NĂ€r du har varit ute i solen mycket eller fĂ„tt en torr hud av för mycket badande kan huden ibland behöva pysslas om lite extra och bli Ă„terfuktad. DĂ„ kan en bra produkt med aloe vera göra susen. Aloe vera Ă€r en naturprodukt som Ă€r kĂ€nd för att ha bra lĂ€kande effekter pĂ„ huden. Med svalkande och reparerande egenskaper bĂ„de lindrar och Ă„teruppbygger den skadad hud. DĂ€rför passar den bra för bĂ„de insektsbett, klĂ„da, eksem, andra kroniska hudĂ„kommor eller om du har brĂ€nt dig pĂ„ huden. 

Naturfolk har anvÀnt sig av aloe vera-plantan för dess lÀkande effekter i tusentals Är som naturlÀkemedel. Naturprodukten Àr antiseptisk och plantan Àr rik pÄ vitaminerna A, B, C, D och E men den innehÄller ocksÄ mineraler som magnesium och zink. Ur plantan utvinns aloe vera bÄde till juicer för att anvÀndas invÀrtes men Àven till krÀmer, gel och schampo för att anvÀndas utanpÄ kroppen.

Aloe vera geler vi rekommenderar 

Alla borde ha en aloe vera gel hemma eftersom den kan anvÀndas pÄ mÄnga sÀtt. Den kan anvÀndas pÄ hela kroppen dÄ den Äterfuktar bra och du kan anvÀnda den för att lugna irriterad hud. En gel ger ocksÄ en skön konsistens men vissa kan vara lite kladdiga om de inte gÄr in i huden snabbt. Det finns ett stort utbud av mÄnga bra aloe vera produkter att vÀlja mellan. DÀrför har vi testat nÄgra av de populÀraste produkterna för att kunna vÀgleda dig till den gel som fungerar bÀst för dig.

Alla Aloe vera geler

Kerstin Florian Aloe Gel

#1 Kerstin Florian Aloe Gel

Sammanfattning: En underbart skön och svalkande produkt fÄr du med Kerstin Florian Sun Aloe Gel. En parfymfri after sun i en gel som ÀndÄ inte kÀnns kladdig. Gelen har en fantastisk konsistens och Àr helt ljuvlig för en solsvedd hy. Gelen gÄr lÀtt in i huden och gör huden bÄde mjuk och Äterfuktad.

Det som gör den hÀr produkten speciell i sin effekt Àr innehÄllet av aloe vera och ekologisk arnika. Aloe vera har en kraftigt Äterfuktande effekt och arnika Àr en alg som bÄde skyddar och bygger upp cellerna. Du fÄr en gel som bÄde vÄrdar och stÀrker huden.

Förutom alla dessa effekter pÄ huden ger gelen en uppfriskande och en Ätstramande kÀnsla. En lyxig och dryg produkt vÀl vÀrd att prova för en uttorkad och irriterad hud!

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

#2 The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

Sammanfattning: Body Shop har funnits med lÀnge och Àr mycket kÀnda för sina bra produkter. Med Body Shops Aloe Multi-Use Soothing Gel fÄr du en produkt med 90% aloe vera. En enkel produkt som du bara applicerar och sedan vÀntar du pÄ resultatet.

Vi kan inte annat Àn att hÄlla med om att aloe vera Àr fantastisk pÄ huden efter en dag i solen. Body Shops produkt fungerar mycket bra trots sin enkelhet. Den binder fukten i huden och du fÄr en hud som kÀnns frÀsch och fast.

Produkten Àr 100% vegansk och dermatologiskt testad vilket Àr en fördel för dig med kÀnslig hy.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Avivir Aloe Vera Gelspray

#3 Avivir Aloe Vera Gelspray

Sammanfattning: Föredrar du en lotion framför en gel kan vi rekommendera denna aloe vera lotion frÄn Avivir. Produkten innehÄller 90% ekologisk aloe vera och det finns inga mineraloljor, parabener, parfym eller fÀrgÀmnen.

Med den hÀr produkten fÄr du en lotion som Àr fuktighetsgivande och som stÀrker huden. NÀr du applicerar produkten mÀrker du av den smidiga konsistensen och den försvinner förvÄnansvÀrt snabbt in i huden och det Àr dÀrför ingen kladdig produkt.

Den hÀr produkten fungerar inte bara som en after sun utan gÄr utmÀrkt att anvÀnda som din vardagliga bodylotion. För dig som inte har rÄd med hur mÄnga produkter som helst eller som vill ha sÄ fÄ som möjligt Àr detta ett bra val dÄ den Àr mÄngsidig.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Helosan Alo Wera Gel

#4 Helosan

Sammanfattning: Helosan Àr ett mÀrke som har funnits i mÄnga Är och Àr kÀnd för sina vÄrdande produkter. Med Helosan Aloe Vera Gel fÄr du en gel som Àr bÄde fuktgivande och svalkande. Den oparfymerade gelen kÀnns lugnande pÄ en torr och irriterad hud.

Gelen Àr lÀtt i sin konsistens och absorberas snabbt i huden och ger en skön avkylande effekt om du Àr solsvedd. Gelen fungerar ocksÄ bra för klÄda och om du har fÄtt ett insektsstick.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför Àr aloe vera produkter bra?

Eftersom aloe vera har bra lÀkande egenskaper och en bra svalkande effekt Àr dessa produkter sÀrskilt bra vid till exempel insektsbett eller annan klÄda. Den fungerar ocksÄ vÀldigt bra om du har brÀnt dig i solen eftersom produkten bÄde svalkar och lindrar.

Den hĂ€r produkten Ă€r bra att ha hemma vid akuta behov men passar Ă€ven för dig som lider av eksem eller andra kroniska hudĂ„kommor. Även om den inte botar kan det hjĂ€lpa dig att lindra besvĂ€ren.

För vem passar denna produkt?

Eftersom produkten Àr sÄ mÄngsidig Àr det en produkt för alla och som alla borde ha hemma samt ha med pÄ resa. Produkten passar bra för torr hud nÀr din vanliga hudlotion inte rÀcker till. Den Àr ocksÄ utmÀrkt för insektsbett, brÀnnskador, eksem och klÄda bÄde för barn och vuxna. Gelen svalkar bra utan att svida om du har sÄrig hud.

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Det finns mÄnga aloe vera geler att vÀlja mellan och det kan vara svÄrt att vÀlja vilken du ska köpa. Bara för att en produkt innehÄller aloe vera betyder inte det att det Àr den bÀsta produkten för dig. NÀr det kommer till gel kan de i vissa fall kÀnnas kladdiga om de inte gÄr in i huden snabbt. Vissa produkter kan ocksÄ ge en Ätstramande effekt i huden vilket en del kan tycka Àr bra och andra tycka kÀnns obehagligt. Vi har dÀrför i vÄra tester tagit hÀnsyn till detta och berÀttar hur vi upplever dessa utvalda produkter.

Hur anvÀnder man produkten?

Produkten appliceras i ansiktet och över kroppen dÀr du har behov av att Äterfukta eller lindra. Vissa produkter Àr speciellt framtagna för att anvÀndas i ansiktet dÄ vÄr hud dÀr Àr lite kÀnsligare och ofta tunnare Àn pÄ övriga kroppen. Du kan anvÀnda gelen som en behandlande gel och Àven anvÀnda den som en uppfrÀschande ansiktsmask.

Aloe vera och biverkningar

Det finns inga kĂ€nda biverkningar kopplade till just aloe vera dĂ„ biverkningar kan bero pĂ„ andra ingredienser i produkten. Som alltid nĂ€r du ska testa nya krĂ€mer Ă€r det alltid bra att först testa pĂ„ ett litet hudomrĂ„de. Även om du inte har reagerat pĂ„ krĂ€mer tidigare kan det finnas Ă€mnen du Ă€r överkĂ€nslig mot.

Produkten hjÀlper bara lindrigare besvÀr

TÀnk pÄ att den hÀr produkten bara hjÀlper lindrigare besvÀr. Har du fÄtt en allergisk reaktion av ett insektsbett eller fÄtt en kraftig solskada i huden kan du istÀllet behöva söka lÀkarhjÀlp.

Betyg pÄ guiden: