Det gÄr inte att blunda för, alla blir vi Àldre och Äldern tar ocksÄ ut sin rÀtt pÄ vÄr hud. Huden utsÀtts stÀndigt för vÀder och vind, luftföroreningar, stress och för lite sömn. Allt detta sÀtter sina spÄr i huden i form av linjer och rynkor.

Detta börjar framförallt att mÀrkas nÀr vi passerad 30 dÄ linjer och rynkor kan börja bli synliga, och minskar dessvÀrre inte vartefter Ären gÄr. Men det finns ju hjÀlp att fÄ. Genom att i god tid börja anvÀnda en antirynkkrÀm ger du huden de bÀsta förutsÀttningarna för att behÄlla en slÀt hud och förebygga Älderstecken.

Det finns hundratals antirynkkrÀmer pÄ marknaden sÄ dÀrför bestÀmde vi oss för att göra ett test för att du ska fÄ lite hjÀlp pÄ traven att vÀlja en ansiktskrÀm som passar just dig. Vi har testat ett antal olika antirynkkrÀmer i olika prisklasser och hittat nÄgra riktiga favoriter!

Utvald i premiumklassen blev Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF 30 medan Rosenseriens antirynkkrÀm utan tvekan blev utvald i mellanklassen. I budgetklassen vann Nivea Cellular Anti-Age Day Cream som ocksÄ Àr ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill betala sÄ mycket för din antirynkkrÀm.

Elizabeth Arden: ✅ BĂ€sta premium

Day Cream SPF 30

Elizabeth Arden Day Cream SPF 30

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Den hÀr antirynkkrÀmen funkade verkligen och gav resultat! Vi upplevde tydligt att rynkor och linjer slÀtades ut under testperioden. Det Àr en lyxig krÀm som ocksÄ har ett lyxigt pris men vi blev positivt överraskade hur stor skillnad en antirynkkrÀm faktisk kan göra.

Den verksamma ingrediens som Elizabeth Arden valt att anvÀnda Àr ceramide triple komplex som alltsÄ hjÀlper till att strama upp och slÀta ut linjer och rynkor samt ge fukt till huden.

Ett stort plus Àr att krÀmen har SPF 30 och dÀrmed ocksÄ fungerar förebyggande genom att förhindra solskador.

AnsiktskrÀmen kÀnns lÀtt och sjunker snabbt in i huden. NÄgra av testdeltagarna med Àrr frÄn finnar eller andra typer av Àrr upplevde ocksÄ att dessa slÀtades ut.

Rosenserien: ✅ BĂ€sta mellan

Antirynk

Rosenserien Antirynk

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Rosenserien Antirynk Àr en antirynkkrÀm fullproppad med nÀringsrika och vÀlgörande ingredienser som gÄr ner pÄ djupet i din hud och bÄde slÀtar ut och förebygger Älderstecken. Redan efter nÄgra dagar upplevde vi en slÀtare hud med mindre synliga rynkor.

I rosenserien finns Àven en ögonkrÀm som Àr ett perfekt komplement till den hÀr ansiktskrÀmen för att Àven ta hand om och förebygga linjer runt ögonen.

AnsiktskrÀmen Àr baserad pÄ naturliga vegetabiliska oljor som avocadoolja, sheasmör, tistelolja och jojobaolja. Tack vare dessa oljor Àr krÀmen rik pÄ A-, D-. och E-vitaminer som bygger upp huden underifrÄn.

Nivea: ✅ BĂ€sta budget

Cellular Anti-Age Day Cream

Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Det hĂ€r var inte testets mest effektiva antirynkkrĂ€m men tack vare sitt lĂ„ga pris kĂ€nns den Ă€ndĂ„ som ett prisvĂ€rt alternativ om man Ă€r ute efter en krĂ€m i budgetklassen. Även om vi inte sĂ„g samma resultat som med de dyrare krĂ€merna sĂ„ sĂ„g vi absolut resultat. Huden fick mer lyster och kĂ€ndes fastare.

KrÀmen innehÄller förutom hyaluronsyra och kreatin Àven lÀkande magnoliaextrakt. Magnoliaextrakt har anvÀnts inom naturmedicinen i mÄnga hundra Är och anses ha en starkt lÀkande kraft men ocksÄ en lugnande effekt.

Babor: ✅ Special

Hsr Lifting Extra Firming Cream

Babor Hsr Lifting Extra Firming Cream

  • Special av Testagram.se 

Babor Hsr Lifting Extra Firming Cream valdes ut som vÄr favorit tack vare att den gav ett fantastiskt fint resultat men ocksÄ för sin speciella och lyxiga klotformade förpackning.

HÀr har du ytterligare en lyxig krÀm som verkligen fungerar. Huden blev helt klart slÀtare och mer uppstramad.

Babor har forskat kring hur man kan motverka Älderstecken i över femtio Är och detta Àr alltsÄ ett resultat av deras forskning. En produkt som gör underverk med din hud helt enkelt. Priset Àr riktigt lyxigt ocksÄ men i jÀmförelse med en ansiktslyftning Àr det ju billigt.

Vad ska du tÀnka pÄ nÀr du köper en antirynkkrÀm?

Testet har visat att det finns bra antirynkkrÀmer i alla prisklasser. Vill man verkligen ha bra resultat sÄ Àr det dÀremot en dyrare krÀm man bör satsa pÄ. Men med tanke pÄ att det kostar en del sÄ bör du se över de olika alternativen först och lÀsa olika recensioner för att bilda dig en uppfattning om vilken krÀm som skulle kunna passa just dig.

Nuxe Nuxuriance Ultra Rich Cream

Nuxe Nuxuriance Ultra Rich Cream Àr Ànnu en effektiv krÀm som slÀtade ut och stramade upp huden. Den kÀndes Àven vÀldigt vÄrdande eftersom vi upplevde att huden blev ordentligt Äterfuktad och frÀsch. Resultatet var en fastare hud med mer lyster och fÀrre linjer.

KrÀmen rekommenderas att anvÀndas frÄn ca 40 Ärs Älder och Àr alltsÄ riktigt effektiv pÄ Älderstecken. Den har ett ganska saftigt pris men vÀrt varenda krona ansÄg testpanelen.

Murad City Skin Age Defense Spf 50 Pa++++

Det hÀr Àr en krÀm som bÄde skyddar mot Älderstecken men ocksÄ mot det som faktiskt gör att huden Äldras och skadas sÄsom solens skadliga strÄlar, strÄlning frÄn skÀrmar och mobiltelefoner, luftföroreningar m.m. KrÀmen har en solskyddsfaktor pÄ hela 50 och innehÄller mycket C-vitamin som boostar din hud och kan ocksÄ minimera mörka flÀckar.

KrÀmen Àr persikofÀrgad och ger dÀrmed huden en svag ton av detta vilket bidrar till en jÀmnare hudton.

Vi upplevde att huden stramades upp bra och rynkorna blev mindre synliga.

Estee Lauder Revitalizing Supreme Wake Up Balm

Estee Lauder erbjuder skönhetsprodukter av hög kvalitet och vi blev inte heller missnöjda med deras antirynkkrÀm Revitalizing Supreme Wake Up Balm. KrÀmen Àr baserad pÄ deras egen teknologi som de kallar RevitaKey och innehÄller stamcellsextrakt. Vi mÀrkte tydligt att huden kÀndes fastare och fylligare och att Àven rynkorna blev mindre synliga. Som alla produkter frÄn Estee Lauder sÄ ligger Àven denna i den lite högre prisklassen.

Babor Ampule Concentrates Anti-Age Lift Express

I den hÀr antirynkkrÀmen har Babor anvÀnt sig av algextrakt som den verkande ingrediensen och vi blev vÀldigt nöjda med resultatet! Vi kunde tydligt se att huden stramades upp, linjer minskades och resultatet blev en fastare och frÀschare hud.

Babor Ampule Concentrates Anti-Age Lift Express ska anvÀndas pÄ huden bÄde morgon och kvÀll för att uppnÄ den bÀsta effekten.

Lumene Sisu Moisture Remedy Day Cream

Lumene Sisu Moisture Remedy Day Cream Àr en antirynkkrÀm i den lite lÀgre prisklassen men som faktiskt fungerar riktigt bra! Rynkorna slÀtades ut och lÀmnade efter sig en slÀt och uppstramad hud.

KrÀmen innehÄller tallbarrsextrakt som hjÀlper till att skydda huden mot solens skadliga strÄlar och luftföroreningar genom att lÀgga sig som en hinna pÄ huden. PÄ sÄ sÀtt förebygger den Àven kommande Älderstecken.

LancĂŽme RĂ©nergie Creme

LancÎme Rénergie Creme Àr ytterligare en antirynkkrÀm i den högre prisklassen som vi inte blev besvikna pÄ. Den Àr vÀl vÀrt sitt höga pris eftersom krÀmen verkligen reducerade bÄde linjer och rynkor och gav oss en fast och smidig hud. Vi sÄg stor skillnad pÄ vÄr hud efter testperioden!

KrÀmen Àr riktigt fuktgivande och innehÄller Àven majsextrakt som Àr rikt pÄ proteiner.

Vill du ha en riktigt effektiv krÀm och Àr beredd att betala för det sÄ kan detta vara krÀmen för dig!

Erboristica Face Cream Viso Day

HÀr har vi en produkt för dig som vill ha ett ekologiskt och naturligt alternativ. AnsiktskrÀmen Àr helt vegansk och innehÄller givetvis inga parbener eller fÀrgÀmnen. Den Àr inte heller testad pÄ djur.

NÄgra av ingredienserna Àr E-vitamin och verbena som slÀtar ut din hud och Äterfuktar pÄ djupet. I krÀmen har man Àven tillsatt en naturlig mineral som ger skydd mot solens skadliga strÄlar.

Vi tyckte att detta var en riktigt vÄrdande och bra krÀm, men den gav inte lika mycket antirynk-effekt som de övriga krÀmerna i testet.

Hur fungerar en antirynkkrÀm?

Det finns olika typer av antirynkkrÀmer med olika innehÄll och som har olika verksamma Àmnen. De gemensamma för dem Àr att de alla innehÄller Àmnen i nÄgon form som ska hjÀlpa din hud att minska sina rynkor, göra den mer elastiskt och behÄlla sin lyster. MÄnga krÀmer innehÄller ocksÄ Àmnen som ska skydda mot det som faktiskt orsakar Älderstecken sÄsom solens skadliga strÄlar, luftföroreningar och strÄlning frÄn skÀrmar och mobiltelefoner. En bra antirynkkrÀm arbetar alltsÄ Àven förebyggande.

NÀr ska man börja med antirynkkrÀm?

NĂ€r du ska börja anvĂ€nda en antirynkkrĂ€m beror mycket pĂ„ din huds förutsĂ€ttningar, arvsanlag, hur du har tagit hand om den och i vilket skick den befinner sig. Det finns alltsĂ„ mĂ„nga faktorer som spelar in men ett riktmĂ€rke som kan vara bra att gĂ„ efter att börja anvĂ€nda nĂ„gon form av antirynkkrĂ€m nĂ€r du har passerat 30 Ă„rs Ă„lder. Även om du inte har börjat se nĂ„gra Ă„lderstecken sĂ„ kan det vid den tiden vara bra att börja förebygga dem.

Vad kostar antirynkkrÀm?

Det finns en uppsjö av krÀmer pÄ marknaden i en rad olika prisklasser. VÄrt test visade dock att om man vill ha ett riktigt bra resultat sÄ bör man satsa pÄ en krÀm i den högre prisklassen.

Betyg pÄ guiden: