Att huden blir torr i ansiktet Àr vanligt och för att bibehÄlla en fin och mjuk hud samt för att minska risken för tidiga Älderstecken Àr det bra att Äterfukta huden regelbundet. Ditt ultimata verktyg dÄ Àr fuktspray som gÄr att anvÀnda nÀr du vill under dagen nÀr du kÀnner att du behöver frÀscha upp och Äterfukta huden. Du behöver inte bara vara torr i huden nÀr du vill anvÀnda en fuktspray utan den fungerar ocksÄ för andra hudtyper nÀr du bara vill frÀscha upp huden eller anvÀnda en produkt som vÄrdar.

En fuktspray gör det bÄde enkelt att Äterfukta samtidigt som den fungerar som en settingspray efter din makeup. Det hÀr Àr en bra produkt att ha med sig i vÀskan om du har mycket torr hud eller nÀr du ska vara nÄgonstans dÀr det Àr torr luft eller vÀldigt soligt. Bara att spraya pÄ och ge ansiktet och halsen Äterfuktning. Det bÀsta Àr att det Àr smidigt eftersom du inte behöver arbeta in produkten med hÀnderna. En stor fördel om du bÀr makeup.

Fuktsprayer vi rekommenderar 

Vi ska hÀr titta nÀrmare pÄ nÄgra utvalda produkter som vi har valt att testa. Vi har valt nÄgra av de mest populÀra fuktsprayerna just nu i olika prisklasser för att se hur effektiva de Àr. Med vÄra omdömen hoppas vi att du ska hitta den fuktspray som passar dig bÀst. Varje produkt Àr testad bÄde utan smink och ovanpÄ smink för att testa hur effektiva de Àr pÄ de olika anvÀndningsomrÄdena. Vi hoppas att du med vÄr hjÀlp ska hitta din favorit.

Alla Fuktsprayer

Dermalogica Multi-Active Toner

#1 Dermalogica Multi-Active Toner

Sammanfattning: En fuktspray som passar alla hudtyper Àr Dermalogicas Multi Active Toner. InnehÄllet bestÄr av bland annat aloe vera, lavendel, citronmeliss, arnica och gurka som ska fÄ huden att kÀnnas bÄde uppfriskande och lugnande. Produkten ska ocksÄ vara bra mot pigmentförÀndringar.

Den hÀr fuktsprayen gav riktigt bra Äterfuktning och kÀndes skön och behaglig pÄ huden. En hÀrlig ansiktsmist som gör att huden kÀnns otroligt frÀsch och blev dÀrför vÄr testvinnare i premiumklassen. Produkten absorberas snabbt och har en diskret frisk doft av citrus. Vi tycker ocksÄ att den fungerar bra över makeup. Det hÀr Àr en klart prisvÀrd produkt för dig som behöver snabb och intensiv Äterfuktning.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist

#2 Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist

Sammanfattning: Precis som mÄnga andra produkter frÄn Elizabeth Ardens Eight Hour serie ger Àven denna fuktspray, Miracle Hydrating Face Mist, en intensiv Äterfuktning som hÄller lÀnge. Fuktsprayen innehÄller ocksÄ lugnande extrakt som svalkar och kyler ner huden vilket Àr skönt bÄde en varm och solig dag eller nÀr huden kÀnns irriterad.

Fuktsprayen kÀnns hÀrligt uppfriskande och svalkande pÄ huden. Produkten Äterfuktar riktigt bra utan att bli kladdig och den sÀtter sig fint pÄ sminket. Sprejmunstycket ger en mycket lÀtt dusch av produkten vilket gör den extra bra för att fixera makeupen. Det gÄr ocksÄ Ät mindre av produkten vilken gör den mycket dryg.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Mario Badescu Facial Spray

#3 Mario Badescu Facial Spray

Sammanfattning: För den som vill hitta en riktigt bra produkt till budgetpris kan vi verkligen rekommendera Mario Badescu, Facial Spray w/Aloe, Chamomile & Lavender. Ansiktet blir snabbt uppfrÀschat utan att kÀnnas kladdigt och produkten passar alla hudtyper. Fuktsprayen innehÄller aloe vera, rosvatten och örter.

Produkten fungerar mycket bra trots sitt lÄga pris och Àr dÀrför vÀldigt prisvÀrd. Huden blir Äterfuktad och det kÀnns uppfriskande. Perfekt för en torr och stramande hud. Sprayen gÄr Àven bra att anvÀnda som en fixeringsspray för din makeup och vi tycker att sminket hÄller hela dagen. Spraymunstycket ger en lagom mist utan att strÄla för hÄrt vilket Àr viktigt ovanpÄ en makeup. Produkten doftar dessutom underbart gott med en lÀtt blomdoft av rosor och örter.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

IsaDora Face Mist

#4 IsaDora Face Mist

Sammanfattning: I vÄra tester har vi tagit fram en specialare som skiljer sig lite frÄn övriga produkter i testet. Vi valde ut IsaDoras Face Mist dÀr du fÄr 3 produkter i en och samma produkt. Fuktsprayen kan anvÀndas bÄde som primer, Äterfuktare och fixering av makeupen. Dessutom Àr det ingen dyr produkt utan hÄller budgetpris.

Det hÀr Àr en produkt för dig som vill ha en doftfri fuktspray som snabbt gÄr in i huden samtidigt som den ger en ordentlig Äterfuktning. Produkten innehÄller solrosolja och granatÀpple som ger din hud bÄde fukt och antioxidanter. Fuktsprayen kÀnns vÀldigt uppfriskande och ger huden en fin lyster. En nackdel Àr att spraymunstycket inte Àr den bÀsta dÄ den sprutar lite hÄrt. Det Àr enkelt fixat genom att hÄlla produkten pÄ lite lÀngre avstÄnd vid anvÀndning men det gÀller att komma ihÄg det om du ska fixera makeupen.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en fuktspray?

Huden blir lÀtt torr i ansiktet dÄ vi exponerar ansiktet mycket för olika pÄfrestningar som solljus, torr luft, vind med mera. DÄ behöver huden Äterfuktas regelbundet för att hÄllas fin och mjuk. SÀrskilt viktigt Àr det om du har en torr hudtyp i allmÀnhet. DÄ kan du enkelt spraya med en fuktspray för att Äterfukta ansiktet. Det Àr smidigt eftersom du inte behöver arbeta in produkten med hÀnderna.

Du behöver inte bara vara torr i huden nÀr du vill anvÀnda en fuktspray. Det fungerar ocksÄ bra pÄ andra hudtyper nÀr du bara vill frÀscha upp ansiktet eller anvÀnda en produkt som vÄrdar huden.

Det gÄr ocksÄ att anvÀnda produkten nÀr du har sminkat dig. DÄ Àr den bra som en settingspray för att fixera din makeup.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Det finns mÄnga fuktsprayer att vÀlja mellan och alla har som frÀmsta fokus att ge Äterfuktning. Beroende pÄ vad du vill ha för fler effekter finns det nÄgra olika varianter att vÀlja mellan.

En fuktspray med Äterfuktande och vÄrdande ingredienser ger en snabb uppfrÀschning och ett lyster i huden. Den Àr bra att anvÀnda nÀr huden ser lite trött ut och Àr lite för torr. Du kanske har suttit framför datorn hela dagen, varit ute i solen eller gjort nÄgot annat uttorkande för huden. En liten snabb spray sÄ ser du genast pigg ut igen med ett fint glow i huden.

Flera av produkterna gÄr att anvÀnda som en fixerande spray för att fÄ makeupen att hÄlla lÀngre. HÀr gÀller det att hitta en produkt med rÀtt sorts spraymunstycke som fördelar misten mjukt och lÀtt. Ett trick Àr att inte hÄlla flaskan för nÀra ansiktet nÀr du sprayar för dÄ samlas alla de finfördelade dropparna för nÀra varandra pÄ huden vilket fÄr ansiktet att kÀnnas blött istÀllet. En fixeringsspray kan ocksÄ ge din makeup en snygg finish antingen som en matt finish eller med lyster.

En del produkter gÄr ocksÄ att anvÀnda som en primer innan du lÀgger sminket. HÀr krÀvs det en produkt som lÀtt gÄr in i huden och torkar snabbt.

För dig som vill ha en fuskbrÀnna finns det Àven fuktspray med brun utan sol.

SÄ anvÀnder du produkten

Det Àr mycket enkelt att anvÀnda en fuktspray. Bara spraya pÄ sÄ Àr det klart! TÀnk bara pÄ att sluta ögonen först och hÄll gÀrna flaskan pÄ lite avstÄnd sÄ att ansiktet inte blir för blött. Det fina med denna produkt Àr att du kan anvÀnda den nÀr du vill under dagen nÀr du kÀnner ett behov av att frÀscha upp och Äterfukta huden. Du behöver inte ens rengöra ansiktet först.

Om du har valt en spray som Àven gÄr att anvÀnda som primer smörjer du först in huden med en ansiktskrÀm. NÀr krÀmen har gÄtt in i huden ordentligt sprayar du ditt ansikte med fuktsprayen och vÀntar nÄgra sekunder innan du lÀgger foundation.

Det gÄr ocksÄ bra att anvÀnda de flesta produkterna som sista steget efter att du har lagt din makeup. Fuktsprayen fungerar dÄ som en fixeringsspray nÀr du sprayar över ansiktet ovanpÄ sminket. Perfekt för att fÄ sminket att sitta pÄ plats hela dagen.

Om du har valt en fuktspray med brun utan sol Àr det sÄ klart inte lika enkelt att bara spraya pÄ eftersom det lÀtt kan komma pÄ klÀderna. HÀr krÀvs det lite mer planering men precis som andra fuktsprayer Àr det bara att spraya pÄ utan att arbeta in produkten i huden. Vill du att brun-utan-sol effekten ska verka pÄ huden och ge ett jÀmnt resultat Àr det viktigt att först rengöra ansiktet. Annars lÀgger det sig utanpÄ orenheter eller smink vilket kan ge ett flÀckigt resultat.

Betyg pÄ guiden: