Värmeborste » Bäst i test

Värmeborste

En värmeborste är ett effektivt och smidigt verktyg för att torka, borsta och styla ditt hår på samma gång.

Perfekt för dig som har ont om tid på morgonen eller helt enkelt inte vill lägga alltför mycket tid på stylingen men ändå vill ha en fräsch frisyr.

En värmeborste är alltså ett värmeverktyg och en borste i ett och med hjälp av värmeborsten kan du skapa många olika frisyrer och samtidigt ge ditt hår både glans och volym.

1. OBH Nordica – Björn Axén Tools Magic Style Brush

I samarbete med Björn Axén har OBH Nordica lyckats ta fram en otroligt bra värmeborste och är en stor favorit. Här har vi en borste som är perfekt för dig med statiskt och flygigt hår. Borsten har ett joniseringssystem som tillför glans till ditt hår och samtidigt minimerar statiskt hår.

Borsten är försedd med en keramisk beläggning av Turmalin som gör stylingen mer skonsam.

Värmeborsten har en extra lång sladd på 2,8 meter så du aldrig behöver stå för långt ifrån spegeln. Sladden är roterande vilket också underlättar.

Kommer snart! Kommer snart!
Bjorn Axen Tools Magic Style Brush 38mm

2. Amika Hair Blow Dryer Brush 2.0

En effektiv och smidig varmluftsborste med två olika borstar samt ett volymfinger är Amika är en modell som är perfekt för den som behöver torka och styla håret samtidigt.

De två olika rundborstarna är på 18 mm respektive 36 mm vilket ger frihet att välja mellan olika slags lockar. Modellen är snabb och lätt att använda och håret får bra volym. Det finns en särskild roll-out funktion som smidigt släpper lockarna från borsten. Värmeborsten har även två olika värmelägen samt en ångfunktion som kan fräscha upp håret.

Produkten har keramisk beläggning som ger jämn spridning av värmen för att skydda håret och ger ett jämnt resultat.

En modell med många bra funktioner som både torkar, stylar och ger bra volym. Det hade varit bra med en funktion för kalluft för att sätta lockarna.
Amika Hair Blow Dryer Brush 2.0

3. Remington – Keratin Protect Värmeborste

Det känns extra roligt att den värmeborsten som är min stora favorit också tillhör budgetklassen. En otroligt bra borste som även har ett riktigt bra pris! Remington är dessutom ett känt märke vilket tyder på att produkten är av hög kvalitet.

Tack vare borstens keramiska beläggning blir resultatet ett lent och glansigt hår med mycket volym.

Med den här borsten skapar du enkelt lockar och frisyrer i olika variationer. Den passar de flesta typer av hår.

Du kan själv välja mellan två olika temperaturer och den roterande sladden gör stylingen enkel och smidig. En smart detalj är att värmeborsten har en automatisk avstängning efter 60 minuter vilket känns tryggt.

Kommer snart! Kommer snart!
Remington Keratin Protect Varmeborste - styling- och volymborste

4. BABYLISS Velvet Orchid Hot Air Styler

Det här är en avfärgning framtagen för dig som vill blondera ditt hår men har gamla färgrester kvar i håret som du först behöver bli av med innan du blonderar. Avfärgningen är till för dig med blont eller brunt hår men rekommenderas inte för mörkare nyanser av brunt eller svart även om vi har läst i recensioner att en del tycker att det funkar.

L’Oréal är ett populärt och välkänt märke som är omtyckt för sin relativt höga kvalitet trots sina överkomliga priser. Det gäller även deras Super Blonde Creme avfärgning som ger ett jättebra resultat och en bra grund om du vill blondera ditt hår.

Kommer snart! Kommer snart!
BABYLISS Velvet Orchid Hot Air Styler

Så är värmeborsten utvald

I vår undersökning har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet och i olika prisklasser. Våra produkttestare har testat alla utvalda värmeborstar under en viss testperiod och har bedömt varje produkt utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa värmeborsten genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Styling och lockning – Alla modeller har testats för att styla olika slags frisyrer både för korta och långa hår samt med och utan lockar. Vi har testat alltifrån enkla frisyrer till mer avancerade för att kunna göra en bra jämförelse mellan olika värmeborstar.
  • Torkning – Om en modell är tänkt att användas även för att torka håret har vi testat denna funktion för att bedöma resultatet.
  • Antal värmeinställningar – För att slita så lite på håret som möjligt är det bra om det finns tillräckligt många värmeinställningar för olika användningsområden.
  • Storlek på borstar – Storleken på borsten avgör för vilken volym och vilka slags lockar som är möjligt att forma för olika frisyrer. Här har vi bland annat titta på vilken storlek det är på den eller de olika borstar som medföljer. För bredast användning är det bra om det finns tillräckligt många tillbehör i olika storlekar.

Värmeborste – Guide

Det finns en mängd olika värmeborstar att välja på och därför har vi testat tio olika varianter och hoppas att vi på så sätt ska underlätta för dig som vill köpa dig en värmeborste. I testet valde vi att fokusera på den vanligaste typen av värmeborste som är rund, men vi har även testat ett par varianter för dig som vill ha platt hår. Vi har också testat borstar i olika prisklasser för att du ska hitta någon som passar just din plånbok. Och resultat av testet visade faktiskt att dyrast inte alls behöver vara bäst!

Testets vinnare blev utan tvekan Remington Keratin Protect Värmeborste som dessutom tillhörde budgetklassen. Borsten gör håret glansigt och fint och den känns verkligen skonsam mot håret. En annan stor favorit blev OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush, den tillhör premiumklassen men är ett riktigt bra val om du har problem med att ditt hår lätt blir statiskt.

Vill du hellre ha något i mellanklassen så rekommenderar vi GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler som är väldigt smidig att använda eftersom den kan rotera i två riktningar. Vi valde även ut en specialare som är för dig som vill ha platt hår, enkelt och snabbt. OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight heter värmeborsten som kammade hem det priset.

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är en multifunktionsprodukt som både torkar, stylar, lockar eller plattar ditt hår med ett enda redskap. Vissa av dem används i vått hår och torkar då håret samtidigt som du stylar det medan andra används i torrt hår för att borsta och styla håret.

Hur använder man en värmeborste?

Hur borsten används varierar beroende på vilken borste man använder och vilken typ av frisyr man vill skapa. Läs på produktens beskrivning hur den används och prova dig därefter fram till vilken metod som fungerar för dig.

Vilken värmeborste ska man välja?

Vilken värmeborste du ska välja beror helt på vilket resultat du vill uppnå. Om du vill skapa lockigt hår eller styla håret i någon form så väljer du en rund borste. Men vill du hellre ha platt hår så väljer du ju istället en platt borste.

Fördelen med den runda borsten är att den ger fler möjligheter att skapa olika frisyrer och styla på olika sätt.

Vad kostar en värmeborste?

Priset på värmeborstar varierar från ett par hundra till över tusen kronor. Även här handlar det om vilken typ av borste du vill ha och i vilken prisklass du vill lägga dig. I testet kom vi ju dock fram till att de dyraste borstarna inte alls var det bästa och testets stora vinnare var ju en värmeborste från budgetklassen. Priset verkar alltså inte vara något att gå efter när det kommer till värmeborstar.

Vanliga Frågor

Varför är det bra att använda en värmeborste?

Det finns flera användningsområden för en värmeborste. Man kan enklare styla håret med en borste i rätt form och storlek samtidigt som det kommer värme från borsten. En del modeller går också att använda för att torka håret.

Är värmeborste skonsamt för håret?

Om värmeborsten används på rätt sätt med bra värmeinställning och genom att använda hårprodukter med värmeskydd är det skonsamt.

Är det någon skillnad på dyra och billiga värmeborstar?

Generellt sätt kan det ofta löna sig att investera i en dyrare produkt då dessa oftast har högre kvalitet, fler borstar och fler värmeinställningar. Sedan finns det alltid undantag och vi har här i våra tester letat fram bra produkter i olika prisklasser.

Vilken värmeborste är bäst att välja?

Vilken som blir bäst beror på vilka användningsområden och vilka effekter man är ute efter. Har man oftast bara en stil på håret räcker det ofta med en enklare produkt utan så många funktioner. Läs mer i vår köpguide för att hitta rätt produkt.

Är det svårt att använda en värmeborste?

Nej, det är mycket enkelt och som med det mesta blir det ännu lättare med lite övning. De flesta produkter har även mycket bra beskrivningar för hur man använder modellen för bästa resultat.

Betyg på testguiden:

3.8/5 - (252 votes)