En värmeborste är ett effektivt och smidigt verktyg för att torka, borsta och styla ditt hår på samma gång. Perfekt för dig som har ont om tid på morgonen eller helt enkelt inte vill lägga alltför mycket tid på stylingen men ändå vill ha en fräsch frisyr. En värmeborste är alltså ett värmeverktyg och en borste i ett och med hjälp av värmeborsten kan du skapa många olika frisyrer och samtidigt ge ditt hår både glans och volym.

  • Premium: OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush 38mm
  • Mellan: GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler
  • Budget: Remington Keratin Protect Värmeborste
  • Special: OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight

Det finns en mängd olika värmeborstar att välja på och därför har vi testat tio olika varianter och hoppas att vi på så sätt ska underlätta för dig som vill köpa dig en värmeborste. I testet valde vi att fokusera på den vanligaste typen av värmeborste som är rund, men vi har även testat ett par varianter för dig som vill ha platt hår. Vi har också testat borstar i olika prisklasser för att du ska hitta någon som passar just din plånbok. Och resultat av testet visade faktiskt att dyrast inte alls behöver vara bäst!

Testets vinnare blev utan tvekan Remington Keratin Protect Värmeborste som dessutom tillhörde budgetklassen. Borsten gör håret glansigt och fint och den känns verkligen skonsam mot håret. En annan stor favorit blev OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush, den tillhör premiumklassen men är ett riktigt bra val om du har problem med att ditt hår lätt blir statiskt.

Vill du hellre ha något i mellanklassen så rekommenderar vi GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler som är väldigt smidig att använda eftersom den kan rotera i två riktningar. Vi valde även ut en specialare som är för dig som vill ha platt hår, enkelt och snabbt. OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight heter värmeborsten som kammade hem det priset.

Här nedan följer lite djupare beskrivningar av de produkter som vi valt ut som favoriter men också några utmanare. Vi hoppas att detta ska underlätta

OBH Nordica: ✅ Bästa premium

Björn Axén Tools Magic Style Brush 38mm

Bjorn Axen Tools Magic Style Brush 38mm

  • Bästa premium av Testagram.se 

OBH Nordica har i samarbete med Björn Axén lyckats ta fram en otroligt bra värmeborste som blev en stor favorit och kom inte långt efter vinnaren. Här har vi en borste som är perfekt för dig med statiskt och flygigt hår. Borsten har ett joniseringssystem som tillför glas till ditt hår och som samtidigt minimerar statiskt hår. Den ger också en fin volym till håret.

Borsten är försedd med en keramisk beläggning av Turmalin som gör stylingen mer skonsam.

Oavsett om du vill skapa glamorösa Hollywood-lockar eller tillföra volym till ditt hår så är det här värmeborsten för dig. Den är enkel att använda och vill du ha lite tips och råd så medföljer även en guide med olika stylingtips.

Värmeborsten har en extra lång sladd på 2,8 meter så du aldrig behöver stå för långt ifrån spegeln. Sladden är roterande vilket också underlättar. 

Borsten finns i tre olika storlekar för att du ska kunna välja den som passar dina behov bäst.

GA.MA: ✅ Bästa mellan

Turbo Ion 2000 Rotating Styler

Turbo Ion 2000 Rotating Styler

  • Bästa mellan av Testagram.se 

Här är ytterligare en mycket bra värmeborste för dig som vill ha en borste i mellanklassen. Värmeborsten kan rotera i två olika riktningar och även denna modellen har en roterbar sladd vilket förenklar stylingen.

Med hjälp av den här borsten skapar du riktigt fin volym i ditt hår. Den har även en joniseringsfunktion vilket skyddar ditt hår och gör ditt hår glansigt och fint.

Ett stort plus är att det medföljer två borstar i olika storlekar så du kan välja vilken du ska använda beroende på vilket resultat du vill ha. Förutom detta har den även två olika temperaturer och två olika hastigheter. Här har du alltså alla möjligheter att variera din frisyr från dag till dag.

Detta kändes som en väldigt prisvärd produkt!

Cirkapris: 580 kr

Remington: ✅ Bästa budget

Keratin Protect Värmeborste

Remington Keratin Protect Varmeborste - styling- och volymborste

  • Bästa budget av Testagram.se 

Det kändes extra roligt att den värmeborsten som blev vår stora favorit också tillhör budgetklassen. En otroligt bra borste som även har ett riktigt bra pris! Remington är ju dessutom ett känt märke vilket tyder på att produkten är av hög kvalitet.

Tack vare borstens keramiska beläggning blir resultatet ett lent och glansigt hår med mycket volym.

Med den här borsten skapar du enkelt lockar och frisyrer i olika variationer. Den passar de flesta typer av hår.

Du kan själv välja mellan två olika temperaturer och den roterande sladden gör stylingen enkel och smidig. En smart detalj är att värmeborsten har en automatisk avstängning efter 60 minuter vilket känns tryggt.

Cirkapris: 500 kr

OBH Nordica: ✅ Special

Pro Brush and Straight​​​​

OBH Nordica Artist PRO Brush & Straight

  • Special av Testagram.se 

OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight blev också en stor favorit men skiljer sig lite från de övriga och valdes därför ut som vår specialare. Skillnaden med denna borste är att den används för att göra håret platt. Den borstar alltså ditt hår samtidigt som den plattar det.

Även denna borste har joniseringsfunktion och keramiska beläggning vilket gör stylingen till en skonsam process och resultatet blir ett glansigt och fräscht hår. 

Många av oss sliter ju mycket på håret genom att både föna och platta det ofta. Tack vare denna behöver du bara använda ett värmeverktyg och minimerar därför slitaget på ditt hår. Och dessutom går det ju då mycket snabbare att styla håret!

Sladden är hela 2,8 meter lång vilket också underlättar eftersom du inte är beroende av att ha ett vägguttag precis intill spegeln.

Cirkapris: 550 kr.

Vem behöver köpa en värmeborste?

En värmeborste ger volym till ditt hår och gör det samtidigt riktigt glansigt och fräscht. Med värmeborsten kan du även skapa fina lockar eller platt hår. 

De flesta värmeborstar idag har beläggningar som gör stylingen av ditt hår skonsam. Dessutom slipper du ju använda flera olika verktyg eftersom värmeborsten både torkar och stylar ditt hår samtidigt och minimerar därför slitaget på ditt hår.

Hur kom vi fram till vilka värmeborstar vi skulle testa?

Vi har läst skönhetsmagasin och bloggar för att utforska utbudet på marknaden och för att sätta oss in i vilka produkter som är populärast just nu. Vi har också besökt butiker och frisörer för att få hjälp och råd kring vad man ska tänka på vid valet av värmeborste.

De värmeborste som vi sedan kom fram till att vi skulle testa beställde vi hem från nordicfeel.se, lyko.se, och ahlens.se.

Hur testade vi värme borstarna?

Testpanelen bestod av 10 kvinnor med olika typer av hår. Alla testdeltagare fick testa varje borste under en veckas tid. På så sätt har alla fått gott om tid på sig att testa varje borste för olika frisyrer.

Vi har provat borstarna på både vått och torrt hår, för olika frisyrer samt med och utan stylingprodukt i håret.

För att få in ytterligare omdömen har vi skickat ut enkäter till andra som valt att köpa de aktuella värme borstarna för att på så sätt få in deras recensioner.

Remington AS7051 Volume & Curl Airstyler

Det här är ännu en modell av värmeborste från Remington som också tillhör budgetklassen. Borsten har en keramisk beläggning och två olika inställningar för temperatur.

På köpet får du hela tre olika borstar vilket ger dig stora möjligheter att variera din frisyr från dag till dag. Medföljer gör även en koncentrator och en värmetålig förvaringsväska.

En prisvärd värmeborste!

Cirkapris: 400 kr

OBH Nordica Artist Curling Brush 18mm

Här har vi en mindre värmeborste som passar dig som ofta är på resande fot eller för dig som vill göra mindre lockar på ett enkelt sätt. Borsten värms upp ultrasnabbt till en hög temperatur. Den har även en vridbar lång sladd.

Cirkapris: 390 kr

Cera Hotstyler 45mm

För dig som vill kunna göra riktigt stora, svallande, fina lockar kan Cera Hotstyler 45mm vara en värmeborste för dig. Den ger riktigt härliga lockar och mycket volym.

Ett stort plus är att toppen på borsten inte blir varm och att man därför kan hålla i den vilket förenklar stylingen. Andra bra finesser är möjligheten att välja temperatur och att den stängs av automatiskt efter 60 minuter vilket känns tryggt och bra.

Även denna borsten har ett joniseringssystem och keramisk- och turmalinbeläggning för att minimera slitaget på ditt hår och göra det riktigt glansigt och fräscht.

Cirkapris: 450 kr

Babyliss Liss Brush

Babyliss Liss Brush är också en specialare som alltså plattar håret istället för att ge lockar. Men till skillnad från en plattång är alltså detta en borste och plattång i ett och samma verktyg.

Joniseringssystemet minskar friss och ger ditt hår glans och de keramiska plattorna bidrar till en skonsam styling.

Även denna har automatisk avstängning vilket vi tycker är en bra funktion att ha. Dessutom finns tre olika temperaturinställningar så du kan anpassa värmen efter vad som passar ditt hår.

Produkten ligger dock i den högre prisklassen och vi tycker att flera av de andra borstarna är mer prisvärda och dessutom ger bättre resultat.

Cirkapris: 700 kr

Babyliss Multistyle Värmeborste

Här är en värmeborste för dig som har mellanlångt eller långt hår. En smidig borste som gör att du enkelt skapar volym samtidigt som du torkar håret. Borsten har flera olika temperaturinställningar varav den ena ger kall luft. 

Det medföljer två olika borstar, en svinborste som är 20 mm och en tjock värmeborste på 38 mm. Produkten är väl värt sitt pris tycker vi.

Cirkapris: 440 kr

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är en multifunktionsprodukt som både torkar, stylar, lockar eller plattar ditt hår med ett enda redskap. Vissa av dem används i vått hår och torkar då håret samtidigt som du stylar det medan andra används i torrt hår för att borsta och styla håret.

Hur använder man en värmeborste?

Hur borsten används varierar beroende på vilken borste man använder och vilken typ av frisyr man vill skapa. Läs på produktens beskrivning hur den används och prova dig därefter fram till vilken metod som fungerar för dig.

Vilken värmeborste ska man välja?

Vilken värmeborste du ska välja beror helt på vilket resultat du vill uppnå. Om du vill skapa lockigt hår eller styla håret i någon form så väljer du en rund borste. Men vill du hellre ha platt hår så väljer du ju istället en platt borste.

Fördelen med den runda borsten är att den ger fler möjligheter att skapa olika frisyrer och styla på olika sätt.

Vad kostar en värmeborste?

Priset på värmeborstar varierar från ett par hundra till över tusen kronor. Även här handlar det om vilken typ av borste du vill ha och i vilken prisklass du vill lägga dig. I testet kom vi ju dock fram till att de dyraste borstarna inte alls var det bästa och testets stora vinnare var ju en värmeborste från budgetklassen. Priset verkar alltså inte vara något att gå efter när det kommer till värmeborstar.

Betyg på guiden: