đŸ„‡ BĂ€sta AvfĂ€rgning (2020)

1. Colour B4 Hair Colour Remover

Colour B4 Hair Colour Remover

Colour B4 Hair Colour Remover Àr verkligen ett effektivt och lÀttanvÀnt avfÀrgningsmedel. Du kammar enkelt in produkten i hÄret och lÄter det verka enligt instruktionerna innan du sedan sköljer ur det. Produkten Àr avsedd för dig med blont eller ljusbrunt hÄr.

Viktigt att tÀnka pÄ Àr att verkligen lÄta produkten verka sÄ lÀnge som det stÄr i instruktionerna, annars Àr risken att resultatet blir orange. Om du har fÀrgat ditt hÄr i en vÀldigt mörk fÀrg kan du behöva göra behandlingen flera gÄnger för att fÄ tillbaka din naturliga hÄrfÀrg. 

Den hÀr avfÀrgningen innehÄller inte nÄgot blekmedel eller ammoniak och Àr dÀrmed vÀldigt skonsam att anvÀnda.

Det hÀr utan tvekan den mest sÄlda avfÀrgningsprodukten pÄ marknaden idag vilket ocksÄ talar för att det Àr en riktigt bra produkt.

Avfärgning

Ibland nÀr vi fÀrgar hÄret hÀnder det ju att resultatet inte alls blev sÄ bra som vi hade tÀnkt oss och dÄ vill vi ju helst göra nÄgot Ät det direkt. Genom att anvÀnda en avfÀrgning kan du enkelt justera hÄrfÀrgen nÄgra nyanser Ät det ljusare hÄllet och dÀrmed fÄ tillbaka din ljusa hÄrfÀrg.

TÀnk pÄ att alla fÀrgningar och blekningar sliter pÄ ditt hÄr sÄ se till att lÄta hÄret vila ibland mellan behandlingarna, annars Àr risken att du fÄr ett bÄde slitet och livlöst hÄr. Ta ocksÄ hand om ditt hÄr ordentligt med rÀtt typ av schampo och balsam samt gör inpackning regelbundet.

Hanna Madsen
Testredaktör*

*Testredaktören har gÄtt igenom produkterna och intygar att listans innehÄll Àr aktuellt.

2. Colourless Hair Colour Remover

Colourless Hair Colour Remover

Colourless Hair Colour Remover Àr en produkt som Àr riktigt skonsam mot hÄret. Den hÀr avfÀrgningen Àr faktiskt helt luktfri vilket gör att den Àven kan passa dig som Àr doft- eller allergikÀnslig. Produkten finns i tre olika utföranden med olika styrka beroende pÄ vad du behöver.

AvfÀrgning sliter alltid lite pÄ hÄret men detta Àr i alla fall en av de mest skonsamma produkterna som du kan hitta pÄ marknaden idag.

Om du har svÄrt för starka dofter eller Àr allergikÀnslig kan detta vara produkten för dig!

3. L’OrĂ©al Paris Super Blonde Creme AvfĂ€rgning

Loreal Paris Super Blonde Creme Avfargning

Det hÀr Àr en avfÀrgning framtagen för dig som vill blondera ditt hÄr men har gamla fÀrgrester kvar i hÄret som du först behöver bli av med innan du blonderar. AvfÀrgningen Àr till för dig med blont eller brunt hÄr men rekommenderas inte för mörkare nyanser av brunt eller svart Àven om vi har lÀst i recensioner att en del tycker att det funkar.

L’OrĂ©al Ă€r ett populĂ€rt och vĂ€lkĂ€nt mĂ€rke som Ă€r omtyckt för sin relativt höga kvalitet trots sina överkomliga priser. Det gĂ€ller Ă€ven deras Super Blonde Creme avfĂ€rgning som ger ett jĂ€ttebra resultat och en bra grund om du vill blondera ditt hĂ„r.

Jag intygar att listan Àr oberoende

Hanna Madsen

LĂ€s mer om oberoende produkttester

En avfÀrgning kan inte anvÀndas för att bleka hÄret. Den tar endast bort fÀrgen. Vill du fÄ en ljusare hÄrfÀrg Àn din naturliga fÀrg fÄr du anvÀnda ett blekmedel efter du har gjort avfÀrgningen.

Viktigt att veta Àr att en avfÀrgning inte fungerar om du har fÀrgat ditt hÄr med henna. Det kan ocksÄ vara svÄrt att fÄ det att fungerar om du först har blekt ditt hÄr och dÀrefter fÀrgat det med en vÀldigt mörk fÀrg. Men annars fungerar en avfÀrgning i de flesta fall.

En annan viktig sak att tÀnka pÄ Àr att en avfÀrgning Àr en stark produkt och dÀrmed kan framkalla en allergisk reaktion om du Àr kÀnslig. Börja dÀrför alltid med att göra ett allergitest innan du anvÀnder avfÀrgningen. Ett allergitest gör du enkelt genom att applicera en liten mÀngd av medlet med hjÀlp av en bomullspinne bakom ditt öra. VÀnta sedan i ett dygn för att se hur huden reagerar. Upplever du att det kliar, svider, svullnar eller att du fÄr rodnad bör du inte anvÀnda produkten.

Idag finns mĂ„nga bra avfĂ€rgningsprodukter som Ă€r skonsamma mot hĂ„ret och som inte sliter pĂ„ hĂ„ret lika mycket som produkterna gjorde för nĂ„gra Ă„r sedan. Idag Ă€r produkterna ocksĂ„ sĂ„ pass bra att du kan fĂ„ ett riktigt naturligt och bra resultat. För att hjĂ€lpa dig att vĂ€lja nĂ€r du ska köpa en avfĂ€rgningsprodukt har vi gjort ett omfattande test för att ta reda pĂ„ vilka produkter som Ă€r bĂ€st inom olika.

Den produkt som tog hem priset i premiumklassen blev Colour B4 Hair Colour Remover medan Colourless Hair Colour Remover kammade hem första platsen i mellanklassen. Budgetvinnaren blev L’OrĂ©al Paris Super Blonde Creme som ocksĂ„ visade sig vara en riktigt fin produkt. Vi utsĂ„g Ă€ven en specialare, nĂ€mligen L’OrĂ©al Paris Colorista Fader Shampoo. LĂ€s vidare för att ta del av utförliga recensioner av testets vinnare och deras utmanare. Vi hoppas att det hĂ€r testet ska fungera som en bra vĂ€gledning och hjĂ€lp för dig som vill hitta en bra avfĂ€rgningsprodukt som passar just dig.

Vem behöver en avfÀrgningsprodukt?

En avfÀrgningsprodukt kan du anvÀnda om du har rÄkat ut för att resultatet av din hÄrfÀrgning inte alls blev som du hade tÀnkt dig och dÀrför vill ÄterstÀlla fÀrgen till din naturliga hÄrfÀrg.

Ett avfĂ€rgningsmedel kan ocksĂ„ vara bra om ditt hĂ„r Ă€r fĂ€rgat sen tidigare och du vill fĂ€rga om det i en ny fĂ€rg. DĂ„ Ă€r det en bra idĂ© att först avfĂ€rga den gamla fĂ€rgen sĂ„ att inte den nya fĂ€rgen pĂ„verkas av de gamla fĂ€rgpigmenten. 

Kan jag tÀcka grÄtt hÄr med en avfÀrgning?

Nej du kan inte bli av med ditt grÄa hÄr med hjÀlp av avfÀrgningsprodukter. Du behöver anvÀnda permanenta fÀrger eller blonderingar dÀr det tydligt framgÄr pÄ förpackningen att den lÀmpar sig för just grÄtt hÄr.

Varför blev mitt hÄr orange nÀr jag avfÀrgade det?

Att hÄret blir orange vid en avfÀrgning Àr inte alls ovanligt och dÀrmed helt normalt. Om du inte har lÄtit produkten verka fullt sÄ lÀnge som anges i instruktionerna Àr risken stor att du fÄr ett orange resultat. LikasÄ om du försöker avfÀrga mycket mörka fÀrger eftersom de blir orangea innan de blir ljusa igen.

Om detta hĂ€nder Ă€r det bara att göra en ny avfĂ€rgning. Se till att vara noga med att lĂ„ta produkten verka sĂ„ lĂ€nge som anges i instruktionerna för att undvika ett orange resultat. 

Om du ska avfÀrga en mycket mörk fÀrg kan detta vara svÄrt att undvika och dÄ krÀvs det helt enkelt fler behandlingar. Du kan upprepa behandlingen upp till tre gÄnger men som vi skrivit om tidigare sÄ sliter detta en hel del pÄ hÄret och dÀrför mÄste du ge ditt hÄr extra omsorg i form av inpackningar efter att du utsatt det för mycket avfÀrgningar.

Produkter som utgÄtt

L’OrĂ©al Paris Colorista Fader Shampoo

L’OrĂ©al Paris Colorista Fader Shampoo

L'Oréal Paris Colorista Fader Shamp

Specialaren som vi valt ut skiljer sig frÄn övriga avfÀrgningsmedel eftersom detta istÀllet Àr ett schampo som du anvÀnder för att avfÀrga ditt hÄr stegvis. Det hÀr Àr ett mildare och mer skonsamt alternativ till ett avfÀrgningsmedel och Àr ett jÀttebra alternativ för dig som inte tÄl eller vill undvika starka lukter eller kemikalier.

Du tvÀttar helt enkelt ditt hÄr med schampot, lÄter produkten verka i fem minuter och masserar dÀrefter upp ett lödder innan du sköljer ur det. Vill du fördjupa effekten kan du med fördel massera en lÀngre stund innan du sköljer ur produkten. 

Sedan upprepar du alltsÄ proceduren vid nÀsta tillfÀlle som du ska tvÀtta hÄret och fortsÀtter med detta tills du har uppnÄtt det resultat som du vill ha.

Betyg pÄ testguiden: