strimmer du ska vĂ€lja Ă€r det ju dags att anvĂ€nda den. Hur produkten ska anvĂ€ndas kan dock variera och dĂ€rför Ă€r det viktigt att du lĂ€ser igenom bruksanvisningen före anvĂ€ndningen. 

Försök sedan att hitta ett rum med bra belysning, förslagsvis badrummet. En spegel med förstoring Ă€r ocksĂ„ ett riktigt bra hjĂ€lpmedel sĂ„ du verkligen ser vad du gör och sliper luta dig framĂ„t och fĂ„ ont i ryggen. 

Rengör din nÀsa ordentligt innan för att minimera risken för bakterier som i sin tur kan leda till irritation eller i vÀrsta fall inflammation. Snyt dig och ta bort smuts och snorkrÄkor som kan vara i vÀgen för trimningen.

HÄl trimmern vid din nÀsborres kant och starta den sedan. Börja med hÄret som Àr lÀngst ner och fortsÀtt sedan uppÄt tills du har fÄtt bort allt synligt hÄr.

TÀnk pÄ att nÀshÄren faktiskt har en viktig funktion sÄ ta inte bort mer Àn nödvÀndigt! NÀshÄren skyddar nÀsan frÄn damm och bakterier sÄ det behöver du ha kvar.

Gör det ont att anvÀnda en nÀstrimmer?

Oftast gör det inte ont att trimma nÀsan men dÄ och dÄ hÀnder det att trimmern drar ut ett hÄrstrÄ och det kan vara mindre skönt. Men mÄnga gÄnger kÀnns det inte alls. En trimmer ska inte dra upp hÄret med rötterna utan ska ju endast trimma av det.

Betyg pÄ guiden: