Ditt ansikte utsÀtts dagligen för yttre pÄfrestningar som torr luft, sol, vind och kyla. Huden i ansiktet Àr kÀnsligt och kan lÀtt bli uttorkad om vi inte tillför extra fukt. NÀr huden blir torr kan den bli fnasig och det kan ta tid att fÄ huden fin igen. DÀrför Àr det bra att regelbundet anvÀnda en fuktkrÀm sÄ att du hÄller din hud fin och Äterfuktad.

En bra fuktkrÀm ska precis som namnet antyder ge en ordentlig Äterfuktning för din hy. Det kan lÄta ganska enkelt att hitta en bra produkt men tyvÀrr hÄller inte alla krÀmer mÄttet pÄ andra omrÄden. NÀr du har applicerat en krÀm vill du inte gÄ runt och se glansig eller oljig ut i hyn och det ska heller inte lÀgga sig som ett lager utanpÄ och kÀnnas kladdig. KrÀmen ska ocksÄ fungera bra som en bas under smink och du vill inte fÄ problem med akne eller att porerna tÀpps till pÄ grund av krÀmen.

FuktkrĂ€mer vi rekommenderar 

Första steget att hitta den bÀsta produkten för dig Àr att utgÄ frÄn din hudtyp om du har torr, fet eller kombinerad hy. Vi har i vÄra tester av olika produkter tittat pÄ bland annat vilken hudtyp som lÀmpar sig bÀst för vÄra testvinnare. Förutom det har vi ocksÄ bedömt hur pass vÀl fuktkrÀmen Äterfuktar, om den kÀnns kladdig och om den lÀmnar glansiga omrÄden. I slutet av artikeln fÄr du rÄd kring hur du ska vÀlja rÀtt produkt som passar dig bÀst och Àven vÄra bÀsta tips pÄ hur du ger din hud bra Äterfuktning.

Alla FuktkrÀmer

Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free

#1 Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free

Sammanfattning: I vÄra tester har vi valt ut en produkt som Àr lite annorlunda Àn övriga produkter i testet. Till vÄr specialare valde vi produkten Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free frÄn Shiseido. Förutom att det Àr en fuktkrÀm passar den vÀldigt bra Àven som en BB-cream eller CC-cream. KrÀmen Àr utan parabener, oljefri och ger dessutom ett skydd mot solen med solskyddsfaktor 30.

Vi tycker att det hÀr Àr en underbar, Äterfuktande krÀm som riktigt smÀlter in i huden. Produkten Àr vit till fÀrgen men fÄr en lÀtt fÀrgskiftning nÀr du masserar in den i huden och den passar dÀrför bra som en underlagskrÀm och ger en viss tÀckning.

  • BĂ€sta premium av Testagram.se

Doll Face Nourish Antioxidant Protective Moisturizer

#2 Doll Face Nourish Antioxidant Protective Moisturizer

Sammanfattning: VĂ„r testvinnare som bĂ€sta premium blev en fuktkrĂ€m som fungerar som en riktig fuktbomb för torr hud. KrĂ€men Nourish Anti-Oxidant Protective Moisturizer frĂ„n Doll Face innehĂ„ller antioxidanter, fröoljor och hyaluronsyra som ser till att ge huden ordentlig Ă„terfuktning. Produkten ska ocksĂ„ skydda mot tidigt Ă„ldrande. Alla produkter frĂ„n Doll Face Ă€r utan skadliga Ă€mnen och Ă€r inte testade pĂ„ djur. 

Under vÄra tester med den hÀr produkten upplevde vi att vÄr hud blev mycket len, mjuk och mÀrkbart Äterfuktad. KrÀmen kÀndes hÀrligt skön pÄ huden med en lyxig kÀnsla. En klart prisvÀrd produkt för den som behöver extra fukt bÄde för unga kvinnor med torr hud men Àven för den med mogen hy.

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se

Lumene Nordic Girl! Clear it Up! Oil Free Moisturizer

#3 Lumene Nordic Girl! Clear it Up! Oil Free Moisturizer

Sammanfattning: En prisvÀrd produkt till budgetpris fÄr du med Nordic Girl! Clear It Up! Oil-Free Moisturizer frÄn Lumene. KrÀmen Àr helt vegansk och ingredienserna Àr till 86% naturliga utan parabener, SLES, SLS och formaldehydfrigörare.

NÀr vi testade denna produkt tyckte vi att den gav en bra Äterfuktad hy och det blev inte nÄgon glansig yta för vÄra testpersoner med fet hy eftersom produkten Àr oljefri. KrÀmen gÄr snabbt in i huden och det blir ingen klibbig kÀnsla. I testerna upplevde vi Àven att porerna blev mindre synliga. VÄrt omdöme Àr att det Àr en bra vardagsprodukt och till ett bra pris.

  • BĂ€sta budget av Testagram.se

Dermalogica Active Moist AnsiktskrÀm

#4 Dermalogica Active Moist AnsiktskrÀm

Sammanfattning: En mycket bra Äterfuktande, mjukgörande och oljefri fuktkrÀm hittar du i vÄr testvinnare i mellanprislÀget. KrÀmen, Active Moist frÄn Dermalogica, kÀnns behaglig mot huden och vÀldigt lÀtt i konsistensen vilket passar bÀst för normal till fet hy. Produkten sjunker snabbt in i huden utan att kÀnnas kladdig. Det behövs inte mycket av denna produkt pÄ huden sÄ det Àr en dryg krÀm som rÀcker lÀnge.

Den hÀr produkten innehÄller silkesaminosyror tillsammans med extrakt av gurka och kardborre som balanserar bÄde fukthalten och talgproduktionen i huden. KrÀmen ska ocksÄ fungera som utslÀtande för huden tack vare produktens innehÄll med extrakt frÄn citron, kardborre, murgröna och kÀllkrasse.

  • BĂ€sta special av Testagram.se

Varför ska man anvÀnda en fuktkrÀm?

VĂ„r hud utsĂ€tts dagligen för olika slitage som sol, vind, olika temperaturer, vĂ„r kost och flera andra pĂ„frestningar och vĂ„r hy Ă€ndras ocksĂ„ med Ă„ren. Huden torkar lĂ€tt ut och du kan lĂ€tt fĂ„ akne eller andra utslag om du inte tar hand om din hud. Genom att anvĂ€nda en fuktkrĂ€m tillför du huden fukt sĂ„ den har en chans att hĂ„lla huden mjuk och smidig. 

Hur vÀljer jag rÀtt produkt?

Alla fuktkrÀmer Àr framtagna för att ge huden Äterfuktning. Hur du bÀst Äterfuktar en hud med rÀtt produkt beror frÀmst pÄ din hudtyp. En torr eller fet hud behöver olika sorters Äterfuktning dÀr den torra huden kan behöva oljor för att kapsla in fukten medan den oljiga huden behöver nÄgot som motverkar glans efter Äterfuktning.

Vissa fuktkrÀmer passar bÀst att anvÀnda pÄ dagen om de har SPF och andra passar bÀttre som nattkrÀmer. En del krÀmer Àr ocksÄ framtagna för specifika hudproblem som akne, eksem eller för att minska Älderstecken. En mogen hy kan exempelvis behöva en anti-age-krÀm som hjÀlper till med att bilda nytt kollagen och som ska motverka rynkor och lite slappare hud.

SÄ anvÀnder du produkten

För bĂ€sta effekt av din krĂ€m Ă€r det viktigt att först rengöra huden noggrant för att fĂ„ bort eventuellt smink, orenheter och överflödig olja i huden. Du applicerar sedan en ytterst liten mĂ€ngd av krĂ€men i ansiktet med mjuka rörelser. Är inte krĂ€men anpassad för huden kring ögonen Ă€r det viktigt att undvika det omrĂ„det. 

SÄ fÄr din hud bÀsta Äterfuktning

En fuktkrÀm i all Àra men ibland rÀcker det inte till för att ge din hud bÀsta Äterfuktning. För att krÀmen ska ha maximal effekt Àr det ocksÄ viktigt att ta hand om din hy pÄ andra sÀtt med en bra hudvÄrdsrutin.

TvÀtta ansiktet tvÄ gÄnger om dagen, morgon och kvÀll med en mild ansiktsrengöring för att fÄ bort smink och orenheter. AnvÀnd dÀrefter ett ansiktsvatten som tar bort de sista resterna innan du avslutar med en bra fuktkrÀm. Huden kan ocksÄ behöva en ansiktspeeling en gÄng i veckan för att fÄ bort torr hud.

PÄ sommaren eller pÄ solresan behöver du ocksÄ ta extra bra hand om den kÀnsliga huden i ansiktet. Investera i ett bra solskydd och gÀrna lite högre solskyddsfaktor Àn vad du brukar anvÀnda pÄ övriga kroppen eftersom vi har en tendens att rikta ansiktet mot den hÀrliga solen.

Vad vi stoppar i oss pÄverkar vÄr hud vÀldigt mycket. Att dricka lagom mycket vatten och Àta en varierad kost med frukt och grönt och mindre snabba kolhydrater och socker fÄr vÄr hud bÀttre förutsÀttningar att hÄlla sig fin och smidig.