Drömmer du om de perfekta strandlockarna som om du har tillbringat dagen pÄ stranden och badat i saltvatten? Snygga strandlockar fÄr du hur enkelt som helst med en bra saltvattenspray. Genom att anvÀnda sprayen som stylingprodukt fÄr ditt hÄr den perfekta texturen och du kan uppnÄ den optimala strandlooken. Du fÄr naturliga lockar som hÄller sig fina eller sÄ kan du styla ett snyggt vÄgigt hÄr. Det gÄr ocksÄ bra att anvÀnda saltvattenspray i rakt hÄr om du bara vill ha lite mer struktur, volym och ett hÄr som ser tjockare ut.

En bra saltvattenspray ska göra det lÀtt att fixa en busig och naturlig frisyr och gÀrna med volym och struktur. Det bÀsta Àr att det inte sliter pÄ hÄret som det annars kan bli nÀr du Àr en lÄng stund pÄ stranden med saltvatten i hÄret och solen som stÄr pÄ. En saltvattenspray har med sina kombinerade ingredienser ett bÀttre skydd för hÄret och Äterfuktande egenskaper.

Saltvattensprayer vi rekommenderar 

Det kan vara svÄrt att vÀlja rÀtt saltvattenspray bland alla mÀrken pÄ marknaden. DÀrför har vi genomfört ett test för att hitta de bÀsta produkterna. I vÄra tester har vi tittat pÄ hur produktens konsistens Àr, hur den doftar och vilket resultat den ger. Bland annat har vi bedömt om de ger stadga, textur och om de vÄrdar, Äterfuktar och hur finishen ser ut med glans eller matt effekt. I testet har vi tagit fram en vinnare i olika prisklasser och avslutningsvis berÀttar vi mer om hur du vÀljer rÀtt produkt och hur du anvÀnder produkten.

Alla Saltvattensprayer

Balmain Salt Spray

#1 Balmain Salt Spray

Sammanfattning: I vÄra tester har vi hittat en mycket bra saltvattenspray som ger dig bÄde de snygga strandlockarna och en riktigt bra volym i hÄret. Produkten Salt Spray frÄn Balmain har dÀrför blivit vÄr testvinnare som bÀsta premium. Produkten innehÄller Àkta havssalt och Àr en klart prisvÀrd produkt trots ett högre pris.

Vi tyckte att denna produkt var mycket lÀtt att applicera bÄde i vÄtt och torrt hÄr och produkten fördelar sig jÀmnt över hÄret. Dessutom doftar sprayen underbart frÀscht och gott. Produkten ger hÄret lagom struktur men ÀndÄ mjukt hÄr. För dig som har tunt hÄr kan vi verkligen rekommendera denna saltvattenspray som ger ditt hÄr ordentlig volym.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray for Beachy Texture

#2 Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray for Beachy Texture

Sammanfattning: Ett vĂ€lkĂ€nt mĂ€rke med bra hĂ„rvĂ„rdsprodukter Ă€r Wella och deras produkt EIMI Ocean Spritz har vi utnĂ€mnt som testvinnare av bĂ€sta mellan. Produkten innehĂ„ller ett naturligt mineralsalt och har en bas av olja som tillsammans ska skydda skadat hĂ„r men Ă€ven skydda mot uttorkning och ge ett UV-skydd. 

Under vÄra tester upplevde vi att denna produkt ger lagom stadga och en lÀtt textur. Brukar du anvÀnda hÄrspray kan du hoppa över det nÀr du anvÀnder detta saltvattenspray. Vi tycker ocksÄ att sprayen fungerar bra vid hÄrföning för att fÄ en fin volym i hÄret. En riktigt bra produkt som doftar otroligt gott och produkten passar dig som vill ha en lite rufsig look med en matt finish. Spraymunstycket Àr dock inte den bÀsta dÄ strÄlen blir lite för smal sÄ det gÀller att spreja sÄ lÄngt ifrÄn som möjligt för en jÀmnare fördelning av produkten.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Matrix Total Results Texture Games Sea Salt Spray

#3 Matrix Total Results Texture Games Sea Salt Spray

Sammanfattning: För den som vill ha en riktigt bra produkt till budgetpris kan vi rekommendera produkten Total Results Texture Games Sea Salt Spray frÄn Matrix. En förvÄnansvÀrt bra produkt till budgetpris som ger ditt hÄr bÄde volym och fyllighet. Saltvattensprayen blir dÀrför vÄr testvinnare som bÀsta budget.

Vi blev positivt överraskade av denna produkt som trots sitt lÄga pris bÄde Àr en bra saltvattenspray men Àven ger volym. Sprayen ger ocksÄ en bra textur och den doftar gott. Det hÀr Àr en lÀtt spray och den tynger inte ner hÄret utan hÄller det mjukt och fint.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray

#4 Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray

Sammanfattning: Bland de produkter vi testade valde vi ut en saltvattenspray som testets special. Det Àr produkten Organic Texturizing Salt Water Spray frÄn Björn Axén som Àr en ekologisk och vegan spray. I innehÄllet finns bÄde naturligt salt, havreextrakt, sorbitol och nordisk sockerbeta. Ingredienserna ska vara vÄrdande för hÄret, ge volym och motverka statiskt hÄr. Produkten Àr dermatologiskt testad och kommer dessutom i en klimatkompenserad förpackning.

NÀr vi testade denna produkt kÀnde vi att den bÄde ger stadga och volym. HÄret fÄr en lagom strÀvhet utan att hÄret kÀnns hÄrt. Spraymunstycket Àr bra och ger en fin fördelning med rÀtt mÀngd och sprayen har en frÀsch och god doft som kommer frÄn eterisk kallpressad Bergamottolja.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda saltvattenspray?

Om du lÀngtar efter det perfekta strandhÄret som du kan fÄ efter en hel dag pÄ stranden Àr saltvattenspray rÀtt produkt att anvÀnda. Sprayet ger hÄret precis den struktur du Àr ute efter om du vill efterlikna samma struktur. Produkten ger ocksÄ hÄret volym och du kan lÀttare skapa naturliga lockar.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

NÀr du ska vÀlja en saltvattenspray behöver du utgÄ ifrÄn vilken hÄrtyp du har och vad du vill uppnÄ för effekt. Om du har tunt fint hÄr vill du kanske ha en produkt som ger stadga och struktur men framförallt volym. Har du lockar eller har tÀnkt att locka hÄret vill du kanske ha en spray som bibehÄller mjukheten i lockarna och att lockarna ser naturliga ut och inte hÄrda och stela. En del saltvattensprayer kan ocksÄ vara vÄrdande och ge Äterfuktning men Àven ge glans eller en matt finish. MÄnga sprayer ger ocksÄ vÀrmeskydd och UV-skydd.

SÄ anvÀnder du produkten

Det Àr mycket enkelt att anvÀnda saltvattenspray. Bara spraya pÄ i torrt eller fuktigt hÄr och dÀrefter vÀljer du att bara rufsa till hÄret med hÀnderna eller styla det med hjÀlp av en hÄrfön. Har du inte lockigt hÄr men önskar dig perfekta fina lockar kan du spraya pÄ saltvattenspray, flÀta hÄret medan det Àr fuktigt och nÀr det torkar har du mjuka och naturliga strandlockar. Det gÄr ocksÄ bra att anvÀnda en locktÄng med saltvattensprayen som stylingprodukt. För att uppnÄ en riktigt snygg frisyr med vÄgigt hÄr kan du med hjÀlp av sprayen i fuktigt hÄr vira en hÄrslinga i taget tunt ett finger och fÀsta upp det tillfÀlligt med en hÄrnÄl. NÀr hÄret torkat har du ett fint vÄgigt hÄr nÀr du slÀpper ut hÄret.