Vi Àr ju mÄnga som vÀljer att styla vÄrt hÄr med nÄgon form av vÀrme sÄsom hÄrfön, plattÄng eller locktÄng. Oavsett vilket vÀrmeverktyg vi anvÀnder sliter det ju tyvÀrr en hel del pÄ vÄrt hÄr. framförallt om vi stylar hÄret ofta. HÄret kan lÀtt bli torrt och slitet av all vÀrme.

För att skydda hÄret sÄ mycket som möjligt frÄn vÀrmen Àr det dÀrför bra att anvÀnda ett vÀrmeskydd. VÀrmeskyddet lÀgger sig som en skyddande hinna pÄ hÄrstrÄet och förhindrar dÀrmed vÀrmen frÄn att fÄ direktkontakt med hÄret.

  • Premium: Maria Nila Cream Heat Spray
  • Mellan: Lernberger Stafsing Heat Protect Spray
  • Budget: Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist
  • Special: Uniq One All in One Hair Treatment

Maria Nila Cream Heat Spray blev vÄr absoluta favorit och kammade hem första platsen i premiumklassen. I mellanklassen valde vi ut Lernberger Stafsing Heat Protect Spray som vi tyckte var ett riktigt prisvÀrt alternativ. För dig som föredrar ett budgetalternativ har vi Àven hittat en riktigt bra produkt i den lÀgre prisklassen, nÀmligen Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist.

Vi valde ocksÄ ut en specialare, Uniq One All in One Hair Treatment, som Àr skiljer sig lite frÄn övriga produkter och som vi gillade riktigt mycket. Nedan följer en utförligare beskrivning av de vÀrmeskydd vi har valt ut som vÄra favoriter men ocksÄ nÄgra utmanare.

Maria Nila Cream Heat Spray: ✅ BĂ€sta premium

Head and Hair Heal Shampoo

Maria Nila Cream Heat Spra

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Maria Nila har kommit att bli ett populÀrt hÄrvÀrdsmÀrke med sina veganska och naturliga produkter. I vÄrt test blev deras vÀrmeskydd en klar vinnare.

Maria Nila Cream Heat Spray fungerar inte bara som ett vÀrmeskydd och skydd mot UV-strÄlar. Den hjÀlper ocksÄ skadat hÄr genom att ge nÀring och bygga upp hÄret sÄ det ÄterfÄr sin glans och mjukhet. Det Àr ocksÄ riktigt bra produkt för att förebygga kluvna hÄrtoppar men ocksÄ frissighet.

Produkten innehĂ„ller inga sulfater eller parabener och dessutom Ă€r flaskan CO2-kompenserad. 

Den hÀr produkten tillhör visserligen premiumklassen men den Àr sÄ vÀrd sitt pris tycker vi!

Cirkapris: 220 kr (150 ml)

Lernberger Stafsing Heat Protect Spray: ✅ BĂ€sta mellan

Head and Hair Heal Shampoo

Lernberger Stafsing Heat Protect Spray

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

VÀrmeskyddet frÄn Lernberger Stafsing blev ocksÄ en stor favorit hos oss. Produkten kan anvÀndas i bÄde vÄtt och torrt hÄr och fungerar faktiskt Àven som en lÀtt styling för hÄret.

HĂ„ret blir verkligen mjukt, glansigt och frĂ€scht! 

Cirkapris 190 kr (200 ml)

Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist: ✅ BĂ€sta budget

Head and Hair Heal Shampoo

Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

HÀr har du ett vÀrmeskydd till ett riktigt bra pris! I produkten har man tillfört extrakt frÄn grönt te som fungerar som antioxidant och dÀrmed skyddar mot alla typer av vÀrmeverktyg.

För att fÄ det bÀsta resultatet bör man anvÀnda den i handdukstorkat hÄr, innan du eventuellt fönar hÄret.

Doften pÄ produkten kan upplevas som nÄgot stark, men den lÀgger sig ganska snabbt och ersÀtts av en behaglig doft. Det hÀr Àr en prisvÀrd produkt!

Cirkapris: 100 kr (200 ml)

Uniq One All in One Hair Treatment: ✅ Special

Head and Hair Heal Shampoo

Uniq One All in One Hair Treatment

  • Special av Testagram.se 

Den hÀr produkten skiljer sig lite frÄn övriga vÀrmeskydd som vi testat eftersom den inte bara Àr ett vÀrmeskydd utan Àven ger skydd mot UV-strÄlar samt vÄrdar ditt hÄr, motverkar friss och kluvna hÄrtoppar och gör hÄret riktigt mjukt och glansigt. För dig som sÀllan lÀgger tid pÄ hÄrinpackning kan detta vara ett alternativ för att ge hÄret den vÄrd och nÀring som det behöver pÄ ett vÀldigt enkelt sÀtt.

Produkten kan anvĂ€ndas i bĂ„de vĂ„tt och torrt hĂ„r men anvĂ€nds med fördel i handdukstorkat hĂ„r innan du fönar hĂ„ret. 

Ett stort plus Àr att den finns i olika dofter. Vi provade den med doft av kokos som doftade ljuvligt! Vi tycker att produkten Àr vÀl vÀrt sitt pris!

Cirkapris 170 kr (150 ml)

Varför ska du lita pÄ det hÀr testet?

Mitt hÄr har inte haft det lÀtt genom Äret; hÄrfÀrg, permanentvÀtskor och vÀrmeverktyg av alla dess slag har satt sina spÄr och resulterat i ett torrt och sprött hÄr.

NÀr vÀrmeskydden började komma ut pÄ marknaden för ett antal Är sedan var jag dÀrför inte sen med att genast börja testa dem! Det tog ett tag innan mitt hÄr började ÄterfÄ sin balans men sÄ smÄningom mÀrkte jag en stor skillnad pÄ mitt hÄr som började fÄ tillbaka sin glans och mjukhet.

Jag Àr numera vÀldigt noggrann med vad jag anvÀnder i mitt hÄr och hur jag tar hand om det. Jag vÀljer inte vilka produkter som helst utan för mig Àr produkternas innehÄll viktigt och jag vet att det Àr stor skillnad mellan olika produkter. Jag har dÀrför testat mig igenom en mÀngd olika vÀrmeskydd och har Àven blivit vÀldigt pÄlÀst vad gÀller innehÄllet i produkterna, vad man ska vÀlja bort och vad som faktiskt gynnar mitt hÄr.

Vem behöver ett vÀrmeskydd?

Om du anvÀnder dig av vÀrmeverktyg i ditt hÄr bör du anvÀnda ett vÀrmeskydd, oavsett om du anvÀnder vÀrme för att styla ditt hÄr dagligen eller om det bara sker nÄgon gÄng ibland.

De flesta vÀrmeskydd ger dessutom inte bara skydd till ditt hÄr utan vÄrdar Àven ditt hÄr oavsett om du anvÀnder ett vÀrmeverktyg eller inte.

Det Àr omöjligt att helt och hÄllet skydda ditt hÄr frÄn slitage men med hjÀlp av ett vÀrmeskydd fÄr du i alla fall det bÀsta möjliga skyddet.

Hur kom vi fram till vilka vÀrmeskydd vi skulle testa?

Vi har lÀst mÄnga olika skönhetsmagasin, bloggar och produktrecensioner för att fÄ reda pÄ vilka vÀrmeskydd pÄ marknaden som verkar vara de mest populÀra just nu och pÄ sÄ sÀtt valt ut de produkter som vi ville testa.

Produkterna bestÀllde vi sedan hem frÄn butikerna nordicfeel.se, ahlens.se, kicks.se, och lyko.se.

Hur testade vi vÀrmeskydden?

Testpanelen bestod av sex kvinnor i olika Ă„ldrar och med olika typer av hĂ„r. Varje testdeltagare fick prova tvĂ„ olika produkter dagligen under tre veckor vardera. Det Ă€r omöjligt att avgöra hur bra ett vĂ€rmeskydd fungerar efter bara en anvĂ€ndning och vi gjorde dĂ€rför den bedömningen att tre veckor skulle vara en rimlig tid för att testa en produkt. 

Efter dessa sex veckor fick alla testdeltagare Àven testa övriga vÀrmeskydd under tvÄ veckor. PÄ sÄ sÀtt fick alla möjlighet att testa och kÀnna pÄ alla produkterna.

Som ett komplement till vĂ„ra egna upplevelser har vi Ă€ven skickat ut enkĂ€ter till andra personer som köpt nĂ„gon av produkterna. Även dessa personer har varierat i Ă„lder och hĂ„rtyp.

Björn Axén Extreme Heat Styler Protection

Björn Axén Extreme Heat Styler Protection Àr ett lÀtt vÀrmeskydd i sprayform. Den gör hÄret bÄde mjukt och glansigt samtidigt som den skyddar mot vÀrmen.

Cirkapris: 200 kr (150 ml)

Sebastian Trilliant Thermal Protection Hair Spray

VĂ€rmeskyddet frĂ„n Sebastian Trilliant fungerar bĂ„de som en lĂ€tt hĂ„rspray och vĂ€rmeskydd i ett. 

Spraya den i handdukstorkat hÄr för att fÄ volym och glans och samtidigt skydda mot vÀrmen. AnvÀnder du plattÄng eller locktÄng sÄ bör du spraya den i torrt hÄr innan du börjar platta eller locka hÄret.

Vi upplevde att produkten gav lagom mycket glans och volym samt lite extra struktur till hÄret.

Cirkapris: 220 kr (150 ml)

REF Heat Protection Spray

Ytterligare ett vÀrmeskydd som vi gillade var REF Heat Protection Spray som vi upplevde la sig som en skyddande hinna över hÄret vilket kÀndes bra.

Förutom att skydda mot vĂ€rmen blev hĂ„ret Ă€ven mjukt och glansigt. 

Cirkapris: 210 kr (175 ml)

L’orĂ©al Paris Elnett Heat Protection Volume Blow Dry Spray

Det hÀr Àr lite av en klassiker som inte heller vi i testpanelen blev besvikna pÄ. Det Àr en spray som skyddar mot vÀrme men som Àven fungerar som en stylingspray genom att ge hÄret volym och glans. HÄret kÀndes frÀscht!

Cirkapris: 90 kr (170 ml)

Tresemmé Protect Heat Defence Spray

VÀrmeskyddet frÄn Tresemmé innehÄller Àmnen som aktiveras vid vÀrme och ger ett skydd till hÄret. Det hÀr Àr nog det mest prisvÀrda vÀrmeskyddet av de produkter som vi testat, 85 kr för en riktigt stor flaska.

85 kr (300 ml)

ID Hair Be Longer Heat Protect Long Hair/Hair Extensions

ID Hair Be Longer Heat Protect Long Hair/Hair Extensions Àr ett vÀrmeskydd speciellt framtaget för lÄngt hÄr och löshÄr. Det ger ett bra skydd till ditt hÄr sÄ du fÄr behÄlla ditt hÄr glansigt och snyggt.

Cirkapris: 170 kr (125 ml)

Klicka hÀr för att lÀsa mer

Löwengrip Long Lasting Heat Protector

I det hÀr vÀrmeskyddet finns hÀrliga ingredienser sÄsom kamomillextrakt, arganolja, och B-vitamin som tillsammans skyddar ditt hÄr och gör det glansigt och mjukt.

Cirkapris: 230 kr (150 ml)

HjÀrtligt Heat Protection

HjĂ€rtligt Heat Protection Ă€r ytterligare ett naturligt alternativ som dessutom Ă€r tillverkad i Sverige och kommer i en flaska som Ă€r helt nedbrytbar! Den innehĂ„ller bara fina ingredienser som stĂ€rker ditt hĂ„r och sjĂ€lvklart inga parabener eller silikoner. 

En produkt för dig som vill ha ett naturligt vÀrmeskydd som verkligen ger ditt hÄr bÄde nÀring och skydd.

Cirkapris: 200 kr (150 ml)

Klicka hÀr för att lÀsa mer

Hur fungerar egentligen vÀrmeskydd?

Ett vĂ€rmeskydd lĂ€gger sig som ett skydd, en hinna, runt varje hĂ„rstrĂ„ och förhindrar dĂ€rmed vĂ€rmen frĂ„n att komma i kontakt med hĂ„ret. 

 

Vad innehÄller ett vÀrmeskydd?

Vad vÀrmeskyddet innehÄller varierar ju mycket beroende pÄ vilken produkt du vÀljer. NÀr vÀrmeskydden började komma ut pÄ marknaden var den vanliga ingrediensen silikoner som just var det som la sig som en skyddande hinna pÄ hÄret. Numera finns det mÄnga alternativ som inte innehÄller skadliga Àmnen som parabener och silikoner utan istÀllet bra ingredienser som faktiskt ger vÄrd och nÀring till ditt hÄr.

MÄnga produkter Àr ocksÄ gjorda pÄ helt naturliga ingredienser som Àr bra bÄde för dig och miljön.

Ska man anvÀnda vÀrmespray pÄ vÄtt eller torrt hÄr?

Även detta varierar mellan olika produkter. Men om du brukar föna ditt hĂ„r Ă€r det en god idĂ© att applicera produkten i fuktigt hĂ„r precis innan du fönar hĂ„ret. Även om du inte fönar hĂ„ret kan det Ă€ndĂ„ vara bra att anvĂ€nda vĂ€rmeskyddet i fuktigt hĂ„r eftersom det brukar vara enklare att fördela ut produkten i hĂ„ret och dessutom Ă€r det lĂ€ttare för hĂ„ret att absorbera produkten om hĂ„ret Ă€r vĂ„tt.

Vissa produkter kan göra att hÄret blir lite stelt om man vÀljer att applicera det i torrt hÄr medan andra inte alls ge det resultatet. Alla produkterna Àr olika sÄ du fÄr helt enkelt prova dig fram vilket som passar dig bÀst samt lÀra rekommendationerna pÄ förpackningen.

Betyg pÄ guiden: