Ett vanligt hudproblem Àr eksem som kan drabba alla nÄgon gÄng i livet. Ibland i korta perioder och för en del vill eksemen aldrig försvinna. Eksem innebÀr att det har blivit en inflammation i de översta lagren i huden. Orsaken till att eksem uppkommer kan bero pÄ flera saker. Det kan ha Àrftliga orsaker, bero pÄ obalans i immunsystemet eller bero pÄ allergi.

En del eksem gĂ„r att bota men vissa eksem Ă€r kroniska och vill aldrig försvinna helt och hĂ„llet. Även om man inte blir av med eksemen finns det hjĂ€lp för att lindra. Eksem kan ofta bĂ„de klia och ge en rodnad i huden. Ibland kan det ocksĂ„ bildas vĂ€tskefyllda blĂ„sor. Genom att anvĂ€nda sĂ€rskilda hudkrĂ€mer för att lindra redan pĂ„ ett tidigt stadium kan man ibland motverka att det utvecklas till nĂ„got större bekymmer.

KrĂ€mer mot eksem vi rekommenderar 

Vi har i olika tester tagit hjÀlp av personer som lider av eksem i olika grader för att se hur pass vÀl olika produkter fungerar bÄde för lÀttare och svÄrare eksem. En vinnare har utnÀmnts i varje prisklass vilket kan vara extra viktigt för den som behöver anvÀnda mycket krÀm och ofta. Förutom att kolla priset har vi i testerna tittat pÄ hur vÀl eksem och klÄda lindras, om huden kÀnns mjuk och hur bra krÀmen Äterfuktar. Avslutningsvis ger vi dig vÄra bÀsta tips för att lÀttare minska risken för eksem.

Alla KrÀmer mot eksem

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

#1 Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

Sammanfattning: En mycket populÀr krÀm som har funnits pÄ marknaden i mer Àn 20 Är Àr Egyptian Magic, All Purpose Skin Cream. Det Àr en krÀm med naturligt innehÄll som olivolja, honung, bipollen, bivax, royal jelly och propolisextrakt. Produkten Àr bÄde mjukgörande och lindrande för huden och i USA har den lÀnge anvÀnts som en alternativ behandling för eksem och psoriasis.

Vi blev positivt överraskade av denna krÀm trots vÄra höga förvÀntningar efter allt positivt vi hört kring denna produkt. En riktigt bra allroundkrÀm som lindrade testpersonernas eksem och den fungerade Àven som en riktigt bra Äterfuktning för torr hud, torra lÀppar och nagelband. KrÀmen behöver inte bara anvÀndas för problemhud utan fungerar minst lika bra istÀllet för en vanlig kroppslotion eller som en bas under sminket tack vare de naturliga ingredienserna. Produkten gör verkligen skÀl för sitt namn och Àr en klar prisvÀrd vinnare som bÀsta premium.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Ion Silver Silver Creme

#2 Ion Silver Silver Creme

Sammanfattning: Kolloidalt silver har du kanske hört talas om dÄ det Àr ett mycket omdebatterat Àmne kring dess hÀlsosamma effekt. Vi har i alla fall i vÄra tester hittat en krÀm med kolloidalt silver i mellanklassen som vi tycker fungerar bra pÄ eksem och torr hud. Testvinnaren Àr Silver Creme frÄn Ion Silver och vi upplever i vÄra tester att den bÄde Àr mjukgörande och lindrar eksem.

Produkten innehÄller Àven MSM som bestÄr av naturliga svavelföreningar och som finns i vÄr hud och bindvÀv. KrÀmen passar personer med kÀnslig hud eftersom krÀmen bÄde Àr parfymfri, silikonfri och utan parabener.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

ACO Eksem Treatment Cream

#3 ACO Eksem Treatment Cream

Sammanfattning: Till vĂ„r utnĂ€mnda testvinnare som bĂ€sta budget har vi valt mĂ€rket Aco med produkten Eksem – eczema treatment cream. En bra och skonsam produkt i budgetklassen för dig som behöver en krĂ€m som lindrar och förebygger vid milda och mĂ„ttliga besvĂ€r av eksem. Vi upplever att denna krĂ€m bĂ„de lindrar och ger huden en bra Ă„terfuktning.

Bland ingredienserna finns vulkanisk lera som tillsammans med magnesium skapar en mineralbalans i huden som bÄde vÄrdar och stödjer hudens egna reparationsmekanismer. Den hÀr krÀmen ska hjÀlpa till att snabbare ÄterstÀlla hudfetterna, reducera klÄda, och utslag samt lindra eksem och inflammation.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Maria Åkerberg Face Cream Sensitive

#4 Maria Åkerberg Face Cream Sensitive

Sammanfattning: I vĂ„ra tester har vi valt ut en specialare och vi valde en krĂ€m som Ă€r specifikt för ansiktet. Produkten Face Cream Sensitive frĂ„n Maria Åkerberg Ă€r en ansiktskrĂ€m för dig med kĂ€nslig hy. KrĂ€men Ă€r parfymfri och innehĂ„ller inga eteriska oljor. IstĂ€llet Ă€r ansiktskrĂ€men berikad med antioxidanter och vitaminer. Produkten innehĂ„ller ocksĂ„ en mjölksyra som ska ha en Ă„terfuktande och mjukgörande effekt.

NÀr vi testade den hÀr produkten kÀnde vi att krÀmen var mycket skön att anvÀnda pÄ huden och gav bra Äterfuktning med en len och mjuk hud som resultat. Det som Àr extra bra med krÀmen Àr att den verkar i 24 timmar vilket innebÀr att det rÀcker att tvÀtta ansiktet och applicera produkten en gÄng per dygn. Vilket Àr bra eftersom kÀnslig hy mÄr bra av att inte tvÀttas sÄ ofta.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

En bra grund i en eksembehandling Àr att anvÀnda en hudkrÀm som Àr antiinflammatorisk och mjukgörande. KrÀmen behöver bÄde Äterfukta effektivt och kunna reparera huden. Eftersom krÀmen kan behövas appliceras ofta under en dag Àr det en fördel om krÀmen sjunker in snabbt i huden för att slippa den kladdiga kÀnslan som annars kan uppstÄ.

Eksemhud kan lÀtt bli irriterad och dÀrför Àr det viktigt att hitta en oparfymerad krÀm med sÄ naturliga ingredienser som möjligt. Ingredienser som Àr speciellt lÀmpade för kÀnslig hud.

KrÀmer med kokosolja

En krÀm med kokosolja kan ha flera fördelar för en hud med eksem. Kokosoljan innehÄller fettsyror som bÄde Àr vÄrdande och Äterfuktande. Oljan Àr ocksÄ antibakteriell och fungerar bra mot bÄde bakterier och svamp pÄ huden.

Aloe vera som ingrediens

Aloe vera Àr en naturprodukt som har anvÀnts i tusentals Är pÄ grund av vÀxtens lÀkande effekter. Gelen frÄn bladen som aloe vera utvinns ur Àr bÄde Äterfuktande, antibakteriell och lÀkande.

Jojobaolja

Jojobaolja som innehÄller antioxidanter, vitamin B och E passar bÄde fet och torr hud dÄ oljan binder fukt utan att tÀppa till porer. Jojobaolja lindrar klÄda mycket effektivt.

Produkter med sheasmör

Sheasmör bestÄr av ett flertal essentiella fettsyror, vitamin A och D. Smöret har en antiinflammatorisk effekt och tas snabbt upp av huden samtidigt som det Àr mjukgörande.

Zink

Zink Àr en mineral som pÄverkar ÀmnesomsÀttningen och stöttar vÄrt immunförsvar. Zinkpasta Àr en vanlig produkt att anvÀnda pÄ huden för att effektivt hjÀlpa vid sÄr och eksem.

SÄ anvÀnder du produkten

NÀr ett eksem Àr pÄ gÄng eller har satt igÄng med sin kraft Àr det bra att anvÀnda en mjukgörande och Äterfuktande krÀm ofta. Genom att anvÀnda en hudkrÀm för att lindra och Äterfukta redan pÄ ett tidigt stadium kan du ibland lyckas motverka att det utvecklas till nÄgot större bekymmer. DÀrför Àr det bra att regelbundet se till att huden inte blir uttorkad utan att den hÄlls mjuk och Äterfuktad.

KortisonkrÀm

Behöver du Àven anvÀnda en kortisonkrÀm Àr det viktigt att dessa inte anvÀnds vid samma pÄstrykning för att du ska fÄ bÀsta effekt av din kortisonkrÀm. Börja med ett tunt lager av kortisonkrÀm och ta sedan pÄ en mjukgörande krÀm efter nÄgon timme.

Tips för att minska risken för eksem

För att huden lÀttare ska hÄlla sig fin och Äterfuktad nÀr du har eksem och i perioderna dÀr emellan Àr det bra att inte tvÀtta huden för ofta. Se ocksÄ till att huden aldrig blir uttorkad genom att regelbundet anvÀnda en mjukgörande och Äterfuktande hudkrÀm. Drick lagom mycket vatten och Àt en varierande kost med mycket grönsaker och frukt. Att regelbundet motionera hjÀlper ocksÄ din kropp att stÀrka immunförsvaret.

Upplever du problem med eksem i ansiktet kan det vara bra att undvika smink och ska du sminka dig Àr det viktigt att rengöra eventuella sminkborstar regelbundet.

HÀnderna Àr ett vanligt problemomrÄde eftersom vi dagligen utsÀtter hÀnderna för bÄde vatten och andra uttorkande och allergena Àmnen. TvÀtta inte hÀnderna i onödan och anvÀnd en mild tvÄ. Om du handdiskar sÄ anvÀnd gÀrna diskhandskar. PÄ vintern Àr det bra att skydda hÀnderna med vantar mot vinterkylan.

Vid eksem pÄ övriga kroppen Àr det en fördel att anvÀnda klÀder av bomull och gÀrna att klÀderna sitter lite löst mot kroppen för att inte irritera huden.

FÄr du problem med mycket uppblossande eksem Àr det bra att kontakta din vÄrdcentral för att undersöka om du behöver medicinsk behandling eller sÀrskilda krÀmer pÄ recept.