Mascara » Bäst i test

mascara

Bästa mascaran för långa fylliga ögonfransar hela dagen. Många är vi ju som drömmer om de där långa, täta och vackra ögonfransarna och kämpar med olika mascaror för att försöka få till dem. Tyvärr blir resultatet ofta att mascaran smular sig och lägger sig som en svart skugga under ögonen eller mascaror som rinner av vid minsta kontakt med fuktig luft eller oljig hud. Resultatet blir då allt annat än snyggt.

1. Lancôme Hypnôse Mascara

Det här är verkligen en mascara som enligt oss uppfyller alla kriterier som en riktigt bra Mascara ska göra och mer därtill. Drömmer du om att se ut som en filmstjärna då är det här mascaran för dig!

Lancome Hypnôse Mascara blev vår stora favorit i testet och vi är inte ensamma om att tycka det. Den är ingen nyhet utan har funnits att köpa länge och har faktiskt blivit en riktig klassiker. Och när vi väl testade den förstod vi varför, den är helt klart värd sitt något högre pris. 

Med den här mascaran får du både längre fransar och mer volym på ett helt enastående sätt. Den sägs kunna öka volymen på fransarna sex gånger och vi är faktiskt beredda att hålla med. Resultatet är fantastiskt! Du kan applicera den flera gånger för att på så sätt bygga upp volymen tills du känner dig nöjd och även om den ger en fantastisk volym så hålls ändå fransarna separerade. Självklart sitter den även på plats hela dagen.

Den här mascaran gjorde oss riktigt imponerande och även om den är i den högre prisklassen så är den väl värd varenda krona! Vilken toppenprodukt!

Kommer snart! Kommer snart!
Lancome Hypnôse Mascara

2. Fiberwig Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

Här är en mascara som verkligen sitter på plats, perfekt på gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget så tvättas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume är en mascara med så kallad tubformula vilket innebär att fransarna kapslas in på ett sätt som ger både fantastisk volym och längd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som håller under de allra svettigaste träningspassen är det här mascaran för dig. Detta är en volymmascara och den finns även i en annan variant för att istället förlänga fransarna.

Kommer snart! Kommer snart!
Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

3. L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara

Här har vi hittat ett riktigt fynd faktiskt. Med L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara behöver du inte oroa dig för smulor eller svarta fläckar under ögonen. Den sitter nämligen på plats hela dagen och ger också dina fransar ordentligt med volym.

Även denna mascara använder sig av den så kallade tubteknologin där fransarna kapslas in istället för att färgen lägger sig ovanpå dem. Det ger ett naturligt intryck men ger också en otrolig fyllighet.

Vi är beredda på att instämma i det som namnet skvallrar om, nämligen fem gånger mer volym. Resultatet är riktigt, riktigt bra!

Här får du alltså en mascara som både ger volym och fyllighet till dina fransar samtidigt som du kan känna dig trygg med att den håller hela dagen, och allt utan att behöva vända ut och in på plånboken.

Kommer snart! Kommer snart!
Voluminous x5 Mascara

Så är mascarorna utvalda

Våra egna produkttestare har undersökt och testat alla produkter i testet. Varje produkt har noggrant valts ut utifrån hög kvalitet och i olika prisklasser bland marknadens mest populära produkter. I testerna har varje produkt bedömts utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa mascaran genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt – I testerna har vi tittat på om mascaran håller vad den lovar. Vi har bedömt effekten kring längd, volym och intensitet som utlovas för produkten.
  • Resultat – För att göra en bedömning på resultatet har vi bedömt om mascaran sitter kvar bra hela dagen och om mascaran smular sig eller klumpar ihop fransarna.
  • Applicering – Här har vi undersökt hur enkel mascaran är att lägga på och om det krävs många applikationer för att uppnå önskad effekt.

Mascara – Köpguide

Det finns enormt många mascaror att välja bland och därför kan det vara svårt att välja vilken som är bäst av alla alternativ. Vi ska i denna köpguide gå igenom vad du behöver tänka på för att välja rätt mascara för rätt fransar och önskad effekt.

Effekt

Mascaror har olika effekter som kan uppnås utifrån vilken formula och typ av borste mascaran har. Olika effekter som man kan vilja ha är exempelvis längre ögonfransar, mer volym eller mer intensitet för en dramatisk look. Sedan finns det mascaror som är bättre lämpade för ett mer diskret och naturligt resultat.

Även hårfransarnas kvalitet och utgångsläge kan kräva olika formula eller borstar för att uppnå den effekt som önskas. Här kan också produkten vara speciellt anpassad för fransar med en viss egenskap. Det kan till exempel vara tunna eller korta ögonfransar.

Rak borste

Den vanligaste mascaraborsten är rak och passar alla fransar. Den ger en bra balans mellan längd och volym för den som inte önskar så mycket extra längd eller volym.

Böjd borste

En böjd borste är bra till raka fransar för att ge volym och öppna upp blicken. Borsten hjälper till att skapa en fin böjning på ögonfransarna.

Tunn borste

Den tunna borsten passar tunna eller korta fransar. Borsten gör det enklare att fånga upp även de kortaste ögonfransarna för att ge dem längd och volym.

Tjock borste

För den som har långa fransar kan en tjock borste ge dramatisk effekt.

Gummi- och kamborste

Denna typ av borste är effektiv för att separera fransarna och ger både längd och volym. Borsten passar också bra för att ge en mer naturlig look.

Vanliga frågor om Mascara

Hur testade vi mascarorna?

Mascarorna har testats av en testpanel bestående av kvinnor i olika åldrar. Vi ville hitta mascaror som inte bara ger ett riktigt snyggt resultat utan som även sitter bra hela dagen. För att verkligen se resultatet av mascaran har testdeltagarna därför fått använda mascarorna dagligen under en veckas tid för att veta att den sitter kvar oavsett väder och vind, träning osv. Vi tittade också extra på hur mycket det gick att bygga upp volymen på fransarna samt hur långa de gick att få dem. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt och använt mascarorna för att också väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver en mascara?

En mascara gör ju otroligt mycket för helhetsintrycket i din makeup. Det vet vi alla som någon gång har glömt att applicera just mascaran. Resultatet blir då något helt annat. Alla som vill lyfta fram sina ögon mer har användning av en bra mascara. Även du som inte sminkar dig alls för övrigt kan få en helt annan look som ändå känns naturlig med hjälp av en mascara. Ögonen ser genast mycket mer pigga ut efter några drag med mascaraborsten. Vilket typ av mascara man gillar är ju väldigt olika beroende på om man bara vill ha färg eller också volym och längd på fransarna. Och det finns mängder av mascaror att välja på så du kan vara säker på att det finns någon som uppfyller just dina kriterier.

Vad ska man tänka på när man köper en mascara?

När du ska köpa en mascara bör du börja med att ställa dig frågan - vilket resultat är jag ute efter? Är du ute efter förlängning av dina fransar, ja då är en mascara med tubformula eller en som innehåller fibrer ett bra val. Vill du ha mer volym väljer du en volymmascara. Kanske vill du bara ha lite färg och då väljer du en som inte har dessa uppbyggande egenskaper. Vill du kunna använda din mascara även när du svettas, solar och badar på sommaren? Ja då kanske det är en vattenfast mascara som du bör satsa på.

Hur länge håller min mascara?

En mascara brukar räcka nästan hur länge som helst men däremot är hållbarheten inte oändlig. Efter sex månader är det dags att kasta mascaran och investera i en ny eftersom den då har fått i sig för mycket bakterier och inte bör användas längre.

Hur applicerar jag mascaran?

När du väl har köpt dig en mascara är det ju dags att använda den. Applicera den genom att gnugga in borsten nära fransrötterna och därefter dra den uppåt. Det brukar vara bra att börja i mitten och avsluta med ögonvrån. Det kan ta en stund innan du har uppnått det resultat du vill ha så ge det lite tid.

Betyg på testguiden:

4/5 - (231 votes)

Mascaror som utgått:

 
Max Factor Excess Volume Extreme Impact Black

Max Factor: ✅ Special

Excess Volume Extreme Impact Black

Här är en mascara som verkligen sitter på plats, perfekt på gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget så tvättas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume är en mascara med så kallad tubformula vilket innebär att fransarna kapslas in på ett sätt som ger både fantastisk volym och längd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som håller under de allra svettigaste träningspassen är det här mascaran för dig. Detta är en volymmascara och den finns även i en annan variant för att istället förlänga fransarna.

Cirkapris: 240 kr