Beroende pÄ vilken hudtyp du har och vad du anvÀnder för slags smink Àr det inte alltid som det rÀcker att tvÀtta ansiktet med en ansiktsrengöring. Ibland kan det bli kvar en del sminkrester och andra orenheter som behöver lite extra hantering med ett ansiktsvatten. Ett ansiktsvatten hjÀlper till att fÄ bort de sista orenheterna frÄn porerna, ÄterstÀller hudens pH-vÀrde och fÄr porerna att dra ihop sig. Det Àr nÀr ditt ansikte och din hals Àr helt rena som dina ansiktskrÀmer bÀst kan ge din hud maximal effekt.

Ansiktsvatten vi rekommenderar 

MÄnga ansiktsvatten innehÄller Àmnen som torkar ut huden lite extra och det kan dÄ vara bra att hitta en produkt som ocksÄ Äterfuktar vid anvÀndning. I vÄra tester har vi letat efter produkter som bÄde avlÀgsnar smutsrester och Äterfuktar huden pÄ samma gÄng. Vi har Àven tittat pÄ ifall produkten lÀmpar sig bÀst för torr hud eller fet hud och hur huden kÀnns efter anvÀndning. Efter presentationen av vÄra vinnare i olika prisnivÄer ger vi dig tips för hur du vÀljer rÀtt produkt för din hudtyp och hur du anvÀnder din produkt för bÀsta effekt

Alla Ansiktsvatten

Exuviance Soothing Toning Lotion

#1 Exuviance Soothing Toning Lotion

Sammanfattning: En riktig fuktbomb fÄr du av detta ansiktsvatten, Exuviance Soothing Toning Lotion och den blev dÀrför vÄr favorit i mellanklassen. MÄnga ansiktsvatten torkar ut huden men denna produkt ger huden en hÀrlig Äterfuktning. Produkten innehÄller Àven extrakt av bland annat kamomill och aloe vera som verkar lugnande pÄ huden.

VÄrt omdöme Àr att Soothing Toning Lotion Àr en prisvÀrd och dryg produkt som bÄde ger Äterfuktning och doftar underbart gott av vanilj och mango. En bra hudvÄrdsprodukt som bÄde Àr dermatologiskt testad, allergitestad samt utan alkohol som annars torkar ut och passar dÀrför dig med riktigt torr eller kÀnslig hy.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Elizabeth Arden Ceramide Purifying Toner

#2 Elizabeth Arden Ceramide Purifying Toner

Sammanfattning: Ett riktigt bra ansiktsvatten för kÀnslig hud Àr Elizabeth Arden Ceramid Purifying Toner. Produkten innehÄller rosmarin, kamomill, salvia och Ceramide 3 som verkar lindrande och lugnande pÄ huden samt rengör effektivt. Ansiktsvattnet Àr bÄde parfymfritt, dermatologiskt testat och allergitestat vilket innebÀr att det passar bra för kÀnslig hy.

Under vÄra tester upplevde vi att detta Àr en produkt som rengör mycket effektivt redan vid första appliceringen. Produkten Àr uppfriskande för huden och ansiktet kÀnns hÀrligt mjukt och lent efter applicering. Vi upplever att huden fÄr en underbart fin lyster och en mycket bra Äterfuktning och blir dÀrför vÄr testvinnare i premiumklassen.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Lumene Puhdas Daily Clearing Treatment Water

#3 Lumene Puhdas Daily Clearing Treatment Water

Sammanfattning: För den som har kombinerad eller fet hy passar vÄr utnÀmnda budgetvinnare, Lumene Puhdas Daily Clearing Treatment Water. Ett ansiktsvatten med mÄnga bra egenskaper och dessutom till ett bra pris. Ett plus i kanten Àr att produkten till 95% innehÄller naturliga ingredienser utan nÄgon mineralolja, parabener, SLS eller formaldehydfrigörare.

Vi upplever att detta ansiktsvatten bÄde Àr uppfriskande för huden med en uppstramande effekt och vi kan Àven mÀrka att den minimerar porerna. I konsistensen Àr produkten mer av en lotion Àn ett ansiktsvatten sÄ den kÀnns behaglig att applicera. För dig med fet eller kombinerad hy tar detta ansiktsvatten bort eventuell glansighet och lÀmnar en jÀmn och fin matt finish.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Avivir Aloe Vera Gelspray

#4 Avivir Aloe Vera Gelspray

Sammanfattning: En produkt som utmÀrker sig frÄn vÄra övriga testvinnare och som vi dÀrför har valt ut som vÄr special Àr Avivir Aloe Vera Gelspray EKO. En fantastisk produkt för dig som har acne eller annan problemhud som eksem eller annan hudirritation. Ansiktsvattnet Àr bÄde antiseptiskt och verkar lugnande för huden.

Aloe vera Àr en naturprodukt kÀnd för sina lÀkande effekter med bÄde svalkande och reparerande egenskaper. Ansiktsvattnet kan sprayas direkt pÄ den irriterade huden utan att det svider. InnehÄllet Àr bÄde bakteriedödande och ger en lindrande och lugnande effekt. Fler positiva saker Àr att produkten Àr parfymfri och utan bÄde fÀrgÀmnen och parabener. Dessutom Àr innehÄllet 99,5% ekologiskt.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda ansiktsvatten?

Ibland kan bÄde sminkrester och andra orenheter finnas kvar efter en tvÀtt med ansiktsrengöring. Det kan bland annat bero pÄ vilken hudtyp du har och vilket sorts smink du har anvÀnt. I ansiktsvatten finns det Àmnen som skonsamt tar bort de sminkrester och orenheter du vill bli av med. Bra ansiktsvatten har ocksÄ Äteruppbyggande och lugnande Àmnen som hjÀlper din hud att ÄterhÀmta sig och bli Äterfuktad efter rengöring.

Genom att verkligen fÄ bort allt du vill bli av med frÄn huden kan dina krÀmer och serum bÀttre verka pÄ den rena huden.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Förutom att rengöra kan ansiktsvatten ha fler funktioner beroende pÄ vilket mÀrke och vilken produkt du vÀljer. Din hudtyp Àr ofta avgörande för att hitta rÀtt produkt för just dig. MÄnga produkter Àr speciellt framtagna för mycket torr hud eller en kombinerad och fet hy. En del ansiktsvatten fungerar ocksÄ sÀrskilt bra för problemhud som vid acne eller eksem.

Om du har en torr eller kÀnslig hud Àr det bÀst att hitta en produkt som bÄde Äterfuktar och gÀrna har en lugnande effekt om din hud kÀnns irriterad.

För fet eller kombinerad hy finns det djuprengörande produkter som Àr speciellt framtagna för att avlÀgsna överflödig olja. De har ofta en mattande effekt som minskar problem med glansiga omrÄden.

MÄnga av de dyrare varianterna Àr ofta speciellt effektiva mot rynkor och pigmentflÀckar vilket passar dig med mer mogen hud.

Även om du hittar din favorit kan du behöva olika produkter vid olika Ă„rstider eller beroende pĂ„ hur din hud mĂ„r just nu vilket kan variera i olika perioder.

SÄ anvÀnder du produkten

Ett ansiktsvatten kan vara bra att anvÀnda i din dagliga hudvÄrdsrutin bÄde morgon och kvÀll. Framförallt pÄ kvÀllen kan det vara bra att anvÀnda för att fÄ bort allt som samlats i huden under dagen sÄ att huden har en chans att ÄterhÀmta sig under natten.

Innan du anvÀnder produkten Àr det bra att först tvÀtta ansiktet med en ansiktsrengöring. Ansiktsvatten Àr inte framtaget för att ta bort flera lager smink sÄ det gÀller att först fÄ bort detta. En bra ansiktsrengöringsprodukt öppnar upp porerna för att du lÀttare ska fÄ bort alla orenheter. NÀr du sedan anvÀnder ansiktsvatten tar den bort de sista resterna samtidigt som den har en porsammandragande effekt.

NÀr du ska applicera ansiktsvatten kan det vara en fördel att anvÀnda en bomullsrondell med ansiktsvatten pÄ. NÀr du sveper bomullsrondellen över ansiktet och halsen kan du enkelt se om det fastnar nÄgra fler sminkrester och andra orenheter. Det Àr bÄde lÀttare att se att du blir av med allt samtidigt som bomullsrondellen Àr skonsam mot huden. Applicera flera gÄnger med nya bomullsrondeller tills du ser att allt Àr rent om det inte stÄr pÄ produkten att du endast ska applicera en gÄng beroende pÄ innehÄll. Efter ansiktsvattnet applicerar du en Äterfuktande krÀm.

Betyg pÄ guiden: