Bästa mascaran för långa fylliga ögonfransar hela dagen. Många är vi ju som drömmer om de där långa, täta och vackra ögonfransarna och kämpar med olika mascaror för att försöka få till dem. Tyvärr blir resultatet ofta att mascaran smular sig och lägger sig som en svart skugga under ögonen eller mascaror som rinner av vid minsta kontakt med fuktig luft eller oljig hud. Resultatet blir då allt annat än snyggt.

Men det finns faktiskt mascaror som kan ge dig de där långa fylliga fransarna och som samtidigt sitter där den ska hela dagen. Problemet är ju att det finns en hel uppsjö med olika mascaror där ute på marknaden och det är inte helt lätt att hitta rätt i denna djungel av skönhetsprodukter.

Vi har därför testat flera olika populära mascaror och kommit fram till vilka som egentligen är bäst.

Utvalda favoriter

I premiumklassen rådde det ingen tvekan om vilken produkt som skulle kamma hem vinnarpriset nämligen Lancome Hypnôse Mascara som har kommit att bli en riktig klassiker. I mellanklassen vann Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume som också ger ett fantastiskt resultat. I budgetklassen blev vinnaren L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara som är en riktigt bra produkt men till något lägre pris. Som vanligt valde vi även ut en speciell bubblare som den här gången blev Max Factor Excess Volume Extreme Impact Black. Läs vidare för att ta del av utförliga recensioner av testets samtliga vinnare.

Lancome: ✅ Bästa premium

Hypnôse Mascara

Lancome Hypnôse Mascara

  • Bästa premium av Testagram.se 

Det här är verkligen en mascara som enligt oss uppfyller alla kriterier som en riktigt bra Mascara ska göra och mer därtill. Drömmer du om att se ut som en filmstjärna då är det här mascaran för dig!

Lancome Hypnôse Mascara blev vår stora favorit i testet och vi är inte ensamma om att tycka det. Den är ingen nyhet utan har funnits att köpa länge och har faktiskt blivit en riktig klassiker. Och när vi väl testade den förstod vi varför, den är helt klart värd sitt något högre pris. 

Med den här mascaran får du både längre fransar och mer volym på ett helt enastående sätt. Den sägs kunna öka volymen på fransarna sex gånger och vi är faktiskt beredda att hålla med. Resultatet är fantastiskt! Du kan applicera den flera gånger för att på så sätt bygga upp volymen tills du känner dig nöjd och även om den ger en fantastisk volym så hålls ändå fransarna separerade. Självklart sitter den även på plats hela dagen.

Den här mascaran gjorde oss riktigt imponerande och även om den är i den högre prisklassen så är den väl värd varenda krona! Vilken toppenprodukt!

Cirkapris: 335 kr

Fiberwig: ✅ Bästa mellan

Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Här är en mascara som verkligen sitter på plats, perfekt på gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget så tvättas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume är en mascara med så kallad tubformula vilket innebär att fransarna kapslas in på ett sätt som ger både fantastisk volym och längd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som håller under de allra svettigaste träningspassen är det här mascaran för dig. Detta är en volymmascara och den finns även i en annan variant för att istället förlänga fransarna.

Cirkapris: 240 kr

L’oreal Paris: ✅ Bästa budget

Voluminous x5 Mascara

Voluminous x5 Mascara

  • Bästa budget av Testagram.se 

Här har vi hittat ett riktigt fynd faktiskt. Med L’oreal Paris Voluminous x5 Mascara behöver du inte oroa dig för smulor eller svarta fläckar under ögonen. Den sitter nämligen på plats hela dagen och ger också dina fransar ordentligt med volym.

Även denna mascara använder sig av den så kallade tubteknologin där fransarna kapslas in istället för att färgen lägger sig ovanpå dem. Det ger ett naturligt intryck men ger också en otrolig fyllighet.

Vi är beredda på att instämma i det som namnet skvallrar om, nämligen fem gånger mer volym. Resultatet är riktigt, riktigt bra!

Här får du alltså en mascara som både ger volym och fyllighet till dina fransar samtidigt som du kan känna dig trygg med att den håller hela dagen, och allt utan att behöva vända ut och in på plånboken.

Cirkapris: 140 kr

Max Factor: ✅ Special

Excess Volume Extreme Impact Black

Max Factor Excess Volume Extreme Impact Black

  • Special av Testagram.se 

Här är en mascara som verkligen sitter på plats, perfekt på gymmet eller under varma soliga dagar. Trots att den sitter som berget så tvättas den enkelt av med enbart ljummet vatten. Kan det bli smidigare?

Fiberwig d.j.v. Beautenizer Volume Lash Captivating Volume är en mascara med så kallad tubformula vilket innebär att fransarna kapslas in på ett sätt som ger både fantastisk volym och längd. Detta görs snabbt och enkelt, ett enda drag med borsten ger ett fantastiskt resultat.

För dig som vill ha en mascara som håller under de allra svettigaste träningspassen är det här mascaran för dig. Detta är en volymmascara och den finns även i en annan variant för att istället förlänga fransarna.

Cirkapris: 240 kr

Hur kom vi fram till vilka mascaror vi skulle testa?

Det finns mascaror i många olika prisklasser och vi vet att det varierar mycket från person till person vad man är villig att betala för en mascara. Vi valde därför ut produkter från olika prisklasser för att göra det möjligt för alla att hitta en bra mascara oavsett plånbok.

Vi ville även testa de produkter som är extra populära och som cirkulerar runt mycket i skönhetstidningar, bloggar och på YouTube. Vi började därför med att undersöka dessa kanaler och välja ut de mascaror som verkade mest populära just nu.

Mascarorna som vi valde ut beställde vi sedan hem från flera populära butiker som säljer skönhetsprodukter: lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Frågor och svar

Hur testade vi mascarorna?

Mascarorna har testats av en testpanel bestående av kvinnor i olika åldrar. Vi ville hitta mascaror som inte bara ger ett riktigt snyggt resultat utan som även sitter bra hela dagen. För att verkligen se resultatet av mascaran har testdeltagarna därför fått använda mascarorna dagligen under en veckas tid för att veta att den sitter kvar oavsett väder och vind, träning osv. Vi tittade också extra på hur mycket det gick att bygga upp volymen på fransarna samt hur långa de gick att få dem. För att få ett ännu mer utförligt testresultat har vi även skickat ut enkäter till andra privatpersoner som köpt och använt mascarorna för att också väga in deras åsikter i testresultatet.

Vem behöver en mascara?

En mascara gör ju otroligt mycket för helhetsintrycket i din makeup. Det vet vi alla som någon gång har glömt att applicera just mascaran. Resultatet blir då något helt annat. Alla som vill lyfta fram sina ögon mer har användning av en bra mascara. Även du som inte sminkar dig alls för övrigt kan få en helt annan look som ändå känns naturlig med hjälp av en mascara. Ögonen ser genast mycket mer pigga ut efter några drag med mascaraborsten. Vilket typ av mascara man gillar är ju väldigt olika beroende på om man bara vill ha färg eller också volym och längd på fransarna. Och det finns mängder av mascaror att välja på så du kan vara säker på att det finns någon som uppfyller just dina kriterier.

Vad ska man tänka på när man köper en mascara?

När du ska köpa en mascara bör du börja med att ställa dig frågan - vilket resultat är jag ute efter? Är du ute efter förlängning av dina fransar, ja då är en mascara med tubformula eller en som innehåller fibrer ett bra val. Vill du ha mer volym väljer du en volymmascara. Kanske vill du bara ha lite färg och då väljer du en som inte har dessa uppbyggande egenskaper. Vill du kunna använda din mascara även när du svettas, solar och badar på sommaren? Ja då kanske det är en vattenfast mascara som du bör satsa på.

Hur länge håller min mascara?

En mascara brukar räcka nästan hur länge som helst men däremot är hållbarheten inte oändlig. Efter sex månader är det dags att kasta mascaran och investera i en ny eftersom den då har fått i sig för mycket bakterier och inte bör användas längre.

Hur applicerar jag mascaran?

När du väl har köpt dig en mascara är det ju dags att använda den. Applicera den genom att gnugga in borsten nära fransrötterna och därefter dra den uppåt. Det brukar vara bra att börja i mitten och avsluta med ögonvrån. Det kan ta en stund innan du har uppnått det resultat du vill ha så ge det lite tid.

Betyg på guiden:

4.2/5 - (4 votes)