VÄr hud krÀver stor omsorg för att kunna hÄlla sig frÀsch och vacker i lÀngden. Huden fÄr dagligen utstÄ olika pÄfrestningar som sol, torr luft, vind, för lite sömn och Àven smink. För den som sminkar sig dagligen Àr det Ànnu mer viktigt att hitta rÀtt rengöring eftersom sminket kan hÀmma hudens naturliga fuktbalans och eventuellt Àven tÀppa till porerna.

En bra ansiktsrengöring ska göra huden ren och frÀsch samtidigt som du inte vill att den torkar ut huden. Den ska vara skonsam men ÀndÄ ta bort alla orenheter och sminkrester. För att ge rÀtt förutsÀttningar för din hud att hÄlla sig fin och Äterfuktad behöver du vÀlja en ansiktsrengöring som passar din hudtyp. Men det rÀcker inte bara med en bra ansiktsrengöring. Du behöver ocksÄ ha en bra daglig hudvÄrdsrutin för att pÄ bÀsta sÀtt ta hand om din kÀnsliga hy.

Ansiktsrengöringar vi rekommenderar 

Det finns oerhört mÄnga produkter pÄ marknaden idag sÄ det kan vara svÄrt att hitta rÀtt ansiktsrengöring för just ditt ansikte. Med Ären förÀndras vÄr hud vilket leder till olika behov och krav för att bibehÄlla en bra balans och en fin hud. Olika produkter Àr framtagna för att passa bÀst för sin tÀnkta hudtyp i en viss Älder. Det kan dÀrför ocksÄ vara svÄrt att veta vad som passar bÀst i nÀsta steg. Vi har dÀrför gjort ett stort test av nÄgra av de mest populÀra produkterna pÄ marknaden. BÄde för att du ska hitta rÀtt produkt just nu och vilken produkt du behöver sen. UtifrÄn olika prisklasser har vi valt ut vÄra favoriter som vi tycker Àr bÀst i varje prisklass. I vÄra tester har vi bland annat tittat pÄ vilken hudtyp produkten passar för, hur vÀl den Äterfuktar och rengör. Vi har Àven tittat pÄ om produkten passar kÀnslig hud. Avslutningsvis ger vi tips pÄ vad du ska tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en ansiktsrengöring.

Alla Ansiktsrengöringar

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam

#1 Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam

Sammanfattning: En mycket dryg ansiktsrengöring som dessutom minskar dina porer Àr Pure Ritual Care-In-Foam frÄn Helena Rubinstein. Produkten blev utnÀmnd som vinnare av bÀsta premium och den Àr helt klart vÀrd sitt nÄgot höga pris. En ansiktsrengöring som kÀnns riktigt lyxig och ger dig len, Äterfuktad hud. Produkten Àr inspirerad utifrÄn japanska rengöringsprodukter och ansiktsrengöringen innehÄller bland annat glykolsyra som tillsammans med andra viktiga ingredienser ger en ren och klar hud.

I vÄra tester blev den hÀr produkten mÄngas favorit. En underbart löddrande ansiktsrengöring som Äterfuktar huden riktigt bra och huden kÀnns len efter anvÀndning. Det behövs inte mycket av rengöringen, bara nÄgon droppe, för att fÄ fram ett ordentligt lödder sÄ det Àr en dryg produkt. Ansiktsrengöringen kÀnns vÀldigt mild för huden och vi kunde se en mÀrkbar minskning av porerna efter bra nÄgra fÄ dagars anvÀndning.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Clinique Liquid Facial Soap Mild

#2 Clinique Liquid Facial Soap Mild

Sammanfattning: FrÀsch, len och Äterfuktad hud fÄr du Àven av vÄr produkt som bÀsta mellan, Liquid Facial Soap Mild frÄn Clinique. Det Àr en parfymfri ansiktsrengöring och passar vÀldigt bra för torr eller kombinerad hud.

NÀr vi testade den hÀr produkten kÀndes den enkel att applicera dÄ den bÄde löddrar och rengör vÀldigt bra. Huden kÀnns mjuk och bra Äterfuktad efter anvÀndning. Det Àr en dryg produkt dÄ det inte gÄr Ät sÄ mycket vid en rengöring men det behövs lite mer Àn med vÄr premium produkt. . NÄgra av vÄra testpersoner med mycket torr hud kÀnde att denna produkt gjorde huden lite stram och extra torr efter anvÀndning. SÄ vi rekommenderar inte den för personer med mycket torr hud.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Nivea Daily Essential Normal Skin

#3 Nivea Daily Essential Normal Skin

Sammanfattning: VarumÀrket Nivea har funnits med lÀnge inom hudvÄrd och det Àr för att de har bra produkter trots sitt lÄga pris. DÀrför blev vi inte besvikna nÀr vi testade deras produkt Daily Essential Normal Skin Refreshing Toner. En mycket prisvÀrd ansiktsrengöring i form av ett ansiktsvatten och en klar vinnare i budgetklassen.

Ansiktsvattnet innehÄller bÄde Vitamin E och Hydra IQ som Äterfuktar huden och hjÀlper till att bevara hudens fuktbalans. Produkten Àr dermatologiskt testad vilket passar kÀnslig hud. Ansiktsvattnet rengör huden bra och efterÄt kÀnns huden hÀrligt frÀsch. Produkten passar bra för normal och blandad hy och den har en mattande effekt pÄ de omrÄden som ibland kan upplevas som blanka och feta.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

VICHY Pureté Thermale Cleansing Gel

#4 VICHY
Pureté Thermale Cleansing Gel

Sammanfattning: Bland de produkter vi har testat har vi valt ut testets special som skiljer sig lite frÄn övriga produkter. Produkten vi valde Àr en rengöringsgel, Pureté Thermale Cleansing Gel frÄn Vichy. Ansiktsrengöringen doftar gott dÄ den Àr parfymerad men den Àr ÀndÄ anpassad för kÀnslig hud dÄ den Àr dermatologiskt testad. VÄra testpersoner med kÀnslig hud kÀnde inget obehag och parfym finns med i slutet pÄ listan över ingredienser vilket innebÀr att det Àr en vÀldigt liten del i innehÄllet. Doften Àr svÄrbestÀmd men enligt produktbeskrivningen Àr doften av svartvinbÀr, Àpple, freesia, viol, persika och vit mysk.

NÀr vi testade denna produkt upplevde vi att den rengjorde mycket effektivt och gav huden en uppfriskad kÀnsla med en len hud. Bland ingredienserna finns moringaextrakt och thermaliskt kÀllvatten som ska ge huden en djuprengöring och en len hud.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska jag anvÀnda en ansiktsrengöring?

Att rengöra huden Àr viktigt för att fÄ bort orenheter och sminkrester för att huden ska hÄlla sig fin, mjuk och spÀnstig. Att anvÀnda tvÄl Àr inget att rekommendera eftersom det torkar ut huden. En ansiktsrengöring Àr speciellt framtagen för att pÄ ett milt sÀtt fÄ bort bÄde sminkrester och andra orenheter utan att torka ut huden eller ta bort hudens naturliga fetter.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Med Ären förÀndras vÄr hud vilket stÀller olika krav pÄ din ansiktsrengöring. Olika rengöringsprodukter Àr framtagna för att passa bÀst för sin tÀnkta hudtyp i en viss Älder.

En yngre hud kan kÀnnas oljig pÄ grund av överskott frÄn fettproduktion. HÀr gÀller det att hitta en produkt som rengör pÄ djupet sÄ att inte oljerester stannar kvar i porerna. Har du inte oljig hud utan en torr hy Àr det extra viktigt med en ansiktsrengöring som förutom rengör Àven Äterfuktar huden. För en blandad hy behöver du en kombinerad produkt som bÄde tar bort överflödig olja men som samtidigt Äterfuktar. En mogen hud behöver bÄde Äterfuktning och Äteruppbyggande produkter som stÀrker hudens elasticitet och motverkar rynkor.

Det finns mÄnga olika varianter av ansiktsrengöring som gel, olja, mjölk, ansiktsservetter, lotion eller mousse. Vilken du vÀljer beror helt och hÄller pÄ vad du föredrar att anvÀnda.

SÄ anvÀnder du produkten

De flesta produkterna ska appliceras pÄ fuktig hy. Massera in en lagom mÀngd i ansiktet men undvik ögonen som behöver en sÀrskild lÀmpad rengöringsprodukt. NÀr hela ansiktet har blivit rengjort tvÀttar du av allt med ljummet vatten. För att torka ansiktet Àr det bÀst att badda ansiktet torrt med en handduk istÀllet för att gnugga. För att verkligen bli av med alla smutsrester och för att porerna ska stÀnga sig lite bÀttre anvÀnder du efterÄt ett ansiktsvatten. DÀrefter smörjer du in ansiktet med en Äterfuktande krÀm.

Genom att rengöra ansiktet skapar du bÀttre förutsÀttningar för resterande hudvÄrd sÄ att alla aktiva ingredienser ska kunna jobba pÄ djupet och effektivt.

AnvÀnd en ansiktsrengöring bÄde pÄ morgonen och pÄ kvÀllen. PÄ morgonen har huden producerat olja och eventuellt har du Àven svettats. BÄde den överflödiga oljan och eventuell svett behöver tvÀttas bort. Inför kvÀllen behöver du bli av med alla orenheter dÄ din hud dagligen utsÀtts för smuts, föroreningar och smink. Genom att rengöra ger du huden bÀsta chans att reparera sig sjÀlv under natten.