Genom att anvĂ€nda dig av rĂ€tt belysning nĂ€r du sminkar dig kan du fĂ„ ett betydligt bĂ€ttre resultat och det blir samtidigt enklare för dig att snabbt se vad du vill göra. Med rĂ€tt belysning kan du se hur mycket smink du behöver lĂ€gga pĂ„ sĂ„ du varken fĂ„r för mycket eller för lite. Med fel sorts belysning kan detta annars lĂ€tt bli fel. 

Det Àr dock inte alltid sÄ lÀtt att hitta rÀtt belysning som passar just nÀr du ska sminka dig. Men med hjÀlp av en sminkspegel med en bra inbyggd belysning kan du bÄde spara tid och fÄ ett betydligt bÀttre resultat. Om du aldrig har anvÀnt dig av en sminkspegel innan sÄ kommer du mÀrka att du fÄr en helt ny upplevelse av sminkningen. Sminkspeglar anvÀnds idag av alla professionella makeupartister.

  • Premium:By RydĂ©ns VĂ€gglampa/Sminkspegel Moment
  • Mellan: Markslöjd Reflect Bordslampa USB Spegel
  • Budget: BaByliss Spegel med Belysning
  • Special: Cabelos Hollywood Sminkspegel Ljuskit

För att det ska bli lÀttare för dig att vÀlja en sminkspegel som passar just dig har vi gjort ett utförligt test av nÄgra av de populÀraste speglarna pÄ marknaden. För att du ska kunna hitta en spegel som passar din plÄnbok har vi testat speglar i olika prisklasser.

Vinnaren i premiumklassen blev By Rydéns VÀgglampa/Sminkspegel Moment, mellanklass vinnaren blev Reflect Bordslampa USB Spegel frÄn Markslöjd och i budgetklassen kammade BaByliss Spegel med Belysning hem priset. Vi valde Àven ut en specialare vilken blev Cabelos Hollywood Sminkspegel Ljuskit.

I testet nedan kan du lÀsa en utförligare beskrivning av vinnarna samt nÄgra utmanare.

Open this in UX Builder to add and edit content

By RydĂ©ns: ✅ BĂ€sta premium

VĂ€gglampa/Sminkspegel Moment

By Rydéns VÀgglampa/Sminkspegel Moment

  • BĂ€sta premium av Testagram.se 

Moment frĂ„n By RydĂ©ns Ă€r verkligen en sminkspegel utöver det vanliga! Förutom att du fĂ„r en stor spegel fĂ„r du Ă€ven möjlighet till individuell ljussĂ€ttning utefter dina behov. Du kan placera ut upp till sju ljuskĂ€llor runt spegeln och du vĂ€ljer sjĂ€lv vilken typ av lampa du vill ha sĂ„ lĂ€nge den Ă€r under 40 watt. 

Inte nog med detta sÄ fÄr du Àven en spegel med en massa extrafunktioner utöver belysningen. Tack var det inbyggda USB-uttaget kan du ladda din telefon samtidigt som du sminkar dig. Eller varför inte anvÀnda uttaget för att strömma ut favoritmusiken genom de inbyggda Bluetooth-högtalarna. Aldrig har det vÀl varit sÄ roligt att sminka sig?

MĂ„tten pĂ„ spegeln Ă€r (höjd x bredd) 55×46 cm och hyllan i spegelns nederkant Ă€r 19 cm djup.

Markslöjd Reflect: ✅ BĂ€sta mellan

Bordslampa USB Spegel

Markslöjd Reflect Bordslampa USB Spegel

  • BĂ€sta mellan av Testagram.se 

Reflect frÄn Markslöjd Àr en bordslampa med en minimalistisk och elegant design.

LED-lampan Àr placerad bakom spegeln och lyser upp den bakifrÄn vilket gör att du fÄr en vÀldigt bra spridning av ljuset och tack vare att inga lampor syns fÄr spegeln ett stilfullt utseende. Belysningen har Àven dimmer vilket ju Àr ett stort plus!

Även denna spegel Ă€r utrustad med USB-uttag sĂ„ att du enkelt kan ladda din telefon eller surfplatta. En extra finess Ă€r att det under spegeln finns en ihĂ„lighet dĂ€r du kan lĂ€gga ditt smink eller andra smĂ„prylar.

Den hÀr spegeln passar dig som vill ha en spegel som du kan placera pÄ ett bord och som du dÀrmed enkelt kan flytta. Den passar ocksÄ dig som vill ha en riktigt bra spegel men med ett slimmat och elegant utseende.

MÄtten pÄ spegeln Àr 16 x 8,5 cm och djupet pÄ basen nertill Àr 25 cm. Effekten Àr pÄ max 5 watt med LED-lampa.

BaByliss: ✅ BĂ€sta budget

Spegel med Belysning

BaByliss Spegel med Belysning

  • BĂ€sta budget av Testagram.se 

Sminkspegeln frĂ„n BaByliss Ă€r en liten och smidig spegel som kan fĂ€stas antingen pĂ„ vĂ€ggen eller pĂ„ ett bord. Du fĂ€ster enkelt spegeln pĂ„ ett plant underlag med hjĂ€lp av sugpropparna. 

Belysningen drivs med batterier och Àr dÀrför en perfekt modell att ha med sig pÄ resan. Spegeln kan förstora upp till tio gÄnger vilket gör att den lÀmpar sig vÀldigt bra för smÄ detaljer nÀr du till exempel plockar ögonbrynen eller sminkar dig.

Den hÀr sminkspegeln passar perfekt om du har ont om plats eller om du vill ha en spegel som Àr lÀtt att ta med sig till gymmet eller pÄ resan. Det hÀr Àr ocksÄ en riktigt bra spegel i förhÄllande till sitt lÄga pris. Ett riktigt fynd!

Cabelos Hollywood: ✅ Special

Sminkspegel Ljuskit

Cabelos Hollywood Sminkspegel Ljuskit

  • Special av Testagram.se 

Det hÀr Àr ett riktigt smart ljuskit som förvandlar din spegel till en riktigt snygg Hollywoodspegel! Det hÀr Àr alltsÄ ingen spegel utan istÀllet LED-lampor som du kan placera pÄ en valfri spegel och dÀrmed göra din egen sminkspegel. Lamporna sitter ihop med en tunn sladd och pÄ baksidan av varje lampa finns en dubbelhÀftande tejt som gör att du enkelt kan fÀsta dem pÄ din spegel.

Lamporna gĂ„r ocksĂ„ att dimma sĂ„ att du kan stĂ€lla in ljusstyrkan efter vad du behöver. Ljusslingan bestĂ„r av 10 LED-lampor med en livslĂ€ngd pĂ„ 30 000-50 000 timmar. Lamporna ger ifrĂ„n sig ett milt ljus som inte Ă€r blĂ€ndande.

Det finns olika typer av sminkspeglar för olika behov. De flesta speglar har antingen ett vÀggbeslag eller nÄgon form av bordsstativ beroende pÄ om du vill hÀnga spegeln pÄ vÀggen eller kunna stÀlla den pÄ ett bord. Men det finns ocksÄ speglar som har bÄda typer av beslag för att du sjÀlv ska kunna vÀlja vad som passar dig bÀst.

MĂ„nga speglar har ocksĂ„ ett stĂ€llbart beslag vilket innebĂ€r att du kan justera spegeln i den vinkel som passar dig bĂ€st. 

Det finns bÄde speglar som drivs pÄ batterier och de som istÀllet har en sladd till vÀgguttaget. Dimmer Àr en annan funktion som finns hos mÄnga speglar.

Det finns en uppsjö av olika sminkspeglar pÄ marknaden och idag har mÄnga av dem Àven integrerad belysning. Det finns bÄde stora och smÄ speglar i olika varianter och former, för att du ska kunna vÀlja den som passar just dig bÀst.

Viktigt att tĂ€nka pĂ„ dĂ„ du köper en spegel Ă€r att Ă€ven komplettera med rĂ€tt sorts ljuskĂ€lla. För att du ska fĂ„ en lagom stark belysning som ger tillrĂ€ckligt med ljus men samtidigt inte för mycket ljus, eftersom det kan göra att du lĂ€gger pĂ„ för mycket smink, bör lampan inte vara starkare Ă€n 20 watt. 

Det finns Àven sminkspeglar utan belysning men dÄ fÄr du inte alls samma resultat.

Även mĂ€n kan ha stor nytta av en sminkspegel dĂ„ de till exempel rakar sig eller vid anvĂ€ndningen av kontaktlinser.

Bright Beauty Vanity Nina Hollywood Spegel

Nina Hollywood Àr en exklusiv och stor spegel med en stilren design. Spegeln har ingen ram vilket gör att den kÀnns enkel men elegant och dÀrmed kan passa i de flesta hem. Spegeln placeras pÄ ett bord med hjÀlp av ett stöd som kan vinklas i den riktning som du vill ha den.

MÄtten Àr 45 x 48 cm och djupet pÄ foten Àr 9 cm.

Cirkapris: 1300 kr

Bright Beauty Vanity Anisha Hollywood Spegel

Anisha Hollywood Spegel ger en riktigt bra ljussĂ€ttning och har ett snyggt utseende med LED-lampor som ser ut som glödlampor. Även denna spegeln Ă€r en stor sminkspegel med mĂ„tten 65 x 80 cm. Basen som du fĂ€ster spegeln i Ă€r 26 cm. Det hĂ€r en riktigt lyxig sminkspegel för dig som bara nöjer dig med det allra bĂ€sta.

Cirkapris: 2700 kr

Beurer Sminkspegel med Belysning

En liten smidig sminkspegel perfekt att ta med sig i handvÀskan. Diametern Àr endast 11 cm men den har en inbyggd LED-belysning som ÀndÄ gör den till en riktigt bra sminkspegel. Spegeln Àr vÀndbar med en vanlig spegel pÄ den ena sidan och en spegel med förstoring, upp till fem gÄnger, pÄ den andra sidan.

Belysningen drivs med 3st AA-batterier som medföljer. 

Cirkapris: 300 kr

Northlight Spegel med Dekorativ LED-belysning

HĂ€r har vi en riktigt snygg spegel med vacker belysning trots sitt lĂ„ga pris. Spegeln har generösa mĂ„tt, 46 x 36 cm, och kan drivas bĂ„de pĂ„ batterier och el. En bra finess Ă€r att den har en timer som gör att den automatisk stĂ€ngs av om man vĂ€ljer att driva den med batterier. Timern Ă€r förinstĂ€lld pĂ„ Ă„tta timmar. Det hĂ€r Ă€r en spegel i budgetklassen som Ă€ndĂ„ ger dig mycket för pengarna! 

Cirkapris: 300 kr

Revolt Sminkspegel LED

Revolt Àr Ànnu en riktigt snygg och elegant spegel. Spegeln Àr utrustad med sugpropp som fÀster pÄ kakel, glas och speglar. FÀst den till exempel pÄ badrumsspegeln och du har en perfekt spegel för bÄde sminkning, rakning och brynplockning. Spegel har en inbyggd LED-belysning och kan förstora upp till tio gÄnger.

Cirkapris: 500 kr

Finns det nackdelar med en sminkspegel med belysning?

Det finns egentligen inga nackdelar med den hÀr typen av sminkspeglar med belysning. Vissa lampor kan ju dock avge mycket vÀrme vilket kan vara en nackdel om du sitter lÀnge vid din spegel, men genom att anvÀnda LED-lampor slipper du detta problem.

TÀnk pÄ att rengöra din spegel dÄ och dÄ eftersom den lÀtt samlar pÄ sig damm, smink m.m. Det enklaste sÀttet att rengöra din spegel pÄ Àr att anvÀnda en mikrofiberduk. Men hjÀlp av den torkar du snabbt och enkelt av din spegel sÄ att den blir ren och frÀsch igen.

Betyg pÄ guiden: