BÀsta plattborsten för ett slÀtt och glansigt hÄr pÄ nolltid. En plattborste Àr ett effektivt och smidigt verktyg som egentligen Àr en kombination av en plattÄng och en hÄrborste. Det finns bÄde elektriska plattborstar med vÀrmefunktion och plattborstar som du anvÀnder tillsammans med en hÄrfön. Med hjÀlp av en plattborste kan du styla ditt hÄr mycket snabbare Àn med en plattÄng. Den Àr perfekt för dig som har ont om tid pÄ morgonen eller helt enkelt inte vill lÀgga alltför mycket tid pÄ stylingen men ÀndÄ vill ha en frÀsch frisyr.

En plattborste plattar ditt hÄr och ger en slÀt och naturlig look. Har du slitet eller frissigt hÄr hjÀlper Àven plattborsten till att göra ditt hÄr mer glansigt och frÀscht.

Det finns en mÀngd olika plattborstar att vÀlja pÄ och vi har dÀrför testat tio olika varianter och hoppas att vi pÄ sÄ sÀtt ska underlÀtta för dig som vill köpa dig en plattborste.

Utvalda testvinnare

Testets vinnare i premiumklassen blev utan tvekan Remington Straight Brush CB7400 som Ă€r en elektrisk plattborste av mycket hög kvalitet. En annan stor favorit blev Moroccanoil Paddle Brush​​​​​​​​​ som dĂ€rför blev vinnaren i mellanklassen. Vill du hellre ha nĂ„got i budgetklassen sĂ„ Ă€r Kicks Paddle Brush Matte ett utmĂ€rkt val. Vi valde Ă€ven ut en specialare, nĂ€mligen Babyliss Hot Straightening Brush som Ă€r en liten och smidig elektriskt borste och dĂ€rmed perfekt att ta med pĂ„ resan.

HÀr nedan följer djupare beskrivningar av samtliga vinnare samt lite tips och rÄd kring vad du bör tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en plattborste.

Remington: ✅ BĂ€sta premium

Straight Brush CB7400

Remington Straight Brush CB7400

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Remington Straight Brush CB7400 Àr en elektriskt plattborste som alltsÄ Àr en kombination av en plattÄng och en hÄrborste. Den hÀr plattborsten anvÀnds av mÄnga frisörer runt om i vÀrlden och Àr riktigt effektiv och kvalitativ. Ett bevis pÄ dess kvalitet Àr ocksÄ att produkten har 3 Ärs garanti. 

Med Remington Straight Brush CB7400 fÄr du snabbt ett glÀnsande och rakt hÄr. Borsten Àr Àven utformad för att inte minska hÄrets naturliga volym vilket gör att du har möjlighet att fÄ bÄde rakt hÄr och volym samtidigt vilket annars kan vara lite klurigt med en vanlig plattÄng.

Tack vare den keramiska och antistatiska belÀggningen glider borsten lÀtt genom hÄret och den hjÀlper dig Àven att minimera frissighet.

Borsten har tre olika vÀrmeinstÀllningar vilket gör att den passar för sÄvÀl tunt som tjockt hÄr. Redan efter 30 sekunder Àr borsten uppvÀrmd och den har Àven en automatisk avstÀngning för högsta sÀkerhet. Sladden Àr lÄng, 1,8 meter, sÄ du nÄr lÀtt fram till spegeln Àven om vÀgguttaget Àr placerat en bit bort. Ett plus Àr ocksÄ den snygga och praktiska förvaringsvÀskan som du fÄr med pÄ köpet som ocksÄ Àr perfekt nÀr du ska ta med dig din plattborste pÄ resan.

Resultatet Àr ett naturligt glÀnsande och rakt hÄr pÄ nolltid. En given vinnare!

Cirkapris: 700 kr

Moroccanoil: ✅ BĂ€sta mellan

Paddle Brush

Moroccanoil Paddle Brush

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Den hĂ€r borsten skiljer sig frĂ„n premiumvinnaren eftersom den inte har nĂ„gon vĂ€rmefunktion utan Ă€r mer som en vanlig borste. DĂ€remot Ă€r den framtagen för att hantera vĂ€rme pĂ„ ett speciellt sĂ€tt och dĂ€rför anpassad för att anvĂ€ndas tillsammans med en hĂ„rfön. Borsten har nĂ€mligen en keramisk belĂ€ggning som gör att vĂ€rmen frĂ„n hĂ„rfönen sprider sig över hela ytan och dĂ€rmed avsevĂ€rt förkortar torktiden. Tack vare den inbyggda joniseringsfunktionen fĂ„r du Ă€ven en ”balsam-effekt” som gör att du slipper fĂ„ statiskt hĂ„r. Enligt Moroccanoil Ă€r materialet i borsten sĂ„ starkt att den hĂ„ller dubbelt sĂ„ lĂ€nge som en vanlig borste.

Med Moroccanoil Paddle Brush fÄr du ett riktigt glansigt och slÀtt hÄr samtidigt som volymen i ditt hÄr bevaras.

Vi tyckte den hÀr borsten var helt fantastisk! Dessutom har det ocksÄ ett riktigt överkomligt pris sÄ hÀr har du alltsÄ möjlighet att fÄ en riktigt snygg kalufs utan att behöva vÀnda ut och in pÄ plÄnboken.

Cirkapris: 250 kr

Kicks: ✅ BĂ€sta budget

Paddle Brush Matte

Kicks Paddle Brush Matte

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Kicks Paddle Brush Matte Àr Àven den en riktigt prisvÀrd produkt. Den verkar kanske enkel men faktum Àr att den verkligen gör sitt jobb tillsammans med hÄrfönen.

HÄret blev precis sÄdÀr glansigt och platt som vi efterstrÀvade och vi blev positivt överraskade av det snygga resultatet av denna produkt som du fÄr för en ynka hundralapp.

Borsten Àr vÀldigt bred vilket Àr en fördel eftersom du kan föna stora sektioner av ditt hÄr samtidigt. Borsten ger ocksÄ en riktigt skön massage till hÄrbotten vilket stimulerar talgproduktionen och bidrar till ett glansigt hÄr.

Cirkapris: 100 kr

Babyliss: ✅ Special

Hot Straightening Brush

Babyliss Hot Straightening Brush

  • Special av Testagram.se 

Babyliss Hot Straightening Brush Àr en plattborste i litet format som dÀrför Àr perfekt att ta med sig pÄ resan. Trots sitt lÄga pris Àr detta en riktigt bra borste. Den har ett keramiskt vÀrmesystem som ger en energieffektiv vÀrmefördelning. Borsten vÀrms upp snabbt pÄ under en minut. Den kan vÀrmas upp till 200 grader vilket gör att den Àven lÀmpar sig för dig med det tjocka envisa hÄret.

Borsten bestÄr av olika sorters borststrÄn. De yttre strÄna gör att du fÄr en skonsam borstning av hÄret medan den inre borsten som Àr gjord av silikon Àr designad för att ge en jÀmn plattning av ditt hÄr.

Även den hĂ€r plattborsten har lĂ„ng sladd pĂ„ 1,8 meter som gör dig mer rörlig och att du inte mĂ„ste ha ett vĂ€gguttag precis intill spegeln. Plattborsten Ă€r vĂ€ldigt smidig att jobba med, den vĂ€ger nĂ€stan ingenting och har ett ergonomiskt grepp.

Även om det Ă€r en plattborste i resestorlek sĂ„ funkar den perfekt att anvĂ€nda Ă€ven hemma. En riktigt bra plattborste som alla i testpanelen gillade.

Cirkapris: 650 kr

Hur kom vi fram till vilka plattborstar vi skulle testa?

Vi har lÀst skönhetsmagasin och bloggar för att utforska utbudet pÄ marknaden och för att sÀtta oss in i vilka produkter som Àr populÀrast just nu. Vi har ocksÄ besökt butiker och frisörer för att fÄ hjÀlp och rÄd kring vad man ska tÀnka pÄ vid valet av plattborste. Slutligen kom vi fram till tio olika borstar som vi ville testa och bestÀllde dessa frÄn nÀtbutiker som nordicfeel.se, lyko.se, och ahlens.se.

FrÄgor och svar

Hur testade vi plattborstarna?

Testpanelen bestod av 10 kvinnor med olika typer av hÄr. Alla testdeltagare fick testa varje borste under en veckas tid. PÄ sÄ sÀtt har alla fÄtt gott om tid pÄ sig att testa varje borste för olika frisyrer. För att fÄ in ytterligare omdömen har vi skickat ut enkÀter till andra som valt att köpa de aktuella plattborstarna för att pÄ sÄ sÀtt fÄ in deras recensioner.

Vad Àr en plattborste?

En plattborste Àr en kombination av en plattÄng och en hÄrborste som antingen anvÀnds sjÀlv om den Àr elektrisk eller tillsammans med en hÄrfön om den saknar uppvÀrmningsfunktionen. Med hjÀlp av en plattborste plattar du ditt hÄr samtidigt som volymen bevaras och hÄret fÄr en fantastiskt fin glans.

Vem behöver köpa en plattborste?

En plattborste gör ditt hÄr bÄde slÀtt, glansigt och frÀscht samtidigt som det bevarar volymen i ditt hÄr. SÄ om du vill ha ett glansigt och rakt hÄr rekommenderar vi att du investerar i en plattborste. Antingen en vanlig som du anvÀnder tillsammans med din hÄrfön eller en smidig elektrisk uppvÀrmd borste. Ju tjockare och envisare hÄr du har desto enklare blir det med en elektrisk variant. De flesta uppvÀrmda plattborstar har belÀggningar som gör stylingen av ditt hÄr skonsam. Dessutom slipper du ju anvÀnda flera olika verktyg eftersom den elektriska plattborsten bÄde torkar och stylar ditt hÄr samtidigt och minimerar dÀrför slitaget pÄ ditt hÄr. Om du vÀljer en manuell borste kan du ju sjÀlvklart Àven anvÀnda den som en vanlig borste utan att föna samtidigt.

Hur anvÀnder man en plattborste?

Börja med att behandla hÄret med ett vÀrmeskydd för att stylingen ska bli sÄ skonsam som möjligt. Om du anvÀnder en borste utan vÀrmefunktion borstar du hÄret frÄn roten till toppen samtidigt som du hÄller hÄrfönen nÀra borsten. Avsluta med kalluft för att bevara resultatet och spraya gÀrna pÄ lite hÄrspray för att din snygga frisyr ska hÄlla sÄ lÀnge som möjligt. Om du anvÀnder en elektrisk plattborste anvÀnder du givetvis ingen hÄrfön utan drar enbart med borsten genom hÄret.

Vad kostar en plattborste?

Priset pĂ„ plattborstar varierar frĂ„n ett par hundralappar till över tusen kronor. Även hĂ€r handlar det om vilken typ av borste du vill ha och i vilken prisklass du vill lĂ€gga dig.

Betyg pÄ guiden: