BÀsta mascaran för lÄnga fylliga ögonfransar hela dagen. MÄnga Àr vi ju som drömmer om de dÀr lÄnga, tÀta och vackra ögonfransarna och kÀmpar med olika mascaror för att försöka fÄ till dem. TyvÀrr blir resultatet ofta att mascaran smular sig och lÀgger sig som en svart skugga under ögonen eller mascaror som rinner av vid minsta kontakt med fuktig luft eller oljig hud. Resultatet blir dÄ allt annat Àn snyggt.

Men det finns faktiskt mascaror som kan ge dig de dÀr lÄnga fylliga fransarna och som samtidigt sitter dÀr den ska hela dagen. Problemet Àr ju att det finns en hel uppsjö med olika mascaror dÀr ute pÄ marknaden och det Àr inte helt lÀtt att hitta rÀtt i denna djungel av skönhetsprodukter.

Vi har dÀrför testat flera olika populÀra mascaror och kommit fram till vilka som egentligen Àr bÀst.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rĂ„dde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nĂ€mligen Lancome HypnĂŽse Mascara som har kommit att bli en riktig klassiker. I mellanklassen vann Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume som ocksĂ„ ger ett fantastiskt resultat. I budgetklassen blev vinnaren L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara som Ă€r en riktigt bra produkt men till nĂ„got lĂ€gre pris. Som vanligt valde vi Ă€ven ut en speciell bubblare som den hĂ€r gĂ„ngen blev Max Factor Excess Volume Extreme Impact Black. LĂ€s vidare för att ta del av utförliga recensioner av testets samtliga vinnare.

Lancome: ✅ BĂ€sta premium

HypnĂŽse Mascara

Lancome HypnĂŽse Mascara

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Det hÀr Àr verkligen en mascara som enligt oss uppfyller alla kriterier som en riktigt bra Mascara ska göra och mer dÀrtill. Drömmer du om att se ut som en filmstjÀrna dÄ Àr det hÀr mascaran för dig!

Lancome HypnÎse Mascara blev vÄr stora favorit i testet och vi Àr inte ensamma om att tycka det. Den Àr ingen nyhet utan har funnits att köpa lÀnge och har faktiskt blivit en riktig klassiker. Och nÀr vi vÀl testade den förstod vi varför, den Àr helt klart vÀrd sitt nÄgot högre pris. 

Med den hÀr mascaran fÄr du bÄde lÀngre fransar och mer volym pÄ ett helt enastÄende sÀtt. Den sÀgs kunna öka volymen pÄ fransarna sex gÄnger och vi Àr faktiskt beredda att hÄlla med. Resultatet Àr fantastiskt! Du kan applicera den flera gÄnger för att pÄ sÄ sÀtt bygga upp volymen tills du kÀnner dig nöjd och Àven om den ger en fantastisk volym sÄ hÄlls ÀndÄ fransarna separerade. SjÀlvklart sitter den Àven pÄ plats hela dagen.

Den hÀr mascaran gjorde oss riktigt imponerande och Àven om den Àr i den högre prisklassen sÄ Àr den vÀl vÀrd varenda krona! Vilken toppenprodukt!

Cirkapris: 335 kr

Fiberwig: ✅ BĂ€sta mellan

Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

HÀr Àr en mascara som verkligen sitter pÄ plats, perfekt pÄ gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget sÄ tvÀttas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume Àr en mascara med sÄ kallad tubformula vilket innebÀr att fransarna kapslas in pÄ ett sÀtt som ger bÄde fantastisk volym och lÀngd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som hÄller under de allra svettigaste trÀningspassen Àr det hÀr mascaran för dig. Detta Àr en volymmascara och den finns Àven i en annan variant för att istÀllet förlÀnga fransarna.

Cirkapris: 240 kr

L’oreal Paris: ✅ BĂ€sta budget

Voluminous x5 Mascara

Voluminous x5 Mascara

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

HĂ€r har vi hittat ett riktigt fynd faktiskt. Med L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara behöver du inte oroa dig för smulor eller svarta flĂ€ckar under ögonen. Den sitter nĂ€mligen pĂ„ plats hela dagen och ger ocksĂ„ dina fransar ordentligt med volym.

Även denna mascara anvĂ€nder sig av den sĂ„ kallade tubteknologin dĂ€r fransarna kapslas in istĂ€llet för att fĂ€rgen lĂ€gger sig ovanpĂ„ dem. Det ger ett naturligt intryck men ger ocksĂ„ en otrolig fyllighet.

Vi Àr beredda pÄ att instÀmma i det som namnet skvallrar om, nÀmligen fem gÄnger mer volym. Resultatet Àr riktigt, riktigt bra!

HÀr fÄr du alltsÄ en mascara som bÄde ger volym och fyllighet till dina fransar samtidigt som du kan kÀnna dig trygg med att den hÄller hela dagen, och allt utan att behöva vÀnda ut och in pÄ plÄnboken.

Cirkapris: 140 kr

Max Factor: ✅ Special

Excess Volume Extreme Impact Black

Max Factor Excess Volume Extreme Impact Black

  • Special av Testagram.se 

HÀr Àr en mascara som verkligen sitter pÄ plats, perfekt pÄ gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget sÄ tvÀttas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume Àr en mascara med sÄ kallad tubformula vilket innebÀr att fransarna kapslas in pÄ ett sÀtt som ger bÄde fantastisk volym och lÀngd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som hÄller under de allra svettigaste trÀningspassen Àr det hÀr mascaran för dig. Detta Àr en volymmascara och den finns Àven i en annan variant för att istÀllet förlÀnga fransarna.

Cirkapris: 240 kr

Hur kom vi fram till vilka mascaror vi skulle testa?

Det finns mascaror i mÄnga olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket frÄn person till person vad man Àr villig att betala för en mascara. Vi valde dÀrför ut produkter frÄn olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra mascara oavsett plÄnbok.

Vi ville Àven testa de produkter som Àr extra populÀra och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och pÄ YouTube. Vi började dÀrför med att undersöka dessa kanaler och vÀlja ut de mascaror som verkade mest populÀra just nu.

Mascarorna som vi valde ut bestÀllde vi sedan hem frÄn flera populÀra butiker som sÀljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Hur testade vi mascarorna?

Mascarorna har testats av en testpanel bestÄende av kvinnor i olika Äldrar. Vi ville hitta mascaror som inte bara ger ett riktigt snyggt resultat utan som Àven sitter bra hela dagen. För att verkligen se resultatet av mascaran har testdeltagarna dÀrför fÄtt anvÀnda mascarorna dagligen under en veckas tid för att veta att den sitter kvar oavsett vÀder och vind, trÀning osv. 

Vi tittade ocksÄ extra pÄ hur mycket det gick att bygga upp volymen pÄ fransarna samt hur lÄnga de gick att fÄ dem.

För att fÄ ett Ànnu mer utförligt testresultat har vi Àven skickat ut enkÀter till andra privatpersoner som köpt och anvÀnt mascarorna för att ocksÄ vÀga in deras Äsikter i testresultatet.

Vem behöver en mascara?

En mascara gör ju otroligt mycket för helhetsintrycket i din makeup. Det vet vi alla som nÄgon gÄng har glömt att applicera just mascaran. Resultatet blir dÄ nÄgot helt annat. 

Alla som vill lyfta fram sina ögon mer har anvĂ€ndning av en bra mascara. Även du som inte sminkar dig alls för övrigt kan fĂ„ en helt annan look som Ă€ndĂ„ kĂ€nns naturlig med hjĂ€lp av en mascara. Ögonen ser genast mycket mer pigga ut efter nĂ„gra drag med mascaraborsten.

Vilket typ av mascara man gillar Àr ju vÀldigt olika beroende pÄ om man bara vill ha fÀrg eller ocksÄ volym och lÀngd pÄ fransarna. Och det finns mÀngder av mascaror att vÀlja pÄ sÄ du kan vara sÀker pÄ att det finns nÄgon som uppfyller just dina kriterier. 

Vad ska man tÀnka pÄ nÀr man köper en mascara?

NĂ€r du ska köpa en mascara bör du börja med att stĂ€lla dig frĂ„gan – vilket resultat Ă€r jag ute efter? Är du ute efter förlĂ€ngning av dina fransar, ja dĂ„ Ă€r en mascara med tubformula eller en som innehĂ„ller fibrer ett bra val. Vill du ha mer volym vĂ€ljer du en volymmascara. Kanske vill du bara ha lite fĂ€rg och dĂ„ vĂ€ljer du en som inte har dessa uppbyggande egenskaper. 

Vill du kunna anvÀnda din mascara Àven nÀr du svettas, solar och badar pÄ sommaren? Ja dÄ kanske det Àr en vattenfast mascara som du bör satsa pÄ.

Hur lÀnge hÄller min mascara?

En mascara brukar rÀcka nÀstan hur lÀnge som helst men dÀremot Àr hÄllbarheten inte oÀndlig. Efter sex mÄnader Àr det dags att kasta mascaran och investera i en ny eftersom den dÄ har fÄtt i sig för mycket bakterier och inte bör anvÀndas lÀngre.

Hur applicerar jag mascaran?

NÀr du vÀl har köpt dig en mascara Àr det ju dags att anvÀnda den. Applicera den genom att gnugga in borsten nÀra fransrötterna och dÀrefter dra den uppÄt. Det brukar vara bra att börja i mitten och avsluta med ögonvrÄn. Det kan ta en stund innan du har uppnÄtt det resultat du vill ha sÄ ge det lite tid.

Betyg pÄ guiden: