đŸ„‡ BĂ€sta VĂ€rmeborsten (2020)

3. Remington – Keratin Protect VĂ€rmeborste

Remington Keratin Protect Varmeborste - styling- och volymborste

Det kÀnns extra roligt att den vÀrmeborsten som Àr min stora favorit ocksÄ tillhör budgetklassen. En otroligt bra borste som Àven har ett riktigt bra pris! Remington Àr dessutom ett kÀnt mÀrke vilket tyder pÄ att produkten Àr av hög kvalitet.

Tack vare borstens keramiska belÀggning blir resultatet ett lent och glansigt hÄr med mycket volym.

Med den hÀr borsten skapar du enkelt lockar och frisyrer i olika variationer. Den passar de flesta typer av hÄr.

Du kan sjÀlv vÀlja mellan tvÄ olika temperaturer och den roterande sladden gör stylingen enkel och smidig. En smart detalj Àr att vÀrmeborsten har en automatisk avstÀngning efter 60 minuter vilket kÀnns tryggt.

4. OBH Nordica – Pro Brush and Straight​​​​

OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight​​​​

OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight blev ocksÄ en stor favorit men skiljer sig lite frÄn de övriga och valdes dÀrför ut som vÄr specialare. Skillnaden med denna borste Àr att den anvÀnds för att göra hÄret platt. Den borstar alltsÄ ditt hÄr samtidigt som den plattar det.

Även denna borste har joniseringsfunktion och keramiska belĂ€ggning vilket gör stylingen till en skonsam process och resultatet blir ett glansigt och frĂ€scht hĂ„r. 

MÄnga av oss sliter ju mycket pÄ hÄret genom att bÄde föna och platta det ofta. Tack vare denna behöver du bara anvÀnda ett vÀrmeverktyg och minimerar dÀrför slitaget pÄ ditt hÄr. Och dessutom gÄr det ju dÄ mycket snabbare att styla hÄret!

Sladden Àr hela 2,8 meter lÄng vilket ocksÄ underlÀttar eftersom du inte Àr beroende av att ha ett vÀgguttag precis intill spegeln.

Värmeborste

En vÀrmeborste Àr ett effektivt och smidigt verktyg för att torka, borsta och styla ditt hÄr pÄ samma gÄng.

Perfekt för dig som har ont om tid pÄ morgonen eller helt enkelt inte vill lÀgga alltför mycket tid pÄ stylingen men ÀndÄ vill ha en frÀsch frisyr.

En vÀrmeborste Àr alltsÄ ett vÀrmeverktyg och en borste i ett och med hjÀlp av vÀrmeborsten kan du skapa mÄnga olika frisyrer och samtidigt ge ditt hÄr bÄde glans och volym.

Hanna Madsen
Testredaktör*

*Testredaktören har gÄtt igenom produkterna och intygar att listans innehÄll Àr aktuellt.

1. OBH Nordica – Björn AxĂ©n Tools Magic Style Brush

OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush 38mm

I samarbete med Björn Axén har OBH Nordica lyckats ta fram en otroligt bra vÀrmeborste och Àr en stor favorit. HÀr har vi en borste som Àr perfekt för dig med statiskt och flygigt hÄr. Borsten har ett joniseringssystem som tillför glans till ditt hÄr och samtidigt minimerar statiskt hÄr.

Borsten Àr försedd med en keramisk belÀggning av Turmalin som gör stylingen mer skonsam.

VÀrmeborsten har en extra lÄng sladd pÄ 2,8 meter sÄ du aldrig behöver stÄ för lÄngt ifrÄn spegeln. Sladden Àr roterande vilket ocksÄ underlÀttar.

2. GA.MA – Turbo Ion 2000 Rotating Styler

Turbo Ion 2000 Rotating Styler

HÀr Àr ytterligare en mycket bra vÀrmeborste för dig som vill ha en borste i mellanklassen. VÀrmeborsten kan rotera i tvÄ olika riktningar och Àven denna modellen har en roterbar sladd vilket förenklar stylingen.

Med hjÀlp av den hÀr borsten skapar du riktigt fin volym i ditt hÄr. Den har Àven en joniseringsfunktion som bÄde skyddar ditt hÄr men Àven och gör det glansigt och fint.

Ett stort plus Àr att det medföljer tvÄ borstar i olika storlekar sÄ du kan vÀlja vilken du ska anvÀnda beroende pÄ vilket resultat du vill ha. Förutom detta har den Àven tvÄ olika temperaturer och tvÄ olika hastigheter. HÀr har du alltsÄ alla möjligheter att variera din frisyr frÄn dag till dag.

Jag intygar att listan Àr oberoende

Hanna Madsen

LĂ€s mer om oberoende produkttester

Det finns en mÀngd olika vÀrmeborstar att vÀlja pÄ och dÀrför har vi testat tio olika varianter och hoppas att vi pÄ sÄ sÀtt ska underlÀtta för dig som vill köpa dig en vÀrmeborste. I testet valde vi att fokusera pÄ den vanligaste typen av vÀrmeborste som Àr rund, men vi har Àven testat ett par varianter för dig som vill ha platt hÄr. Vi har ocksÄ testat borstar i olika prisklasser för att du ska hitta nÄgon som passar just din plÄnbok. Och resultat av testet visade faktiskt att dyrast inte alls behöver vara bÀst!

Testets vinnare blev utan tvekan Remington Keratin Protect VĂ€rmeborste som dessutom tillhörde budgetklassen. Borsten gör hĂ„ret glansigt och fint och den kĂ€nns verkligen skonsam mot hĂ„ret. En annan stor favorit blev OBH Nordica Björn AxĂ©n Tools Magic Style Brush, den tillhör premiumklassen men Ă€r ett riktigt bra val om du har problem med att ditt hĂ„r lĂ€tt blir statiskt.

Vill du hellre ha nĂ„got i mellanklassen sĂ„ rekommenderar vi GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler som Ă€r vĂ€ldigt smidig att anvĂ€nda eftersom den kan rotera i tvĂ„ riktningar. Vi valde Ă€ven ut en specialare som Ă€r för dig som vill ha platt hĂ„r, enkelt och snabbt. OBH Nordica Artist Pro Brush and Straight heter vĂ€rmeborsten som kammade hem det priset.

Vad Àr en vÀrmeborste?

En vÀrmeborste Àr en multifunktionsprodukt som bÄde torkar, stylar, lockar eller plattar ditt hÄr med ett enda redskap. Vissa av dem anvÀnds i vÄtt hÄr och torkar dÄ hÄret samtidigt som du stylar det medan andra anvÀnds i torrt hÄr för att borsta och styla hÄret.

Hur anvÀnder man en vÀrmeborste?

Hur borsten anvÀnds varierar beroende pÄ vilken borste man anvÀnder och vilken typ av frisyr man vill skapa. LÀs pÄ produktens beskrivning hur den anvÀnds och prova dig dÀrefter fram till vilken metod som fungerar för dig.

Vilken vÀrmeborste ska man vÀlja?

Vilken vÀrmeborste du ska vÀlja beror helt pÄ vilket resultat du vill uppnÄ. Om du vill skapa lockigt hÄr eller styla hÄret i nÄgon form sÄ vÀljer du en rund borste. Men vill du hellre ha platt hÄr sÄ vÀljer du ju istÀllet en platt borste.

Fördelen med den runda borsten Àr att den ger fler möjligheter att skapa olika frisyrer och styla pÄ olika sÀtt.

Vad kostar en vÀrmeborste?

Priset pĂ„ vĂ€rmeborstar varierar frĂ„n ett par hundra till över tusen kronor. Även hĂ€r handlar det om vilken typ av borste du vill ha och i vilken prisklass du vill lĂ€gga dig. I testet kom vi ju dock fram till att de dyraste borstarna inte alls var det bĂ€sta och testets stora vinnare var ju en vĂ€rmeborste frĂ„n budgetklassen. Priset verkar alltsĂ„ inte vara nĂ„got att gĂ„ efter nĂ€r det kommer till vĂ€rmeborstar.

Betyg pÄ guiden: