Aloe vera gel » Bäst i test

Aloe vera gel

När du har varit ute i solen mycket eller fått en torr hud av för mycket badande kan huden ibland behöva pysslas om lite extra och bli återfuktad. Då kan en bra produkt med aloe vera göra susen. Aloe vera är en naturprodukt som är känd för att ha bra läkande effekter på huden. Med svalkande och reparerande egenskaper både lindrar och återuppbygger den skadad hud. Därför passar den bra för både insektsbett, klåda, eksem, andra kroniska hudåkommor eller om du har bränt dig på huden. 

Naturfolk har använt sig av aloe vera-plantan för dess läkande effekter i tusentals år som naturläkemedel. Naturprodukten är antiseptisk och plantan är rik på vitaminerna A, B, C, D och E men den innehåller också mineraler som magnesium och zink. Ur plantan utvinns aloe vera både till juicer för att användas invärtes men även till krämer, gel och schampo för att användas utanpå kroppen.

1. Kerstin Florian Aloe Gel

En underbart skön och svalkande produkt får du med Kerstin Florian Sun Aloe Gel. En parfymfri after sun i en gel som ändå inte känns kladdig. Gelen har en fantastisk konsistens och är helt ljuvlig för en solsvedd hy. Gelen går lätt in i huden och gör huden både mjuk och återfuktad.

Det som gör den här produkten speciell i sin effekt är innehållet av aloe vera och ekologisk arnika. Aloe vera har en kraftigt återfuktande effekt och arnika är en alg som både skyddar och bygger upp cellerna. Du får en gel som både vårdar och stärker huden.

Förutom alla dessa effekter på huden ger gelen en uppfriskande och en åtstramande känsla. En lyxig och dryg produkt väl värd att prova för en uttorkad och irriterad hud!

Kommer snart! Kommer snart!
Kerstin Florian Aloe Gel

2. The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

Body Shop har funnits med länge och är mycket kända för sina bra produkter. Med Body Shops Aloe Multi-Use Soothing Gel får du en produkt med 90% aloe vera. En enkel produkt som du bara applicerar och sedan väntar du på resultatet.

Vi kan inte annat än att hålla med om att aloe vera är fantastisk på huden efter en dag i solen. Body Shops produkt fungerar mycket bra trots sin enkelhet. Den binder fukten i huden och du får en hud som känns fräsch och fast.

Produkten är 100% vegansk och dermatologiskt testad vilket är en fördel för dig med känslig hy.

Kommer snart! Kommer snart!
The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

3. Avivir Aloe Vera Gelspray

Föredrar du en lotion framför en gel kan vi rekommendera denna aloe vera lotion från Avivir. Produkten innehåller 90% ekologisk aloe vera och det finns inga mineraloljor, parabener, parfym eller färgämnen.

Med den här produkten får du en lotion som är fuktighetsgivande och som stärker huden. När du applicerar produkten märker du av den smidiga konsistensen och den försvinner förvånansvärt snabbt in i huden och det är därför ingen kladdig produkt.

Den här produkten fungerar inte bara som en after sun utan går utmärkt att använda som din vardagliga bodylotion. För dig som inte har råd med hur många produkter som helst eller som vill ha så få som möjligt är detta ett bra val då den är mångsidig.

Kommer snart! Kommer snart!
Avivir Aloe Vera Gelspray

4. Helosan Aleo Vera Gel

Helosan är ett märke som har funnits i många år och är känd för sina vårdande produkter. Med Helosan Aloe Vera Gel får du en gel som är både fuktgivande och svalkande. Den oparfymerade gelen känns lugnande på en torr och irriterad hud.

Gelen är lätt i sin konsistens och absorberas snabbt i huden och ger en skön avkylande effekt om du är solsvedd. Gelen fungerar också bra för klåda och om du har fått ett insektsstick.

Kommer snart! Kommer snart!
Helosan Alo Wera Gel

Så är Aloe Vera Gel utvald

Alla borde ha en aloe vera gel hemma eftersom den kan användas på många sätt. Den kan användas på hela kroppen då den återfuktar bra och du kan använda den för att lugna irriterad hud. En gel ger också en skön konsistens men vissa kan vara lite kladdiga om de inte går in i huden snabbt. Det finns ett stort utbud av många bra aloe vera produkter att välja mellan. Därför har vi testat några av de populäraste produkterna för att kunna vägleda dig till den gel som fungerar bäst för dig.

Eftersom aloe vera ska fungera bra på diverse hudproblem som ofta är relaterade till sommaren valde vi att testa produkterna under en hel sommarperiod, juni till och med augusti. Vi valde ut testpersoner för att täcka så många områden som möjligt som torr och inte torr hud och personer med och utan eksem för att se att produkten fungerar bra för alla. När tillfälle har getts under testperioden har vi testat aloe vera gel på myggbett, eksem och solsveda samt för att återfukta torr hud.

Testerna för att hitta bästa aloe vera gel genomfördes utifrån följande egenskaper:

  • Svalkande
  • Lindrande och klådstillande effekter
  • Återfuktning
  • Hudens mjukhet
  • Absorbering
  • Kladdig känsla på hud
  • Åtstramande effekt på huden
 

Aloe Vera Gel – Guide

Eftersom aloe vera har bra läkande egenskaper och en bra svalkande effekt är dessa produkter särskilt bra vid till exempel insektsbett eller annan klåda. Den fungerar också väldigt bra om du har bränt dig i solen eftersom produkten både svalkar och lindrar.

Den här produkten är bra att ha hemma vid akuta behov men passar även för dig som lider av eksem eller andra kroniska hudåkommor. Även om den inte botar kan det hjälpa dig att lindra besvären.

För vem passar denna produkt?

Eftersom produkten är så mångsidig är det en produkt för alla och som alla borde ha hemma samt ha med på resa. Produkten passar bra för torr hud när din vanliga hudlotion inte räcker till. Den är också utmärkt för insektsbett, brännskador, eksem och klåda både för barn och vuxna. Gelen svalkar bra utan att svida om du har sårig hud.

Hur väljer jag rätt produkt?

Det finns många aloe vera geler att välja mellan och det kan vara svårt att välja vilken du ska köpa. Bara för att en produkt innehåller aloe vera betyder inte det att det är den bästa produkten för dig. När det kommer till gel kan de i vissa fall kännas kladdiga om de inte går in i huden snabbt. Vissa produkter kan också ge en åtstramande effekt i huden vilket en del kan tycka är bra och andra tycka känns obehagligt. Vi har därför i våra tester tagit hänsyn till detta och berättar hur vi upplever dessa utvalda produkter.

Hur använder man produkten?

Produkten appliceras i ansiktet och över kroppen där du har behov av att återfukta eller lindra. Vissa produkter är speciellt framtagna för att användas i ansiktet då vår hud där är lite känsligare och ofta tunnare än på övriga kroppen. Du kan använda gelen som en behandlande gel och även använda den som en uppfräschande ansiktsmask.

Aloe vera och biverkningar

Det finns inga kända biverkningar kopplade till just aloe vera då biverkningar kan bero på andra ingredienser i produkten. Som alltid när du ska testa nya krämer är det alltid bra att först testa på ett litet hudområde. Även om du inte har reagerat på krämer tidigare kan det finnas ämnen du är överkänslig mot.

Produkten hjälper bara lindrigare besvär

Tänk på att den här produkten bara hjälper lindrigare besvär. Har du fått en allergisk reaktion av ett insektsbett eller fått en kraftig solskada i huden kan du istället behöva söka läkarhjälp.

Vanliga frågor om Aloe Vera Gel

Vad är Aloe Vera gel?

Aloe Vera gel utvinns från växten Aloe Vera som har använts i tusentals år för sina många helande egenskaper. När man bryter bladen på växten kommer en geléaktig vätska fram och det är från detta som olika Aloe Vera produkter tillverkas av.

Är Aloe Vera bra för huden?

Ja, Aloe Vera är både lugnande och mjukgörande för huden och anses även ha reparerande och läkande egenskaper. Aloe Vera är rik på mängder av vitaminer, mineraler, enzymer och fettsyror som är bra för huden.

När kan man använda en Aloe Vera gel?

Det finns många användningsområden för Aloe Vera gel. Det kan hjälpa till att rensa ut akne, lugna rodnader, solbränd hud och reducera rynkor. Utöver det kan man stryka på gel på röda prickar efter rakning, insektsbett, skrubbsår, lindrigare brännskador, köldskador och mycket mer.

Kan Aloe Vera gel ge biverkningar?

Det finns inga kända biverkningar som beror på innehållet av just Aloe Vera i gel. Biverkningar kan förekomma men det har då ofta berott på annat innehåll som också kan förekomma i gelen. Som alltid med nya kroppsvårdsprodukter är det alltid bra att först testa en liten mängd på en liten yta hud. Även om man inte har några allergier kan man vara överkänslig mot olika ämnen.

Hur fungerar Aloe Vera gel på huden?

Att använda sig av Aloe Vera gel på huden ger en svalkande effekt. Det lindrar, är klådstillande och mjukgörande. För lindrig solbränna, brännskador, insektsbett eller små sår kan det ha en viss läkande effekt.

Hjälper Aloe Vera mot akne?

Ja, Aloe Vera gel kan ha effekt mot akne eftersom den har en antibakteriell verkan. Gelen är också mjukgörande, återfuktande och lugnande vilket är bra för att ge huden bästa förutsättningar att stå emot hudproblem.

Kan man använda Aloe Vera gel om man är gravid?

Eftersom gel ska användas för utvärtes bruk ska det inte vara några problem att använda det som gravid. Är man osäker är det alltid bra att konsultera sin barnmorska eller en läkare.

Betyg på testguiden:

4/5 - (230 votes)