HÄrvÀxt pÄ oönskade stÀllen Àr det mÄnga som kÀmpar med oavsett om det Àr pÄ benen, under armarna, pÄ armarna, bikinilinjen eller i ansiktet. Att gÄ och vaxa sig pÄ salong kan kosta ganska mycket och du behöver dessutom göra det regelbundet. Det finns bra produkter för att vaxa sig sjÀlv hemma men det kan vara lite omstÀndligt att plocka fram allt, vÀrma vaxet, kleta pÄ det och sedan att dra av det. Det Àr ocksÄ lÀtt att tveka nÀr du vet att det gör ont. Att raka med rakhyvel fungerar bra men huden kan lÀtt bli irriterad och du kan lÀtt fÄ smÄ röda prickar. Det trÄkigaste Àr att hÄret vÀxer ut ganska snabbt igen vid en rakning.

Oavsett Äsikter kring skönhetsideal kan riklig hÄrvÀxt vara oerhört jobbigt för en del. För den som vill bli av med oönskad hÄrvÀxt finns det mÄnga metoder och produkter. Det kan vara svÄrt att vÀlja vilken metod som Àr bÀst och mest prisvÀrd i lÀngden. Det Àr mÄnga frÄgor att ta stÀllning till om det ska vara smÀrtfritt, enkelt eller ett lÄgt pris. För att underlÀtta för dig har vi gjort ett test för att ta fram de bÀsta i olika prisklasser. Vi hoppas det ska hjÀlpa dig med att ta fÀrre beslut och att du hittar nÄgot som passar din budget.

HĂ„rborttagningar vi rekommenderar 

Vi har testat flera produkter och i vÄra tester letat efter produkter som Àr smidiga att anvÀnda. Det ska inte behöva ta lÄng tid att ta bort hÄret och det ska inte vara omstÀndligt. Det ska gÄ enkelt, snabbt och vara hygieniskt. Det ska vara enkla bruksanvisningar och instruktioner som Àr lÀtta att följa utan risk för skador. I testet har vi tagit fram en vinnare i olika prisklasser sÄ att du sjÀlv kan avgöra vad du tycker kÀnns prisvÀrt. Produkter som enkelt tar bort oönskad hÄrvÀxt och som du slipper anvÀnda sÄ ofta kostar en slant men vi har letat fram de bÀsta produkterna till ett vettigt pris.

Alla HĂ„rborttagningar

Remington i-LIGHT Essential IPL

#1 Remington
i-LIGHT Essential IPL HĂ„rborttagning

Sammanfattning: För dig som vill ha det allra bÀsta med en produkt som gör det hela enkelt, som har mÄnga finesser och ger ett fantastiskt fint och lÄngvarigt resultat ska ta en extra titt pÄ vÄr bÀsta premiumvinnare. Produkten i-LIGHT Essential IPL HÄrborttagning frÄn Remington, som anvÀnds pÄ salonger, Àr en IPL-apparat som du kommer att Àlska. HÄrborttagningen har bland annat en sensor för hudton vilket innebÀr att pulserna anpassas till att bli nÄgot svagare om du har en ljuskÀnslig hudton. Med en sensor för hudkontakt slutar den att pulsa om den kommer för nÀra huden.

Det hĂ€r Ă€r produkten för dig som vill slippa gĂ„ pĂ„ salong men Ă€ndĂ„ vill ha samma fina resultat. I vĂ„ra tester togs hĂ„ret enkelt bort och gav ett fint hĂ„rfritt resultat. Vi upplevde ocksĂ„ att hĂ„rvĂ€xten minskade markant efter cirka fyra veckors test. HĂ„rborttagningen Ă€r mycket enkelt att anvĂ€nda och vi Ă€r hĂ€pna över alla finesser som finns. Den gĂ„r dessutom att anvĂ€nda pĂ„ hela kroppen, Ă€ven i ansiktet och pĂ„ bikinilinjen. Trots det höga priset Ă€r den vĂ€l vĂ€rd sina pengar och den har Ă€ven fem Ă„rs garanti. Produkten har fem instĂ€llningar och lamporna har lĂ„ng hĂ„llbarhet som ska klara upp till 150 000 pulser.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

#2 Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Sammanfattning: Ännu en Remington har vi valt ut som testvinnare och hĂ€r i mellanklassen. Det Ă€r helt enkelt ett bra mĂ€rke för hĂ„rborttagning och produkter med hög kvalitet. Produkten WETech BHT6255 Wetech Body Groomer Ă€r en rakapparat för hela kroppen. Du kan till och med ha den i duschen dĂ„ den Ă€r vattentĂ€t. Perfekt för att snabbt kunna duscha av sig de sista avrakade hĂ„rstrĂ„na. Med rakapparaten kommer det med flera olika typer av kammar sĂ„ att du kan anvĂ€nda den för olika kroppsdelar.

Inför rakningen laddas rakapparaten upp och sedan kan du anvÀnda den i cirka 60 minuter innan den behöver laddas pÄ nytt. Med en inbyggd laddningsindikator har du full koll pÄ nÀr den behöver laddas om och nÀr den Àr fulladdad för anvÀndning.

NÀr vi testade den hÀr produkten upplevde vi att den var mycket smidig att anvÀnda och den rakade bort hÄrstrÄna mycket effektivt och efterlÀmnade ett mjukt, lent och hÄrfritt resultat. Resultatet varar ungefÀr lika lÀnge som vid vanlig rakhyvling. DÀremot gÄr det snabbare med en rakapparat eftersom du inte behöver vara lika försiktig över huden dÄ det inte Àr samma risk att skada sig. Du slipper framförallt att hÄlla pÄ med rakgel och rakhyvlar som slits.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

#3 Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Sammanfattning: Till vÄr testvinnare som bÀsta budget har vi valt riktigt bra vaxremsor, EasyGrip Ready-to-use Wax Strips Dry Skin frÄn Veet. Ett bra varumÀrke som Àr vÀletablerat och har mÄnga bra produkter inom hÄrborttagning.

Under vÄra tester tyckte vi alla att det var mycket enkelt att anvÀnda vaxremsor i jÀmförelse med vanlig vaxning och det kÀnns mer hygieniskt att anvÀnda Àn flytande vax. För. Du vÀrmer upp produkten i hÀnderna, lÀgger vaxremsan pÄ aktuellt omrÄde, stryker över med handen nÄgra gÄnger i hÄrvÀxtens riktning och drar av remsan snabbt i motsatt riktning samtidigt som du hÄller huden strÀckt. För att jÀmföra Àr det sÄ klart ett bÀttre och mer lÄngvarigt resultat Àn vanlig rakning och du fÄr det till ett bra budgetpris i jÀmförelse med att gÄ till salong.

Den hÀr produkten hÄller vad den lovar och Àr en prisvÀrd produkt för dig som tÄl lite smÀrta. Vi hade ett par testpersoner med i testet med lÄg smÀrttröskel och Àven om denna produkt Àr lÀttare att anvÀnda Àn flytande vax Àr smÀrtan densamma. Inget för den smÀrtkÀnsliga med andra ord.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Philips Lumea IPL Essential

#4 Philips Lumea IPL Essential

Sammanfattning: I testerna har vi valt ut en specialare som en utmanare till vÄr testvinnare som premium. Det Àr en Àven detta en IPL-apparat men frÄn mÀrket Philips och produkten heter Lumea IPL Essential. Produkten Àr framtagen i ett nÀra samarbete mellan Philips och hudvÄrdsexperter för att utveckla en sÀker och effektiv produkt för hemmabruk. Produkten har fem intensitetlÀgen och ger ett lÄngvarigt hÄrfritt resultat i upp till cirka 8 veckor. För lÄngvarigt resultat bör behandlingen upprepas var fjÀrde till var Ättonde vecka. Behandlingen Àr skonsam och kan anvÀndas över hela kroppen.

Vi tycker att den hĂ€r hĂ„rborttagningen ger samma bra resultat som vĂ„r premiumvinnare. Du kan sjĂ€lv stĂ€lla in intensiteten beroende pĂ„ hur kĂ€nslig din hud Ă€r mot ljuspulserna. Även denna produkt Ă€r enkelt att anvĂ€nda och ger ett fint hĂ„rfritt resultat som varar lĂ€nge. HĂ„rvĂ€xten minskas efter nĂ„gra veckors anvĂ€ndning och produkten Ă€r ett bra alternativ till Remington för dig som vill fĂ„ bort oönskad hĂ„rvĂ€xt.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en hÄrborttagning?

HÄrvÀxt kan vara besvÀrande sÀrskilt om det Àr pÄ oönskade stÀllen. Till exempel kan Àven kvinnor fÄ hÄrvÀxt i ansiktet pÄ oönskade stÀllen vilket kan minska sjÀlvförtroendet och att man drar sig för sociala kontakter. MÄnga tycker ocksÄ att det Àr snyggast att vara utan hÄr pÄ vissa stÀllen pÄ kroppen.

Oavsett anledningen kan det vara bra att hitta en riktigt bra produkt som förenklar hÄrborttagningen. Att raka sig Àr ett alternativ men eftersom du dÄ bara skÀr av hÄrstrÄna sÄ vÀxer de snabbt ut igen. Det kan ibland vara omstÀndligt att raka sig och mycket tid du behöver lÀgga varje vecka. Har du ofta dÄligt med tid kan det vara skönt att fÄ den tiden över till annat.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Rakhyvel, rakapparat, vaxning, epilator eller IPL? Det finns mĂ„nga produkter att vĂ€lja mellan men vilken passar dig bĂ€st, hur vĂ€ljer du rĂ€tt? 

För att vÀlja rÀtt produkt behöver du först fundera över vad du sjÀlv tycker verkar enkelt och krÄngligt. En produkt som du tycker Àr svÄr att anvÀnda och dÀr du mÄste lÀsa pÄ inför varje omgÄng blir oftast en produkt du sÀllan anvÀnder. DÀrför blir det ofta onödigt dyrt dÄ du behöver köpa till fler enklare produkter för att bli av med oönskad hÄrvÀxt.

En annan frÄga att ta stÀllning till Àr om du har lÄg smÀrttröskel och om du vill ha en produkt som gör det hela smÀrtfritt eller om du kan stÄ ut med smÀrta.

Helst vill du ocksÄ ha ett sÄ lÄngvarigt resultat som möjligt sÄ du slipper upprepa proceduren gÄng pÄ gÄng. Att raka bort hÄret med rakhyvel eller rakapparat Àr enkelt men en kortsiktig ÄtgÀrd. Med epilering eller vaxning dras hÄrstrÄet upp med roten. Det Àr inte smÀrtfritt men resultatet varar lÀngre Àn vid rakning. IPL dÀr du fÄr en hÄrborttagning med ljus Àr det resultat som ger lÀngst varaktigt resultat och det Àr smÀrtfritt men det kostar betydligt mer. Vi förslÄr att du lÀser igenom vÄra testvinnare för att fÄ en uppfattning hur metoderna kan fungera för dig.

SÄ anvÀnder du produkten

NÀr det gÀller hÄrborttagning Àr det alltid viktigt att lÀsa bruksanvisningen och följa instruktionerna för att undvika skador och för att fÄ bÀsta resultat.

Vid hÄrborttagning kan det finns en viss risk för inÄtvÀxande hÄr som kan ge bÄde klÄda och infektioner. För att bÀttre undvika detta kan det vara bra att torrborsta eller peela hudomrÄdet.

Hur fungerar en IPL-apparat?

En IPL-apparat avlĂ€gsnar hĂ„ret med hjĂ€lp av ljus. IPL – Intense Pulsed Light Ă€r en avancerad teknologi som innebĂ€r att ljuspulser pĂ„verkar hĂ„rrötterna med ljus och vĂ€rme. NĂ€r vĂ€rmen kommer ner i hĂ„rsĂ€ckarna gĂ„r de in i en overksam fas som fĂ„r hĂ„rstrĂ„na att falla av. Ljuspulserna Ă€r inte lika starka som pĂ„ salong och du fĂ„r dĂ€rför inget permanent resultat men det ger ett lĂ„ngvarigt resultat pĂ„ upp till cirka 8 veckor. Ett bra alternativ till att fĂ„ bort oönskat hĂ„r utan rakning, smĂ€rta eller kladdiga krĂ€mer.

Hur lÀnge hÄller resultatet vid en hÄrborttagning?

​Vid hĂ„rborttagning med exempelvis vax eller epilator drar du upp hĂ„ret med rötterna. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt tar det ett tag innan det vĂ€xer ut nya hĂ„rstrĂ„n och resultatet kan dĂ„ hĂ„lla i cirka tre till fyra veckor. JĂ€mför du det med rakning dĂ€r hĂ„rstrĂ„na skĂ€rs av och dĂ€rmed vĂ€xer ut snabbare behöver du istĂ€llet raka dig oftare. Med ljusbehandling med en IPL-apparat dĂ€r du Ă€ven pĂ„verkar hĂ„rsĂ€ckarna fĂ„r du ett mycket lĂ€ngre varaktigt resultat pĂ„ cirka 8 veckor.

Ökar hĂ„rvĂ€xten med hĂ„rborttagning?

Nej, det finns inga belÀgg för att en hÄrvÀxt ska öka för att du drar bort hÄr och hÄrrötter. TvÀrtom visar mÄnga studier att hÄret istÀllet tunnas ut om du tar bort hÄret regelbundet.