Hårtillskott » Bäst i test

hårtillskott

Ett matt, frissigt och livlöst hår kan bero på näringsbrist. Håren, huden och naglarna brukar snabbt kunna signalera när det råder någon form av obalans i kroppen.

Det är inte alltid så lätt att få i sig allt man behöver via kosten och under vissa perioder då vi utsätter oss för mer ansträngning än vanligt är det extra svårt. Detta märks framförallt vid graviditet, amning eller andra hormonrubbningar liksom vid stress eller sömnbrist.

Men det finns hjälp av få tack vare effektiva hårtillskott. Genom att ta ett hårtillskott kan du få tillbaka ett glansigt, friskt och välmående hår. Även en kliande hårbotten kan bero på näringsbrist. Med hjälp av hårtillskott kan håret bli tjockare, håravfall kan minska och dessutom kan du bli av med mjäll och skorv i hårbotten. 

1. Original Silicea – hår, hud och naglar

Original Silicea är en unik produkt som utan tvekan är en premiumprodukt. En riktig klassiker som var populär redan på 90-talet då den kom ut på marknaden. När det gäller kosttillskott för hår, hud och naglar är Original Silicea den marknadsledande produkten idag. Ett stort plus är att den även bidrar till en god mag- och tarmhälsa.

Huvudingrediensen i Original Silicea är kiseldioxid i hög koncentration och finfördelad form som gör det lätt för blodet att ta upp det och föra det vidare till hårets rötter. Kiseloxid är ett ämne som förekommer naturligt överallt ute i vår natur. Ämnet kan lätt tas upp av både huden och håret och bidrar till elasticitet, styrka och flexibilitet till såväl håret, huden och naglarna.

Original Silicea innehåller även biotin och zink som även de bidrar till hårets hälsa och stimulerar hårsäckarnas tillväxt. Det här är alltså en näringsbomb för ditt hår som du med fördel kan göra som en kur exempelvis varje vinter då det annars är lätt att drabbas av vitaminbrist. Läs mer hos Lyko.se

Bra för både hår, hud och naglar Ger först resultat på längre sikt
Original Silicea - hår, hud och naglar hårtillskott

2. New Nordic – Hair Volume

New Nordic Hair Volume är en riktigt bra produkt i mellanklassen som dessutom är svenskproducerad. Produkten innehåller flera intressanta ämnen, bland annat procyanidin B2 som utvinns ur äpplen samt åkerfräkensextrakt, biotin, kisel och zink som bidrar till styrka och elasticitet hos ditt hår samt stimulerar hårsäckarnas tillväxt och välmående.

En annan intressant ingrediens är koppar som hjälper håret att behålla sin naturliga färg.

New Nordic Hair Volume är alltså ett tillskott fullproppat med näringsämnen speciellt anpassade för ditt hår. Produkten har gått igenom apotekets kvalitetskontroll vilket visar på hög kvalitet och en trygg produkt att använda. Produkten är också tillverkad på ett sätt som ger minimalt med påverkan på vår miljö och enligt etiska regler. Läs mer hos Lyko.se

Neutrala och balanserade, hållbara Har genomgått Apotekets kvalitetskontroll
New Nordic Hair Volume

3. Original Silicea – Beauty Shots

Här har vi ytterligare en produkt från samma leverantör som vår premiumvinnare. Om du känner att ditt hår behöver en extra boost då är det perfekt att köra en kur med Original Silicea Beauty Shots. Detta är nämligen en minikur som fungerar som en intensiv boost för ditt hår. Perfekt att ta efter sommaren när håret blivit slitet av sol och bad eller under vintern när håret börjat bli trött och livlöst av den torra och kalla luften.

Original Silicea Beauty Shots består av dospåsar som du blandar ut i vatten eller äter direkt. Du tar en shot om dagen och den smakar faktiskt riktigt gott av hallon, blåbär och jordgubbar.

Genom att ta dessa shots får du i dig framförallt kisel och selen. Produkten är helt fri från tillsatser och konserveringsmedel. Läs mer hos Lyko.se

Neutrala och balanserade, hållbara Neutrala och balanserade, hållbara
Original Silicea Beauty Shots

4. Priorin – Näring till ditt hår

Har du ett hår som känns svagt och som lätt går av? Då kan detta vara en produkt för dig! Priorin innehåller en kombination av olika näringsämnen såsom vitamin B5, biotin, zink, aminosyra samt hirsextrakt.

Extra spännande och unikt med den här produkten är just att den innehåller hirsextrakt som består av en stor andel järn och vitamin B5 vilket är viktigt att få i sig för ett välmående hår.

Det här är en produkt som boostar ditt hår från insidan genom att blodet transporterat ut alla dessa välgörande näringsämnen till hårsäckarna som i sin tur gör att dessa kan producera riktigt starka och välmående hårstrån.

Även den här produkten är väl beprövad och testad, så dess effektivitet behöver man inte ifrågasätta. Läs mer hos Lyko.se

Neutrala och balanserade, hållbara Neutrala och balanserade, hållbara
Priorin

Så är hårtillskotten utvalda

Vi har i våra undersökningar tittat på några av marknadens mest populära produkter i olika prisklasser. Vi har bland de utvalda produkterna själva testat hårtillskotten för att bedöma dem utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa hårtillskottet genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Innehåll – Här har vi tittat på vad produkterna egentligen innehåller. Dels vilka de verksamma ämnena är och hur många procent varje ämne täcker dagsbehovet. I testerna har vi även bedömt mängden av onödiga tillsatser och fyllnadsmedel samt om det är en vegansk produkt eller inte.
  • Effekt – I testerna har vi också tittat på vilken effekt varje produkt har på håret. Först och främst om hårtillskottet verkar fungerar över huvud taget, men även om det har önskad effekt och lever upp till vad produkten utlovar. Utöver det har vi även undersökt om det har medfört andra positiva effekter eller om det har förekommit några bieffekter.
  • Pris – Här har vi inte bara utgått från det faktiska priset utan även vad priset blir per dag utifrån rekommenderad dosering för att avgöra om det är en dyr produkt eller inte.

Hårtillskott – Guide

Vem behöver ett hårtillskott?

Det bästa är såklart att försöka få i sig alla näringsämnen som man behöver via kosten men det är inte alltid så lätt, framförallt inte vid tillfällen då kroppen utsätts för extra mycket ansträngning. Man kan behöva ta tillskott under olika faser i livet då kroppen är mer påfrestad. Detta gäller exempelvis vid graviditet och amning men också under stressiga perioder i livet. 

Genom att ta tillskott under en period kan ditt hår verkligen få en extra boost och få tillbaka sin glans och friskhet. Under vintern kan många av oss behöva lite extra tillskott för att få liv i ett torrt och livlöst hår. Detsamma gäller under sommaren då det är lätt att drabbas av ett torrt hår efter mycket solande och badande. Då kan det vara bra att köra en kur med hårtillskott för att få tillbaka elasticiteten, styrkan och glansen i ditt hår.

Närsomhelst du märker att ditt hår, din hud eller dina naglar har tappat sin spänst och friskhet kan det vara värt att prova ett kosttillskott. Genom att ta ett tillskott som är speciellt anpassat för ditt hår så får du i dig just de vitaminer och mineraler som ditt hår behöver för att må så bra som möjligt, men du kommer även märka att din hud förbättras och får mer lyster med en fastare och spänstigare hud.

Hur påverkas mitt hår om jag är gravid eller ammar?

På grund av de höga hormonhalterna i kroppen under en graviditet kan många uppleva att de får en finare hårkvalitet med tjockare och mer glänsande hår. Men efter barnets födsel sjunker hormonhalterna kraftigt i kroppen vilket dessvärre kan resultera i ett livlöst hår och mycket håravfall.

Se därför till att vara extra noga med att få i dig viktiga näringsämnen både under och efter din graviditet. Det kan eventuellt vara bra att även ta ett tillskott men se till att välja ett tillskott som är okej att använda vid graviditet och amning.

Frågor och svar om Hårtillskott

Hur vet jag vad ett hårtillskott ska innehålla?

Vanliga orsaker till håravfall eller att det är sprött och livlöst är brister på B-vitaminer, järn, kisel och zink. De flesta hårtillskott innehåller dessa ämnen men i olika koncentration. Vet man inte vilka brister man har kan det vara bra med ett hårtillskott som innehåller alla dessa ämnen i lagom doser.

Behöver jag hårtillskott?

De flesta som äter hälsosamt och varierat, får tillräckligt med sömn och motionerar regelbundet brukar inte behöva något hårtillskott. Om man lider av några brister eller om livet är i obalans samtidigt som man märker att håret inte är vad det brukar, kan det däremot behövas ett stärkande hårtillskott.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?

Det kan variera mellan olika produkter och personer hur snabbt resultatet visar sig. Generellt bör man kunna se skillnad efter ungefär en månad.

Vad händer om jag slutar med hårtillskottet?

Det kan finnas en risk med att effekterna sakta avtar när man slutar med hårtillskottet. Om man bara haft tillfälliga problem med håret kanske man inte upplever någon skillnad efter en tids användning.

Vad är hår egentligen?

Håret är ett sorts protein, ett hornämne som kallas keratin. Från keratin bildas både naglar och hår och de har därför en stark koppling när det gäller hälsan. Bra hårkvalitet och starka naglar hänger ihop och om man har brister så syns det ofta i både hår och naglar.

Betyg på testguiden:

4/5 - (279 votes)