Bästa Värmeborsten » Bäst i Test

Värmeborste

En värmeborste är ett effektivt och smidigt verktyg för att torka, borsta och styla ditt hår på samma gång.

Perfekt för dig som har ont om tid på morgonen eller helt enkelt inte vill lägga alltför mycket tid på stylingen men ändå vill ha en fräsch frisyr.

En värmeborste är alltså ett värmeverktyg och en borste i ett och med hjälp av värmeborsten kan du skapa många olika frisyrer och samtidigt ge ditt hår både glans och volym.

Oberoende experter

Alla produkttestare på Testagram är oberoende och skriver enbart utifrån sina egna åsikter. De får samma ersättning oavsett vilka omdömen de ger. Läs mer om att vara produkttestare på Testagram.

1. OBH Nordica – Björn Axén Tools Magic Style Brush

I samarbete med Björn Axén har OBH Nordica lyckats ta fram en otroligt bra värmeborste och är en stor favorit. Här har vi en borste som är perfekt för dig med statiskt och flygigt hår. Borsten har ett joniseringssystem som tillför glans till ditt hår och samtidigt minimerar statiskt hår.

Borsten är försedd med en keramisk beläggning av Turmalin som gör stylingen mer skonsam.

Värmeborsten har en extra lång sladd på 2,8 meter så du aldrig behöver stå för långt ifrån spegeln. Sladden är roterande vilket också underlättar.

2. BRAUN – Satin Hair 3 Dry Style & Protect Styler

BRAUN Satin Hair 3 Dry Style & Protect

BRAUN – Satin Hair 3 Dry Style & Protect

Se pris

3. Remington – Keratin Protect Värmeborste

Remington Keratin Protect Varmeborste - styling- och volymborste

Remington – Keratin Protect Värmeborste

Se pris

Det känns extra roligt att den värmeborsten som är min stora favorit också tillhör budgetklassen. En otroligt bra borste som även har ett riktigt bra pris! Remington är dessutom ett känt märke vilket tyder på att produkten är av hög kvalitet.

Tack vare borstens keramiska beläggning blir resultatet ett lent och glansigt hår med mycket volym.

Med den här borsten skapar du enkelt lockar och frisyrer i olika variationer. Den passar de flesta typer av hår.

Du kan själv välja mellan två olika temperaturer och den roterande sladden gör stylingen enkel och smidig. En smart detalj är att värmeborsten har en automatisk avstängning efter 60 minuter vilket känns tryggt.

4. GHD – Glide Hot Brush

GHD Glide Hot Brush

GHD Glide Hot Brush

Se pris

Köpguide Värmeborste

Det finns en mängd olika värmeborstar att välja på och därför har vi testat tio olika varianter och hoppas att vi på så sätt ska underlätta för dig som vill köpa dig en värmeborste. I testet valde vi att fokusera på den vanligaste typen av värmeborste som är rund, men vi har även testat ett par varianter för dig som vill ha platt hår. Vi har också testat borstar i olika prisklasser för att du ska hitta någon som passar just din plånbok. Och resultat av testet visade faktiskt att dyrast inte alls behöver vara bäst!

Testets vinnare blev utan tvekan Remington Keratin Protect Värmeborste som dessutom tillhörde budgetklassen. Borsten gör håret glansigt och fint och den känns verkligen skonsam mot håret. En annan stor favorit blev OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush, den tillhör premiumklassen men är ett riktigt bra val om du har problem med att ditt hår lätt blir statiskt.

Vill du hellre ha något i mellanklassen så rekommenderar vi GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler som är väldigt smidig att använda eftersom den kan rotera i två riktningar. Vi valde även ut en specialare som är för dig som vill ha platt hår, enkelt och snabbt. OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight heter värmeborsten som kammade hem det priset.

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är en multifunktionsprodukt som både torkar, stylar, lockar eller plattar ditt hår med ett enda redskap. Vissa av dem används i vått hår och torkar då håret samtidigt som du stylar det medan andra används i torrt hår för att borsta och styla håret.

Hur använder man en värmeborste?

Hur borsten används varierar beroende på vilken borste man använder och vilken typ av frisyr man vill skapa. Läs på produktens beskrivning hur den används och prova dig därefter fram till vilken metod som fungerar för dig.

Vilken värmeborste ska man välja?

Vilken värmeborste du ska välja beror helt på vilket resultat du vill uppnå. Om du vill skapa lockigt hår eller styla håret i någon form så väljer du en rund borste. Men vill du hellre ha platt hår så väljer du ju istället en platt borste.

Fördelen med den runda borsten är att den ger fler möjligheter att skapa olika frisyrer och styla på olika sätt.

Vad kostar en värmeborste?

Priset på värmeborstar varierar från ett par hundra till över tusen kronor. Även här handlar det om vilken typ av borste du vill ha och i vilken prisklass du vill lägga dig. I testet kom vi ju dock fram till att de dyraste borstarna inte alls var det bästa och testets stora vinnare var ju en värmeborste från budgetklassen. Priset verkar alltså inte vara något att gå efter när det kommer till värmeborstar.

Betyg på testguiden: