đŸ„‡ BĂ€sta HĂ„rtillskottet (2020)

1. Premium: Original Silicea – hĂ„r, hud och naglar

Original Silicea - hår, hud och naglar hårtillskott

Original Silicea Àr en unik produkt som utan tvekan Àr en premiumprodukt. En riktig klassiker som var populÀr redan pÄ 90-talet dÄ den kom ut pÄ marknaden. NÀr det gÀller kosttillskott för hÄr, hud och naglar Àr Original Silicea den marknadsledande produkten idag. Ett stort plus Àr att den Àven bidrar till en god mag- och tarmhÀlsa.

Huvudingrediensen i Original Silicea Ă€r kiseldioxid i hög koncentration och finfördelad form som gör det lĂ€tt för blodet att ta upp det och föra det vidare till hĂ„rets rötter. Kiseloxid Ă€r ett Ă€mne som förekommer naturligt överallt ute i vĂ„r natur. Ämnet kan lĂ€tt tas upp av bĂ„de huden och hĂ„ret och bidrar till elasticitet, styrka och flexibilitet till sĂ„vĂ€l hĂ„ret, huden och naglarna.

Original Silicea innehÄller Àven biotin och zink som Àven de bidrar till hÄrets hÀlsa och stimulerar hÄrsÀckarnas tillvÀxt. Det hÀr Àr alltsÄ en nÀringsbomb för ditt hÄr som du med fördel kan göra som en kur exempelvis varje vinter dÄ det annars Àr lÀtt att drabbas av vitaminbrist.

hårtillskott

Ett matt, frissigt och livlöst hÄr kan bero pÄ nÀringsbrist. HÄren, huden och naglarna brukar snabbt kunna signalera nÀr det rÄder nÄgon form av obalans i kroppen.

Det Àr inte alltid sÄ lÀtt att fÄ i sig allt man behöver via kosten och under vissa perioder dÄ vi utsÀtter oss för mer anstrÀngning Àn vanligt Àr det extra svÄrt. Detta mÀrks framförallt vid graviditet, amning eller andra hormonrubbningar liksom vid stress eller sömnbrist.

Men det finns hjĂ€lp av fĂ„ tack vare effektiva hĂ„rtillskott. Genom att ta ett hĂ„rtillskott kan du fĂ„ tillbaka ett glansigt, friskt och vĂ€lmĂ„ende hĂ„r. Även en kliande hĂ„rbotten kan bero pĂ„ nĂ€ringsbrist. Med hjĂ€lp av hĂ„rtillskott kan hĂ„ret bli tjockare, hĂ„ravfall kan minska och dessutom kan du bli av med mjĂ€ll och skorv i hĂ„rbotten. 

Hanna Madsen
Testredaktör*

*Testredaktören har gÄtt igenom produkterna och intygar att listans innehÄll Àr aktuellt.

2. Mellan: New Nordic – Hair Volume

New Nordic Hair Volume

New Nordic Hair Volume Àr en riktigt bra produkt i mellanklassen som dessutom Àr svenskproducerad. Produkten innehÄller flera intressanta Àmnen, bland annat procyanidin B2 som utvinns ur Àpplen samt ÄkerfrÀkensextrakt, biotin, kisel och zink som bidrar till styrka och elasticitet hos ditt hÄr samt stimulerar hÄrsÀckarnas tillvÀxt och vÀlmÄende.

En annan intressant ingrediens Àr koppar som hjÀlper hÄret att behÄlla sin naturliga fÀrg.

New Nordic Hair Volume Àr alltsÄ ett tillskott fullproppat med nÀringsÀmnen speciellt anpassade för ditt hÄr. Produkten har gÄtt igenom apotekets kvalitetskontroll vilket visar pÄ hög kvalitet och en trygg produkt att anvÀnda. Produkten Àr ocksÄ tillverkad pÄ ett sÀtt som ger minimalt med pÄverkan pÄ vÄr miljö och enligt etiska regler.

Jag intygar att listan Àr oberoende

Hanna Madsen

LĂ€s mer om oberoende produkttester

3. Budget: Original Silicea – Beauty Shots

Original Silicea Beauty Shots

HÀr har vi ytterligare en produkt frÄn samma leverantör som vÄr premiumvinnare. Om du kÀnner att ditt hÄr behöver en extra boost dÄ Àr det perfekt att köra en kur med Original Silicea Beauty Shots. Detta Àr nÀmligen en minikur som fungerar som en intensiv boost för ditt hÄr. Perfekt att ta efter sommaren nÀr hÄret blivit slitet av sol och bad eller under vintern nÀr hÄret börjat bli trött och livlöst av den torra och kalla luften.

Original Silicea Beauty Shots bestÄr av dospÄsar som du blandar ut i vatten eller Àter direkt. Du tar en shot om dagen och den smakar faktiskt riktigt gott av hallon, blÄbÀr och jordgubbar.

Genom att ta dessa shots fÄr du i dig framförallt kisel och selen. Produkten Àr helt fri frÄn tillsatser och konserveringsmedel.

4. Extra: Priorin – NĂ€ring till ditt hĂ„r

Priorin

Har du ett hÄr som kÀnns svagt och som lÀtt gÄr av? DÄ kan detta vara en produkt för dig! Priorin innehÄller en kombination av olika nÀringsÀmnen sÄsom vitamin B5, biotin, zink, aminosyra samt hirsextrakt.

Extra spÀnnande och unikt med den hÀr produkten Àr just att den innehÄller hirsextrakt som bestÄr av en stor andel jÀrn och vitamin B5 vilket Àr viktigt att fÄ i sig för ett vÀlmÄende hÄr.

Det hÀr Àr en produkt som boostar ditt hÄr frÄn insidan genom att blodet transporterat ut alla dessa vÀlgörande nÀringsÀmnen till hÄrsÀckarna som i sin tur gör att dessa kan producera riktigt starka och vÀlmÄende hÄrstrÄn.

Även den hĂ€r produkten Ă€r vĂ€l beprövad och testad, sĂ„ dess effektivitet behöver man inte ifrĂ„gasĂ€tta.

Vem behöver ett hÄrtillskott?

Det bĂ€sta Ă€r sĂ„klart att försöka fĂ„ i sig alla nĂ€ringsĂ€mnen som man behöver via kosten men det Ă€r inte alltid sĂ„ lĂ€tt, framförallt inte vid tillfĂ€llen dĂ„ kroppen utsĂ€tts för extra mycket anstrĂ€ngning. Man kan behöva ta tillskott under olika faser i livet dĂ„ kroppen Ă€r mer pĂ„frestad. Detta gĂ€ller exempelvis vid graviditet och amning men ocksĂ„ under stressiga perioder i livet. 

Genom att ta tillskott under en period kan ditt hÄr verkligen fÄ en extra boost och fÄ tillbaka sin glans och friskhet. Under vintern kan mÄnga av oss behöva lite extra tillskott för att fÄ liv i ett torrt och livlöst hÄr. Detsamma gÀller under sommaren dÄ det Àr lÀtt att drabbas av ett torrt hÄr efter mycket solande och badande. DÄ kan det vara bra att köra en kur med hÄrtillskott för att fÄ tillbaka elasticiteten, styrkan och glansen i ditt hÄr.

NÀrsomhelst du mÀrker att ditt hÄr, din hud eller dina naglar har tappat sin spÀnst och friskhet kan det vara vÀrt att prova ett kosttillskott. Genom att ta ett tillskott som Àr speciellt anpassat för ditt hÄr sÄ fÄr du i dig just de vitaminer och mineraler som ditt hÄr behöver för att mÄ sÄ bra som möjligt, men du kommer Àven mÀrka att din hud förbÀttras och fÄr mer lyster med en fastare och spÀnstigare hud.

Hur pÄverkas mitt hÄr om jag Àr gravid eller ammar?

PÄ grund av de höga hormonhalterna i kroppen under en graviditet kan mÄnga uppleva att de fÄr en finare hÄrkvalitet med tjockare och mer glÀnsande hÄr. Men efter barnets födsel sjunker hormonhalterna kraftigt i kroppen vilket dessvÀrre kan resultera i ett livlöst hÄr och mycket hÄravfall.

Se dÀrför till att vara extra noga med att fÄ i dig viktiga nÀringsÀmnen bÄde under och efter din graviditet. Det kan eventuellt vara bra att Àven ta ett tillskott men se till att vÀlja ett tillskott som Àr okej att anvÀnda vid graviditet och amning.

Betyg pÄ testguiden: